BLOG / BLOG

Δημιουργία εφαρμογής on demand, τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη

δημιουργία εφαρμογής on demand

Η δημιουργία εφαρμογής on demand έχει αρχίσει να γίνεται η πιο έντονη τάση που επικρατεί στο μοντέρνο μάρκετινγκ. Ακολουθώντας αυτή την τάση, πολυάριθμες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να προσφέρουν τη δημιουργία εφαρμογής on demand στους πελάτες τους.

Χαρακτηριστικά on demand mobile εφαρμογών

Παρακάτω θα βρείτε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια on demand εφαρμογή, που μπορεί να εξελιχθεί στον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη οποιαδήποτε επιχείρησης. Και γιατί όχι της δικής σας!

Οι εφαρμογές on demand επιτρέπουν στους καταναλωτές να προγραμματίσουν οτιδήποτε θέλουν από την άνεση του σπιτιού τους. Από online shopping μέχρι ανάγνωση βιβλίων. Οι χαμηλές χρεώσεις και η γρήγορη μεταφορά πληροφοριών αποτελούν τα δύο κύρια πλεονεκτήματα που προσφέρονται από τη δημιουργία εφαρμογής on demand.

Πέντε βασικά στοιχεία που χρειάζεται να συμπεριλάβετε κατά τη δημιουργία εφαρμογής on demand:

Ενσωμάτωση λειτουργίας ολοκήρωσης πληρωμών

Όσοι περισσότεροι οι τρόποι πληρωμής, τόσο το καλύτερο. Όταν έχει να κάνει με δημιουργία εφαρμογής on demand, θα πρέπει να σκεφτείτε μήπως δημιουργήσετε μια πλατφόρμα 360 μοιρών για τους δυνητικούς σας πελάτες, ώστε να μην χρησιμοποιούν άλλες συμπληρωματικές εφαρμογές. Αυτό θα διαφοροποιήσει την εφαρμογή σας από τον ανταγωνισμό κι επίσης θα την κάνει περισσότερο αυτόνομη.

Πιστοποίηση χρήστη εφαρμογής

Από τη στιγμή που οι πελάτες σας θα βρεθούν στην εφαρμογή σας, το πρώτο πράγμα που θέλετε να πετύχετε, είναι να τους κάνετε να δημιουργήσουν λογαριασμό στη σελίδα σας. Και στη συνέχεια να τους ζητήσετε να εισάγουν στοιχεία, όπως διεύθυνση email, όνομα, τοποθεσία, αριθμό τηλεφώνου κ.α., για λόγους πιστοποίησης.

δημιουργία εφαρμογής on demand

Εύχρηστη εμπειρία χρήστη και σχεδιασμός UI εφαρμογής

Οι πελάτες πρέπει να αισθάνονται ενθάρρυνση, όταν πλοηγούνται στη mobile εφαρμογή σας. Θα πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο για οτιδήποτε κάνουν. Είτε πρόκειται για προσθήκη προϊόντων στο καλάθι, είτε θέλουν να τα αφαιρέσουν προϊόντα από αυτό, όπως και όποτε θελήσουν. Η mobile εφαρμογή σας χρειάζεται επίσης να επιτρέπει την χειροκίνητη διαδικασία παραγγελιών, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να προσθέσουν διευθύνσεις της επιλογής τους κατά τη διαδικασία πληρωμής.

Live παρακολούθηση GPS

H live παρακολούθηση μέσω GPS είναι απαραίτητο στοιχείο για τη δημιουργία εφαρμογής on demand. Ο αλγόριθμος σας θα πρέπει να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι παραγγελίες των χρηστών να φτάνουν στον κοντινότερο σταθμό παράδοσης σε σχέση με την τοποθεσία των χρηστών. Στη συνέχεια να μπορούν να παραλάβουν οι πελάτες το συντομότερο δυνατόν.

Το να έχετε ένα ακριβές σύστημα GPS σαν backup, θα σας βοηθήσει να παρέχετε μια κορυφαία υπηρεσία στους πελάτες σας. Έτσι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της παραγγελίας τους σε πραγματικό χρόνο.

Κριτικές, αξιολογήσεις και feedback

Το feedback των πελατών έχει μεγάλη σημασία για την περαιτέρω βελτίωση της mobile εφαρμογής σας. H εμπειρία χρήστη είναι το no1 μέλημα μίας επιχείρησης που θέλει να επιτύχει αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Λαμβάνοντας θετικό και αρνητικό feedback για το προϊόν ή την υπηρεσία σας από τους πελάτες σας με τη μορφή κριτικών, αξιολογήσεων και σχολίων, θα βοηθηθείτε ιδιαίτερα κι εσείς  σαν επιχείρηση. Θα μπορέσετε να εντοπίσετε ελαττώματα στο προϊόν σας και να κάνετε τις ανάλογες διορθώσεις, ώστε να ανταποκριθείτε στα standards των πελατών σας.

Με λίγα λόγια

Αν σχεδιάζετε να προχωρήσετε στη δημιουργία εφαρμογής on demand, το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να έχετε υπόψιν είναι ότι οι ανάγκες των πελατών αλλάζουν συνεχώς. Επομένως, πρέπει να είστε δεκτικοί σε αυτές τις αλλαγές και να προσαρμόζετε την εφαρμογή σας, ώστε να ικανοποιήσετε τις νέες ανάγκες του κοινού – στόχου.

Εάν έχετε μία ιδέα που σχετίζεται με δημιουργία εφαρμογής on demand, επικοινωνήστε με την AppGene. Η εξειδικευμένη μας ομάδα για δημιουργία mobile εφαρμογών, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μαζί τη δική σας εφαρμογή, που θα απογειώσει την επιχείρησή σας στα ύψη!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.