BLOG / BLOG

Δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής και portal, κορυφαία χαρακτηριστικά

δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής

Δραστηριοποιήστε στο χώρο των media ή της δημοσιογραφίας και επιθυμείτε να κερδίσετε την προσοχή των millenials όσο περισσότερο γίνεται; Αν διαθέτετε μόνο μια ιστοσελίδα, δύσκολα θα καταφέρετε πλέον να προσελκύσετε τα εκατομύρια views και το νέο κοινό που επιθυμείτε για τα νέα σας άρθρα. Η δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής είναι η λύση στους προβληματισμούς σας.

Αν συνεργαστείτε με μια εταιρεία δημιουργίας εφαρμογών για να κατασκευάσετε ένα portal app για Android και iOS συσκευές, θα σας βοηθήσει, κατά μέσο όρο, να τριπλασιάσετε την επισκεψιμότητα σας.

Μπορεί η κατασκευή app να είναι γενικά μία απαιτητική διαδικασία, αλλά ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας, τα εργαλεία που προσφέρονται θα σας βοηθήσουν να την οδηγήσετε στο επόμενο βήμα. Φυσικά υπάρχουν λύσεις για να βρίσκεστε συνεχώς και στο επιθυμητό budget.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια στοιχεία που θα πρέπει να έχει κάθε δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής με γνώμονα την επιτυχία.  Ας δούμε περισσότερα!

δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής

Δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής, must χαρακτηριστικά

Περιεχόμενο ειδήσεων σε διάφορες μορφές

Βίντεο, ήχος, εικόνες, κείμενο, GIFs – το περιεχόμενο πρέπει πλέον να παρέχεται σε όλες τις μορφές. Επομένως, αν χρησιμοποιείτε μόνο κείμενο και εικόνες για το περιεχόμενό σας, δεν είναι αρκετό. Τα βίντεο και το περιεχόμενο σύντομης μορφής είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για να κινήσετε το ενδιαφέρον των χρηστών. Ως εκ τούτου, κατά τη δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας μπορεί να υποστηρίξει όλες τις παραπάνω μορφές περιεχομένου και ότι η ταχύτητα φόρτωσης είναι υψηλή.

Εύκολη πλοήγηση

Τα ειδησιογραφικά portals που δημιουργούνται παρέχουν πλούσιο περιεχόμενο. Για να βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες θα βρουν το σωστό περιεχόμενο, η εμπειρία πλοήγησης σας, όπως επίσης και το UX, πρέπει να είναι minimal. Προσπαθήστε να κατηγοριοποιήσετε τα άρθρα σας ανάλογα με το περιεχόμενό τους, ώστε ο κάθε χρήστης να βρει αυτό που ψάχνει άμεσα και γρήγορα.

Συνδρομή ανάλογα με τις κατηγορίες / ενδιαφέροντα

Δεν υπάρχει καλύτερη μορφή δέσμευσης από το να επιθυμούν οι χρήστες να πληρώσουν συνδρομή για το περιεχόμενό σας. Οι επαναλαμβανόμενοι συνδρομητές είναι εκείνοι που φέρνουν τα περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις στην πλατφόρμα σας και εκείνοι που θα πληρώσουν πιο εύκολα για μια premium υπηρεσία. Επομένως, δώστε τους διαφορετικές επιλογές περιεχομένου, ώστε το σωστό περιεχόμενο να εμφανιστεί στο feed τους.

Ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις εντός εφαρμογής μπορούν να αποτελέσουν έναν αποτελεσματικό τρόπο διατήρησης του ενδιαφέροντος των χρηστών. Όμως μην το παρακάνετε, γιατί μπορεί να οδηγηθείτε σε απεγκατάσταση της εφαρμογής από τις συσκευές των χρηστών. Αξιοποιήστε τα adaptive notifications, μια τεχνολογία που βασίζεται σε μηχανές απλών κανόνων και επιτρέπουν στην πλατφόρμα να εξοικειωθεί και να γνωρίσει καλύτερα το χρήστη, προτού ξεκινήσει να του στέλνει ειδοποιήσεις.

Γρήγορη περιήγηση

Παρόλο που ακούγεται αυτονόητο, δε σημαίνει απλά ότι η εφαρμογής σας θα εχει γρήγορη απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι, όσο περνάει η ώρα και ο χρήστης έχει τελειώσει την ανάγνωση ενός συγκεκριμένου άρθρου, το επόμενο πρέπει ήδη να έχει φορτώσει στο backend, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Βελτιστοποιημένος χώρος διαφημίσεων

Ειναι γνωστό ότι οι διαφημίσεις είναι ενοχλητικές, αν τοποθετηθούν όμως σωστά μπορεί να υπάρξει μεγάλη διαφορά. Οι διαφημίσεις δεν χρειάζεται πλέον να είναι τυχαίες, είναι όμως επιτακτική ανάγκη να βρείτε τον σωστό πάροχο διαφημίσεων, που μπορεί να σας προσφέρει διάφορα είδη διαφημίσεων, τα οποία θα ταιριάζουν στο είδος περιεχομένου που προσφέρετε. Η σωστή τοποθέτηση των διαφημίσεων μαζί με βελτιστοποιημένη μορφή περιεχομένου μπορεί να αυξήσει τη δέσμευση των χρηστών, καθώς επίσης και τα έσοδα από διαφημίσεις.

