BLOG / DIGITAL MARKETING

Πόσο χρόνο θέλει το seo, χρήσιμες πληροφορίες

πόσο χρόνο θέλει το seo

Πόσο χρόνο θέλει το SEO: η πρώτη ερώτηση πριν την ανάθεση κάθε SEO καμπάνιας.

Εφόσον όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ξεκινούν να εξερευνούν και να κατανοούν τις δυνατότητες που έχει να τους προσφέρει η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, υπάρχει μια ερώτηση που απαιτεί απάντηση.

Είτε πρόκειται για δισταγμό ή απλή περιέργεια, αυτή η φαινομενικά απλή ερώτηση εμποδίζει αρκετές επιχειρήσεις από το να προχωρήσουν στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO.

Έχετε ενδεχομένως ακούσει ότι μια καμπάνια για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO μπορεί να αποφέρει ποιοτικά αποτελέσματα σε 30 ημέρες. Ή ίσως να έχετε ακούσει ότι 30 μέρες δεν είναι αρκετός χρόνος, αλλά σε 90 μέρες θα έχετε αποτέλεσμα. Μαντέψτε! Αυτό δεν ισχύει.

Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, στρατηγική και σχεδιασμός για μία αποτελεσματική καμπάνια για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, ώστε να μπορέσετε να δείτε ποιοτικά αποτελέσματα σε 30 – 90 ημέρες. Αν ακόμη επιμένετε σε αυτή την υπόθεση, αναρωτηθείτε: δημιουργήθηκε η επιχείρηση σας σε 30 ημέρες; Ή μήπως σε 90 ημέρες; Προφανώς όχι…

Όσο εργατικοί και να είστε, μία καμπάνια για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO υψηλής ποιότητας δεν μπορεί να ενσωματωθεί και να λειτουργήσει, ώστε να παράγει ποιοτικά αποτελέσματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Για να πετύχει, μία τέτοια καμπάνια απαιτεί έρευνα, δημιουργία στρατηγικής SEO, σχεδιασμό, οργάνωση, ανάπτυξη, ενσωμάτωση και εφαρμογή διαφόρων εργαλείων SEO και διαδικασιών. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί που θέλετε στα οργανικά αποτελέσματα.

Επομένως, επανέρχεται το ερώτημα: πόσο χρόνο θέλει το SEO; Το πόσο χρόνο θέλει το SEO, θα σας το απαντήσει η εταιρία βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO που θα επιλέξετε. Η ενσωμάτωση μιας καμπάνιας για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων χρειάζεται γύρω στους 4 – 12 μήνες. Σε αυτούς τους 4 – 12 μήνες χρησιμοποιείται μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που εξυπηρετεί στο να παράγει τα αποτελέσματα που θέλετε να δείτε.

Είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις που είναι νέες στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, να κατανοήσουν αυτές τις υπηρεσίες και το πόσο χρόνο θέλει το SEO, ώστε να βρεθείτε σε υψηλή θέση στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Καμπάνια βελτιστοποίησης ιστοσελίδας SEO – 3 βήματα

1. On – Page βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO – θέτοντας τα θεμέλια (1 – 2 μήνες)

Στο πρώτο βήμα των SEO ενεργειών, είναι απαραίτητο να εστιάσετε σε ένα καλά σχεδιασμένο πλάνο για την καμπάνια βελτιστοποίησης ιστοσελίδων. Κατά το σχεδιασμό αυτού του πλάνου, συγκεντρωθείτε σε βήματα – κλειδιά: έρευνα, έλεγχο και εφαρμογή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η εταιρία βελτιστοποίησης ιστοσελίδων είναι η δημιουργία στρατηγικής SEO. Το να θέσετε από κοινού ρεαλιστικούς και εντός λογικών χρονικών ορίων στόχους, είναι πολύ σημαντικό για την ομαλή λειτουργία της καμπάνιας SEO. Θα πρέπει να είστε μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχετε θέσει, διαφορετικά αυτό αντανακλά αρνητικά στην επιχείρησή σας με διάφορους τρόπους.

Επόμενο σημαντικό βήμα, η έρευνα και ανακάλυψη κάποιων συνδυασμών λέξεων – κλειδιών.

Η αναζήτηση των λέξεων – κλειδιά που αναζητά το κοινό – στόχος στις μηχανές αναζήτησης είναι σημαντική για την στρατηγική της ιστοσελίδας σας όσον αφορά την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Η αναζήτηση λέξεων – κλειδιών χρειάζεται μία απαιτητική έρευνα για να ολοκληρωθεί αναπτύσσοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσετε.

Με τα ευρήματα της έρευνας, μια καμπάνια για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων συναρμολογεί τη στρατηγική λέξεων – κλειδιών που θα χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί η οργανική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Η ενσωμάτωση λέξεων – κλειδιών στο περιεχόμενο ιστοσελίδας, ενισχύει τις πιθανότητες της επιχείρησής σας να βρεθεί υψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα Google.

