BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Προϊοντική σελίδα eshop: 10 χρήσιμες συμβουλές

Προϊοντική σελίδα eshop

Καθημερινά ο αριθμός των ηλεκτρονικών αγορών αυξάνεται. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έγινε μέρος της καθημερινότητας των αγοραστών και η κατασκευή eshop απαραίτητη για κάθε επιχείρηση. Φυσικά, το γεγονός αυτό και η ολοένα αυξανόμενη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου φέρνει στο τραπέζι ακόμη ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει την προσοχή όλων των επιχειρήσεων. Το σημείο αυτό δεν είναι άλλο από το να προσφέρουμε στο χρήστη την καλύτερη δυνατή εμπειρία παρουσιάζοντας του τα προιόντα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε αυτό το άρθρο, θα εστιάσουμε στη σημασία που έχει η προϊοντική σελίδα eshop και πως επιτυγχάνεται η μέγιστη εμπειρία χρήστη μέσα από αυτή.

Πολύ σημαντικό ρόλο για μία πραγματικά αποδοτική προϊοντική σελίδα eshop παίζει ο σχεδιασμός ιστοσελίδας.

Διαβάστε πως επηρεάζει ο σχεδιασμός ιστοσελίδας την εμπειρία πελατών eshop εδώ.

Είναι πολύ σημαντικό για τον πελάτη να δει σχετικές και ταυτόχρονα μοναδικές πληροφορίες για το προϊόν που τον ενδιαφέρει. Παρακάτω θα βρείτε λοιπόν 10 χρήσιμες συμβουλές για μια εξαιρετική προϊόντική σελίδα eshop. Ας αρχίσουμε από την αρχή!

Προϊοντική σελίδα eshop
www.kourouniotis-shoes.gr

Οπτική παρουσίαση προιόντων, κλειδί για επιτυχημένη προϊοντική σελίδα eshop

Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει ένα προϊόν καλύτερα από μία καλή φωτογραφία. Γι’ αυτό το λόγο οι εικόνες σε κάθε κατασκευή eshop θα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης. Μία ακόμα καλή ιδέα είναι να συμπεριλάβετε την προβολή 360, ώστε ο πελάτης να σχηματίζει πολύπλευρη εικόνα για το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο είναι και τα βίντεο προιόντων. Με το να χρησιμοποιείτε βίντεο που παρουσιάζουν τα προιόντα σας, έχετε περισσότερες ευκαιρίες να κερδίσετε τον πελάτη αυξάνοντας το ποσοστό μετατροπής.

Χρησιμοποιείστε το ιδανικό όνομα προιόντος

Πιθανότατα οι πελάτες θα βρουν προιόντα στο ηλεκτρονικό κατάστημα σας σχετικά με το όνομα της επιχείρησής σας. Γι’ αυτό η σωστή ονομασία είναι απόλυτα χρήσιμη. Το όνομα του κάθε προϊόντος βοηθά κατά την αναζήτηση eshop τον επισκέπτη να το βρει πιο εύκολα, ενώ παράλληλα του κεντρίζει την προσοχή.

Επιπλέον, το όνομα προιόντων σε μία κατασκευή eshop επηρεάζει τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Ουσιαστικά, σε συνεργασία με την εταιρία που θα αναθέσετε την βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO Optimization, η σωστή επιλογή των ονομάτων των προιόντων μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην οργανική κατάταξη.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι να παρέχετε μαζί με τη σωστή επιλογή των ονομάτων προιόντων και μερικές ακόμα λεπτομέρειες. Αυτές μπορεί να είναι σχετικές με το προϊόν, μία πιο αναλυτική περιγραφή και χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν την προιοντική λίστα σας υψηλότερα, στις αναζητήσεις των χρηστών.

Επίκληση στη λογική και το συναίσθημα μέσα από την προϊοντική σελίδα eshop

Ένας καταναλωτής τείνει να διαβάζει περισσότερα για το προϊόν που τον ενδιαφέρει. Αυτή είναι η τρίτη σας ευκαιρία να τον επηρεάσετε για να ολοκληρώσει την αγορά του. Οι αγορές μπορεί να είναι μία συναισθηματική απόφαση, αλλά και μια καλά μελετημένη πράξη. Ποτέ δεν ξέρετε σε ποια περίπτωση ανήκετε, γι’ αυτό προσπαθήστε να απευθυνθείτε τόσο στη συναισθηματική όσο και στην ορθολογική πλευρά της διαδικασίας αποφάσεων ενός ατόμου, εκμεταλλευόμενοι την περιγραφή προϊόντων eshop.

Προϊοντική σελίδα eshop

Η τιμή μετράει κάθε φορά σε κάθε προϊοντική σελίδα eshop

Τα χρήματα έχουν μεγάλη σημασία για το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών. Γι’ αυτό το λόγο, βεβαιωθείτε ότι η τιμή των προιόντων σας τους ωθεί να ολοκληρώσουν την αγορά τους και όχι να εγκαταλλείψουν το καλάθι τους. Αν είστε σίγουροι για την τιμή και το τι επικρατεί στον ανταγωνισμό, τοποθετήστε την τιμή μπροστά και στο κέντρο, ώστε να είναι εύκολα ορατή. Επίσης, σε περίπτωση εκπτώσεων, βοηθάει να αναγράφεται και η αρχική αλλά και η καινούργια τιμή.

Προϊοντική σελίδα eshop

Τραβήξτε την προσοχή και χρησιμοποιείστε Call to Action!

