BLOG / BLOG

Επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής: όλα όσα θέλετε να μάθετε

Επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής

Η επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής είναι μια αρκετά περίπλοκη υπόθεση που επηρεάζεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Σίγουρα πολύ σημαντικό μέρος αυτών των παραγόντων αποτελούν και οι δεξιότητες. Και αυτό γιατί χρειάζεται να είστε καλοί στη στρατηγική, στη καινοτομία, στο marketing και ειδικοί στην τεχνολογία την ίδια στιγμή. Φυσικά, για κάθε εγχείρημα, υπάρχουν πραγματικά ταλέντα στην αγορά. Η δουλειά σας είναι να τα ανακαλύψετε και να συνεργαστείτε μαζί τους για την επιτυχία της ιδέας σας.

Κάθε ειδικός και επαγγελματίας θα πρέπει να ορίζει τη δική του δουλειά. Γι’ αυτό, κατά τη συνεργασία σας με την εταιρία δημιουργίας εφαρμογών που θα επιλέξετε, πρέπει να λειτουργείτε ως επιβλέπων και σύμβουλος, αλλά να δείχνετε την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον ειδικό. Φυσικά εφόσον πρόκειται για το δικό σας επιχειρηματικό πλάνο, εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο για το τι θα βγει προς το κοινό και τι όχι. Τι είναι όμως αυτό που θα οδηγήσει την εφαρμογή σας στην επιτυχία; Ας αρχίσουμε από τα βασικά!

Πρώτο και κύριο: η ιδέα δημιουργίας εφαρμογής

Η ιδέα σας είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσετε ό,τι κάνετε. Δεν είστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα από την αρχή. Χρειάζεται όμως να έχετε μια γενική περιγραφή. Και πρώτα πρώτα, χρειάζεται να εντοπίσετε τη συγκεκριμένη κατηγορία στην οποία ανήκει η εφαρμογή σας. Για να εξερευνήσετε τις κατηγορίες, μπείτε στο AppStore και πλοηγηθείτε στις κατηγορίες που προσφέρει. Πολύ σημαντικό όμως είναι να γνωρίζετε τι θέλετε να δημιουργήσετε και να έχετε αφιερώσει χρόνο στο ταξίδι της αναζήτησης.

Προσθήκη αξίας στους χρήστες, το κλειδί για μία επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής

Παρακάτω θα βρείτε δύο βασικά σημεία που πρέπει να ορίσετε στην mobile εφαρμογή σας:

  • Το στοιχείο που θα την κάνει μοναδική. Τι είναι αυτό που προσφέρει η mobile εφαρμογή και μπορεί να προσελκύσει τους χρήστες;
  • Τι θέλετε να πετύχετε με αυτή την mobile εφαρμογή. Ποιοι είναι οι στόχοι και οι προσδοκίες σας για το συγκεκριμένο project;

Το στήσιμο της κεντρικής σας ιδέας και ο στόχος σας γι’ αυτό το εγχείρημα είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων που ξεκίνησαν παρόμοια projects χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει πρώτα τα πιο βασικά στοιχεία, ξοδεύοντας χρήματα χωρίς να ξέρουν προς τα που βαδίζουν.

Καταλήξτε σε ποια αγορά απευθύνεστε και εξερευνήστε τη

Προτού προχωρήσετε στην δημιουργία mobile app, πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τον κίνδυνο του να υπάρχει μία ίδια εφαρμογή με τη δική σας στην αγορά. Η έρευνα αγοράς θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω σημεία:

  • Ορίστε το κοινό – στόχο. Ηλικία, κατοικία, τρόπο ζωής, ενδιαφέροντα, εισόδημα.
  • Ορίστε τον ανταγωνισμό. Αναζητήστε παρόμοια projects, εντοπίστε τους καλύτερους αντιπάλους και μελετήστε τις στρατηγικές marketing που χρησιμοποιούν.
  • Σκεφτείτε την πιθανότητα να μεταφέρετε την mobile εφαρμογή σας σε μία αγορά με υψηλότερη ζήτηση και χαμηλότερο ανταγωνισμό. Τα παραπάνω δεδομένα θα σας βοηθήσουν πολύ σε αυτή την περίπτωση.

