BLOG / DIGITAL MARKETING

Πως να βγαίνει η σελίδα μου πρώτη στη Google

Πως να βγαίνει η σελίδα μου πρώτη στη Google

“Πως να βγαίνει η σελίδα μου πρώτη στη Google”; Οδηγήστε την επιχείρησή σας στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης, μέσα από απλές και προσιτές τεχνικές.

Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, προσπαθούν να οδηγήσουν όση περισσότερη οργανική κίνηση γίνεται στην ηλεκτρονική τους πλατφόρμα. Για όλες αυτές τις επιχειρήσεις, η Google είναι ένα πάρα πολύ δυνατό εργαλείο. Και ο λόγος είναι ότι με τα ειδικά εργαλεία που διαθέτει μπορεί να ελέγξει και στη συνέχεια να κατατάξει τις ιστοσελίδες ανάλογα με το ποιες είναι πιο χρήσιμες και σχετικές με τα ερωτήματα των χρηστών. Οι χρήστες όχι απλά εμπιστεύονται τα αποτελέσματα της Google, αλλά στηρίζονται πάνω τους!

Κάθε επιχείρηση λοιπόν που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, είτε είναι πιο μικρή είτε μεγαλύτερη, έχει ερωτήματα σχετικά με την κατάταξη ιστοσελίδας στο Google, όπως «πως να εμφανίζεται το site μου στη Google», «δήλωση site στο Google» ή ακόμα και «πως να εμφανίζομαι πρώτος στο Google». Σε αυτά τα ερωτήματα και κυρίως στο “πως να βγαίνει η σελίδα μου πρώτη στη Google” έρχεται να δώσει λύση η SEO στρατηγική marketing.

Πως θα φαίνομαι ψηλά στη Google μέσα από τις Υπηρεσίες SEO βελτιστοποίησης;

Οι υπηρεσίες SEO βελτιστοποίησης, που αφορούν τις τεχνικές SEO και τη στρατηγική SEO μάρκετινγκ, εξασφαλίζουν την υψηλή κατάταξη μίας ιστοσελίδας στη Google.

Έχω εφαρμόσει στρατηγική SEO μάρκετινγκ αλλά γιατί δεν εμφανίζεται η σελίδα μου στην Google;

Βέβαια, ακόμα και αν μία επιχείρηση στο διαδίκτυο ακολουθεί κάποια στρατηγική SEO μπορεί να υπάρχουν ερωτήματα όπως «Γιατί δεν εμφανίζεται η σελίδα μου στο Google». Κάθε στρατηγική προώθησης ιστοσελίδων που ακολουθεί μία επιχείρηση μπορεί να περιστρέφεται γύρω από το «Πώς να κάνω το site μου γνωστό», αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που περιμένει κανείς.

Με τέτοια τεράστια δύναμη και επιρροή που υπάρχει στο διαδίκτυο από όλες αυτές τις ιστοσελίδες, το να φέρετε την επιχείρηση στην πρώτη σελίδα του Google μπορεί να φαίνεται μη ρεαλιστικό. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η δύναμη που κατέχει η Google καθιστά πιο δυνατή από ποτέ όλες τις επιχειρήσεις, ακόμα και τις μικρές και τοπικές, να κατατάσσονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Υπηρεσίες SEO βελτιστοποίησης

Πρώτη σελίδα Google, γιατί είναι σημαντικό να εμφανίζεται η σελίδα μου ψηλά

Τα αποτελέσματα αναζήτησης Google γίνονται πιο ισχυρά, με πίνακες γνώσεων, πλαίσια απαντήσεων, επεκτάσιμες σχετικές ερωτήσεις, τοπικά αποτελέσματα και πολλά άλλα. Με τόσους πολλούς τρόπους για να ξεχωρίσετε, η εργασία για την κορυφαία κατάταξη αξίζει τον κόπο.

Ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η επισκεψιμότητα και η αναλογία των κλικ προς τον αριθμό εμφανίσεων μίας ιστοσελίδας, πέφτουν απότομα καθώς κάποιος κατεβαίνει προς τα κάτω στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πως να βγαίνει η σελίδα μου πρώτη στη Google

Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε λοιπόν πολλές από τις ενέργειες SEO που θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να ανέβει στην κορυφή της πρώτης σελίδας και θα απαντήσουμε το ερώτημα «πως να βγαίνει η σελίδα μου πρώτη στη Google».

