BLOG / BLOG

Τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά

Τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά

Τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά, ανακαλύψτε πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι η ανάπτυξη εφαρμογής, καθώς και τρόπους με τους οποίους θα επιτύχετε το επιχειρηματικό σας όραμα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά!

Ο κλάδος γύρω από την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά συνοδεύεται από τεράστιες δυνατότητες για να κερδίσετε εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, δεν κερδίζει κάθε εφαρμογή ίσο μερίδιο των εσόδων της αγοράς Android και iOS.

Τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά, παράγοντες που επηρεάζουν

Το κέρδος που μπορεί να έχει μία εφαρμογή για κινητά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η τιμολογιακή πολιτική και το μοντέλο προώθησης της εφαρμογής που θα ακολουθήσετε.

Εκτός από το πραγματικό κόστος της δημιουργίας μίας εφαρμογής και της αξία που λαμβάνουν οι χρήστες από αυτή, η τιμολογιακή πολιτική έχει επίσης να κάνει με την ζήτηση της αγοράς, την αντίληψη των καταναλωτών και την ψυχολογία τιμολόγησης, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά για να κερδίσετε χρήματα για εφαρμογές android/ios, δεν απολαμβάνει κάθε επιχείρηση την τύχη να κερδίσει χιλιάδες ευρώ. Αυτό κάνει τις περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη εισέλθει στον κλάδο των mobile apps, να αντιμετωπίζουν ερωτήσεις όπως, «Πόσα βγάζει μία εφαρμογή;», «πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό;» – Ερωτήματα που θα αντιμετωπίσουμε και πιο κάτω σε αυτό το άρθρο.

Βήματα που καθορίζουν την κερδοφορία μίας εφαρμογής για κινητά

  • Σκοπός εφαρμογής
  • Κοινό στόχος
  • Ανάλυση ανταγωνισμού
  • Τεχνολογία ανάπτυξης εφαρμογών

Σκοπός δημιουργίας εφαρμογής για κινητά

Όταν εστιάσετε στο τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά, ο σκοπός της εφαρμογής παίζει καθοριστικό ρόλο. Λεπτομερής κατανόηση του προβλήματος που στοχεύετε, ποιες λειτουργίες θα προσφέρει η mobile εφαρμογή σας, ποιος θα μπορούσε να είναι ο πιθανός αντίκτυπος στην αγορά και πώς η εφαρμογή θα είναι χρήσιμη για την εξυπηρέτηση πελατών και των αναγκών τους.

Κοινό στόχος mobile app

Το τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά εξαρτάται από το κοινό το οποίο προορίζεται η εφαρμογή.
Για να κερδίσετε ένα ικανοποιητικό εισόδημα μέσα από την ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά, πρέπει να εξετάσετε το κοινό-στόχο σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε σχέδιο. Ποιο είναι το κοινό; Τι απαιτεί; Τι ποσό θα πληρώσει; Για να το θέσουμε ξεκάθαρα, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν την πραγματική αξία για να κάνουν αγορές.

Ανάλυση ανταγωνιστικών εφαρμογών

Μία σωστή μελέτη και γνώση σχετικά με τους ανταγωνιστές σας, μπορεί χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το επιχειρηματικό σχέδιο δημιουργίας εσόδων που ταιριάζει στην επιχείρησή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε ορισμένες ερωτήσεις στον εαυτό σας, όπως το “πώς κερδίζουν οι ανταγωνιστές;” ,“Πόσο σταθερά είναι τα μοντέλα τους;”, “Υπάρχει κάποιο κενό που μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για εσάς;” .

Τεχνολογίες ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά

Το σύνολο των τεχνολογιών που χρησιμοποιείται στην εφαρμογή σας όχι μόνο βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη και την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, αλλά προσθέτει αξία και πολλαπλασιάζει το τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά.

Μοντέλα δημιουργίας εσόδων από εφαρμογές για κινητά που πρέπει να εξετάσετε

Η στρατηγική της εφαρμογής τιμολόγησης που επιλέγετε για την εφαρμογή σας κάνει επίσης τη διαφορά στο τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά. Επομένως, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με όλους τους τύπους στρατηγικής δημιουργίας εσόδων από εφαρμογές για κινητά που μπορείτε να υποστηρίξετε.

Τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά

Τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά, τρόποι τιμολογιακής πολιτικής

  • Διαφήμιση in-app
  • Αγορές εντός εφαρμογής και μοντέλο freemium
  • Subscription μοντέλο
  • Μοντέλο Sponsorship
  • Μοντέλο Crowdfunding
  • Affiliate links

Διαφήμιση in-app

Ενώ η mobile εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη και χρήση, οι επιχειρήσεις κερδίζουν χρήματα με βάση τις αλληλεπιδράσεις στις διαφημίσεις που εμφανίζονται μέσα στην εφαρμογή. Αυτό το μοντέλο εσόδων θεωρείται ιδιαίτερα κερδοφόρο.