Εκτός από την αναζήτηση των κατάλληλων λέξεων – κλειδιών, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένας on – site έλεγχος. Ο έλεγχος της ιστοσελίδας είναι ζωτικής σημασίας για την οργάνωση και βελτιστοποίηση της. Ο έλεγχος που θα γίνει από την εταιρία που έχει αναλάβει την βελτιστοποίηση SEO, έχει ως στόχο να τακτοποιήσει και να καθαρίσει την ιστοσελίδα σας με τέτοιο τροπο,  ώστε να τη βελτιστοποιήσει για τα αποτελέσματα Google, ενώ παράλληλα να αυξήσει την εμπειρία του χρήστη.

Η διαδικασία αυτή απαιτεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί και άλλες δύο για να εφαρμοστεί. Πόσο χρόνο θέλει το seo για να δείτε αποτελέσματα; Εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος, δε θα δείτε αποτελέσματα για τις επόμενες 6 – 8 εβδομάδες, διότι η Google καθυστερεί τη διαδικασία επανένταξης των ιστοσελίδων στην κατάταξη.

Κατά τους δύο πρώτους μήνες της καμπάνιας σας, η αναζήτηση λέξεων – κλειδιά και η εφαρμογή ελέγχου, θα σας βοηθήσουν να συγκεντρώσετε πληροφορίες, καθώς κινείστε στο επόμενο βήμα της καμπάνας για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων: την off – page βελτιστοποίηση.

2. Off – page βελτιστοποίηση ιστοσελίδας (4 – 6 μήνες)

Από τη στιγμή που η καμπάνια βελτιστοποίηση ιστοσελίδας έχει αρχίσει να εμπλέκει τη συγκεκριμένη έρευνα και στρατηγική στην ιστοσελίδα της επιχείρησης σαςε, έχει έρθει η στιγμή να προχωρήσετε στο βήμα των ενεργειών SEO off – page.

Σε ένα διάστημα 4 – 6 μηνών, εκτελούνται πολλές υπηρεσίες για να ενισχύσουν την συνεχή παρουσία και έκθεση σας σε online leads.

Παρακάτω θα δείτε κάποιες από τις πηγές κλειδιά για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.

Δημιουργία συσχετιζόμενων συνδέσμων

Μία από τις ενέργειες SEO που εφαρμόζονται στην off page στρατηγική βελτιστοποίησης ιστοσελίδων είναι η δημιουργία link. Γνωστή κι ως μια από τις πολλές πλευρές της καμπάνιας SEO, η διαδικασία δημιουργίας link πραγματοποιείται σε διάστημα 4 – 6 μηνών.

Οι μηχανές αναζήτησης αναζητούν τις ιστοσελίδες για να ανακαλύψουν νέες σελίδες και αποφασίζουν πόσο ψηλά πρέπει να βρεθούν στην κατάταξη. Η ποιότητα των λέξεων – κλειδιών και περιεχομένου στη σελίδα, όπως και ο αριθμός των link που ανακατευθύνει σε αυτή τη σελίδα από εξωτερικά links, είναι σημαντικοί παράγοντες για τις κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη.

Μετά την πάροδο των 4 – 6 μηνών της δημιουργίας τέτοιων αναφορών συνδέσμων, μπορεί να αξιολογηθεί η διαδικασία και να αποφασιστεί αν η ανακατεύθυνση της διαδικασίας είναι σε τάξη. Όσο υπάρχει ενασχόληση με τη δημιουργία των link, η καμπάνια SEO που εφαρμόζεται συνεχίζει την εκτέλεση με τη δημιουργία και δημοσίευση περιεχομένου.

Περιεχόμενο

Μία από τις καλύτερες πρακτικες SEO είναι η εξής: όσο πιο σχετικό, συγκεκριμένο και ποιοτικό το περιεχόμενο που φιλοξενείται σε μία ιστοσελίδα, τόσο το καλύτερο.

Στα πρώτα στάδια σχεδιασμού της καμπάνιας SEO, θα πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία με την εταιρία για SEO που θα σας βοηθήσει. Μαζί θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου τι είδους περιεχόμενο θα πρέπει να δημιουργήσετε. Επίσης σημαντικό είναι το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία αυτού περιεχομένου και ένα πρόγραμμα για τη δημοσίευση του περιεχομένου στην ιστοσελίδα. Η τακτική δημοσίευση νέου περιεχομένου προσελκύει τους επισκέπτες της σελίδας, μειώνει το bounce rate, ενισχύει την επισκεψιμότητα και δυνητικά βοηθάει στην άνοδο της σελίδας ως προς την πρώτη σελίδα Google.

Όταν εργάζεστε στο να παρέχετε συνεχώς νέο περιεχόμενο, η ιστοσελίδα σας θα μπορέσει να προσελκύσει τις μηχανές αναζήτησης κι έτσι θα αυξήσετε τις πιθανότητες σας για υψηλότερη θέση στην κατάταξη. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο επιδεικνύετε την τεχνογνωσία σας στη αγορά.

