BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Γραμματοσειρά ιστοσελίδας: στοιχείο κλειδί εμπειρίας χρήστη

Γραμματοσειρά ιστοσελίδας

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία του χρήστη στην ιστοσελίδα σας.
Η γραμματοσειρά ιστοσελίδας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την πρώτη καλή εντύπωση και για την γενικότερη εμπειρία χρήστη.

Με τι σχετίζεται η γραμματοσειρά ιστοσελίδας;

Έχει να κάνει με την οργάνωση και την εμφάνιση με τέτοιο τρόπο ώστε η ιστοσελίδα να είναι ελκυστική. Αυτό περιλαμβάνει στοιχεία όπως το μέγεθος των στοιχείων, το κενό ανάμεσα στις γραμμές και τη γραμματοσειρά. Τα διαφορετικά είδη γραμματοσειράς και τα μεγέθη μπορούν, όμως, να παίξουν σημαντικό ρόλο στο επίπεδο της επιδεξιότητας του περιεχομένου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ευχάριστη αντίδραση του περιβάλλοντος από το χρήστη. Είναι σημαντικό η αλληλεπίδραση του χρήστη με την εφαρμογή να είναι παραγωγική.

Μεταφορά πληροφοριών στο χρήστη

Το κείμενο μπορεί να μεταφέρει πληροφορίες στους χρήστες. Αν το περιεχόμενο είναι φορτωμένο με διαφορετικά μεγέθη στοιχείων και δυσανάγνωστους τύπους γραμματοσειρών, οι χρήστες δεν μπορούν να απορροφήσουν τις πληροφορίες της εφαρμογής σας. Στοιχεία όπως το λάθος μέγεθος, διάταξη και χρώματα μπορούν επίσης να έχουν κακό αντίκτυπο στην εταιρική ταυτότητα σας.

Λόγω αυτών των στοιχείων, οι χρήστες μπορεί να οδηγηθούν σε εγκατάλειψη ιστοσελίδας. Αν το περιεχόμενο δεν τους ευχαριστεί στην όψη ή το μήνυμα που προσπαθεί να μεταφερθεί είναι δυσανάγνωστο, αναπόφευκτα θα οδηγηθείτε σε πτώση της αξίας της εφαρμογής.

Η τυπογραφία έχει ένα τρόπο να επικοινωνεί και να μεταφέρει οπτικά το σκοπό και το μήνυμα της mobile εφαρμογής. Έχοντας μια οπτική ιεραρχία, σημαίνει ότι το στυλ σας παρουσιάζεται, έτσι ώστε οι πιο σημαντικές λέξεις και περιεχόμενο να παρουσιάζονται με έναν τρόπο που να καθοδηγεί τους χρήστες προς την πιο σχετική πληροφορία.

Μέσα σε αυτήν την οπτική ιεραρχία και μία αντίθεση ανάμεσα στο διαφορετικό περιεχόμενο, οι πληροφορίες μπορεί να μη γίνουν κατανοητές από τους χρήστες. Όταν η γραμματοσειρά χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να συμπληρώσει το σχεδιασμό του app και να βελτιώσει τη δέσμευση και τη διατήρηση των επιπέδων επικοινωνίας με τους χρήστες.

Αυτή είναι κάποιοι παράγοντες που πρέπει να δώσετε προσοχή, ώστε να  δημιουργήσετε μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη με μια ποικιλία τυπογραφικών στοιχείων:

Γραμματοσειρά ιστοσελίδας

Η γραμματοσειρά ιστοσελίδας που είναι υπερβολικά φορτωμένη μπορεί να είναι δυσανάγνωστη στην μικρή οθόνη ενός κινητού. Ο στόχος είναι να βρείτε ένα απλό και καθαρό στυλ, ενώ παράλληλα αυτό να παρέχει κάποια προσωπικότητα στην ιστοσελίδα και να ταιριάζει με το περιεχόμενο. Χρειάζεται να υπάρχει μία καλή ισορροπία μεταξύ του στυλ και τις ευκολίας στην ανάγνωση. Ο μινιμαλισμός είναι το κλειδί όταν εργάζεστε με μικρές οθόνες κινητών.

Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε την χρήση πολλών διαφορετικών γραμματοσειρών, διότι μπορεί να κάνει την εφαρμογή φορτωμένη και χωρίς ουσιαστική δομή.

Μέγεθος για τη γραμματοσειρά ιστοσελίδας

Το κείμενο που είναι πολύ μικρό κάνει το περιεχόμενο δυσανάγνωστο και μπορεί να κουράσει τα μάτια του αναγνώστη. Ακόμη, μπορεί να χρειαστεί να ζουμάρει στο κείμενο, κάτι το οποίο είναι αρκετά άβολο.

Από την άλλη, το κείμενο που είναι αρκετά μεγάλο θα γεμίσει ολόκληρη την οθόνη και μπορεί να αποσπάσει αρκετά την προσοχή του χρήστη. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ευχάριστη ισορροπία για τους χρήστες, αλλιώς, θα καταλήξουν να προσπερνούν το σημαντικό περιεχόμενο.

Μήκος γραμμών ιστοσελίδας

Αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό των χαρακτήρων ανά γραμμή. Οι καλύτερες οδηγίες μπορείτε να ακολουθήσετε είναι 30 έως 40 χαρακτήρες για κινητές συσκευές. Το μέγεθος της γραμματοσειράς και το μήκος των γραμμών λειτουργούν μαζί, όσοι περισσότεροι χαρακτήρες ανά γραμμή, τόσο μικρότερο το μέγεθος της γραμματοσειράς.

Κενά ιστοσελίδας

Αναφερόμαστε στο κενό μεταξύ των γραμμών, των περιθωρίων και των παραγράφων. Η σωστή διάταξη οδηγεί σε καλύτερη αλληλεπίδραση του χρήστη με το κείμενο. Εφόσον οι κινητές συσκευές είναι μικρές και δεν επιτρέπουν μεγάλα κενά, είναι σημαντικό να βρείτε μία καλή ισορροπία.

Στοίχιση ιστοσελίδας

Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή αριστερής, κεντρικής, προσαρμοσμένης ή δεξιάς στοίχισης για το κείμενο. Η χρήση προσαρμοσμένης στοίχισης δεν προτιμάται, καθώς αφήνει μεγάλα κενά μεταξύ του κειμένου. Η αριστερή στοίχιση είναι τυπικά η πιο δημοφιλής επιλογή. Αυτό διότι  επιτρέπει στους χρήστες να διαβάσουν το κείμενο εύκολα.

Αντίθεση χρωμάτων στην ιστοσελίδα

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα μπορεί να βοηθήσετε τους χρήστες με το να κατανοήσουν την πληροφορία καλύτερα. Η ψυχολογία χρωμάτων ιστοσελίδας παίζει σημαντικό ρόλο για τις επιλογές σας.

Οργάνωση περιεχομένου ιστοσελίδων

Είναι σημαντικό να βάζετε προτεραιότητες ως προς το περιεχόμενο και να τοποθετείτε τις σημαντικές πληροφορίες πρώτα. Οι χρήστες θέλουν να βρουν γρήγορα αυτό που ψάχνουν με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Στις κινητές συσκευές δεν υπάρχει χώρος για ανεπιθύμητο κείμενο. Ακόμα, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε μόνο το απαραίτητο περιεχόμενο.

Απλές σκέψεις όπως η διάταξη, η στοίχιση και το μέγεθος για τη γραμματοσειρά ιστοσελίδας μπορεί να έχουν δραστικό αποτέλεσμα στην εμπειρία του χρήστη κατά την πλοήγηση του στο περιβάλλον της εφαρμογής. Εάν αναζητείτε εταιρία για κατασκευή eshop και ιστοσελίδων που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών σας και τη δημιουργία δέσμευσης μεταξύ σας, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.