BLOG / BLOG

Κατασκευή airline booking app, όλα τα απαραίτητα features!

κατασκευή airline booking app

Σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο, ποιο θεωρείται ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, το διαβατήριο; Η απάντηση είναι η αεροπορική κράτηση. Πολλοί δεν κατανοούν πόσο σημαντική είναι η τακτοποίηση της αεροπορικής κράτησης. Χάρη στις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις, υπάρχουν πλέον τα airline booking apps, που κάνουν τη διαδικασία του ταξιδιού πολύ πιο εύκολη.

Το τελευταίο διάστημα, οι προτιμήσεις και οι προσδοκίες των ταξιδιωτών έχουν αλλάξει. Κι αυτό δημιουργεί προβλήματα στη διαδικασία κρατήσεων. Παρόλα αυτά, με την εφαρμογή καινοτομιών, η κλασική διαδικασία κράτησης αεροπορικού εισιτηρίου έχει εξελιχθεί πολύ στον ψηφιακό κόσμο.

Ως εκ τούτου, έχουν γίνει διάφορες αλλαγές κατά την κατασκευή airline booking app, εστιάζοντας περισσότερο στην εμπειρία χρήστη. Όποια αεροπορική εταιρία επιθυμεί να προσφέρει στους πελάτες της μια πιο ομαλή αεροπορική εμπειρία, η  κατασκευή airline booking app είναι μονόδρομος.

Η ανάγκη αυτή είναι πολύ σημαντική πλέον για τις αεροπορικές εταιρείες ως προς τη διατήρηση πελατών. Οι εφαρμογές που διατηρούν ένα online σύστημα αεροπορικών κρατήσεων μπορούν να παρέχουν στην επιχείρηση ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Έτσι μετατρέπονται σε έναν αναγκαίο παράγοντα για την ικανοποίηση πελατών. Η κατασκευή airline booking app είναι τόσο σημαντική όσο και η παροχή μιας αποκλειστικής και βολικής διαδικασίας κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων.

Σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία χρόνια, η κατασκευή airline booking app και η χρήση για την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 80%. Για κάθε νέα επιχείρηση, εάν επιθυμεί να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα ταξιδιωτική επιχείρηση της, η δημιουργία mobile app είναι απαραίτητη. Η mobile εφαρμογή θα βελτιώσει την ομαλή και αποτελεσματική χρήση των υπηρεσιών σας, τόσο από νέους όσο και από υπάρχοντες πελάτες.

Βήματα για την κατασκευή airline booking app

Ξεκάθαρη εφαρμογή κρατήσεων

Προτού ξεκινήσετε με τη δημιουργία mobile app, χρειάζεται να είστε σίγουροι για το τι θα περιέχει. Δημιουργήστε την εφαρμογή σας με έναν ξεκάθαρο τρόπο, ώστε οι χρήστες να μην μπερδεύονται όταν την χρησιμοποιούν για πρώτη φορά.

Εταιρία δημιουργίας εφαρμογών, σχετική με την κατασκευή airline booking app

Είναι απαραίτητο να προσλάβετε τους καλύτερους προγραμματιστές για να δημιουργήσουν την εφαρμογή σας. Μπορείτε να προσλάβετε προγραμματιστές που θα εργάζονται στην επιχείρηση σας είτε να συνεργαστείτε με μία εταιρεία δημιουργίας εφαρμογών.

Προσοχή στον σχεδιασμό UI/UX

Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταλήξει με την εταιρεία δημιουργίας εφαρμογών στο σωστό σχεδιασμό UI/UX. Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι χρήστες, οπότε κινηθείτε με βάση τις ανάγκες τους.

Ξεκινήστε τη δουλειά

Είναι το αρχικό στάδιο για την κατασκευή airline booking app, όπου πρέπει να γνωρίζετε τι είδους τεχνολογίες θα εφαρμοστούν και να δώσετε έμφαση στην πρώτη φάση σχεδιασμού.

Διαδικασία προγραμματισμού

Σε αυτό το βήμα, παρακολουθείτε την διαδικασία κατασκευής της εφαρμογής. Εδώ βλέπετε πως το προϊόν σας μετατρέπεται από ένα απλό πλάνο σε πραγματικότητα.

Κυκλοφορία προϊόντος

Εφόσον η κατασκευή airline booking app έχει ολοκληρωθεί, κάποιες νομικές πληροφορίες και άλλες λεπτομέρειες πρέπει να διευθετηθούν. Τέλος, το μόνο που έχει μείνει είναι να ενημερώσετε τον κόσμο ότι έχετε κυκλοφορήσει τη νέα ή ενημερωμένη εφαρμογή σας.

