BLOG / BLOG

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή

Το ερώτημα ‘’Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή’’ απασχολεί καθημερινά την πλειοψηφία όσων έχουν μία ιδέα για εφαρμογή που θέλουν να κάνουν πράξη. Όμως η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους δεν είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την αλήθεια.

Οι mobile εφαρμογές υπάρχουν παντού! Απλά σκεφθείτε το! Σκεφτείτε οποιοδήποτε δημοφιλές brand και θα διαπιστώσετε ότι έχει ένα mobile app για κινητά που μπορείτε να κατεβάσετε. Οι mobile εφαρμογές γίνονται κυρίως από επιχειρήσεις για πελάτες. Από επιχειρηματική άποψη, οι εφαρμογές για κινητά είναι εξαιρετικές επιχειρηματικές λύσεις, ανεξάρτητα από την πρόθεση για την οποία χρησιμοποιούνται. Οι mobile εφαρμογές είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας επειδή είναι ευκολότερο να αλληλεπιδράσετε με τη βάση πελατών σας μέσω μιας εφαρμογής. Αυτό αρκεί για να κάνει κάποιος να κάνει την ερώτηση…

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή;

Η δημιουργία εφαρμογών για κινητά αποτελεί το πιο δύσκολο εγχείρημα από άποψη πολυπλοκότητας και διάθεσης πόρων τεχνολογικών και ανθρωπίνων. Το πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή δεν εξαρτάται μόνο από το κόστος που έχει, αλλά αν αυτό ξεπεραστεί η δυσκολία βρίσκεται στην αναζήτησή των ενδιαφερόμενων για να βρουν τους σωστούς συνεργάτες για να την υλοποιήσουν, με τις απαραίτητες γνώσεις.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποια απαραίτητα βήματα δημιουργίας εφαρμογών, τα οποία θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τελικά, τι δυσκολία κρύβει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή τελικά;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά!

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν ξεκινήσετε την κατασκευή εφαρμογής

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή – μια σκέψη που σας έχει γίνει έντονη ιδέα. Ωστόσο, επειδή δεν έχετε πάρει ακόμα καθαρή εικόνα στο τι πρέπει να κάνετε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε την ιδέα ή να την απλοποιήσετε μόνο για να φτάσετε πιο γρήγορα στο τέλος.

Η φάση του πλάνου για τη διαδικασία δημιουργίας της εφαρμογής αποτελεί το θεμέλιο και η επιτυχία της εφαρμογής σας εξαρτάται από το πόση προσπάθεια θα καταβάλατε στη διαδικασία αυτή.

Διεξαγωγή σχολαστικής έρευνας

Όπως κάθε άλλο προϊόν, έτσι και η mobile εφαρμογή σας χρειάζεται αρκετή διεξοδική έρευνα εάν σκοπεύετε να κάνετε κάποια πρόοδο με αυτήν. Αυτή η έρευνα σας βοηθά να προσδιορίσετε και να κατανοήσετε τις λεπτές εσωτερικές εργασίες του κλάδου. Οι custom εφαρμογές mobile και web χρειάζονται εμβάθυνση ώστε το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό, βασισμένο στις ανάγκες και το όραμά σας.

Ακολουθεί μια λίστα με στοιχεία που θα ανακαλύψετε μόλις ολοκληρώσετε μια λεπτομερή έρευνα σε βάθος για την εφαρμογή, αλλά και τη θέση σας στην αγορά.

– Ανταγωνιστές
– Στρατηγική ανταγωνιστών
– Προτερήματα και αδυναμίες ανταγωνιστών
– Κενά στον κλάδο
– Λάθη που γίνονται από ανταγωνιστές

Μόλις έχετε συγκεντρώσει όλες αυτές τις πληροφορίες, θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια επισκόπηση του κλάδου και να αποκτήσετε μια πιο εξελιγμένη προοπτική. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το να κάνετε τα ίδια λάθη με τους ανταγωνιστές σας. Βελτιώστε τις υπάρχουσες στρατηγικές και βρείτε μια μοναδική λύση που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή

Καταλήξτε στο όνομα εφαρμογής

Το όνομα που θα επιλέξετε για την εφαρμογή σας ουσιαστικά ανταποκρίνεται στο πως θα αντιληφθούν οι χρήστες την εφαρμογή και την επιχείρησή σας. Εάν έχετε ήδη μια ακμάζουσα επιχείρηση, συνιστάται να συνεχίσετε με το ίδιο ή παρόμοιο όνομα, ώστε οι υπάρχοντες πελάτες σας να μπορούν να σας βρίσκουν εύκολα και να εμπιστεύονται την εφαρμογή σας. Ωστόσο, εάν μόλις ξεκινάτε, έχετε την ελευθερία να επιλέξετε όποιο όνομα θέλετε.

