BLOG / DIGITAL MARKETING

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel

βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel και πιο συγκεκριμένα το Flywheel effect αναπτύχθηκε ως ιδέα από τον Jim Collins και την ομάδα του. Επέλεξαν οργανισμούς που ξεχώριζαν σημαντικά τον ανταγωνισμό για χρόνια και ανέλυσαν τα κοινά τους στοιχεία για να εντοπίσουν την πηγή της επιτυχίας τους.

Τι ανακάλυψαν; Ορισμένα σημεία – κλειδιά τα οποία οδήγησαν στην ιδέα του Flywheel effect.

To flywheel καταγράφει τη συνολική αίσθηση του πως ήταν εσωτερικά στις εταιρείες καθώς οδηγούνταν από το καλό στο καλύτερο. Ανεξάρτητα από το πόσο το τελικό αποτέλεσμα, τα καλά και μεγάλα transformations δεν συνέβησαν ποτέ μονομιάς. Δεν υπήρχε ενιαία καθοριστική δράση, κανένα μεγάλο πρόγραμμα, καμία τρομερή καινοτομία, καμία ριζική επανάσταση. Το να οδηγηθεί μία επιχείρηση από το καλό στο καλύτερο έρχεται περίπου από μια πολύ συνηθισμένη διαδικασία -βήμα με βήμα, δράση με δράση, απόφαση με απόφαση, στροφή με στροφή του flywheel—που οδηγεί σε σταθερά και θεαματικά αποτελέσματα.”

Τι είναι επιχειρηματικό flywheel;

Η συγκεκριμένη ομάδα συνεργάστηκε με την Amazon για να αναπτύξει το flywheel της επιχείρησης, το οποίο τώρα χρησιμοποιείται σε άλλες δουλειές και δημοσιεύσεις:

Σε κάθε βήμα του Flywheel, η επιχείρηση κάνει μια προσεγμένη προσέγγιση και ένα βήμα προόδου. Έτσι ωθείται στο επόμενο στάδιο του flywheel και αυξάνοντας τη δυναμική του οργανισμού. Αργά και με σιγουριά, το flywheel κάνει μια πλήρη περιστροφή, παραμένοντας συγκεντρωμένο και πειθαρχώντας στα στάδια του flywheel.

Από αυτό προκύπτουν βιώσιμα και ταυτόχρονα θεαματικά αποτελέσματα. Όχι μια δραστική στροφή κατεύθυνσης, αλλά η σταθερή πρόοδος δημιουργεί αποτελέσματα.

Αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO;

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel

Στη βάση της μεθοδολογίας για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO απαιτείται η εταιρία SEO να γνωρίζει καλά τι λειτουργεί για την επιχείρησή σας, στοχεύοντας σε μία μακροχρόνια απόδοση και αποτελέσματα.

Τι είναι αυτό που γνωρίζει μία εταιρία SEO σχετικά με τη μεθοδολογία για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων που λειτουργεί σωστά; Πως μοιάζει η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel και πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην ιστοσελίδα σας;

Το πιο ωραίο χαρακτηριστικό των επιχειρηματικών flywheels είναι ότι τα πιο επιτυχημένα είναι συνήθως και τα πιο απλά.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά ενός SEO Flywheel

βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel

Σχετικότητα ιστοσελίδας

Το πρώτο στάδιο στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel είναι η σχετικότητα της ιστοσελίδας.

Αφού αποφασίσετε σε συνεργασία με την εταιρία SEO ποιες φράσεις και λέξεις – κλειδιά είναι σχετικές με την επιχείρησή σας, θα πρέπει να δημιουργηθούν σχέσεις μεταξύ της ιστοσελίδας και αυτών των λέξεων – κλειδιών. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ αυτών των λέξεων και του περιεχόμενο της ιστοσελίδας, της αρχιτεκτονικής δομής, των εξωτερικών συνδέσμων, σε πολλαπλά σημεία στον κώδικα κ.α.

