BLOG / BLOG

Εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022: τι θα επικρατήσει στο μέλλον

εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022

Εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022: νέα δεδομένα και τάσεις απομακρυσμένης ιατρικής.

Χάρη στην πανδημία, η εξ αποστάσεως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έγινε αναγκαιότητα σε όλο τον κόσμο. Με τους ασθενείς να μη μπορούν να επισκεφθούν τους γιατρούς και με τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις να μη μπορούν να διαχειριστούν την αυξανόμενη ζήτηση, κατέστη επιτακτική η ανάγκη για την παροχή εξ αποστάσεως ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Και δεδομένου ότι η πανδημία Covid-19 προβλέπεται να γίνει ενδημική μέχρι το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τηλεϊατρική είναι εδώ για να μείνει.

Πολλοί θεωρούσαν ότι, μέχρι τώρα, μια τέτοια ανάγκη θα είχε υποχωρήσει. Αντιθέτως, τα δεδομένα μαρτυρούν ότι η ανάγκη συνεχώς αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις στον ιατρικό κλάδο πρέπει να κάνουν τεράστιες προσαρμογές ως προς τον τρόπο που φροντίζουν τους ασθενείς εξ αποστάσεως. Μέρος αυτής της ευθύνης είναι στα χέρια των γιατρών, αλλά οι εταιρίες δημιουργίας εφαρμογών και λογισμικού επιβαρύνονται, επίσης, με κάποιο μερίδιο αυτού του φορτίου.

Εν τέλει, χωρίς το σωστό λογισμικό και υπηρεσίες, η εξ αποστάσεως φροντίδα δε θα μπορούσε να επιτευχθεί. Αυτό, βέβαια, θα μπορούσε να αναγκάσει πολλές ιατρικές επιχειρήσεις να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Εκτός όμως από την κατάλληλη εταιρία δημιουργίας εφαρμογών για να δημιουργήσετε τα σωστά εργαλεία, πως θα εξελιχθούν οι εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022, ώστε να γίνουν μόνιμη λύση;

Εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022: Ομαδικές συναντήσεις ιατρών και ασθενών μέσω ίντερνετ

Χάρη σε πλατφόρμες όπως το Zoom, οι συναντήσεις τηλεϊατρικής ανάμεσα στο γιατρό και τον ασθενή έχουν γίνει πλέον πολύ πιο εύκολες. Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρχει ανάγκη για ομαδικές συναντήσεις (όπως το group therapy); Οι ομαδικές συναντήσεις είναι ένα πεδίο που μπορεί πολύ εύκολα να αναπτυχθεί μέσα στο 2022, ειδικά από τη στιγμή που η πανδημία ακόμα συνεχίζεται.

Στις εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022, πρέπει να εφαρμοστεί η δυνατότητα ομαδικών συναντήσεων, κάτι που θα φανεί πολύ αποτελεσματικό για την πνευματική υγεία μέσα στους επόμενους μήνες και χρόνια. Με όλο και περισσότερα άτομα να φοβούνται να έρθουν σε επαφή με άλλους, θα υπάρξει αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες εξ αποστάσεως ψυχοθεραπείας.

Το μεγάλο πρόβλημα με τις ομαδικές συναντήσεις μέσω ίντερνετ είναι πως οι ιατρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η πρόσβαση των ασθενών στη συνάντηση θα γίνεται από ιδιωτική τοποθεσία. Με την ευκολία πρόσβασης που παρέχουν οι κινητές συσκευές, υπάρχει πιθανότητα κάποιος ασθενής να συμμετέχει στη συνάντηση ενώ βρίσκεται σε κάποιο δημόσιο χώρο, κάτι το οποίο αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικότητας των υπολοίπων ασθενών. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι εσείς και οι ασθενείς σας συμφωνείτε σε αυτό τον όρο.

Εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022: Ενοποιημένες πλατφόρμες

Στις εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022, οι ασθενείς πρέπει να περιηγούνται σε πολυάριθμες πλατφόρμες για να βρουν αυτό που ψάχνουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Αν η τηλεϊατρική έχει ως σκοπό, όχι μόνο να ανταποκριθεί στη ζήτηση, αλλά και να γίνει πιο φιλική προς τους χρήστες, ξεπερνώντας τα εμπόδια εισόδου, αυτές οι πολλαπλές πλατφόρμες πρέπει να εξελιχθούν σε ένα και μόνο σημείο εισόδου.

