BLOG / BLOG

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή, από πού να αρχίσω

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή

Μπορεί να σκέφτεστε συνεχώς πως ‘θέλω να φτιάξω εφαρμογή’ αλλά να μην γνωρίζετε τι είναι αυτό το πρώτο βήμα στην κατασκευή εφαρμογής που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Η ιδέα σας είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσετε ό,τι κάνετε. Και αυτή είναι και η αφετηρία από την οποία θα πρέπει να ξεκινήσετε στη διαδικασία δημιουργίας εφαρμογών. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ξετυλίξετε το κουβάρι της σκέψης σας μετά το ‘Θέλω να φτιάξω εφαρμογή’.

Το στήσιμο της κεντρικής σας ιδέας και ο στόχος σας γι’ αυτό το εγχείρημα είναι πολύ σημαντική υπόθεση.

Ιδέα για mobile εφαρμογή, πιθανή λύση σε κάποιο πρόβλημα

Οι πιο …απλές ιδέες παράγουν συνήθως τα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Αυτές οι απλές ιδέες σπάνια βγαίνουν από ένα brainstorming ιδεών για ιδέες εφαρμογών.

Αντ ‘ αυτού γεννιούνται μέσα από ένα πρόβλημα βγαλμένο από τη ζωή. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό προκύπτει αν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι συναντούν και προσπαθείτε να βρείτε μια λύση.

Εάν το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μια εφαρμογή, αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να δημιουργήσετε μία!

Καταγράψτε οποιαδήποτε από αυτές τις ιδέες, ακόμη και αν γνωρίζετε ότι υπάρχει ήδη μια εφαρμογή για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Όπως θα δείτε παρακάτω, μπορεί να υπάρχει η ευκαιρία για κατασκευή εφαρμογής από αυτή που υπάρχει σήμερα.

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή, αλλά υπάρχει άλλη παρόμοια

Έχετε ποτέ χρησιμοποιήσει μια mobile εφαρμογή και αναρωτηθήκατε, “θα ήταν πολύ καλύτερα αν αυτό θα μπορούσε να κάνει και αυτό; Αν ναι, αυτή είναι η δημιουργική σπίθα μιας πραγματικά καλής πιθανής ιδέας για mobile εφαρμογή!

Ακόμα κι αν υπάρχει μία παρόμοια εφαρμογή, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Εάν ο αρχικός δημιουργός της εφαρμογής δε φροντίζει τη συνεχή ενημέρωσή της βελτιώνοντας την εφαρμογή, τότε υπάρχει η ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ακόμα καλύτερη εφαρμογή.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε αν το κοινό καλύπτεται από μία ήδη υπάρχουσα εφαρμογή, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ύπαρξη αξιολογήσεων χρηστών. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να ελέγξετε τις κριτικές και τις αξιολογήσεις για την αρχική εφαρμογή, όπου πολύ εύκολα θα έχετε πρόσβαση στις σκέψεις των χρηστών.

Οι χρήστες μπορεί να διαμαρτύρονται για το ίδιο πράγμα ή για κάτι διαφορετικό. Αλλά η εταιρία πίσω από την κατασκευή της εφαρμογής ακούει τα σχόλια αυτά;!

Όπως θα καταλάβετε πολύ σύντομα, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια των χρηστών μπορεί κανείς να βελτιώσει μία εφαρμογή. Ίσως τα σχόλια των χρηστών είναι και η μοναδική κινητήρια δύναμη για την επιτυχία μιας εφαρμογής για κινητά.

Το επόμενο βήμα είναι να ενισχύσετε τη δική σας ιδέα για να βεβαιωθείτε ότι έχει την ευκαιρία να ευδοκιμήσει στο app store.

Αυτή η έρευνα που κάνετε αυτή τη στιγμή πρόκειται να δημιουργήσει το σημείο εκκίνησης για να συμπεριληφθούν οι λειτουργίες στη δική σας εφαρμογή και σε ποιες θα επικεντρωθείτε πρώτα.

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή, αλλά πώς θα διαλέξω όνομα για app;

Η επιλογή ονόματος εφαρμογής είναι ένα θέμα από μόνο του. Εκτός από το πάρα πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει για το branding mobile εφαρμογής, το όνομα ενός app υπάρχει για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

Όταν θέλετε να φτιάξετε μία εφαρμογή για κινητά, θα πρέπει να σκεφθείτε καλά το πως θα την ονομάσετε. Κάποιοι επιλέγουν να εντάξουν κάποια λέξη κλειδί στο όνομα, ώστε να προϊδεάζει το χρήστη για τη φύση της εφαρμογής.

