BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

5 ήχοι για αύξηση συγκέντρωσης

Ποιοι είναι οι ήχοι για αύξηση συγκέντρωσης; Πως κάποιος ήχος μπορεί να βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί;

Οι καιροί που διανύουμε είναι ιδιαίτερα στρεσογόνοι. Αναρίθμητες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες μας στρεσάρουν περισσότερο. Υπάρχει άγχος για διάφορα πράγματα της ζωής. Τις δόσεις του αυτοκινήτου, το χρέος της πιστωτικής κάρτας, την ασφαλιστική κάλυψη, τα δάνεια… Και η λίστα συνεχίζεται. Αναπόφευκτα, το στρες επηρεάζει αρνητικά και την υγεία. Δύσκολα βρίσκουμε χρόνο να χαλαρώσουμε, να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας κι έτσι η διάθεση μας δεν είναι η καλύτερη. Αυτά οδηγούν σε υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα ύπνου. Οι ειδικοί έχουν προσφέρει πολλές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Οι λύσεις αυτές έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, αλλά υπάρχει μία απλή και ευρέως διαδεδομένη – να ακούμε χαλαρωτικούς ήχους. Οι ήχοι για αύξηση συγκέντρωσης είναι πραγματικότητα.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς πέντε ήχους που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την συγκέντρωσή σας:

Ήχοι για αύξηση συγκέντρωσης

Σιωπή, ο καλύτερος ήχος συγκέντρωσης

ήχοι για αύξηση συγκέντρωσης

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να χαλαρώσετε και να συγκεντρωθείτε είναι να βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον που υπάρχει ένας βαθμός ηρεμίας και γαλήνης. Δε θα επιλέγατε ποτέ να πάτε σε μία ροκ συναυλία αναζητώντας ηρεμία, σωστά;

Στην πραγματικότητα αν έχετε ζήσει κοντά στο πολυσύχναστο κέντρο, θα εκτιμούσατε περισσότερο το γνωμικό που λέει  «η σιωπή είναι χρυσός».

Τα άτομα που ζουν κοντά στο κέντρο ή σε λεωφόρους συχνά παραπονιούνται για την έλλειψη ύπνου με θόρυβο, κάτι το οποίο τους προκαλεί να ξυπνάνε κουρασμένοι και εκνευρισμένοι τα περισσότερα πρωινά. Αν αυτό συμβαίνει για ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Αν χρειάζεστε περισσότερη σιωπή στο χώρο εργασίας, ειδικά κατά τη διάρκεια συναντήσεων απομακρυσμένης εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά ακύρωσης του ήχου, όσο και εφαρμογές.

Λευκός θόρυβος, ο συνεχόμενος ήχος συγκέντρωσης

Πρώτα απ’ όλα, ο λευκός θόρυβος δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το λευκό χρώμα. Έχοντας ξεκαθαρίσει τα πράγματα, τι είναι ο λευκός θόρυβος και γιατί θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει;

Πολλά άτομα περιγράφουν το λευκό θόρυβο ως ένα συνεχόμενο ήχο, όπως ο ήχος που μπορεί να ακούτε από έναν καταρράκτη. Μπορεί αυτός να θεωρηθεί ένας χαλαρωτικός ήχος; Εξαρτάται από την οπτική σας, γι’ αυτό μπορείτε να κάνετε μία δοκιμή.

Ο λευκός θόρυβος είναι ένα μείγμα όλων των συχνοτήτων ήχου που μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο αυτί και μετατρέπεται σε αυτό το θόρυβο που μπορεί να έχει ευεργετικές ικανότητες στους ανθρώπους. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση αυτού του ήχου βοηθάει στο γρηγορότερο ύπνο των βρεφών και έχει βοηθήσει άτομα με ευαίσθητη ακοή.

Χαλαρώστε ακούγοντας τη θάλασσα, με ήχους ωκεανού

ήχοι για αύξηση συγκέντρωσης

Είχατε ποτέ την ευκαιρία να ακούσετε τον ήχο των κυμάτων στην παραλία; Είναι ο ήρεμος και καθησυχαστικός ήχος που κάνουν τα κύματα όταν χτυπούν στην άμμο ή τα βράχια.

Πολλά άτομα επισκέπτονται τη θάλασσα απλά για να ακούσουν αυτό τον ήχο, επειδή σύμφωνα με εκείνα, τους βοηθάει να χαλαρώσουν να καθαρίσουν το μυαλό τους και να διαλογιστούν. Ο διαλογισμός βέβαια, μπορεί να φανεί πολύ ωφέλιμος, ρίχνει τα επίπεδα στρες και άγχους και προωθεί την συναισθηματική σας υγεία.

Άρα αν νιώθετε συσσώρευση στρες στο σύστημα σας, ένα ταξίδι στην παραλία μπορεί να σας βοηθήσει όσο χρειάζεται και να βρείτε όλους τους καθησυχαστικούς ήχους που ψάχνετε.

Ήχοι για αύξηση συγκέντρωσης: Ροζ θόρυβος

Τι συμβαίνει με τους θορύβους και τα χρώματα; Όταν αναφερόμαστε στο ροζ θόρυβο, δεν έχει καμία σχέση με το ροζ χρώμα.

Ο ροζ θόρυβος μοιάζει πολύ με το λευκό θόρυβο με τη μόνη διαφορά ότι ο ροζ εναλλάσσεται πολύ διακριτικά ανάμεσα σε χαμηλές και υψηλές συχνότητες, μιμούμενος τους ήχους της φύσης.

Έχει φανεί ότι ο ροζ ήχος νανουρίζει τα άτομα και τα βοηθάει στο σχηματισμό εντονότερων αναμνήσεων. Δεν μπορείτε όμως να πείτε αν ο ροζ ήχος θα σας βοηθήσει, εκτός εάν τον δοκιμάσετε.

Δε χρειάζεστε εξειδικευμένα εργαλεία για να παράγετε ροζ θόρυβο, εκτός εάν κοιμάστε με τον ανεμιστήρα ανοιχτό στο δωμάτιο σας, τότε πιθανότατα απολαμβάνετε ήδη τον ροζ θόρυβο, παρόλο που είναι σε μία πιο νοθευμένη μορφή του.

Σταγόνες βροχής

ήχοι για αύξηση συγκέντρωσης

Μετά από μία μεγάλη, κουραστική μέρα, έχετε φτάσει πίσω στο σπίτι. Ο συνάδελφός συνέχιζε να σας εκνευρίζει. Tο αφεντικό σας ανέθετε σε εσάς κάθε εργασία και έχετε φτάσει σπίτι με αυξημένα επίπεδα στρες.

Ο ήχος των σταγόνα της βροχής μπορεί να σας βοηθήσει να αναζωογονηθείτε και να βελτιώσετε την διάθεσή σας. Ακριβώς όπως ο ήχος των κυμάτων του ωκεανού που χτυπούν πάνω στα βράχια και την άμμο, πολλά άτομα έχουν εξομολογηθεί ότι ο ήρεμος ήχος των σταγόνων της βροχής τους βοηθάει να ηρεμήσουν και να αποκοιμηθούν.

Ακόμη κι αν δεν βρέχει όταν το χρειάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία διαδικτυακά για να ακούσετε τον ήχο της βροχής.

Οι ήχοι για αύξηση συγκέντρωσης είναι κάτι που αναζητούν πολλά άτομα με σκοπό να ηρεμήσουν και να νιώσουν καλύτερα. Δοκιμάστε τις παραπάνω προτάσεις από την ομάδα της AppGene, για να μπορέσετε να βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.