BLOG / BLOG

Ποιό είναι το κόστος δημιουργίας app εταιρίας;

κόστος δημιουργίας app εταιρίας

Όταν ξεκινά οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης εφαρμογών, τίθεται ένα ερώτημα για το κόστος δημιουργίας app εταιρίας. Ακολουθεί λοιπόν η απάντηση για το πόσο κοστίζει η δημιουργία μιας εφαρμογής για επιχειρήσεις εάν προσλάβετε μία εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών.

Μία εταιρία κατασκευής εφαρμογών που δέχεται πολλαπλά αιτήματα για κάποια ιδέα δημιουργίας app, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο υπολογισμός για το κόστος δημιουργίας εφαρμογής σε αρχικό στάδιο μπορεί να πραγματοποιηθεί ως μια εκτίμηση. Ο λόγος επικεντρώνεται κυρίως στο ότι κάθε διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος, όπως οι παρακάτω:

  • Η επιλογή της εταιρίας δημιουργίας εφαρμογών
  • Η τοποθεσία της εταιρίας δημιουργίας εφαρμογών
  • Η πολυπλοκότητα των χαρακτηριστικών της εφαρμογής
  • Λειτουργικό σύστημα εφαρμογής
  • Ο σχεδιασμός της εφαρμογής

Επιλογή καλύτερης εταιρίας δημιουργίας εφαρμογών για κινητά

Για να δημιουργηθεί η εφαρμογή σας, θα υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι που θα εργάζονται στο έργο σας, καθένας από αυτούς με τη δική του εμπειρία, χρονοδιάγραμμα και επικοινωνιακές δεξιότητες. Η ανάπτυξη εταιρικής εφαρμογής απαιτεί ομαδική εργασία και συντονισμό. Κάτι που δε μπορείτε εύκολα να βρείτε σε freelancers.

Για το λόγο αυτό, η επιλογή εταιρίας κατασκευής application είναι σημαντική και έχει τα εξής οφέλη:

  • Πρόγραμμα και πειθαρχία
  • Αξιόπιστες σχέσεις
  • Καλύτερη διαχείριση έργου
  • In house development
  • Εξασφάλιση ποιότητας αποτελέσματος

Βέβαια, τις περισσότερες φορές το κόστος δημιουργίας app που θα σας υπολογίσει μία εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών μπορεί να είναι πιο υψηλό από κάποιον freelancer. Όμως θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως μέσα από την εμπειρία μίας τέτοιας επιχείρησης, η πρόταση που σας δόθηκε τις περισσότερες φορές αντικατροπτίζει το υψηλό αποτέλεσμα και την εμπειρία της ομάδας που θα εργαστεί στο project σας.

Kόστος δημιουργίας app εταιρίας, πως επηρεάζεται από την τοποθεσία της εταιρίας δημιουργίας εφαρμογών

Η τοποθεσία της εταιρίας development είναι ο επόμενος σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το κόστος ανάπτυξης της εφαρμογής.

Προφανώς το κόστος δημιουργίας app εταιρίας είναι διαφορετικό αν απευθυνθείτε σε εταιρία στις ΗΠΑ, την Βόρεια Ευρώπη, την Ελλάδα ή την Ινδία για παράδειγμα. Το κόστος ανάπτυξης app ποικίλλει σε αυτές τις περιοχές και είναι κάτι που θα πρέπει να το λάβετε υπόψη κατά τον υπολογισμό του προϋπολογισμού.

Πολυπλοκότητα χαρακτηριστικών εφαρμογής

Το πόσο χρόνο χρειάζεται η κατασκευή εφαρμογής προφανώς επηρεάζει και το πόσο θα κοστίσει. Αυτό σημαίνει ότι οι πιο απλές εφαρμογές για κινητά φαινομενικά μπορεί να υπολογίζονται σε μικρότερους προϋπολογισμούς, ενώ οι πιο σύνθετες εφαρμογές σε μεγαλύτερα budget.

Κατά προσέγγιση, η πολυπλοκότητα μίας εφαρμογής φαίνεται και από το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξής της που θα σας κοινοποιήσει η εταιρία δημιουργίας app. Από την εμπειρία μας, υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που μπορούν να δημιουργηθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα, 2-5 μηνών, όπως κάποιο tablet game / προωθητική ενέργεια ή διαγωνισμός, αν και αυτό είναι και πάλι σχετικό. Η πλειοψηφία των εφαρμογών υπολογίζεται πως χρειάζονται περίπου 9+ μήνες για την ολοκλήρωση.

Σαφώς το χρονοδιάγραμμα και η πολυπλοκότητα των χαρακτηριστικών μίας εφαρμογής είναι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος και για αυτό πριν την κοστολόγηση θα πρέπει να έχει γίνει αναλυτική καταγραφή των παραπάνω. Ως αρχικό στάδιο είναι πιο προσιτό να γίνεται λοιπόν μία πρώτη εκτίμηση του εύρους κόστους της εφαρμογής.

Κόστος δημιουργίας app εταιρίας και λειτουργικό σύστημα εφαρμογής: δημιουργία android εφαρμογής ή iOS;

Η επιλογή του λειτουργικού συστήματος ανάπτυξης εφαρμογής επηρεάζει επίσης το κόστος.

Είτε επιθυμείτε τη δημιουργία Android εφαρμογής είτε τη δημιουργία iOS εφαρμογής, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά ποιο είναι το είδος κοινού που θα θέλατε να προσεγγίσετε, καθώς και τι συσκευές χρησιμοποιεί.

Και τα δύο λειτουργικά συστήματα είναι διαφορετικά ως προς το μερίδιο αγοράς, την ποικιλία συσκευών και εκδόσεων, καθώς επίσης διαφέρουν και στην τεχνική τους εφαρμογή και προσέγγιση.

κόστος δημιουργίας app εταιρίας

Σχεδιασμός εφαρμογής, σημαντικός παράγοντας για το κόστος δημιουργίας app εταιρίας

Ο σχεδιασμός της εφαρμογής επηρεάζει την όλη διαδικασία δημιουργίας μιας εφαρμογής. Όσο πιο περίπλοκος είναι ο σχεδιασμός, τόσο πιο υψηλό είναι και το κόστος για αυτό το στάδιο.

Ο σχεδιασμός εφαρμογών αποτελείται κυρίως από διάφορα στοιχεία, κάποια που χρειάζονται ειδικά για τα stores, τα γενικότερα εικαστικά, τις οθόνες των λειτουργιών και πολλά άλλα. Η προσθήκη προσαρμοσμένων εικαστικών στοιχείων και εικόνων αυξάνει την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και συνεπώς το κόστος σχεδίασης της εφαρμογής.

Συνοψίζοντας

Για κάθε επιχείρηση που αναζητά μία εταιρία κατασκευής εφαρμογών, ώστε να υλοποιήσει την ιδέα της, το κόστος αποτελεί βασικό παράγοντα στην επιλογή της. Τελικά όμως ποιό είναι το κόστος δημιουργίας app εταιρίας; Σίγουρα η κοστολόγηση είναι αδύνατο να γίνει με γενικότητες, αν δεν έχει προηγηθεί μία πρώτη μελέτη και καταγραφή των λειτουργιών της εφαρμογής σας.

Εάν επιθυμείτε να αναπτύξετε τη δική σας εταιρική custom εφαρμογή, επικοινωνήστε άμεσα με την AppGene. Η ομάδα μας, με βάση τις λειτουργίες που θα της περιγράψετε θα σας ενημερώσει για τις επιλογές και την καλύτερη δυνατή λύση για να μετατρέψετε το επιχειρηματικό σας όραμα σε πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.