BLOG / BLOG

Emotional design εφαρμογής, πως να το εκμεταλλευτείτε

emotional design εφαρμογής

Ο καλός σχεδιασμός εφαρμογής απαιτεί να κατανοήσετε το πως αλληλοεπιδρούν οι χρήστες με την εφαρμογή σας και γιατί αντιδρούν με τον τρόπο που αντιδρούν. Ο σχεδιασμός UX προσφέρει τις καλύτερες πρακτικές που θα πρέπει να ακολουθεί κάθε εταιρία σχεδιασμού application. Για να οδηγήσετε την εμπειρία χρήστη στο επόμενο επίπεδο, μπορείτε να ενσωματώσετε το emotional design εφαρμογής.

Το emotional design εφαρμογής δίνει έμφαση στο συναισθηματικό κομμάτι που κάνει τους χρήστες να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας και να την προτείνουν σε φίλους. Παρακάτω θα βρείτε τρόπους για να εκμεταλλευτείτε το emotional design εφαρμογής, ώστε να δημιουργήσετε ένα app που οι χρήστες σας θα λατρέψουν.

Ποια είναι τα 3 επίπεδα του emotional design εφαρμογής;

Σύμφωνα με τον ερευνητή Don Norman, σχετικά με το emotional design εφαρμογής, στο βιβλίο του εξερευνεί τα τρία επίπεδα σχεδιασμού που αντικατοπτρίζουν τη συναισθηματική αντίδραση των ανθρώπων σε μια εμπειρία: ενστικτώδης, συμπεριφορική και στοχαστική. Μέσα από αυτές τις συναισθηματικές αντιδράσεις, τα άτομα συνδέονται με οτιδήποτε τους κινεί το ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένων και των εφαρμογών.

Όταν ένα αντικείμενο προκαλεί και τις τρεις αυτές αντιδράσεις, οι άνθρωποι αισθάνονται χαρά ή διαρκή ευχαρίστηση. Καταφέρνοντας το παραπάνω, έχετε την ευκαιρία να καλλιεργήσετε μια βαθύτερη σχέση με τους χρήστες σας. Μπορείτε να προκαλέσετε αυτά τα συναισθήματα εφαρμόζοντας τις αρχές του emotional design εφαρμογής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα οποιαδήποτε από τα τρία επίπεδα, αλλά η εφαρμογή σας θα είναι πιο αποτελεσματική, αν χρησιμοποιήσετε και τα τρία επίπεδα emotional design εφαρμογής.

Emotional design εφαρμογής – Ενστικτώδες design

Το ενστικτώδες design εστιάζει στην ενστικτώδη αντίδραση που πυροδοτείται όταν οι άνθρωποι βιώνουν κάτι για πρώτη φορά. Αυτή η ισχυρή αντίδραση συμβαίνει ασυναίσθητα και προκαλεί στους χρήστες την αρχική αντίδραση γι’ αυτό που βλέπουν. Το ενστικτώδες design δεν έχει να κάνει με τα απτά προνόμια ενός προϊόντος, αλλά με τη διαδικασία του να εκμεταλλευτείτε τα συναισθήματα, τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά του χρήστη, ώστε να προκαλέσετε μια συναισθηματική αντίδραση. Μια θετική ενστικτώδης αντίδραση μπορεί να δημιουργήσει μια θετική ατμόσφαιρα για μελλοντικές αλληλεπιδράσεις με τους χρήστες.

Ένα παράδειγμα ενστικτώδους design είναι η στρατηγική χρήση των χρωμάτων. Οι άνθρωποι συνδέουν τα χρώματα με συγκεκριμένα πράγματα: το κίτρινο συνήθως υποδεικνύει χαρά και ευτυχία, το μπλε συνήθως συνδέεται με την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία και το πορτοκαλί γενικά δημιουργεί ενθουσιασμό.

Τα οπτικά στοιχεία δεν είναι τα μόνα που μπορούν να προκαλέσουν μια ενστικτώδη αντίδραση. Το ύφος, με το οποίο εκφράζεστε, μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο. Ο τρόπος που γράφετε τις περιγραφές προϊόντων και γενικά οποιαδήποτε κείμενο υπάρχει στην εφαρμογή, θα θέσει τα θεμέλια για την εμπειρία χρήστη και κατ’ επέκταση την ικανοποίηση πελατών.

Emotional design εφαρμογής – Συμπεριφορικό design

Οι συμπεριφορικές ενέργειες συμβαίνουν, όταν οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με ένα προϊόν, από το οποίο αποκομίζουν κάποια αξία. Αυτό συνήθως ονομάζεται χρηστικότητα, όμως το συμπεριφορικό design περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία, την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Η συμπεριφορική επιστήμη, το θεμέλιο για το συμπεριφορικό design, προσφέρει γνώσεις για την ανθρώπινη συμπεριφορά, που εφαρμόζεται σε όλους τους χρήστες.

Οι πρωταρχικές αξίες του συμπεριφορικού design είναι: 1) η συμπεριφορά που ανταμείβεται, θα επαναληφθεί, 2) το πως προσφέρετε το βραβείο, επηρεάζει την ενθάρρυνση της επιθυμητής συμπεριφοράς.

