BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Λειτουργία σχετικών προϊόντων, το κλειδί για αύξηση μετατροπής eshop

λειτουργία σχετικών προϊόντων

Λειτουργία σχετικών προϊόντων: γιατί να τη χρησιμοποιήσετε στο eshop σας; Πώς θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπής; Ας το δούμε από την αρχή!

Η λειτουργία σχετικών προϊόντων είναι ένας αλγόριθμος που εμφανίζει σχετικά προϊόντα ή προτάσεις περιεχομένου στους χρήστες. H λειτουργία σχετικών προϊόντων παρακολουθεί το ιστορικό αγορών των χρηστών, καθώς και το ιστορικό περιήγησης. Επίσης αναλύει την συμπεριφορά τους, τι είδαν ή ποια είδη προσέθεσαν στο καλάθι τους.

Όταν η λειτουργία αυτή χρησιμοποιείται σωστά και προσφέρονται οι σωστές προτάσεις, οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν νέο περιεχόμενο ή προϊόντα που δεν είχαν δει νωρίτερα και θα τους ρίξουν μια ματιά.

Σε γενικές γραμμές, αυτή η λειτουργία μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του ποσοστού μετατροπής σε ένα eshop. Και αυτό γιατί ενθαρρύνει το χρήστη να περάσει περισσότερο χρόνο στο eshop, και αυξάνει την αφοσίωση του, κάνοντας τη συνολική διαδικασία αγορών ευκολότερη.

Τύποι λειτουργίας σχετικών προϊόντων eshop

Λειτουργία σχετικών προϊόντων με βάση τα κοινά ενδιαφέροντα των χρηστών

Η μέθοδος αυτή του φιλτραρίσματος βάσει χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα είναι η λειτουργία σχετικών προϊόντων που συλλέγει μεγάλες ποσότητες δεδομένων με βάση το ιστορικό συναλλαγών, τις συμπεριφορές των χρηστών, τις προτιμήσεις και τις κριτικές που έχουν κάνει σε διάφορα προϊόντα, μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια, όλα αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να προτείνουν προϊόντα σε άλλους χρήστες και να ποσοτικοποιηθεί η ομοιότητα δύο διαφορετικών πελατών.

Για παράδειγμα, το ηλεκτρονικό κατάστημα γυναικείας ένδυσης Cento Fashion χρησιμοποιεί αλγόριθμους φιλτραρίσματος βάσει χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα για αποτελεσματικές προτάσεις προϊόντων και αύξηση τεμαχίων ανά καλάθι αγορών.

Λειτουργία σχετικών προϊόντων με βάση το περιεχομένο eshop

H λειτουργία σχετικών προϊόντων βάσει περιεχομένου εστιάζει στις περιγραφές προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στο προφίλ του χρήστη. Αυτή η μέθοδος αναζητά και βρίσκει την ομοιότητα μεταξύ της περιγραφής των στοιχείων και των προηγούμενων αγαπημένων του χρήστη. Στη συνέχεια η λειτουργία προτείνει παρόμοια προϊόντα τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος.

Τακτικές για να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπής με τη λειτουργία σχετικών προϊόντων

Δημοφιλή προϊόντα, η no1 προτίμηση για τις προτάσεις σχετικών προϊόντων eshop

Η πρόταση δημοφιλών προϊόντων eshop είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη στρατηγική προτεινόμενων προιόντων. Πρώτα απ’ όλα, είναι εύκολο να δημιουργήσετε αυτό το είδος των συστάσεων, γιατί παρουσιάζει υψηλή αποτελεσματικότητα. Μπορείτε απλά να καθορίσετε την δημοτικότητα του στοιχείου εξετάζοντας πόσες φορές το προϊόν αυτό έχει αγοραστεί.

Αυτές οι ενέργειες θα αυξήσουν την αλληλεπίδραση των χρηστών με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και, επίσης, θα τους κάνουν να νιώσουν μοναδικοί.

λειτουργία σχετικών προϊόντων

Πώληση συμπληρωματικών ειδών, χρήσιμο εργαλείο για τη λειτουργία related products

Αυτού του είδους η λειτουργία προτεινόμενων προϊόντων είναι πολύ αποτελεσματική, εάν επιθυμείτε να πουλήσετε περισσότερα από ένα προϊόντα στους πελάτες και να γεμίσετε τα καλάθια αγορών τους. Μπορείτε να προσφέρετε στοιχεία, εμφανίζοντας widget, όπως «οι πελάτες που αγόρασαν αυτό επίσης αγόρασαν» ή «συχνά αγοράζονται μαζί».

Προσφέροντας σχετικά συμπληρωματικά προϊόντα, μπορείτε να αυξήσετε την αξία παραγγελίας eshop, να οδηγηθείτε σε αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να μειώσετε την εγκατάλειψη καλαθιού.

λειτουργία σχετικών προϊόντων

Προτεινόμενα προϊόντα eshop που οι χρήστες επισκέφθηκαν πρόσφατα

Πολλοί χρήστες επισκέπτονται το eshop σας και περιηγούνται στις σελίδες προϊόντων σας, αλλά φεύγουν χωρίς πραγματικά να αγοράσουν κάποιο προϊόν. Τη στιγμή που θα επιστρέψουν στο eshop σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να τους υπενθυμίσετε τα προϊόντα που επισκέφθηκαν πρόσφατα και είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Με αυτού του είδους τη λειτουργία πρότασης σχετικών προϊόντων θα μπορέσετε να μειώσετε το bounce rate και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Συμπέρασμα: Είναι ώρα να εφαρμόσετε την έξυπνη λειτουργία σχετικών προϊόντων!

Όταν πρόκειται για τη βελτιστοποίηση ποσοστού μετατροπής στο eshop σας, η λειτουργία για προτάσεις σχετικών προϊόντων είναι απαραίτητη. Με αυτή τη μέθοδο, οι πελάτες σας θα μπορέσουν να βρουν κάποιο αντίστοιχο προϊόν, σε περίπτωση που το είδος που επιθυμούν παρουσιάζει έλλειψη και να μην εγκαταλείψουν την σελίδα σας με άδεια χέρια. Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τις καλύτερες τεχνικές εμπειρίας χρήστη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της online επιχείρησής σας, οδηγώντας σας σε αύξηση μετατροπών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.