Η διαφήμιση εντός εφαρμογής έχει διάφορες μορφές, όπως Interstitial ads, Banner ads, Video ads, Native ads, Text ads, Native ad και ούτω καθεξής. Πόσο κάνουν οι διαφημίσεις σε εφαρμογές; Τα έσοδα ανά εμφάνιση διαφήμισης εξαρτόνται από τον τύπο της διαφήμισης.

Αγορές εντός εφαρμογής και μοντέλο freemium

Η κύρια στρατηγική δημιουργίας εσόδων που λαμβάνει κανείς υπόψη όταν εξετάζει πώς να βγάλω λεφτά από μια εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις, είναι το μοντέλο Freemium.

Εδώ, η εφαρμογή είναι δωρεάν για χρήση. Ωστόσο, οι χρήστες θα έπρεπε να πληρώσουν κάποιο χρηματικό ποσό για να αγοράσουν πρόσβαση σε λειτουργίες της εφαρμογής. Αυτό περιλαμβάνει επιπλέον προσβάσεις, αποκλεισμό διαφημίσεων, περιεχόμενο εφαρμογής premium, και πολλά άλλα ανάλογα με τη φύση του app.

Συνδρομητικό μοντέλο εφαρμογής

Μια άλλη στρατηγική που εμφανίζεται ως απάντηση στον τρόπο δημιουργίας εσόδων από εφαρμογές είναι το μοντέλο συνδρομής. Εδώ, οι χρήστες καλούνται να αγοράσουν μια εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια συνδρομή με αντίστοιχη χρέωση, σε αντάλλαγμα με τη χρήση της εφαρμογής χωρίς όρια στην κινητή συσκευή τους.

Sponsorship mobile εφαρμογής

Η χορηγία είναι μια ακόμη μέθοδος για να κερδίσετε χρήματα από μια εφαρμογή για κινητά. Αυτό το μοντέλο συνήθως ενσωματώνεται με εκείνες τις εφαρμογές που έχουν ήδη τακτικούς χρήστες και είναι κατάλληλο όταν συνδέεστε με brands από την ίδια θέση αγοράς.

Όταν προσπαθείτε να κατανοήσετε λεπτομερώς το τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά μέσω αυτής της στρατηγικής δημιουργίας εσόδων, υπάρχουν δύο πλευρές που πρέπει να αντιμετωπίσετε:

– Το διαμοιρασμό των εσόδων από την εφαρμογή
– Το να καθορίσετε μια μηνιαία χρέωση χορηγίας που θα σας καλύπτει

Crowdfunding ιδέας για εφαρμογή

Το crowdfunding αποτελεί ένα εναλλακτικό μοντέλο χρηματοδότησης και ένας από τους κερδοφόρους τρόπους για δημιουργία εφαρμογής δωρεάν.

Εδώ, ουσιαστικά ανταλλάσσετε την ιδέα της εφαρμογής σας ή δημοσιεύετε μια έκδοση MVP σε πλατφόρμες όπως το KickStarter, το CrowdFunder, το Indiegogo και το Fundable για να συγκεντρώσετε κεφάλαια και να κάνετε ό,τι χρειάζεται για τη δημιουργία της.

Affiliate links

Αυτή είναι μια άλλη παραλλαγή της χορηγίας, ωστόσο, αντί να παραχωρήσετε δικαιώματα διαφήμισης αποκλειστικά σε μία επιχείρηση, συμφωνείτε με ενδιαφερόμενα brands να τοποθετήσετε κάποιους συνδέσμους που οδηγούν στην σελίδα τους, μέσα στο app σας. Αυτή είναι μια αξιοπρεπής μέθοδος για να αυξήσετε το εισόδημά σας από εφαρμογές, εάν δεν έχετε κάποιο πολύ μεγάλο επενδυτή που είναι έτοιμος να καλύψει τα έξοδά σας.

Συνοψίζοντας

Καθώς είστε εξοικειωμένοι πλέον με τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές αποφέρουν χρήματα, θα πρέπει να έχετε κατά νου όλους αυτούς τους παράγοντες που επηρεάζουν το τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά.

Για να καταλήξετε στην πιο αποτελεσματική τιμολογιακή πολιτική mobile εφαρμογής, σκεφθείτε την τιμολογιακή τοποθέτηση του brand σας, τι θέλετε να σας προσφέρει η εφαρμογή σας για να μπορέσετε να την τιμολογήσετε ανάλογα, ώστε να εξυπηρετήσετε τους επιχειρηματικούς σας σκοπούς αλλά και το κέρδος που θα έχετε.

Σίγουρα το τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά αποτελεί μία υποκειμενική έννοια, όπως σε όλες τις επιχειρηματικές κινήσεις, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει περιορισμός στα κέρδη από τη στιγμή που η δημιουργία mobile app αποτελεί το μέλλον.

Εάν έχετε μία ιδέα για εφαρμογή, επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα της AppGene, ώστε να σας καθοδηγήσουμε στην κερδοφορία της επιχείρησής σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.