Ας αρχίσουμε λέγοντας πως το να φαίνεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα της Google ή ακόμα και απλώς να βελτιώσετε την κατάταξή σας, είναι εφικτό. Ακόμη και για μικρές επιχειρήσεις.

Χρειάζεται δουλειά και χρόνο, αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την επιχείρησή σας. Γνωρίζοντας πού και πώς να κάνετε προσαρμογές, μπορείτε να αποκτήσετε την επιχείρησή σας την προβολή που της αξίζει.

Υπηρεσίες SEO βελτιστοποίησης

“Πως να βγαίνει η σελίδα μου πρώτη στη Google”: Βήματα για καλύτερη οργανική κατάταξη

  1. Πραγματοποιήστε μία έρευνα ανταγωνισμού.
  2. Διαμορφώστε μια στρατηγική λέξεων-κλειδιών για να στοχεύσετε όρους που αναζητούν οι πελάτες-στόχοι σας.
  3. Ενσωματώστε τις λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας καθώς και HTML tags.
  4. Δημιουργήστε περιεχόμενο για ανθρώπους (και όχι μηχανές αναζήτησης).
  5. Στοχεύστε αναζητήσεις βάσει τοποθεσίας.
  6. Βελτιστοποίηση για κινητά.
  7. Εστιάστε στην εμπειρία του χρήστη.
  8. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Google My Business.
  9. Βελτιστοποιήστε το Εταιρικό προφίλ σας.
  10. Λάβετε κριτικές πελατών.
  11. Καταχωρίστε την επιχείρησή σας σε καταλόγους.

Πραγματοποιήστε μία έρευνα ανταγωνισμού

Αρχικά, με τη βοήθεια της εταιρίας SEO που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε έλεγχο των ενεργειών των ανταγωνιστών σας. Αυτός είναι ένας τρόπος για να διακρίνει η εταιρία SEO τη πρόταση που θα σας κάνει για να ξεχωρίσετε. Η διαδικασία βοηθά επίσης την ομάδα για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας, να δώσει έμφαση στα πλεονεκτήματα της επιχείρησής σας, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την ανταγωνιστική παρουσία της.

Διαμορφώστε μια στρατηγική λέξεων-κλειδιών για να στοχεύσετε όρους που αναζητούν οι πελάτες-στόχοι σας

Σαν δεύτερο βήμα θα πρέπει να γίνει ανάλυση των δημοφιλέστερων όρων αναζήτησης στο διαδίκτυο, σε συνδυασμό με την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο που αναζητούν οι χρήστες στις μηχανές αναζήτησης. Ταυτόχρονα σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να γίνει ανάλυση αποτελεσμάτων αναζήτησης, του ανταγωνισμού και των λέξεων-κλειδιών. Σκοπός να δημιουργήσετε ευκαιρίες ανάπτυξης που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO.

Ενσωματώστε τις λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας καθώς και HTML tags

Αξιοποιώντας τα ευρήματα της έρευνας που έχει προηγηθεί, η εταιρία SEO θα πρέπει να εφαρμόσει τα αποτελέσματα της στη δική σας ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα. Παρακολουθώντας κάθε τάση των μηχανών αναζήτησης, είναι αναγκαία η ενσωμάτωση των λέξεων κλειδιών στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Δημιουργήστε περιεχόμενο για ανθρώπους (και όχι μηχανές αναζήτησης)

Η εταιρία SEO θα σας προσφέρει στη συνέχεια επιπλέον υπηρεσίες δημιουργίας περιεχομένου. Ουσιαστικά η ομάδα θα πρέπει να αναπτύξει μοναδικό περιεχόμενο που στοχεύει να προσελκύσει τους πελάτες σας μέσα από καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

Στοχεύστε αναζητήσεις βάσει τοποθεσίας

Ένας ακόμη τρόπος για υψηλή κατάταξη στην πρώτη σελίδα του Google είναι να στοχεύσετε ερωτήματα βάσει τοποθεσίας. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας υποδεικνύει με σαφήνεια την πόλη ή/και τη γεωγραφική σας περιοχή, μέσω της σελίδας επικοινωνίας σας και ενδεχομένως μέσω αναρτήσεων ιστολογίου και σελίδων υπηρεσιών.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν οι άνθρωποι αναζητούν κάτι σχετικό με τον κλάδο και την περιοχή σας, η Google θα πάρει αυτές τις πληροφορίες και θα εμφανίσει την επιχείρησή σας ως αποτέλεσμα αναζήτησης που βρίσκεται “κοντά μου”.