Οι ασθενείς δε θα πρέπει να μπαίνουν σε μια πλατφόρμα και να συνδέονται, μετά σε άλλη για ασφάλιση και τελικά σε άλλη για την εξ αποστάσεως συνάντηση. Όλα αυτά πρέπει να ενσωματωθούν σε μια πλατφόρμα, διαφορετικά οι εφαρμογές τηλεϊατρικής θα δυσκολευτούν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση.

Εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών, ξεχωρίζει από τις εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022

Ένα σημείο που θα μπορούσε να δει σημαντική ανάπτυξη είναι η εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών. Ένας τρόπος με τον οποίο αυτή η τακτική θα μπορούσε να γίνει πιο αποτελεσματική, είναι με τη χρήση wearables. Με τους ιατρούς να μπορούν να παρακολουθούν με ευκολία τους ασθενείς τους από απόσταση, οι διαπροσωπικές επισκέψεις θα μειωθούν δραματικά και οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής θα βελτιωθούν αισθητά.

Και δεδομένου ότι τα wearables που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, παρέχουν ήδη τη δυνατότητα παρακολούθησης σφυγμών και άλλων δεδομένων των ασθενών, ένα μεγάλο βήμα έχει επιτευχθεί.

Συνδυασμός AI και IoT, κλειδί στη δημιουργία ιατρικής εφαρμογής medical

Μαζί με τα wearables, η τεχνητή νοημοσύνη και το IoT (Internet of Things) θα αποτελούν βασικές αρχές για την επεξεργασία των δεδομένων. Φανταστείτε το ενδεχόμενο ένα σπίτι να είναι εξοπλισμένο με αντικείμενα που χρησιμοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και IoT. Το σπίτι αυτό θα ήταν αρκετά έξυπνο, ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα από ένα wearable και μετά να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις, αν κάποια δεδομένα από αυτά που επεξεργάστηκε, επαναληφθούν. Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί, η συσκευή IoT θα μπορεί τότε να κάνει ένα αίτημα για συνάντηση τηλεϊατρικής.

Αυτή είναι η κατεύθυνση την οποία πρέπει να πάρει η τηλεϊατρική μέσα στο επόμενο έτος, αν θέλει να μπορεί να αποδίδει ικανοποιητικά, ώστε να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση.

εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022

Ευρύτερη υιοθέτηση της τηλεϊατρικής από συγκεκριμένες ομάδες

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τηλεϊατρική είναι ότι υιοθετείτε από τους νέους και τους πιο ευκατάστατους. Το προφανές τυφλό σημείο είναι οι οικονομικά αδύναμοι ασθενείς και οι μεγαλύτερης ηλικίας. Αν η τηλεϊατρική πρόκειται να υιοθετηθεί ευρέως, η βιομηχανία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στο πως οι λιγότερο τυχερές κοινότητες θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτή την τεχνολογία.

Αυτό δε σημαίνει μόνο ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν πλατφόρμες που θα είναι βιώσιμες σε περιοχές όπου το εύρος ζώνης αποτελεί πρόβλημα, αλλά ότι πρέπει η τηλεϊατρική να γίνει γνωστή στον πληθυσμό εκείνων των περιοχών.

Συμπεραίνοντας

Οι εφαρμογές τηλεϊατρικής 2022 αναπτύσσονται και γίνονται ευρέως γνωστές τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση στον ιατρικό κλάδο θα πρέπει να προετοιμαστεί για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση. Εάν εργάζεστε σε ιατρική κλινική ή είστε ιατρός, και επιθυμείτε τη δημιουργία ιατρικής εφαρμογής, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene. Με πολυετή εμπειρία στη δημιουργία mobile app ιατρικής, θα σας καθοδηγήσουμε για να δημιουργήσετε τη δική σας εφαρμογή τηλεϊατρικής και να αποκτήσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των ασθενών σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.