BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Απομακρυσμένη εργασία και πως να την αξιοποιήσετε

απομακρυσμένη εργασία

Εφόσον έχετε πλέον μια  ευκαιρία στην απομακρυσμένη εργασία, είναι καιρός να αποκτήσετε ένα χώρο εργασίας στο σπίτι. Και εδώ έρχονται τα ερωτήματα: ‘Πώς είναι να δουλεύεις από το σπίτι;’ , ΄Πώς να διαμορφώσω το γραφείο στο σπίτι για να είναι λειτουργικό;’ και άλλα ακόμα. Είτε εργάζεστε μόνιμα απομακρυσμένα, είτε για κάποια περίοδο, οι επιλογές σας ποικίλλουν. Aπό ένα απλό γραφείο στη γωνία του δωματίου, μέχρι μία πιο υπερβολική κατασκευή στην αυλή του σπιτιού. Παρακάτω θα βρείτε κάποια tips για το πως να στήσετε το γραφείο σας για απομακρυσμένη εργασία.

Γιατί πρέπει να υπάρχει γραφείο στο σπίτι;

Χρειάζεστε ακόμη κι ένα ξεχωριστό δωμάτιο; Ίσως είστε άνετα να δουλεύετε από τον καναπέ σας. Παρόλα αυτά κάποιοι που ασκούν την απομακρυσμένη εργασία μπορεί να μην έχουν επιλογή, γι’ αυτό υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα του να έχετε έναν ειδικό χώρο για εργασία. Τα άτομα που εργάζονται από το σπίτι έχουν συνήθως παραγωγικότητα άνω του μετρίου. Δημιουργώντας το τέλειο γραφείο στο σπίτι, μπορείτε να δουλέψετε πιο αποτελεσματικά.

Ένας ειδικός χώρος εργασίας ενισχύει την παραγωγική νοοτροπία

Ένα παραγωγικό πλεονέκτημα της δουλειάς από το σπίτι είναι η υποσυνείδητη ανάγκη να μπείτε σε “work mode”. Ίσως είναι δύσκολο να νιώσετε σα να είστε στην εργασιακό σας περιβάλλον, αλλά όταν κάθεστε στο γραφείο καταλαβαίνετε ότι είναι ώρα για δουλειά.

Απομακρυσμένη εργασία

Η απομακρυσμένη εργασία θέτει όρια μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής

Ένα σύνηθες πρόβλημα της εξ αποστάσεως εργασίας είναι τα ακαθόριστα όρια μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Δημιουργώντας ένα χώρο για εργασία βοηθάτε να σταματήσει αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει την επαγγελματική σας εικόνα. Αν βρίσκεστε σε μια βίντεο κλήση, θα θέλατε οι συνομιλητές σας να δουν τον προσωπικό σας χώρο;! Μάλλον όχι…

Το σωστό γραφείο μπορεί να μειώσει τους περισπασμούς

Κρατήστε κοντά σας όλο τον εξοπλισμό και τις προμήθειες που χρειάζεστε στο γραφείο σας για να ενισχύσετε την παραγωγικότητα. Έχοντας κοντά σας φορτιστές, προμήθειες γραφείου, εκτυπωτές και άλλα, μπορείτε να μειώσετε το ρίσκο του να εγκαταλείψετε το γραφείο.

Ένας άνετος χώρος για απομακρυσμένη εργασία μπορεί να σώσει το σώμα σας

Οι πολλές ώρες στο λάπτοπ από το κρεβάτι ή τον καναπέ μπορεί να επηρεάσουν τη στάση του σώματος σας. Παρόλα αυτά, ένας σωστά σχεδιασμένος χώρος για εργασία μπορεί να ανακουφίσει την δυσφορία. Επίσης, σας βοηθάει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και χαλαροί.

Εξοικονόμηση χρημάτων: Μειώνετε τα λειτουργικά έξοδα με το γραφείο στο σπίτι;

Υπάρχει κι άλλος λόγος να δημιουργήσετε γραφείο στο σπίτι εκτός από την παραγωγικότητα: η εξοικονόμηση χρημάτων. Μειώνετε τα λειτουργικά έξοδα, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις τα έξοδα του νοικοκυριού. Βέβαια, αυτό εξαρτάται από τους εκάστοτε φορολογικούς νόμους. Το πιο απλό που μπορείτε να σκεφθείτε είναι ότι αντί για δύο θα έχετε ένα λογαριασμό ρεύματος, τηλεφώνου, ίντερνετ και πολλά άλλα.