Βελτιστοποίηση για κινητά

Δεν θα βρείτε καμία ιστοσελίδα στην κορυφή της αναζήτησης Google που δεν ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές. Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πλέον τηλέφωνα και tablet περισσότερο από υπολογιστές και η πλειοψηφία των τοπικών αναζητήσεων εκτελείται σε κινητές συσκευές. Ως αποτέλεσμα, η Google ευνοεί ιστοσελίδες φιλικές προς κινητά.

Εστιάστε στην εμπειρία του χρήστη

Το να είναι μία ιστοσελίδα φιλική προς κινητά δεν αρκεί. Πρέπει επίσης να είναι ελκυστική και φιλική προς το χρήστη. Μία ιστοσελίδα με διαισθητική πλοήγηση, σαφείς παροτρύνσεις για δράση και απαντήσεις στις πιο άμεσες ερωτήσεις των επισκεπτών, θα κρατήσει τους επισκέπτες εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα επανέλθουν αργότερα. Κάτι που η Google θα παρατηρήσει και, με τη σειρά της, θα σας κατατάξει υψηλότερα. Όσο υψηλότερη κατάταξη, τόσο περισσότερη επισκεψιμότητα θα έχετε στον ιστότοπό σας και τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα.

“Πως να βγαίνει η σελίδα μου πρώτη στη Google”: Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Google My Business

Το Google My Business εξελίσσεται σε ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων. Τόσο οι Χάρτες Google όσο και η Αναζήτηση προέρχονται από το Google My Business για να παράγουν τοπικές καταχωρίσεις (γνωστές ως Εταιρικά Προφίλ). Η δημιουργία ενός λογαριασμού Google My Business είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες στο Εταιρικό προφίλ σας, το οποίο το βοηθά να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των Χαρτών και της Αναζήτησης Google (στην ενότητα τοπικών αποτελεσμάτων).

Βελτιστοποιήστε το Google Business προφίλ σας

Δεν αρκεί μόνο η καταχώρηση της επιχείρησής σας και να ελπίζετε ότι θα εμφανιστείτε για μία ή δύο αναζητήσεις. Θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε την καταχώριση της επιχείρησής σας στο Google για μέγιστη ορατότητα. Μερικοί τρόποι βελτιστοποίησης του Google Business προφίλ σας είναι:

  • Συμπληρώστε κάθε ενότητα του προφίλ σας
  • Χρησιμοποιήστε την επωνυμία της επιχείρησής σας με κάθε ευκαιρία
  • Ενημερώστε τα στοιχεία της επιχείρησής σας
  • Ανεβάστε φωτογραφίες στην καταχώρισή σας
  • Δοκιμάστε το Google My Business Grader

Λάβετε κριτικές πελατών

Όσοι αναζητούν στο Google λατρεύουν να βλέπουν τι σκέφτονται οι άλλοι για μια επιχείρηση, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις με πιο θετικές κριτικές Google εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα.

Καταχωρίστε την επιχείρησή σας σε καταλόγους

Το Google My Business είναι ισχυρό, αλλά θα πρέπει να δημιουργείτε και να βελτιστοποιείτε καταχωρίσεις και σε άλλους δημοφιλείς καταλόγους επιχειρήσεων. Οι διαδικτυακές κριτικές και οι αναφορές από άλλους αξιόπιστους ιστότοπους στέλνουν μηνύματα στην Google που επηρεάζουν τον αλγόριθμο κατάταξής της.

Συνοψίζοντας

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πως η AppGene μπορεί να σας βοηθήσει να εμφανιστεί η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα Google; Επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα μας και ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες SEO βελτιστοποίησης που θα σας δώσουν όλες τις απαντήσεις στο ερώτημα «πως να εμφανίζεται το site μου στο Google».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.