BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Τεχνολογικά trends 2022, τάσεις στο ψηφιακό κόσμο

τεχνολογικά trends 2022

Τεχνολογικά trends 2022: ποιές είναι οι τάσεις στο ψηφιακό κόσμο που θα αλλάξουν τα δεδομένα;!

Καθώς το 2022 έχει ήδη ξεκινήσει, η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται με πολλούς συναρπαστικούς τρόπους. Οι τελευταίες τάσεις αναπτύσσονται βάσει των αναγκών των επιχειρήσεων, το ρίσκο, τον αυξημένο ανταγωνισμό και πολλούς άλλους παράγοντες στο ηλεκτρονικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της πανδημίας Covid-19. Για παράδειγμα, η ασφάλεια έχει ολοένα και περισσότερη σημασία, εν μέρει λόγω της αύξησης της εξ αποστάσεως και υβριδικής εργασίας. Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι ή άλλες τοποθεσίες εκτός γραφείου είναι περισσότερο επιρρεπείς σε κυβερνοεπιθέσεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ένα ολόκληρο εταιρικό δίκτυο.

Η επιχείρησή σας ενδεχομένως να έχει περισσότερο ή λιγότερο την ανάγκη κάθε νέα αναδυόμενη τεχνολογία. Παρόλα αυτά, η κατανόηση του τεχνολογικού τοπίου θα σας προσφέρει μια καλύτερη αντίληψη ως προς τις επιλογές σας, τον ανταγωνισμό και τις ανάγκες των πελατών σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα τεχνολογικά trends 2022 για να ξέρετε τι να περιμένετε από αυτή τη νέα χρονιά.

Τεχνολογία 6G: αρχικά στάδια

Ναι, σωστά διαβάσατε: 6G. Μπορεί το δίκτυο 5G να μην έχει ακόμα εφαρμοστεί πλήρως, αλλά οι προσπάθειες για το 6G έχουν ήδη ξεκινήσει. Η τεχνολογία 6G αναμένεται να βελτιώσει αδυναμίες στο 5G που θα φανούν μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς θα χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερους χρήστες. Αυτές οι προσπάθειες αναμένεται να συνεχιστούν μέσα στο 2022 κι έπειτα, μια πρώτη παρουσίαση θα γίνει περίπου το 2030.

Αυξημένη εστίαση στην ασφάλεια cybersecurity

Οι κυβερνοεπιθέσεις και ειδικά εκείνες που έχουν οικονομικό σκοπό έχουν γίνει πολύ συνήθεις. Η περίπτωση επίθεσης στην Colonial Pipeline είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιου είδους επιθέσεων. Σε αυτή την περίπτωση, η επιχείρηση πλήρωσε λύτρα για να της επιστραφούν τα δεδομένα της, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πόση εξουσία μπορούν να ασκήσουν οι κυβερνοεγκληματίες στις επιχειρήσεις.

Κι άλλες επιχειρήσεις έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον αντίκτυπο τέτοιων επιθέσεων και πλέον εφιστούν την προσοχή στους εργαζόμενους για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν στο διαδικτυακό δίκτυο της εταιρείας, όπως το να μην κλικάρουν πάνω σε συνδέσμους που έλαβαν από άγνωστους παραλήπτες. Επιπλέον, οι οργανισμοί εταιρικής ασφαλείας έχουν προσθέσει νέα στοιχεία, όπως ισχυρότερη προστασία cloud, βοήθεια ελέγχου και προσοχή σε όλες τις αποθήκες δεδομένων για να αποφευχθούν επιθέσεις. Όσο οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες, αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον στην ασφάλεια θα συνεχίσει και μετά το 2022.

Περισσότερη έμφαση στο metaverse, ένα από τα τεχνολογικά trends 2022

Το metaverse είναι η νέα προσέγγιση του Ίντερνετ, που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες για αγορές, ψυχαγωγία, κοινωνικές και επαγγελματικές λειτουργίες σε ένα περιβάλλον με στοιχεία εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Μόνο μερικές επιχειρήσεις έχουν τολμήσει να εξερευνήσουν αυτό το χώρο μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων του Facebook, το οποίο το 2021 άλλαξε το εταιρικό του όνομα σε Meta. Για το Facebook, η αλλαγή του ονόματος αναπαριστά μια αλλαγή στην εστίαση σε hardware, όπως ακουστικά εικονικής πραγματικότητας που μπορούν να υποστηρίξουν δραστηριότητες metaverse.

Το metaverse παρουσιάζει εξαιρετικές προοπτικές για επιχειρηματική εξάπλωση. Για παράδειγμα, όπως και στο Ίντερνετ, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διαφημίζουν, να χρηματοδοτούν εκδηλώσεις και να προσφέρουν ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Το 2022, πολλές εταιρείες από όλες τις διαφορετικές βιομηχανίες θα ξεκινήσουν να σκέφτονται το πως θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του metaverse για να επεκτείνουν την προσφορά και το εύρος τους. Την ίδια στιγμή, οι τεχνολογικές εταιρείες θα κυκλοφορήσουν νέα εργαλεία βασισμένα στο metaverse για όλες τις βιομηχανίες.

τεχνολογικά trends 2022

Εξάπλωση της ρομποτικής

Τα ρομπότ είναι μηχανήματα που μπορούν να υποστηρίξουν την ανθρώπινη δραστηριότητα με πολλούς τρόπους. Έχουν ήδη αναλάβει πολλές επιχειρηματικές και βιομηχανικές διαδικασίες που είναι επαναλαμβανόμενες ή επικίνδυνες για τους ανθρώπους.

Νέες προκλήσεις ως απόρροια της πανδημίας έχουν δημιουργήσει νέες περιπτώσεις χρήσης των ρομπότ, όπως χρήση τους για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας και ως παρόχους αυτοματοποίησης που μπορούν να μειώσουν τα ανθρώπινα χέρια σε βιομηχανικές εργασίες. Ως αποτέλεσμα, η χρήση της ρομποτικής ανήκει στα τεχνολογικά trends 2022 και θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ένα υποσύνολο των ρομπότ είναι τα νανορομπότ, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα στην ιατρική και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χορήγηση φαρμάκων σε δυσπρόσιτα σημεία του σώματος. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Στη μεταχείριση επιφανειών για να προστατεύσουν ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Σε υφάσματα για να συλλέξουν δεδομένα γι’ αυτούς που τα φορούν.
  • Για να κατασκευάσουν πιο ελαφριά υλικά από τα οποία θα δημιουργηθούν ελαφρύτερα μέσα μεταφοράς που θα απαιτούν λιγότερα καύσιμα.
  • Ενσωματωμένα σε ηλιακά πάνελ για να μετατρέψουν το φως του ηλίου σε ηλεκτρισμό πιο αποτελεσματικά, οδηγώντας την ηλιακή ενέργεια σε χαμηλότερο κόστος.

Συνοψίζοντας

Τα τεχνολογικά trends 2022 είναι πολύ ενδιαφέροντα και, όπως κάθε τεχνολογική τάση, θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στο τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας. Ως επιχείρηση, πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί στην αγορά. Θα πρέπει να γνωρίζετε τι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας και οι παραπάνω τάσεις ήταν μια πρώτη γεύση από την ομάδα της AppGene για το τι θα έρθει μέσα στα επόμενα χρόνια. Εάν ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι κάτι που  ενδιαφέρει άμεσα την εταιρία σας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.