BLOG / BLOG

Δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής, must-have χαρακτηριστικά

δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής

Σήμερα όλοι θέλουν να είναι fit, ιδιαίτερα επειδή ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι ένας καλός δείκτης ατομικής ευημερίας. Για αυτόν τον λόγο, ο αριθμός των χρηστών mobile εφαρμογών διατροφής, καθώς και τα έσοδα της βιομηχανίας MHealth, αυξάνεται κάθε χρόνο.

Οι καλύτερες διαιτολογικές εφαρμογές και τα χαρακτηριστικά τους

Υπάρχει πληθώρα διαιτολογικών εφαρμογών στην αγορά. Oι καλύτερες εφαρμογές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή και συνδέονται με διατροφή και δίαιτα είναι σίγουροι οι: MyPlate Calorie Tracker, MyFitnessPal και Lose it! 

Απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο απαραίτητα στοιχεία που αφορούν περισσότερο το τεχνικό κομμάτι για τη δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής, έτσι ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε κατάλληλα στις προσδοκίες των χρηστών σας. Καλό θα ήταν να τα συμπεριλάβετε στο στάδιο ανάπτυξης της εφαρμογής σας και να ενσωματώσετε πιο περίπλοκα χαρακτηριστικά εν συνεχεία.

Δημιουργία/ Διαμόρφωση λογαριασμού χρήστη εφαρμογής

Εφόσον οι χρήστες εγγραφούν στην διαιτολογική σας εφαρμογή, χρειάζεται να συμπληρώσουν στοιχεία, όπως ύψος, βάρος, φύλο, τρόπος ζωής και συνήθειες, όπως κατανάλωση αλκοόλ ή κάπνισμα. Σε αυτή την κατηγορία μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε τον στόχο των χρηστών, ο οποίος μπορεί να είναι να χάσει, να διατηρήσει ή να αυξήσει το βάρος του. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αποτελεί και ο υπολογισμός του ΔΜΣ, όπου θα βοηθήσει στη γενικότερη κατάταξη του χρήστη.

Πρόταση διατροφής χρήστη, απαραίτητο χαρακτηριστικό στη δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής

Ανάλογα με τις παραμέτρους και τους στόχους των χρηστών, πρέπει να συμπεριλάβετε προτάσεις διατροφής κατά τη δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής. Σε αυτή την κατηγορία μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα περιεκτικό ευρετήριο διατροφής, ώστε οι χρήστες να μπορούν να εισάγουν χειροκίνητα τις τροφές που καταναλώνουν στα γεύματα τους και να χρησιμοποιήσουν το θερμιδομετρητή για να υπολογίσουν τις συνολικές θερμίδες που έχουν προσλάβει.

δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής

Συνδεσιμότητα με συσκευές wearable

Για να παρέχετε στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με τις θερμίδες που έχουν καταναλώσει, μπορείτε να συνδέσετε την εφαρμογή με Apple Watch ή άλλες συσκευές wearable. Όταν οι χρήστες φορούν τη συσκευή 24/7 και είναι συνδεδεμένοι μονίμως στην εφαρμογή, τέτοιου είδους συσκευές στέλνουν πληροφορίες αναφορικά με τους σφυγμούς, την απόσταση που έχουν διανύσει οι χρήστες περπατώντας, κάνοντας ποδήλατο, κολυμπώντας, τρέχοντας κ.α.

Στατιστικά προόδου και επίτευξης στόχων

Η δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής θα πρέπει να περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις θερμίδες που προσλαμβάνουν και καίνε οι χρήστες καθημερινά και να τους πληροφορεί για την προοδο τους. Ένα τέτοιο dashboard θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες, να παρουσιάζει τα στοιχεία σε pie charts ή ακόμα  και εικονογραφημένα, να είναι ξεκάθαρο και βολικό.

Ειδοποιήσεις push, χρήσιμο εργαλείο στη δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής

Οι χρήστες χρειάζονται κίνητρα για να συνεχίσουν την προσπάθεια και να πετύχουν τους στόχους τους. Επομένως οι ειδοποιήσεις push notifications είναι πολύ σημαντικές στη δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής. Τα μηνύματα και οι ενέργειες ‘call to action’ θα δώσουν στους χρήστες μια έξτρα ώθηση να γυμναστούν να τραφούν σωστά και να πίνουν περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της μέρας.

Εκμεταλλευτείτε τις πλατφόρμες social media

Όλοι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες social media. Οι χρήστες έχουν την ανάγκη να μοιράζονται τους στόχους, τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να κινητοποιήσουν, να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν κι άλλα άτομα να κάνουν το ίδιο. Γι’ αυτό θα περιμένουν να βρουν στην εφαρμογή σας, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν πολύ, ένα κουμπί που να τους επιτρέπει να μοιράζονται τα επιτεύγματα τους στα social media.

δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής

Barcode Scanner

Για να επιτρέψετε στους χρήστες να εισάγουν πιο εύκολα πληροφορίες σχετικά με τις τροφές που έχουν καταναλώσει, μπορείτε να ενσωματώσετε, κατά τη δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής, έναν σαρωτή barcode. Αξιοποιώντας αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες θα μπορούν, με την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου, να σκανάρουν τα προϊόντα που θέλουν και να μαθαίνουν πόσο θρεπτικά είναι τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Με λίγα λόγια

Όλο και περισσότερα άτομα αναζητούν βοήθεια σχετικά με τη διατροφή ή την άθληση τους. Η δημιουργία διαιτολογικής εφαρμογής είναι πολύ hot θέμα αυτό τον καιρό και σε όλο αυτό συνέβαλε σημαντικά και η πανδημία του Covid-19. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και δημιουργήστε την διαιτολογική εφαρμογή που παντα ονειρευόσασταν! Επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene για δημιουργία mobile app και θέστε το επιχειρηματικό σας πλάνο σε δράση!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.