BLOG / DIGITAL MARKETING

Βελτίωση ψηφιακής παρουσίας επιχείρησης, 6 τρόποι

Βελτίωση ψηφιακής παρουσίας επιχείρησης

Το να έχει μία επιχείρηση ένα καλό προϊόν ή να προσφέρει μια καλή υπηρεσία δεν είναι πλέον αρκετό. Εάν έχετε σαν εταιρία κάτι να πείτε ή να πουλήσετε, πρέπει να είστε στο προσκήνιο για να το κάνετε. Χωρίς την κατάλληλη ψηφιακή παρουσία, διατρέχετε τον κίνδυνο να αποτύχετε να βρεθείτε εκεί που βρίσκεται ο ανταγωνισμός σας. Η βελτίωση της παρουσίας μίας επιχείρησης στο διαδίκτυο θα πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο στόχο για κάθε brand που ενδιαφέρεται να επιτύχει. Για το λόγο αυτό, σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιους τρόπους για τη βελτίωση ψηφιακής παρουσίας επιχείρησης.

Δημιουργία ιστοσελίδας επιχείρησης, αποκτήστε περισσότερη αξιοπιστία

Για να είναι αξιόπιστη η επιχείρησή σας στα μάτια του ευρύτερου κοινού, η δημιουργία ιστοσελίδας θεωρείται πλέον απαραίτητη. Πρώτα από όλα γιατί αποδεικνύει ότι μία επιχείρηση είναι καλά συντονισμένη με την εποχή. Δεύτερον, βοηθά στη μετάδοση μιας επαγγελματικής εικόνας της επιχείρησης σας.

Επικοινωνήστε με το κοινό σας μια επαγγελματική εικόνα

Η ανάπτυξη και σχεδίαση ιστοσελίδας είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της προβολής σας και την επίδειξη όλης της τεχνογνωσίας σας στον τομέα που δραστηριοποιείστε.

Μία ιστοσελίδα βοηθά να επικοινωνήσετε μια επαγγελματική εικόνα της επιχείρησής σας. Γνωρίζοντας ότι πολλοί χρήστες του διαδικτύου αναζητούν πληροφορίες για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, είναι σημαντικό να μπορούν να σας βρουν όταν αναζητούν κάτι σχετικό online. Εάν δεν μπορούν να σας βρουν στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης Google, τότε ξεκινούν τα ερωτήματα. Μπορεί να γίνουν λίγο αβέβαιοι για την επιχείρησή σας, όσον αφορά την ύπαρξή της, τη δημοφιλία της, την αποτελεσματικότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών της. Αντίθετα, αν σας βρουν στην πρώτη σελίδα Google, θα νιώσουν πως η ιστοσελίδα σας είναι πιθανώς καλοφτιαγμένη, με σαφείς και ενημερωμένες πληροφορίες, όμορφο σχεδιασμό και η εμπειρία χρήστη που θα λάβουν θα δημιουργήσει μια θετική αίσθηση αλληλεπίδρασης.

Βελτίωση ψηφιακής παρουσίας μέσα από την κατασκευή eshop για επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου

Όσον αφορά τα άμεσα κέρδη και τις αυξανόμενες πωλήσεις μέσω του Διαδικτύου, οι περισσότερες επιχειρήσεις σκεπτόμενες άμεσα τις διαδικτυακές πωλήσεις, οδηγούνται στην κατασκευή eshop και τη δημιουργία ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσει μία επιχείρηση άμεσα οφέλη.

Στην πραγματικότητα, μόλις γίνεται η μετατροπή ενός ενδιαφερόμενου από το ίντερνετ σε πελάτη, τότε είναι σαν να πραγματοποιείτε μία «πώληση». Είτε η εν λόγω μετατροπή αφορά όντως μια ηλεκτρονική αγορά είτε απλώς το γεγονός της συμπλήρωσης μιας φόρμας επικοινωνίας από ένα χρήστη ή ένα αίτημα για προσφορά για κάποια υπηρεσία σας. Με άλλα λόγια, η κατασκευή eshop που εκτός από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας διαθέτει φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα σωστά σημεία, βοηθά και στην ανάπτυξη των πωλήσεών σας, γιατί είναι πηγή προοπτικών και κατ’ επέκταση πελατών.

2. Δημιουργία εφαρμογής επιχείρησης, ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και τη βελτίωση ψηφιακής παρουσίας

Ένας άλλος τρόπος για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο φάσμα κοινού είναι μέσα από την ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά. Μια πλούσια σε λειτουργίες εφαρμογή για κινητά μπορεί να βελτιώσει την προβολή της επιχείρησής σας καθώς και να ενισχύσει την απόδοση επένδυσης (ROI) μέσω της αύξησης πωλήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η ανάπτυξη εταιρικής εφαρμογής μπορεί να παράγει τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα οφέλη. Με μια καλή στρατηγική ψηφιακής επικοινωνίας, στην πραγματικότητα, θα μπορέσετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας αλλά και να ενισχύσετε τη σχέση με τους πελάτες σας.