Συνδρομή premium

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι διαφημίσεις είναι κάπως ενοχλητικές μερικές φορές. Με βάση αυτό, μπορείτε να προσφέρετε στους χρήστες τη δυνατότητα να πλοηγούνται στην εφαρμογή σας χωρίς να βλέπουν διαφημίσεις, έναντι μια μικρής συνδρομής. Αυτό είναι ένα είδος συνδρομής που μπορείτε να αξιοποιήσετε, αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλα. Βεβαιωθείτε όμως, προτού προχωρήσετε σε προσφορά premium υπηρεσιών, ότι διαθέτετε μια αφοσιωμένη πελατειακή βάση.

Δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής, παράγοντες για σίγουρη επιτυχία

SEO βελτιστοποίηση

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για οποιαδήποτε ενημερωτική ιστοσελίδα ή εφαρμογή. Αυτό συμβαίνει καθώς μόλις δημοσιεύσετε ένα νέο άρθρο, οι μηχανές αναζήτησης θα το εμφανίσουν υψηλά στην κατάταξη αποτελεσμάτων. Μια πλατφόρμα ενημέρωσης θα πρέπει να είναι βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης και θα πρέπει, επίσης, να διαθέτει και την ανάλογη ομάδα ειδικών γι’ αυτό το σκοπό. Το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας μπορεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην κατάταξη αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Page Performance

Όταν οι χρήστες θέλουν να ενημερωθούν άμεσα για κάτι, δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν να φορτώσει η πληροφορία. Οπότε έχει μεγάλη σημασία να επενδύσετε στην απόδοση της κάθε σελίδας της εφαρμογής σας με χρήση βελτιστοποιημένου κώδικα, επενδύοντας σε servers υψηλής απόδοσης κ.α. Η απόδοση είναι παρακλάδι του SEO και μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία χρήστη.

Απόλυτη συμβατότητα με κινητές συσκευές

Το 70-80% των χρηστών χρησιμοποιούν κατά κόρον τις κινητές τους συσκευές, γι’ αυτό και η κατασκευή εφαρμογής ενημερωτικής είναι ιδανική αφού είναι συμβατή με κάθε συσκευή. Κατά τη δημιουργία  εφαρμογής portal, το mobile responsive front end είναι πολύ σημαντικό, αφού ευθύνεται για την αύξηση επισκεψιμότητας και την καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Διαθεσιμότητα διαφορετικών γλωσσών

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το περιεχόμενο πρέπει να διατίθεται σε διαφορετικές γλώσσες, αν θέλετε να δείτε αναγνωσιμότητα σας να αυξάνεται κατακόρυφα. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσετε σε δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής που θα είναι πολύγλωσση. Μην εμπιστευτείτε αυτόματα εργαλεία, όπως το Google Translate, καθώς δεν είναι 100% ακριβή. Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, εμπιστευτείτε έμπειρους copywriters που θα μπορούν να δημιουργούν περιεχόμενο στις γλώσσες που επιθυμείτε.

Analytics χρήστη

Aξιοποιήστε τα analytics των χρηστών, για να μάθετε τι είδους περιεχόμενο απολαμβάνουν περισσότερο οι χρήστες σας. Μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς μόνο έτσι θα κάνετε τους χρήστες να επιστρέφουν σε εσάς ξανά και ξανά.

Μοναδικότητα / Καινοτομία mobile εφαρμογής

Το μέσο χρονικό διάστημα προσοχής των χρηστών έχει μειωθεί, γι’ αυτό χρειάζεστε κάτι πρωτότυπο για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους. Πρέπει να βρείτε τρόπους να συντομεύσετε τα προηγουμένως εκτενή κείμενα ή να προσφέρετε τη δυνατότητα ακουστικής ανάγνωσης, όπου οι χρήστες θα μπορούν να ακούν το άρθρο αντί να το διαβάζουν οι ίδιοι. Υπάρχουν πολλές καινοτόμες ιδέες που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κατά τη δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής.

 

Συμπεραίνοντας

Η δημιουργία ενημερωτικής εφαρμογής είναι απολύτως απαραίτητη πλέον για οποιαδήποτε ειδησεογραφικό portal. Ο κόσμος ψηφιοποιείται ολοένα και πιο πολύ μερα με τη μέρα και πρέπει να κινείστε παράλληλα με τις εξελίξεις. Η έμπειρη ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει με δημιουργία mobile app για ειδησιογραφικό site, ώστε να κάνετε κι εσείς το μεγάλο σας βήμα στο ψηφιακό κόσμο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.