BLOG / BLOG

Έχω ιδέα για εφαρμογή, από που να αρχίσω

Έχω ιδέα για εφαρμογή

“Έχω μία ιδέα για εφαρμογή, αλλά δε ξέρω από που να αρχίσω…”

Εάν έχετε μία ιδέα για εφαρμογή σίγουρα δεν αρκεί από μόνο του για να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Μπορεί οι ιστορίες επιτυχημένων app να σας κάνουν να θεωρείτε ότι η κατασκευή εφαρμογών είναι εύκολη υπόθεση, αλλά δεν ισχύει.

Το να σκεφτείτε «έχω ιδέα για εφαρμογή» μπορεί να είναι μία δυνητική αρχή, αλλά πρέπει να μετατραπεί σε μία ιδέα που προγραμματίστηκε με προσοχή και έγινε αποδεκτή από την αγορά.

«Έχω ιδέα για εφαρμογή»: η αρχή μίας επιτυχημένης πορείας

Με την οικονομία των mobile εφαρμογών να βρίσκεται σε άνθιση, είναι καιρός να μετατρέψετε το όραμα και την ιδέα για εφαρμογή σε πραγματικότητα. Η βάση των χρηστών αυξάνεται με τις πωλήσεις των smartphone καθώς και η πανδημία οδήγησε τους καταναλωτές στο ίντερνετ.

Είναι φανερό λοιπόν πως η κατασκευή εφαρμογής είναι μια καταπληκτική ευκαιρία τόσο για επιχειρηματίες όσο και για επιχειρήσεις.

Παρακάτω προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς κάποια κεντρικά στάδια ανάπτυξης εφαρμογής, ώστε να έχετε μία καλύτερη εικόνα σχετικά με το αν η ιδέα για εφαρμογή που έχετε μπορεί να μετατραπεί σε μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Ανάπτυξη εφαρμογής: Αναγνωρίστε το πρόβλημα που θα λύσει η εφαρμογή

Πριν ακόμη βρείτε την καλύτερη εταιρία κατασκευής εφαρμογών, θα αναρωτηθείτε. Πώς η εφαρμογή σας πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο; Γιατί χρειαζόμαστε την εφαρμογή σας;

Σε αυτό το σημείο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα συγκεκριμένα στοιχεία της mobile εφαρμογής σας, όπως το σχεδιασμό, αλλά θα πρέπει να εστιάσετε έντονα στο ζήτημα που η εφαρμογή σας είναι εδώ για να διορθώσει. Για να κατεβάσει ένας χρήστης την εφαρμογή σας, να την ανοίξει και να ενσωματώσει την εφαρμογή σας στην καθημερινή του ρουτίνα, πρέπει να του προσφέρει κάτι. Πρέπει να λύσει ένα πρόβλημα ή να διατηρήσει αξία για τον χρήστη. Μια πραγματικά επιτυχημένη εφαρμογή θα καταφέρει να κάνει και τα δύο.

Θέλετε να εστιάσετε στο πρόβλημα, επομένως μην προχωρείτε αμέσως στην προσπάθεια να βρείτε τη λύση. Η φάση της ανακάλυψης μπορεί να προκαλέσει απροσδόκητα ευρήματα για την ανάπτυξη της εφαρμογής σας.

Τι όμως γίνεται αν μια άλλη υφιστάμενη εφαρμογή φαίνεται να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που στοχεύει και η δική σας;!

Έχοντας αναλύσει το θέμα αυτό και σε προηγούμενα άρθρα μας, αν θεωρεί κανείς πως η ιδέα για ένα προϊόν ή μια εφαρμογή που έχει, εξασφαλίζει πως δεν έχει υπάρξει ποτέ στον παρελθόν, σίγουρα κάνει λάθος.

Η πιθανότητα να έχετε μία εντελώς νέα ιδέα, είναι πάρα πολύ μικρή αν αναλογιστεί κανείς τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που υπάρχουν. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει ήδη η εφαρμογή που θέλετε να φτιάξετε, και έχετε σκεφτεί κάτι ολοκαίνουργιο, πολύ άμεσα θα το σκεφτεί και θα το υλοποιήσει και κάποιος άλλος.

Αντί να ανησυχείτε λοιπόν ότι αργήσατε πολύ με την ιδέα σας ή ότι κάποιος άλλος μπορεί να σας αντιγράψει, σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα που έχει το να κάνει κάποιος τη δεύτερη κίνηση. Δηλαδή, όσοι επιχειρηματίες έκαναν πρώτοι την κίνηση στο χώρο που θέλετε να κυριαρχήσετε, έχουν κάνει πολλή σκληρή δουλειά για να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα και την αγορά. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δουλειά τους βελτιώνοντας τα όσα προσφέρουν. Μάθετε από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους για να προσαρμόσετε τη δική σας εφαρμογή με βάση τα ευρήματά σας.