Social σήματα

Τα social σήματα παίζουν ζωτικό ρόλο στο ταξίδι των 4 – 12 μηνών.

Η χρήση social σημάτων είναι ο τρόπος να στείλετε σημάδια στην Google σχετικά με την προσέλκυση και αλληλεπίδραση με την ιστοσελίδα σας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το LinkedIn και το Instagram. Τα posts και τα updates περιέχουν ένα link με μια δημοσίευση blog ή περιεχόμενο που θα βρει κάποιος στην ιστοσελίδα σας. Έτσι στέλνονται σήματα στη Google που δείχνουν ότι η επιχείρηση σας και οι πλατφόρμες της έχουν συνοχή.

Είναι σημαντικό για την επιχείρηση σας να προσπαθεί διαρκώς να προσελκύσει νέους χρήστες και δυνητικούς πελάτες μέσα από τις πλατφόρμες social media. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει να αναλύει την δέσμευση μέσω social media και να προσαρμόζεται ανάλογα κατά τη διάρκεια της καμπάνιας.

πόσο χρόνο θέλει το seo

3. Ανάλυση και βελτιστοποίηση SEO καμπάνιας (4 – 6 μήνες)

Αν ακόμα δεν εχει γίνει ξεκάθαρο το πόσο χρόνο θέλει το SEO, η απάντηση είναι: αρκετό.

Το τελευταίο διάστημα αυτών των 4 – 12 μηνών του ταξιδιού για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας εστιάζει στην ανάλυση και βελτιστοποίηση της καμπάνιας SEO για όσα έγιναν τους πρώτους μήνες. Χρειάζεται χρόνος για το σχεδιασμό, τη στρατηγική, το περιεχόμενο και την εκτέλεση που πρέπει να δημιουργηθεί, να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί στην επιχείρησή σας. Απ’τη στιγμή που αυτό ξεκινάει, τα αποτελέσματα εμφανίζονται και τα δεδομένα είναι έτοιμα να αναλυθούν.

Η ομάδα που ασχολείται με την καμπάνια SEO αναλύει το πως διαδικασίες, όπως η ενσωμάτωση λέξεων – κλειδιών, οι δημοσιεύσεις περιεχομένου και οι πλατφόρμες social media αυξάνουν την επισκεψιμότητα και τη δέσμευση του χρήστη. Οι μετρήσεις SEO, όπως η κατάταξη των λέξεων – κλειδιών, η δημιουργία links, η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας και το ποσοστό μετατροπής εξετάζονται, έτσι ώστε να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές για να έχετε συνεχώς όλο και καλύτερα δεδομένα μετρήσεων.

Ίσως να σκέφτεστε: Γιατί χρειάζονται 4 – 6 μήνες για να αναλυθούν και να προσαρμοστούν τα δεδομένα; Δε θα μπορούσε αυτό να ολοκληρωθεί σε 1 – 2 εβδομάδες;

Το πόσο χρόνο θέλει το seo, έχει γίνει ξεκάθαρο.

Η συνεχής ανάλυση και βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπηρεσία για την καμπάνια SEO. Η εφαρμογή έστω και των μικρότερων προσαρμογών καθόλη τη διάρκεια της καμπάνιας, διατηρεί την ιστοσελίδα σας σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι μηχανές αναζήτησης ελέγχουν τα συστήματα κατάταξης SEO και αλλάζουν συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσονται τα πράγματα. Η Google, Bing, Yahoo και άλλες μηχανές αναζήτησης είναι γνωστές για την αλλαγή των τρόπων κατάταξης μέσα σε μια νύχτα. Χωρίς την συνεχή παρακολούθηση αυτών των αλλαγών, η επιχείρηση σας θα μπορούσε να χαθεί στο πλήθος. Το ίδιο συμβαίνει και χωρίς τη συνεχή βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας και του περιεχομένου.

Τελικά, πόσο χρόνο θέλει το seo;

Είναι πολύ λογικό η επιχείρηση σας να αποτελεί την πηγή της χαράς και τη νο1 προτεραιότητά σας. Δε θα πρέπει να αφήσετε τους ανταγωνιστές σας να κάνουν ενέργειες προώθησης με αποτέλεσμα να σας προσπερνούν.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όσο οι χρήστες παρακολουθούν το ίντερνετ να δρα ως τη μεγαλύτερη αγορά για την ανακάλυψη και αξιοποίηση των επιχειρήσεων, είναι απαραίτητο για την επιχείρησή σας να βρίσκεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Να θυμάστε μόνο ότι στην ερώτηση “πόσο χρόνο θέλει το seo;”, η απάντηση είναι: αρκετό.

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε τα οφέλη του SEO και στη δική σας επιχείρηση, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene.  Η ομάδα μας έχοντας αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO μπορεί να σας βοηθήσει, οδηγώντας την ιστοσελίδα σας στις υψηλότερες θέσεις κατάταξης των μηχανών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.