Ορίστε το budget σας, για μία επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ορίσετε το ακριβές κόστος για τη δημιουργία mobile εφαρμογής. Πριν όμως αποφασίσετε να απευθυνθείτε σε μία εταιρία δημιουργίας εφαρμογών, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το μέγεθος του εγχειρήματος που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Η δημιουργία εφαρμογής για κινητά αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά και απαιτητικά εγχειρήματα στον ψηφιακό κόσμο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προσδιορίζουν το πόσο κοστίζει ένα mobile app, όπως ο χρόνος, οι πόροι και η τεχνογνωσία.

Ωστόσο, εάν έχετε δομήσει σωστά την ιδέα σας και είστε έτοιμοι να τη δείτε σοβαρά, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με κάποια εταιρία προγραμματισμού, όπου θα μπορεί με βάση την έρευνά σας να σας δώσει μία εκτίμηση του κόστους για την υλοποίηση της εφαρμογής.

Εκτίμηση έυρους κόστους mobile εφαρμογής

Συνήθως, μία πρώτη εκτίμηση του εύρους κόστους υλοποίησης της εφαρμογής προσφέρεται δωρεάν. Αλλά για να μάθετε ακριβώς το πόσο κοστίζει μία εφαρμογή, χρειάζεται πολλαπλά ραντεβού και επικοινωνία με την εταιρία που προσεγγίζετε. Θα πρέπει να γίνει σχετική έρευνα από την πλευρά τους και καταγραφή των λειτουργιών της εφαρμογής σας, κάτι που απαιτεί χρόνο και αναζήτηση.

Σαν πρώτη επαφή λοιπόν μπορείτε απλά να εξηγήσετε τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλετε να περιλαμβάνονται στην εφαρμογή σας, όσο πιο αναλυτικά γίνεται.

Και κάτι πολύ σημαντικό, μην ανησυχείτε για την ασφάλεια της ιδέας σας. Μία εταιρία δημιουργίας εφαρμογών δέχετε καθημερινά διάφορα emails με ιδέες που το 99% δεν υλοποιείται από την πλευρά του πελάτη.

Επιλέξτε τον ιδανικό συνεργάτη για επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής

Εφόσον έχετε κανει κάποιες συζητήσεις, βρίσκεστε στο τελικό στάδιο, προτού καταλήξετε με ποια εταιρεία θέλετε να συνεργαστείτε. Για να μπορέσετε να πάρετε τη μεγάλη απόφαση, χρειαζέται να ορίσετε κάποια κριτήρια.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχετε ποιοτική επικοινωνία με τους εκπροσώπους της ομάδας, να βεβαιωθείτε ότι μιλάτε την ίδια γλώσσα και έπειτα να σκεφτείτε τα παρακάτω:

  • Υπάρχει μια αφοσιωμένη ομάδα που θα διεκπεραιώσει το project σας;
  • Υπάρχει ένας project manager που θα φροντίζει για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών και θα σας ενημερώνει για όλα μέχρι να φτάσετε στο τελικό αποτέλεσμα;
  • Έχει η συγκεκριμένη εταιρεία εμπειρία στη δημιουργία mobile app της κατηγορίας σας;
  • Έχει υλοποιήσει άλλες εφαρμογές για κινητά;
  • Μιλάτε απευθείας με την πηγή των προγραμματιστών; Ή με κάποιο εκπρόσωπο που θα δώσει τη δουλειά σας χωρίς να το γνωρίζετε σε κάποιο τρίτο εταιρία ή freelancer για να την υλοποποιήσει;

Ξεκινήστε τη δημιουργία επιτυχημένης εφαρμογής

Εφόσον έχετε συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες για την συνεργασία σας και η ομάδα σας είναι εξοπλισμένη με επαγγελματίες, είναι η τέλεια στιγμή να ξεκινήσετε την δημιουργία επιτυχημένης εφαρμογής. Από δω και πέρα χρειάζεται να ενημερώνεστε τακτικά για τη διαδικασία ανάπτυξης, να επιβεβαιώνετε τα στοιχεία λειτουργικότητας και ούτω καθεξής.

Συμβουλή: Στο πολύ πρώιμο στάδιο συζητήσεων για την εφαρμογή σας, κάντε λόγο για το πλάνο αναβαθμίσεων της εφαρμογής και συμπεριλάβετε το στο γενικότερο πλάνο.

Επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής

Prototype εφαρμογής

Τώρα που έχετε μία εικόνα για το πως θα μοιάζει το project σας και πόσο θα κοστίσει, ήρθε η ώρα να μεταφέρετε την ιδέα σας στο χαρτί. Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Πρώτα δημιουργήστε μόνοι σας ένα mockup. Ξεκινήστε απλά με την ιδέα σας, τους στόχους σας και τα αγαθά που θέλετε να παρέχετε στους χρήστες σας. Στη συνέχεια, καταγράψτε όλα τα στοιχεία και τις επιθυμητές λειτουργίες της εφαρμογής σας. Αφότου περιγράψετε όλες τις βασικές αλληλεπιδράσεις, μπορείτε να σχεδιάσετε προσχέδια με τη βοήθεια διαφόρων προγραμμάτων επεξεργασίας φωτογραφιών.

Στη συνέχεια, αφού έχετε καταλήξει στη συμφωνία μια εταιρεία δημιουργίας εφαρμογών εκείνη θα σχεδιάσει ένα πρότυπο προσχέδιο για εσάς. Αυτό θα σας βοηθήσει για πολλούς λόγους. Πρώτον και κύριον, το πρότυπο σας θα έχει φτιαχτεί από επαγγελματίες χρησιμοποιώντας τα σωστά προηγμένα εργαλεία. Δε θα είναι απλά μια σειρά φωτογραφιών, αλλά ένα διαδραστικό αρχείο λογισμικού με όλα τα στοιχεία σχεδιασμού.

Προώθηση mobile app, παρουσιάστε την εφαρμογή σας στον κόσμο!

Αφού έχετε πλέον δημιουργήσει την εφαρμογή σας, είναι καιρός να την παρουσιάσετε στο κοινό. Φυσικά θα πρέπει να έχετε στο νου σας πως η προώθηση και η δημιουργία είναι δύο τελείως διαφορετικά και ξεχωριστά πράγματα στο ταξίδι προς την επιτυχία. Η εταιρεία προγραμματισμού που σας βοήθησε με τη δημιουργία εφαρμογής, θα μπορούσε να σας βοηθήσει και με το κομμάτι του μάρκετινγκ εάν εξειδικεύεται και σε αυτό.

Παρακάτω θα βρείτε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το mobile marketing αναφορικά με τα πρώτα βήματα της εφαρμογής:

  • Βελτιστοποίηση AppStore – ένα σημαντικό σημείο για να βελτιώσετε την παρουσία σας στο AppStore.
  • Πλατφόρμες social media – μπορούν να σας προσφέρουν μαζική δημοτικότητα, αν τις εκμεταλλευτείτε σωστά. Οι χρήστες μοιράζονται και προτείνουν την εφαρμογή απευθείας στους φίλους τους. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να γίνετε viral και πολλοί χρήστες να μάθουν για εσάς.
  • Ιστοσελίδες εφαρμογών – αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία διαφήμισης ιστοσελίδων, μια έξυπνη απόφαση είναι να δημιουργήσετε μια ξεκάθαρη και ενημερωτική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα απευθύνεστε στο κοινό – στόχο.
  • Mobile δίκτυα διαφήμισης – πρόκειται για συγκεκριμένες πηγές, όπου μπορείτε να δημοσιεύσετε και να προωθήσετε τη mobile εφαρμογή σας, όπως το facebook. Παραμένουν οι μεγαλύτερες πηγές επισκεψιμότητας στο mobile marketing.

Συνοψίζοντας

Τώρα πλέον έχετε στα χέρια σας όλα τα εργαλεία και τις πληροφορίες για την επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής. Το μεγαλύτερο μυστικό για την επιτυχία σας είναι η σωστή επιλογή αναφορικά με την εταιρεία δημιουργίας εφαρμογών. Επίσης εξίσου σημαντικό είναι να κάνετε μικρά βήματα κάθε μέρα, μέχρι να φτάσετε στο στόχο σας. Εάν έχετε μία εξαιρετική ιδέα και θέλετε να την υποστηρίξετε, επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της AppGene. Η εταιρία μας με εξειδίκευση στη δημιουργία mobile εφαρμογής θα σας βοηθήσει να χτίσετε μαζί τη δική σας ιδέα κάνοντας το επιχειρηματικό όραμά σας πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.