Μερικά πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε το σωστό όνομα για την εφαρμογή σας:

  • Το όνομα πρέπει να αντικατοπτρίζει την εικόνα της επωνυμίας που έχετε στο μυαλό σας.
  • Το όνομα της εφαρμογής πρέπει να είναι μοναδικό, αλλά εύκολο να το θυμάστε και να το προφέρετε.
  • Η εφαρμογή σας θα πρέπει να ονομάζεται λαμβάνοντας υπόψη τους πελάτες σας και την προσωπικότητά τους.
  • Αποφύγετε τις ορολογίες και μεταδώστε ξεκάθαρα την αξία της εφαρμογής.
  • Το όνομα της εφαρμογής θα πρέπει να έχει καθολική απήχηση, ακόμα κι αν εξυπηρετείτε μόνο τοπικά (ακόμα).

Προσδιορίστε τις δυνατότητες και τις λειτουργίες της mobile εφαρμογής

Η σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνετε αυτή τη στιγμή είναι – πώς να δημιουργήσετε μια εφαρμογή που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες. Για μια ιδανική mobile εφαρμογή, είναι σημαντικό να προσθέτετε ακριβώς τις σωστές λειτουργίες, τις λειτουργίες που όχι μόνο ταιριάζουν καλά με την εφαρμογή σας, αλλά είναι επίσης σημαντικές για να εξυπηρετείτε τους χρήστες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από την πρόθεση και το στόχο της εφαρμογής που δημιουργείτε. Ο προσδιορισμός των λειτουργιών της εφαρμογής είναι μία από τις πιο σημαντικές διαδικασίες και επηρεάζει αρκετά το πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή.

Καθορίστε το κοινό σας

Τελικά το μόνο που έχει σημασία είναι το κοινό για το οποίο δημιουργείτε την εφαρμογή. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία για την ανάπτυξη εφαρμογής, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με το είδος του κοινού που θα εξυπηρετούσατε. Αν δεν το κάνετε αυτό, το πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή μπορεί να απαντηθεί με το καταλήξετε να ξοδέψετε χρόνο, χρήμα και άλλους πόρους για να δημιουργήσετε κάτι που κανείς δε θέλει πραγματικά.

Προσδιορίστε το κενό που μπορεί να καλύψει η mobile εφαρμογή σας

Μόλις πραγματοποιήσετε μια έρευνα σε βάθος και ορίσετε το κοινό -στόχο σας, θα μπορείτε να δείτε και τα κενά στην αγορά. Σε αυτά τα κενά πρέπει να εστιάσετε. Λέγοντας κενά, εννοούμε τις ερωτήσεις, τους προβληματικούς τομείς και τα ζητήματα που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί από κανέναν από τους ανταγωνιστές σας.

Σκεφθείτε το πόσο κοστίζει η δημιουργία app

Όχι μόνο πρέπει να σκεφτείτε το ύψος των χρημάτων που θα χρειαστεί να δαπανήσετε για την ανάπτυξη εφαρμογής, αλλά σκεφτείτε και τι κέρδος έχει μια εφαρμογή για κινητά. Σε αυτή τη φάση πρέπει πρώτα να υπολογίσετε το κόστος δημιουργίας app. Η επόμενη φάση είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικού μοντέλου. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να σχεδιάσετε το μοντέλο εσόδων, το οποίο θα διατηρούσε την εφαρμογή σας βιώσιμη σε συνεχή εξέλιξη. Ανεξάρτητα από τον σκοπό της εφαρμογής σας, πρέπει να υπάρχει ένα βιώσιμο μοντέλο εσόδων και μία τιμολογιακή πολιτική εφαρμογής που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο app μακροπρόθεσμα.

Προώθηση εφαρμογής, απαραίτητη για το μέλλον του mobile app σας

Το ταξίδι της εφαρμογής σας δε τελειώνει μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης. Μόνο και μόνο επειδή έχετε φτιάξει μια φοβερή εφαρμογή και τη δημοσιεύσατε στο App Store, δεν σημαίνει ότι οι πελάτες θα προσπαθούν να αναζητήσουν την εφαρμογή σας ούτε πως θα είναι από την αρχή κερδοφόρα! Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν σκέφτεστε συνεχώς πως “θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή“, αλλά δεν είστε σίγουροι για το τι θα ακολουθήσει, θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν μπορείτε να υποστηρίξετε όχι μόνο την ανάπτυξή της αλλά και την προώθηση της εφαρμογή σας!

Συνοψίζοντας

Έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου και φροντίσετε να βρείτε απάντηση σε αυτές τις πτυχές, έχετε μία καλύτερη εικόνα για το πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια εφαρμογή. Είναι καιρός λοιπόν να ξεκινήσετε τη διαδικασία! Επικοινωνήστε άμεσα με την AppGene και ένα εξειδικευμένο μέλος της ομάδας μας θα φροντίσει να σας καθοδηγήσει μετατρέποντας την ιδέα σας σε επιχειρηματικό πλάνο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.