Όταν οι αλληλεπιδράσεις των χρηστών με το προϊόν είναι γνώριμες και οικείες, απολαμβάνουν την εμπειρία και έχουν ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και επιθυμίας για περισσότερες αλληλεπιδράσεις. Κατά το σχεδιασμό της εφαρμογής σας, σκεφτείτε πόσο γρήγορα οι χρήστες θα φτάσουν στο στόχο τους και τα κίνητρα που θα τους προσφέρετε για να το κάνουν.

Emotional design εφαρμογής – Στοχαστικό design

Το τρίτο επίπεδο emotional design εφαρμογής είναι το στοχαστικό design και εστιάζει στο πως νιώθουν οι χρήστες μετά την αλληλεπίδραση τους με μια εφαρμογή. Περιλαμβάνει συνειδητή σκέψη όπου οι άνθρωποι σκέφτονται ενεργά το design – κρίνοντας το και αξιολογώντας το με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα – και στη συνέχεια αποφασίζουν αν τους ενδιαφέρει και αν θα συνεχίσουν να ασχολούνται με την εφαρμογή ή όχι. Το στοχαστικό design μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα που ξεφεύγουν από τη σκοπιά του προϊόντος και ενθαρρύνει τους χρήστες να μοιράζονται εμπειρίες με άλλα άτομα.

emotional design εφαρμογής

Πως η χρήση του emotional σχεδιασμού εφαρμογής οδηγεί σε ένα εξαιρετικό app

Ο απώτερος σκοπός για τη δημιουργία app είναι να λύσετε τα προβλήματα των χρηστών και να τους χαροποιήσετε με την αλληλεπίδραση και το αποτέλεσμα που αναζητούσαν. Αυτό το αίσθημα χαράς προκύπτει από την ένωση του ενστικτώδους, συμπεριφορικού και στοχαστικού emotional design εφαρμογής.

Οι χρήστες ξεκινούν αναζητώντας ή επιθυμώντας μια εμπειρία και στη συνέχεια αλληλεπιδρούν με την εφαρμογή και παίρνουν αξία από αυτήν. Αυτό το συναίσθημα ενισχύει την συνεχόμενη χρήση και χτίζει εμπιστοσύνη σε τέτοιο επίπεδο που οι χρήστες μιλάνε και σε άλλους για την εφαρμογή σας. Η εταιρία δημιουργίας εφαρμογών πρέπει να καλλιεργήσει αυτές τις συναισθηματικές αντιδράσεις στο κάθε επίπεδο emotional design εφαρμογής, ώστε να έχουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Στοιχεία emotional σχεδιασμού εφαρμογής

Υπάρχουν διάφορα στοιχεία και τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να προκαλέσετε μια συναισθηματική αντίδραση. Παρακάτω θα βρείτε τις έξι πιο επιτυχημένες τακτικές.

  • Χιούμορ. Το γέλιο είναι ένα θετικό και ισχυρό συναίσθημα που προκαλεί χαρά και εξαλείφει την αβεβαιότητα.
  • Εξιστόρηση. Η εξιστόρηση βοηθά τους χρήστες να καταλάβουν το ταξίδι τους στην εφαρμογή και να θυμούνται την εμπειρία τους, αφού έχει τελειώσει.
  • Εικόνες. Η χρήση γραφικών, όπως εικόνες, animation και εικονογραφήσεις που παρουσιάζουν επιθυμητά συναισθήματα, βοηθάει στο να προκαλέσετε στους χρήστες τα συγκεκριμένα συναισθήματα.
  • Προσιτή γλώσσα. Εκφράστε συναίσθημα και ενσυναίσθηση, χρησιμοποιώντας έναν τόνο και φωνή, με την οποία οι χρήστες θα μπορέσουν να συσχετιστούν.
  • Διακριτικές αλληλεπιδράσεις. Διακριτικά στοιχεία ενισχύουν την αλληλεπίδραση, κάνοντας το περιβάλλον χρήστη πιο ευχάριστο και διαδραστικό.
  • Θετικές εκπλήξεις. Χαροποιήστε τους χρήστες σας με μια απρόσμενη δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει ένα θετικό συναίσθημα.

Παραδείγματα emotional design εφαρμογής

Το emotional design εφαρμογής αξιοποιείται σε εφαρμογές όλων των τομέων. Εάν είστε εθισμένοι στο καθημερινό σας frapuccino, ίσως ευθύνεται η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των Starbucks. Οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης έχουν συχνά την προσοχή σας, λόγω του emotional design εφαρμογής. Ρίξτε μια καλύτερη ματιά στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο και θα καταλάβετε ότι αξιοποιούν τακτικές του emotional design για να κρατούν το ενδιαφέρον σας ζωντανό, είτε το κάνουν με χιούμορ, χρώμα, στοιχεία σχεδιασμού, κοινωνική σύνδεση ή άλλα.

Συμπεραίνοντας

Η δημιουργία της τέλειας εφαρμογής απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά, γνώσεις και ικανότητες. Άσχετα από τη φύση της, υπάρχουν τρόποι να ενσωματώσετε στοιχεία emotional design εφαρμογής για να πετύχετε τη σύνδεση, τη χρηστικότητα και τη δέσμευση με τους χρήστες. Η έμπειρη ομάδα της AppGene με πολυετή εμπειρία σε κατασκευή εφαρμογών και σχεδιασμό μπορεί να σας βοηθήσει με οποιαδήποτε απορία έχετε και να σας καθοδηγήσει για το μέγιστο αποτέλεσμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.