Έχω ιδέα για εφαρμογή

Πώς η σκέψη «Έχω ιδέα για εφαρμογή» μετατρέπεται σε προσδιορισμό της λύσης

Αφού προσδιορίσετε με σαφήνεια το πρόβλημα που θα επιδιώξει να λύσει η mobile εφαρμογή σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση της λύσης. Από το «Έχω ιδέα για εφαρμογή» θα πρέπει να οδηγηθείτε στην πρώτη έκδοση του προϊόντος σας. Η πρώτη αυτή έκδοση δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από μια εικασία και στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι μια μελετημένη εικασία. Βασίζεστε στην έρευνα αγοράς σας σε αυτό το σημείο, καθώς και στην τεχνογνωσία σας.

Το άθροισμα της εμπειρίας σας είναι ταυτόχρονα πλεονέκτημα και περιορισμός. Και αυτό γιατί δεν θα γνωρίζετε τους περιορισμούς που μπορεί φέρετε στην ανάπτυξη της εφαρμογής. Μόνο όταν η mobile εφαρμογή σας θα είναι έτοιμη να βγει στην αγορά, θα έχετε πραγματική αίσθηση των δυνατοτήτων της.

Δημιουργήστε την πρώτη έκδοση της mobile εφαρμογής σας

Τώρα που έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πρόβλημα και τη λύση που σκοπεύετε να προσφέρετε, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε την πρώτη έκδοση της εφαρμογής σας και να την προωθήσετε γρήγορα στην αγορά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτό το σημείο να δημιουργηθεί και να κυκλοφορήσει ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν υψηλής ποιότητας.

Με περισσότερες από δύο εκατομμύρια εφαρμογές διαθέσιμες μόνο στο App Store και ένα εκατομμύριο ακόμη στο Google Play, ο ανταγωνισμός είναι υψηλής ποιότητας και οι εφαρμογές χαμηλής ποιότητας με κατώτερη εμπειρία χρήστη δεν θα πετύχουν.

Για αυτό το λόγο η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη είναι ζωτικής σημασίας. Δεν αρκεί μόνο να βρείτε την καλύτερη εταιρία δημιουργίας εφαρμογών και μάρκετινγκ, αλλά να ταιριάζει παράλληλα και το mindset σας.

Η εταιρία κατασκευής app που θα επιλέξετε, θα σας καθοδηγήσει και θα συμπορευθεί μαζί σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης της εφαρμογής, από το «έχω ιδέα για εφαρμογή» μέχρι την ολοκλήρωση και διάθεσή της στο κοινό.

Αναβάθμιση και βελτίωση με τα σχόλια της αγοράς

Πλέον σε αυτό το στάδιο η ιδέα για εφαρμογή έχει πάρει σάρκα και οστά. Μόλις νιώθετε πως η ιδέα σας εξελίχθηκε και μετατράπηκε σε ένα προϊόν και είστε ικανοποιημένοι, μπορείτε να το κυκλοφορήσετε στην αγορά.

Βέβαια προηγούνται πολλά βήματα πριν το τελικό στάδιο της διάθεσης προς το κοινό , όπου θα σας διδάξουν πολλαπλά μαθήματα εν πορεία. Όταν όμως κυκλοφορήσει η εφαρμογή σας, θα μπορείτε να δείτε καλύτερα τα θετικά χαρακτηριστικά και τις αδυναμίες της.

Μόνο σε αυτό το σημείο μπορεί το προϊόν σας να εξελιχθεί και να βελτιωθεί με σχόλια και πληροφορίες από την αγορά και τους ίδιους τους χρήστες.

Μπορεί από το «Έχω ιδέα για εφαρμογή» μέχρι την ολοκλήρωση της να υπάρχουν πολλαπλά στάδια και βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Μόλις όμως αναπολήσετε την αρχή με την ιδέα που είχατε, το πως εξελίχθηκε και πως μετατράπηκε σε μία mobile εφαρμογή, και βρήκατε τις απαντήσεις στο τι κέρδος εχει μια εφαρμογη για κινητα και τι χρειαζεται για να φτιαξω μια εφαρμογη, θα δείτε την αξία του να έχετε εργαστεί σκληρά για να κάνετε το επιχειρηματικό σας όραμα πραγματικότητα.

Εάν έχετε μία ιδέα για εφαρμογή, που θέλετε να συζητήσετε και να μετατρέψετε σε επιτυχημένη επιχείρηση, επικοινωνήστε σήμερα με την AppGene. Η έμπειρη ομάδα μας, έχοντας υλοποιήσει πολλαπλές web και mobile εφαρμογές μπορεί να σας καθοδηγήσει, με σκοπό την επιτυχία της επιχείρησής σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.