BLOG / BLOG

Δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής, έξυπνες λειτουργίες

δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής

Δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής: έχετε μία ιδέα για εκπαιδευτική εφαρμογή για κινητά, αλλά δε γνωρίζετε από που να αρχίσετε; Ας αρχίσουμε από την αρχή!

Ο κλάδος της τηλεκπαίδευσης επεκτείνεται με την πρόοδο της τεχνολογίας και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με δυνατότητες καλύτερης πρόσβασης. Η δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σημερινού κόσμου. Η πανδημία μπορεί να ήταν η αρχή, αλλά η συνθήκη εκπαίδευσης εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει. Οι μαθητές έχουν επίσης δείξει προθυμία να επωφεληθούν από τις νέες πρακτικές και τις τεχνολογίες της ψηφιακής εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές για κινητά βρίσκονται ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες κατηγορίες εφαρμογών στο App Store. Σήμερα υπάρχουν περίπου 80.000 ενεργές εκπαιδευτικές εφαρμογές παγκοσμίως. Η δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής έχει γίνει πλέον ανάγκη για τον σημερινό κόσμο.

Αυτή τη στιγμή, το εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες εξελίξεις αυτής της εποχής. Τα εκπαιδευτικά κέντρα θα πρέπει να αναγνωρίσουν την αξία των εφαρμογών, ώστε να διαφοροποιήσουν τη διαδικασία εκμάθησης και να δημιουργήσουν ένα προσβάσιμο περιβάλλον εκμάθησης.

δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής

Σήμερα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η γνώση δεν περιορίζεται σε σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια. Οι εφαρμογές έχουν κάνει την εκπαίδευση ευκολότερη από ποτέ άλλοτε. Πλέον οι μαθητές μπορούν να μάθουν οτιδήποτε, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές προσφέρουν μια πιο διαδραστική και δυναμική εμπειρία για τους μαθητές. Μια εκπαιδευτική εφαρμογή για κινητές συσκευές προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα στους δασκάλους, όπως επίσης διευκολύνει τους γονείς στην παρακολούθηση των επιτευγμάτων των παιδιών.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις απολύτως απαραίτητες λειτουργίες, αλλά και χαρακτηριστικά για τη δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής.

Live tutorials και διαδραστικές συνεδρίες

Ένα από τα κύρια στοιχεία για τη δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής είναι τα live tutorials και οι διαδραστικές συνεδρίες. Και οι δύο αυτές λειτουργίες επιτρέπουν στους μαθητές να πάρουν μέρος σε live διαλέξεις και συνεδρίες των καθηγητών/δασκάλων τους. Έτσι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μάθημα ακόμα και σε περίπτωση που έχουν χάσει τη στιγμή παράδοσης.

Αυτές οι λειτουργίες επιτρέπουν την ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών ανάμεσα στους μαθητές και τους δασκάλους. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε μια κατηγορία για ιδιωτικές διαλέξεις, όπου οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα μπορούν να προγραμματίσουν μια ιδιωτική συνεδρία με τους καθηγητές, όπου θα μπορούν να ρωτούν τις προσωπικές τους απορίες.

δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής

Τακτική εξάσκηση και mock test μέσα από τη δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής

Μία ακόμη σημαντική λειτουργία σε μία δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής είναι η δυνατότητα για τακτική εξάσκηση και mock testing. Είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλάβετε στην εφαρμογή σας εβδομαδιαίες αξιολογήσεις mock tests, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε το επίπεδο των μαθητών. Με αυτή τη λειτουργία μπορούν να βλέπουν και οι ίδιοι οι μαθητές που βρίσκονται και να εντοπίσουν τις αδυναμίες τους, μεγιστοποιώντας την εμπειρία χρήστη, πραγματοποιώντας τακτική εξάσκηση.

