BLOG / DIGITAL MARKETING

Εταιρεία προγραμματισμού ή marketing agency; Τι χρειάζεστε;

εταιρεία προγραμματισμού

Εταιρεία προγραμματισμού ή marketing agency; Είναι μία ερώτηση που σας απασχολεί προσπαθώντας να επιλέξετε τους κατάλληλους συνεργάτες για την online επιχείρησή σας; Ας αρχίσουμε από τα βασικά!

Μια επιτυχημένη ιστοσελίδα αποτελείται από δύο πράγματα: εξαιρετικό περιεχόμενο και εξαιρετική τεχνολογία. Δεν μπορείτε να μην διαθέτετε και τα δύο, αν θέλετε να έχετε τακτικούς επισκέπτες. Τα marketing agencies ειδικεύονται στο περιεχόμενο και την προώθησή του και μπορούν να κάνουν την ιστοσελίδα σας να λάμψει. Όσον αφορά όμως την τεχνολογία, δεν είναι η ειδικότητα τους. Χρειάζεστε τόσο ένα marketing agency όσο και μία εταιρεία προγραμματισμού, αν θέλετε να ξεχωρίσετε. Ή ένα digital agency το οποίο τα συνδυάζει και τα δύο.

Πέρα από το περιεχόμενο ιστοσελίδας

Ο χρήστης που επισκέπτεται μια ιστοσελίδα ή ένα eshop βλέπει το κείμενο, τις εικόνες, τα βίντεο και πάει λέγοντας. Αν όμως η τεχνολογία πίσω από αυτά δεν είναι η κατάλληλη, οι χρήστες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα βλέποντας τα. Η διατήρηση του website είναι δύσκολη. Ένα marketing agency που παρέχει όλες τις υπηρεσίες χωρίς ειδίκευση στον προγραμματισμό, θα δημιουργήσει για εσάς εξαιρετικό υλικό, αλλά δεν θα μπορέσει να διευθετήσει όλα τα θέματα.

Η έλλειψη τεχνικών γνώσεων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως:

  • Λογισμικό που συμπεριφέρεται απρόβλεπτα
  • Υπερβολική κατανάλωση bandwidth, το οποίο κάνει το website αργό
  • Δυσκολίες στη διατήρηση και αναβάθμιση website
  • Προβλήματα ασφαλείας website

Προβλήματα λογισμικού ιστοσελίδας

Μπορείτε να δημιουργήσετε μία αποδεκτή ιστοσελίδα με τυποποιημένο λογισμικό και ελκυστικό θέμα. Παρόλα αυτά, αυτό δεν εξαλείφει την ανάγκη για τεχνική εξειδίκευση. Θα χρειαστείτε κάποιες προσθήκες και ενδεχομένως, εξατομικευμένο κώδικα. Όλα τα κομμάτια πρέπει να δουλεύουν ταυτόχρονα μαζί.

Ένα marketing agency μπορεί να γεμίσει τις σελίδες σας με δημιουργικό περιεχόμενο. Αυτό, όμως, ταυτόχρονα μπορεί να αυξήσει το χρόνο που χρειάζεται η σελίδα σας για να φορτώσει και να παρουσιάσει το περιεχόμενο. Όταν αυτό συμβαίνει σε μία κινητή συσκευή με λιγότερο καλή σύνδεση, μπορεί να ρίξει σημαντικά την απόδοση. Οι χρήστες κινητών συσκευών είναι πολύ σημαντικοί και αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό της επισκεψιμότητας μιας σελίδας.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες απαιτούν ένα βαθμό ενσωμάτωσης με εξωτερικές υπηρεσίες. Το να κάνετε τις σωστές ενσωματώσεις και να καταφέρετε την καλύτερη απόδοση, απαιτεί μια εταιρεία προγραμματισμού. Το λογισμικό που θα δημιουργηθεί για την ιστοσελίδα ή το eshop σας πρέπει να είναι αξιόπιστο και πρέπει να προέρχεται από αξιόπιστο κανάλι.