Κάνοντας έρευνα στους ανταγωνιστές μπορείτε να διαπιστώσετε ποιες λέξεις έχουν χρησιμοποιήσει ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή ονόματος.

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή, πώς θα επιλέξω τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει

To επόμενο βήμα για να προχωρήσετε στην κατασκευή εφαρμογής είναι να καταγράψτε όλα τα χαρακτηριστικά κάθε ανταγωνιστικής εφαρμογής. Πιο συγκεκριμένα:

1. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι ανταγωνιστικές εφαρμογές
2. Ποιες είναι οι μοναδικές δυνατότητες κάθε ανταγωνιστικής εφαρμογής
3. Ποιες λειτουργίες μπορεί να λείπουν εντελώς από οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες εφαρμογές

Αργότερα, όταν εξετάσετε τις κριτικές των χρηστών, θα προσπαθήσετε επίσης να δείτε αν οι χρήστες αναφέρουν συγκεκριμένες λειτουργίες που τους αρέσουν ή όχι.

Τιμολογιακή πολιτική διάθεσης εφαρμογής στα Stores

Για να καταλήξετε στην πιο αποτελεσματική τιμολογιακή πολιτική της εφαρμογής που θέλετε να δημιουργήσετε, σκεφθείτε την τιμολογιακή τοποθέτηση του brand σας και το πως θα αντιδράσουν οι ανταγωνιστές σας. Υπολογίστε τα διάφορα έξοδα, όπως την παραγωγή και τα κόστη marketing και τότε προσθέστε ένα ποσοστό, το οποίο θα είναι το κέρδος σας.

Ποια πολιτική θα ακολουθήσετε όμως; Θα είναι μια εφάπαξ χρέωση για τη χρήση της εφαρμογής; Θα είναι δωρεάν το κατέβασμα, αλλά δημιουργεί έσοδα με κάποιον άλλο τρόπο;

Ο λόγος που είναι σημαντικό να το λάβετε σοβαρά υπόψη είναι δύο:

1. Ποιές εφαρμογές προτιμούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν, με πληρωμή και χωρίς διαφημίσεις, ή το αντίθετο; Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι μισούν τις διαφημίσεις και προτιμούν να πληρώνουν για μια εφαρμογή παρά να ασχολούνται με διαφημιστικά banner μέσα στην εφαρμογή.

2. Μπορείτε δυνητικά να δημιουργήσετε έσοδα από την εφαρμογή σας διαφορετικά. Για παράδειγμα, εάν η εφαρμογή είναι καλή αλλά πολύ ακριβή για να την αναβαθμίζετε συνεχώς, μπορείτε να βρείτε άλλους τρόπους για να δημιουργήσετε έσοδα από την εφαρμογή σας.

Αξιολογήστε την ιδέα σας

Τώρα από την άλλη πλευρά, αν δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την ιδέα της εφαρμογής σας, μπορεί να είναι μια νέα και πρωτότυπη ιδέα που κανείς δεν το είχε σκεφτεί ποτέ πριν. Όμως θα μπορούσε να είναι και ότι η ιδέα που έχετε δεν είναι τόσο καλή ή βιώσιμη.

Ξεκινήστε με την αξιολόγηση της ιδέας σας, το κοινό σας και τον σκοπό της εφαρμογής, ώστε να μπορείτε να τη μεταδώσετε συνοπτικά σε 30 δευτερόλεπτα σε κάποιον τρίτο.

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή, ποια τα κύρια σημεία να εστιάσω

Συνοψίζοντας, έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου θα πρέπει να εστιάσετε στα παρακάτω:

  • Ορίστε το κοινό – στόχο, την ηλικία, κατοικία, τρόπο ζωής, ενδιαφέροντα, εισόδημα του κοινού σας.
  • Μελετήστε τον ανταγωνισμό.
  • Επιλέξτε το καλύτερο όνομα εφαρμογής.
  • Ορίστε το budget που μπορείτε να διαθέσετε.
  • Επιλέξτε την καλύτερη εταιρία δημιουργίας εφαρμογών.
  • Λάβετε υπόψη σας τα κόστη προώθησης της εφαρμογής

Τέλος, ίσως το ‘’Θέλω να φτιάξω εφαρμογή’’ είναι η αρχή για ένα επιτυχές μέλλον, αρκεί να το πιστέψετε και να δουλέψετε όσο πιο οργανωμένα μπορείτε για αυτό. Εάν έχετε μία υπέροχη ιδέα, επικοινωνήστε με την AppGene. Η εξειδικευμένη ομάδα μας θα σας καθοδηγήσει ώστε να μετατρέψετε μία απλή σκέψη σαν το ‘’Θέλω να φτιάξω εφαρμογή’’ σε επιχειρηματικό πλάνο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.