Παρακολούθηση αποτελεσμάτων εφαρμογής

Εφόσον η εφαρμογή σας έχει ήδη κυκλοφορήσει, ελέγξτε αν υπάρχουν σφάλματα που πρέπει να διορθωθούν, αν είναι αναγκαία η προσθήκη νέων στοιχείων και άλλες αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν για να μη ζημιωθεί η εμπειρία χρήστη.

κατασκευή airline booking app

Απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει κάθε κατασκευή airline booking app

Ενσωμάτωση διαφορετικών γλωσσών και νομισμάτων

Είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που αναζητούν οι χρήστες κατά τη διαδικασία κρατήσεων. Η αλλαγή από γλώσσα σε γλώσσα είναι απαραίτητο στοιχείο, όταν απευθύνεστε σε χρήστες από διαφορετικές χώρες. Ακόμη, αν οι χρήστες ταξιδεύουν σε χώρες με διαφορετικό νόμισμα από το δικό τους, πρέπει να μπορούν να πληρώσουν στο νόμισμα που επιθυμούν.

Υποστήριξη διαφορετικών μεθόδων πληρωμής

Όπως και με το νόμισμα, έτσι πρέπει να υπάρχει ποικιλία και στις μεθόδους πληρωμών. Πλέον κάθε online εφαρμογή παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Επομένως, οι χρήστες είναι συνηθισμένοι στις διάφορες επιλογές πληρωμών κι αν δεν τις βρουν στην εφαρμογή σας, η εμπειρία τους μαζί σας θα τους δυσαρεστήσει.

Ευελιξία ως προς τις ημερομηνίες

Κατά την κατασκευή airline booking app, πρέπει να προσθέσετε τη δυνατότητα επιλογής των ημερομηνιών κράτησης, προτού οι χρήστες προχωρήσουν στην επιλογή πτήσης, ώστε να μπορούν να επιλέξουν, εκ των προτέρων, τις ημερομηνίες που τους εξυπηρετούν καλύτερα. Αυτή η ευελιξία ως προς τις ημερομηνίες θα κάνει τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη και θα βελτιώσει την εμπειρία τους στην εφαρμογή σας.

Ενσωμάτωση social media

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον πολύ διαδεδομένη. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δημοφιλία τους, δημιουργώντας λογαριασμούς για την εταιρεία σας και προωθώντας εκεί διάφορες προσφορές ή εκπτώσεις. Ακόμη, μπορείτε να επιτρέψετε στους χρήστες τη σύνδεση στην εφαρμογή σας μέσω κάποιου λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Google κ.α.

κατασκευή airline booking app

Τιμολόγια και καταχωρήσεις, σημαντικό στην κατασκευή airline booking app

Για να αποφύγετε την περιττή σπατάλη χρόνου για τη δημιουργία χειρογράφων τιμολογίων, η εφαρμογή σας μπορεί να τα δημιουργήσει αυτόματα για εσάς. Το σύστημα για την παραγωγή τιμολογίων εντός εφαρμογής μπορεί να υπολογίσει κάποιες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων του αριθμού τιμολογίου, διαφορετικά ποσοστά φορολογίας, κ.α. Ακόμη, το σύστημα κρατήσεων θα σας βοηθήσει να ελέγξετε όλα τα δεδομένα κρατήσεων, τα δεδομένα πελατών για σκοπούς μάρκετινγκ και τα οικονομικά δεδομένα για τι λογιστικές καταχωρήσεις.

Προσθήκη chatbot

Δεν είναι εφικτό να μπορέσετε να λύσετε όλα τα προβλήματα ή αιτήματα των πελατών σας μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων. Προσθέτοντας ένα AI chatbot στην εφαρμογή σας, θα μπορέσετε να αποφύγετε αυτού του είδους τα προβλήματα. Ακόμη, μέσω του chatbot, οι χρήστες θα μπορούν να μάθουν για την κατάσταση της κράτησής τους και να πάρουν απαντήσεις και σε άλλα αιτήματά τους.

Συμπεραίνοντας

Με τις τεχνολογικές τάσεις να εξελίσσονται ραγδαία μέρα με τη μέρα, η κατασκευή airline booking app μπορεί να προσφέρει τρομερές ευκαιρίες ανάπτυξης στην επιχείρησή σας, είτε είστε αεροπορική εταιρία είτε ταξιδιωτικός πράκτορας. Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την κατασκευή της, αλλά αν ακολουθήσετε όλα τα απαραίτητα βήματα και επιλέξετε την καλύτερη εταιρία δημιουργίας εφαρμογών, οι κόποι σας θα ανταμειφθούν. Η ομάδα της AppGene, με πολυετή εμπειρία στη δημιουργία mobile app, μπορεί να σας κατευθύνει και να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την ιδανική εφαρμογή για την επιχείρησή σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.