3. Διαχείριση social media: Ένα εργαλείο για τη μεγέθυνση online επιχείρησης

Από την εμφάνιση των κοινωνικών δικτύων, η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ κάθε επιχείρησης και του κοινού της, εξελίχθηκε σταδιακά. Τα Social media παίζουν ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα σύγχρονα δεδομένα του marketing. Όροι όπως content creation, δημιουργία περιεχομένου Social Media, Social Media Engagement, στρατηγική Social Media, προώθηση και βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO έχουν γίνει καθημερινότητα στο λεξικό κάθε εταιρίας.

Πλέον επιβάλλεται να δημιουργήσετε μια πραγματική σχέση με τους πελάτες σας, για να καλύψετε τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους καθώς και τις ερωτήσεις τους. Η διαχείριση social media πρέπει να γίνεται με στόχο την αύξηση του αγοραστικού σας κοινού, αλλά και του βαθμού αλληλεπίδρασης με το προϊόν η την υπηρεσία σας.

Μερικοί τρόποι για τη βελτίωση ψηφιακής παρουσίας επιχείρησης στα κοινωνικά δίκτυα είναι οι εξής:

  • Aυτοματοποιημένα chatbots
  • Live chat υπηρεσίες
  •  Φόρμες Επικοινωνίας
  • Απαντήσεις στην κριτική των πελατών
  • Σχολιασμός και like στα σχόλια των πελατών

4. Βελτίωση ψηφιακής παρουσίας για mobile συσκευές

Περισσότερες από 61% των αναζητήσεων στη Google γίνονται μέσω κινητών συσκευών. Αυτό σημαίνει πως η επένδυση στη δημιουργία ιστοσελίδας φιλικής προς κινητά, είναι αναγκαία. Η κατασκευή ιστοσελίδας που ανταποκρίνεται για κινητά και φυσικά, η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ψηφιακής σας παρουσίας. Η ιστοσελίδα, ο σχεδιασμός και το περιεχόμενο θα πρέπει να παρέχουν την ίδια εμπειρία σε όλες τις κινητές συσκευές για τη βελτίωση της αφοσίωσης των χρηστών.

Βελτίωση ψηφιακής παρουσίας επιχείρησης

5. Βελτίωση ψηφιακής παρουσίας μέσω Στρατηγικής Email Marketing

Οι καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρατούν το κοινό σας ενημερωμένο για τις δραστηριότητές σας. Θα σας βοηθήσουν επίσης να διατηρήσετε τους πελάτες σας που θα μπορούν, για παράδειγμα, να λαμβάνουν κωδικούς προσφορών και αποκλειστικά νέα. Επιπλέον, η αποστολή newsletter είναι μία πολύ καλή λύση επικοινωνίας με τον πελάτη, καθώς το μήνυμα που του στέλνετε παραμένει ψηλά στη λίστα των email του μέχρι να το ανοίξει. Δηλαδή δεν είναι όπως οι δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα, που εξαφανίζονται γρήγορα από το newsfeed.

6. Προώθηση επιχείρησης online μέσω ψηφιακών καναλιών επί πληρωμή

Οι online καμπάνιες προώθησης επιχείρησης, μπορούν να σας δώσουν ώθηση εάν η επιχείρησή σας είναι νέα ή να σας βοηθήσουν να προωθήσετε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες που θέλετε να προωθήσετε.

Η εταιρία προώθησης ιστοσελίδων που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε την κατάλληλη στρατηγική digital marketing που ταιριάζει στις εταιρικές σας ανάγκες. Όπως και με τις άλλες πτυχές της ψηφιακής στρατηγικής σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε την προώθηση μέσω Google Ads, τις διαφημίσεις Facebook ή άλλες καμπάνιες σύμφωνα με το προφίλ των πελατών που στοχεύετε. Επίσης, μην ξεχνάτε να σκέφτεστε τις καμπάνιες σας με όρους εποχικότητας και συχνότητας.

Συνοψίζοντας

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της επιχείρησής σας καθώς και η βελτίωση της ψηφιακής σας παρουσίας στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλωτε!

Φυσικά εάν δραστηριοποιείτε σε έναν ανταγωνιστικό τομέα, πρέπει να περάσετε από αυτή τη διαδικασία για να δημιουργήσετε μία ισχυρή εικόνα του brand σας. Μέσα από τη δύναμη του ίντερνετ, μπορείτε να κερδίσετε φήμη και να είστε ορατοί σε άτομα που δεν σας γνωρίζουν, αλλά αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τον κλάδο σας.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια για τη βελτίωση ψηφιακής παρουσίας επιχείρησης, είναι σημαντικό να αναπτυχθεί μία στρατηγική ψηφιακής παρουσίας με βάση το προφίλ του κοινού που στοχεύει η εταιρεία, προσφέροντας μια ποιοτική 360 λύση, που θα καλύψει τις ανάγκες των πιθανών πελατών σας και θα στοχεύει επιτύχετε υψηλό ποσοστό μετατροπών.

Εάν επιθυμείτε να ενισχύσετε την online παρουσία σας, επικοινωνήστε άμεσα με την AppGene. Η εξειδικευμένη ομάδα μας σε θέματα digital marketing, κατασκευής eshop/ ιστοσελίδων και ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καταλληλότερη στρατηγική που θα οδηγήσει την επιχείρησή σας στα επιθυμητά αποτελέσματα ψηφιακής παρουσίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.