Εφόσον ένας χρήστης προσγειωθεί σε κάποιο προιόν σας, αφήστε τον να αλληλεπιδράσει μαζί του. Ένας πολύ στοχευμένος τρόπος για να το καταφέρετε αυτό είναι να προσθέσετε call to action buttons σε πολύ εμφανή σημεία! Είναι πολύ σημαντικό η προϊοντική σελίδα eshop να οδηγεί το χρήστη στην ολοκλήρωση αγοράς online, είτε μέσω ενός «προσθήκη στο καλάθι» ή «προσθήκη στη wishlist» κουμπιού. Αυτό το κουμπί θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο στη χρήση και εξαιρετικά ορατό.

Προϊοντική σελίδα eshop

Πληροφορίες παράδοσης προιόντων eshop

Έχουμε δει περιπτώσεις όπου η παράδοση ενός προιόντος κοστίζει περισσότερο από την αγορά του. Ακόμα χειρότερο είναι η διαπίστωση αυτή να γίνει αφού ο πελάτης παραλάβει το δέμα. Η έλλειψη πληροφοριών παράδοσης και του κόστους μεταφορικών είναι ο νούμερο ένα λόγος για την εγκατάλλειψη καλαθιού στα ηλεκτρονικά καταστήματα. (Διαβάστε πως να την αποφύγετε εδώ. )

Για να αποφύγετε το παραπάνω, βεβαιωθείτε ότι παρέχετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες παράδοσης. Ενημερώστε το χρήστη ποιες είναι οι επιλογές που έχει, πόσο χρόνο θα χρειαστεί η αποστολή προιόντων, ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος και αν παραδίδετε στη διεύθυνσή του.

Παρακινήστε τους να διαδώσουν τη γνώμη τους για τα προιόντα σας

Είναι πολύ σύνηθες στο ηλεκτρονικό εμπόριο οι καταναλωτές να εμπιστεύονται τις κριτικές προιόντων τρίτων αγοραστών. Επί τη ευκαιρία, οι κριτικές κάνουν τη σελίδα προϊόντος πιο διαδραστική! Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να τις εφαρμόσετε και στη δική σας κατασκευή eshop.

Κάποιες φορές οι καλές κριτικές σχηματίζουν θετική άποψη για την επιχείρησή σας, γι’ αυτό δώστε βάση. Μια καλή κριτική μπορεί να έχει περισσότερη σημασία από μια ωραία φωτογραφία ή μια ευφάνταστη περιγραφή.

Προϊοντική σελίδα eshop

Λεπτομέρειες για τους πιο «περίεργους» στην προϊοντική σελίδα eshop

Φαίνεται ότι μερικοί πελάτες αναζητούν τις λεπτομέρειες. Αφήστε τους να τις βρουν, ώστε να ικανοποιήσουν την ανάγκη να γνωρίζουν περισσότερα σχετικά με τα προιόντα της επιχείρησής σας. Έχετε κατά νου ότι αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές, όχι όμως για όλους, γι’ αυτό μην φορτώσετε όλους τους πελάτες με αυτές. Όσοι ενδιαφέρονται είναι διατεθιμένοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες σε άλλο σύνδεσμο που θα τους δώσετε.

Προϊοντική σελίδα eshop

Αποτρέψτε τους από το να εγκαταλλείψουν το eshop σας

Εάν ένας πελάτης χάσει το ενδιαφέρον του για ένα προϊόν που προηγουμένως τον ενδιέφερε, πιθανότατα απλά θα κλείσει την καρτέλα του ηλεκτρονικού καταστήματος σας. Τι πρέπει όμως να κάνετε για να μη φύγει;

Δείξτε του κάποια παρόμοια ή προτεινόμενα είδη, ώστε να έχει μία εναλλακτική. Προσφέρετε του την ευκαιρία να ρίξει μια ματιά στα πιο δημοφιλή προϊόντα του eshop, με σκοπό να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του στο κατάστημα και να αγοράσει ένα προϊόν.

Ταχύτητα eshop, παράγοντας ζωτικής σημασίας

Οι άνθρωποι περνούν ήδη πολύ χρόνο περιμένοντας. Επομένως, το να περιμένουν να φορτώσει μια ιστοσελίδα αποτελεί κάτι μη επιθυμητό. Αποτέλεσμα φυσικά να εγκαταλείψουν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Κάθε κατασκευή eshop θα πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

Μία προϊοντική σελίδα eshop που φορτώνει αργά, ωθεί τους επισκέπτες να φύγουν χωρίς καν να ενδιαφερθούν για το προϊόν. Το SEO Optimization και η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων είναι η απάντηση εάν θέλετε να απομακρύνετε όλες τις υπερφορτωμένες σελίδες του eshop σας. Ο χρόνος φόρτωσης ιστοσελίδας μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην εμπειρία χρήστη. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το eshop σας φορτώνει γρήγορα και εμφανίζεται σωστά σε κάθε κινητή συσκευή.

Ενδιαφέρεστε για κατασκευή eshop;

Πλέον γνωρίζετε όσα χρειάζεστε για την προϊόντική σελίδα eshop. Όλα όσα αναφέρονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μία καλύτερη εικόνα για αυτό που θέλουν οι καταναλωτές, είτε έχετε ήδη eshop έιτε επιθυμείτε την κατασκευή eshop για την επιχείρησή σας.

Επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene για ανακατασκευή eshop, κατασκευή Click Away Eshop, σχεδίαση website και υπηρεσίες digital marketing με γνώμονα τις ανάγκες τόσο τις δικές σας, όσο και του κοινού σας!

Προηγούμενο άρθρο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.