Οι καλύτερες ιδέες για απομακρυσμένη εργασία το 2020

Δεν υπάρχουν κανόνες στην δημιουργία γραφείου. Ίσως το ιδανικό γραφείο στο σπίτι να μοιάζει με μία κατασκευή από τα ΙΚΕΑ ή να είναι κάτι πολύ πιο απλό. Ό,τι κι αν προτιμάτε, έχετε κατά νου τις παρακάτω ιδέες.

Δε χρειάζεται να μείνετε μέσα

Θα χρειαστείτε κάποια παραπάνω χρήματα, αλλά αν έχετε μία αυλή με χώρο, τότε ίσως είναι το ιδανικό μέρος για ένα εξαιρετικό γραφείο.

Απομακρυσμένη εργασία

Χρησιμοποιήστε στοιχεία διακόσμησης για να ομορφύνετε την ημέρα στη δουλειά

Το να χτίσετε το οικιακό σας γραφείο έχει ένα και μόνο σκοπό: σας δίνει το χώρο για ποιοτική εργασία. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να προσθέσετε κάποιες προσωπικές πινελιές. Μερικά φυτά ή εικόνες μπορεί να ομορφύνουν τον άχαρο χώρο σας. Επίσης, κάποια διακοσμητικά μπορούν να συνδέονται με κάποια επαγγελματικά χαρακτηριστικά όπως τα ρολόγια.

Αποφύγετε το χάος και κρατήστε κοντά σας μόνο τα απαραίτητα

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε κοντά σας ένα μικρό ψυγείο για αναψυκτικά. Δημιουργώντας ράφια ή ντουλάπια κοντά στο γραφείο σας, έχετε κοντά σας ό,τι χρειαστείτε. Επιπλέον, έχετε χώρο να κρύψετε το χάος και ο οπτικός μινιμαλισμός βοηθάει τα άτομα να είναι πιο παραγωγικά.

Μην ξεχνάτε το φωτισμό

Μπορείτε να τοποθετήσετε το γραφείο σας κοντά σε φυσικό φωτισμό, όπως το παράθυρο. Μην καθίσετε με το πρόσωπο όμως προς το φως, γιατί μπορεί να κουράσετε την όραση σας. Αν χρειάζεται να δουλεύετε βράδυ, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε λάμπες που μιμούνται το φυσικό φως του ηλίου.

Επενδύστε στη σωστή συσκευή για αύξηση παραγωγικότητας

Για τους περισσότερους εξ αποστάσεως εργαζομένους, η περισσότερη δουλειά γίνεται από τον υπολογιστή. Είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό μηχάνημα για μεγαλύτερη ταχύτητα.

Απομακρυσμένη εργασία

Η εργονομία είναι σημαντική για την απομακρυσμένη εργασία

Όπου κι αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε το χώρο σας, η εργονομία είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε τη δυσφορία της κακής στάσης του σώματος. Κάποια tips που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι να ρυθμίσετε την οθόνη του υπολογιστή, ώστε να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας και να ξοδέψετε χρήματα σε μια καλή καρέκλα. Ακόμη, βεβαιωθείτε ότι το πληκτρολόγιο είναι σε τέτοιο ύψος, ώστε οι αγκώνες σας να βρίσκονται παράλληλα ως προς το  πάτωμα.

Είστε προετοιμασμένοι για την απομακρυσμένη εργασία;

Ο καλύτερος χώρος για απομακρυσμένη εργασία διαφέρει από εργαζόμενο σε εργαζόμενο για το 2020.
Εν τέλει, οι προσωπικές προτιμήσεις και τα επαγγέλματα έχουν διαφορετικές ανάγκες. Ακολουθήστε τις προτάσεις από την ομάδα της AppGene, για να δημιουργήσετε το χώρο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητα σας στα ύψη!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.