εταιρεία προγραμματισμού

Εταιρία προγραμματισμού, ιδανική λύση για προβλήματα συντήρησης ιστοσελίδας

Οι ιστοσελίδες χρειάζονται συντήρηση. Χωρίς περιοδικό έλεγχο, μπορούν να αναπτυχθούν προβλήματα που σταδιακά θα τις καθυστερούν. Η εγκατάσταση λογισμικού δεν είναι κάτι που γίνεται και τελειώνει εκεί. Χρειάζεται τακτικές αναβαθμίσεις. Οι παλαιότερες εκδόσεις μπορεί να έχουν bugs και ενδεχομένως να περιλαμβάνουν κάποια που να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της σελίδας.

Μία εταιρεία προγραμματισμού με τις απαραίτητες γνώσεις θα έχει το νου της σε όλα τα θέματα συντήρησης, ώστε η σελίδα σας να τρέχει ομαλά.

Προβλήματα δικτύου και φιλοξενίας ιστοσελίδας

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για την φιλοξενία μίας σελίδας. Χρειάζεται να αποφασίσετε ποιες θα σας δώσουν την καλύτερη απόδοση στο πιο λογικό κόστος. Οι εταιρείες μάρκετινγκ μπορεί να σας προτείνουν μία λύση hosting, αλλά συνήθως δεν έχουν εμπειρία με την φιλοξενία. Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και απαιτείται μία εταιρεία προγραμματισμού για να μη μείνετε πίσω στις εξελίξεις σχετικά με τις δυνατότητες των servers.

Ειδικά αν διατηρείται ηλεκτρονικό κατάστημα, μία εταιρία προγραμματισμού μπορεί να σας βοηθήσει με τη φιλοξενία CDN hosting (content delivery network). Το CDN φέρνει το περιεχόμενο πιο κοντά στο χρήστη και του δίνει πολλές επιλογές πρόσβασης. Απαιτεί επιπλέον ενέργειες και κόστος, αλλά θα σας αποζημιώσει αυξάνοντας το ποσοστό μετατροπής μελλοντικά.

Προβλήματα ασφάλειας ιστοσελίδας

Η ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί πολύ συχνή ανησυχεία. Φυσικά οποιοδήποτε κι αν είναι το μέγεθος της ιστοσελίδας ή του eshop σας, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μία επίθεση. Οτιδήποτε βρίσκεται στο διαδίκτυο σκανάρεται και αναζητάται οποιαδήποτε αδυναμία του. Μια ιστοσελίδα χρειάζεται ισχυρά μέτρα ασφαλείας, αν δεν θέλει να πέσει θύμα επίθεσης.

Για τους marketers, η ευκολία στη χρήση είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της ασφάλειας. Μία εταιρεία προγραμματισμού κατανοεί την ανάγκη που έχετε να κρατήσετε τον κίνδυνο μακριά από την σελίδα σας. Χρειάζεται να πετύχετε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην φιλικότητα προς το χρήστη και την ασφάλεια.

Είναι περίπλοκο ζήτημα. Τα πράγματα που μοιάζουν ακίνδυνα μπορούν να κάνουν τη σελίδα λιγότερο ασφαλή. Η ασφάλεια της ιστοσελίδας είναι κάτι για το οποίο απαιτείται η τεχνογνωσία που διαθέτει μία εταιρεία προγραμματισμού.

εταιρεία προγραμματισμού

Ο σωστός συνδυασμός ανάμεσα σε μία εταιρεία προγραμματισμού και μάρκετινγκ

Τίποτα από τα παραπάνω δε σημαίνει ότι δε χρειάζεστε ένα κορυφαίο marketing agency. Η τεχνολογία όμως, είναι ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι για οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη από μία εταιρία προγραμματισμού, ώστε να δουλέψει σωστά η ιστοσελίδα σας. Χρειάζεστε ειδικούς στο μάρκετινγκ για τη στρατηγική, το branding και την εμπειρία χρήστη. Χρειάζεστε όμως μία εταιρεία προγραμματισμού για να εφαρμόσετε το front και back end, να κάνετε ενσωματώσεις και η ιστοσελίδα σας να τρέξει ομαλά και με ασφάλεια.

Όταν το μάρκετινγκ και η τεχνολογία συνεργάζονται, έχετε τα απαραίτητα συστατικά για μια κερδοφόρα ιστοσελίδα. Η ομάδα της AppGene συνδυάζει όλα τα παραπάνω έχοντας πραγματοποιήσει πολλαπλά projects τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού όσο και marketing, για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.