Ειδοποιήσεις push και δραστηριότητες μαθημάτων

Οι ειδοποιήσεις push είναι απαραίτητες για τις mobile εφαρμογές. Σας βοηθούν να κρατάτε επαφή με τους χρήστες με έναν μη παρεμβατικό τρόπο. Οι ειδοποιήσεις push είναι ένα πολύ αποτελεσματικό και ισχυρό εργαλείο. Σας επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με τους χρήστες, χωρίς ουσιαστικά να το κάνετε.

Με τη λειτουργία push notifications σε μία εκπαιδευτική εφαρμογή, μπορείτε να δημιουργήσετε ειδοποιήσεις που θα δέχονται οι μαθητές και οι καθηγητές, όπως αν π.χ. υπάρξει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα. Επίσης, οι ειδοποιήσεις αυτές μπορούν να τους υπενθυμίσουν επερχόμενα μαθήματα, να τους στείλουν motivational quotes, να τους υπενθυμίσουν ότι πρέπει να ξεκινήσουν επανάληψη, κ.α.

Δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής με πολυγλωσσία

Συστήνεται ανεπιφύλακτα να δημιουργήσετε μια εφαρμογή σε πολλαπλές γλώσσες. Η πολυγλωσσία θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των μαθητών, όπως επίσης θα αυξήσει τις πιθανότητες να προσεγγίσετε μεγαλύτερο κοινό. Αν μια εφαρμογή διαθέτει το περιεχόμενο της μόνο σε μια γλώσσα, τότε το κοινό – στόχος θα είναι πιο περιορισμένο. Συνεπώς, το να παρέχετε περιεχόμενο σε παραπάνω από μία γλώσσες, μπορεί να αυξήσει τη βάση χρηστών παράλληλα με την κατανόηση του περιεχομένου από τους μαθητές.

δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής

Παρακολούθηση προόδου και επιτευγμάτων μέσω εφαρμογής τηλεκπαίδευσης

Η παρακολούθηση προόδου και επιτευγμάτων είναι ένα απόλυτα απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να συμπεριλάβετε στη δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής. Θα παρακινήσει τους μαθητές, όπως επίσης και τους γονείς, να βλέπουν τα επιτεύγματα τους και να μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο τους.

Τα μαθήματα εκτός σύνδεσης είναι πλέον εφικτά με τη δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής

Η διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού περιεχομένου εκτός σύνδεσης είναι απολύτως απαραίτητη, αν θέλετε να παρέχετε μια απρόσκοπτη εμπειρία στους μαθητές. Είναι το στοιχείο που προσφέρει πρόσβαση στο περιεχόμενο και το υλικό του μαθήματος, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης. Με τη βοήθεια αυτού του στοιχείου, όποιοι θέλουν μπορούν να παρακολουθούν το περιεχόμενο εκτός σύνδεσης και να μαθαίνουν από οπουδήποτε κι οποτεδήποτε.

Εύκολη διαχείριση απουσιών και παρουσιών των μαθημάτων

Μία ακόμη χρήσιμη λειτουργία που πρέπει να έχετε υπόψιν κατά τη δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής είναι η διαχείριση των απουσιών και των παρουσιών των συμμετεχόντων. Η λειτουργία αυτή κάνει την καταγραφή των παρουσιών στα μαθήματα εύκολη, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Με τη βοήθεια αυτής της λειτουργίας, οι καθηγητές μπορούν να βλέπουν απευθείας την παρακολούθηση όλων των μελών της τάξης ή ενός συγκεκριμένου μαθητή μέσα στο μήνα.

Συνοψίζοντας

Η εκπαίδευση είναι ένας πολύ σημαντικός κλάδος που αφορά όλες τις ηλικιακές ηλικίες. Η δημιουργία εκπαιδευτικής εφαρμογής αποτελεί μία πολύ καλή ιδέα και μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη βελτίωσή της διαδικασίας εκμάθησης. Εάν έχετε μία ιδέα για ανάπτυξη mobile εφαρμογής εκπαίδευσης, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.