Μην ξεχνάτε: Ο βασικός σκοπός αναζήτησης στη Google είναι να εξυπηρετεί τον χρήστη με τις πιο σχετικές πληροφορίες για το ερώτημα του. Δημιουργώντας ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στα επιμέρους σημεία της ιστοσελίδας σας, στέλνετε σημάδια στην Google ότι η ιστοσελίδα σας είναι μία έμπιστη και σχετική πηγή πληροφοριών, σε σύγκριση με το δισεκατομμύρια άλλων σελίδων που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Έτσι η ιστοσελίδα αποκτά την επιθυμητή σχετικότητα που σχετίζει τις πληροφορίες που φιλοξενεί με τα ερωτήματα των χρηστών.

Αξιοπιστία ιστοσελίδας

Η αξιοπιστία μίας ιστοσελίδας ή ενός eshop είναι η δεύτερη φάση για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel.

Εφόσον έχει εξασφαλισθεί η σχετικότητα της ιστοσελίδας σας, οι ενέργειες για να πετύχετε την σχετικότητα θα πρέπει εφαρμόζονται τακτικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό απαιτεί πρακτικές προσπάθειες, όπως δημιουργία περιεχομένου SEO.

Ακολουθώντας τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel, οι επιχειρήσεις που παραμένουν πειθαρχημένες στην ενίσχυση της σχετικότητας της ιστοσελίδας τους μέσα από συνεχή τεχνική βελτιστοποίηση SEO, νέο περιεχόμενο κτλ, βλέπουν σημαντική πρόοδο και ενισχύουν την αξιοπιστία της ιστοσελίδας στις οργανικές αναζητήσεις Google για τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η ενίσχυση της αξιοπιστίας είναι ζωτικής σημασίας για τις μηχανές αναζήτησης και απαιτούνται για να προχωρήσετε στην επόμενη φάση στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel.

Συχνότητα Εμφάνισης ιστοσελίδας

Η συχνότητα εμφάνισης στα οργανικά αποτελέσματα είναι το τρίτο στάδιο για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel.

Η συχνότητα με την οποία εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας στους χρήστες των μηχανών αναζήτησης για σχετικές λέξεις – κλειδιά, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας κατάταξης. Με άλλα λόγια, όσο υψηλότερα στην κατάταξη αποτελεσμάτων της Google βρίσκεται η ιστοσελίδα σας, τόσο περισσότερο θα εκτίθεστε στο κοινό στόχο. Πόσο μάλλον στην πρώτη σελίδα Google.

Το 71% των χρηστών που χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης βλέπει μόνο την 1η σελίδα των αποτελεσμάτων, δηλαδή τις πρώτες 10 ιστόσελίδες. Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το να έχουμε την ευκαιρία να μας δει μόνο το 29% του κοινού-στόχου μας, γνωρίζοντας ότι υπάρχουμε, η ορατότητα και η συχνότητα εμφάνισης είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του SEO Flywheel.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel αποκτά δυναμική, ακολουθώντας κάθε βήμα με πολύ πειθαρχία και προσοχή. Χωρίς να έχετε εδραιώσει τη σχετικότητα της ιστοσελίδας σας και χωρίς να την ενισχύετε για εκτεταμένη χρονική περίοδο με σκοπό να αυξήσετε τη συχνότητα εμφάνισης της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα, δε θα επιτύχετε τα μέγιστα.

Ακολουθώντας τις διαδικασίες που ορίζει η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel, διατηρείτε τις βασικές αρχές για εξαιρετικές SEO ενέργειες που αποφέρουν θεαματικά αποτελέσματα για την επιχείρησή σας σε μακροχρόνιο ορίζοντα.

Μετατροπές

Το τελευταίο στάδιο στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel είναι οι μετατροπές.

Αφού ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα, στοχεύετε στην προσέλκυση νέου κοινού στην ιστοσελίδα. Αυτοί οι επισκέπτες έχουν προέλθει αναζητώντας στη Google συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στη συνέχεια, επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας ή το eshop σας και διαβάζουν το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με το θέμα που αναζήτησαν. Το σημείο σύνδεσης δημιουργείται και ο επισκέπτης ξεκινά το ταξίδι αγορών.

Όσο αυξάνεται το ποσοστό μετατροπής, μπορείτε να επανεπενδύσετε σε πιο σχετικό περιεχόμενο, αυξημένη τεχνική βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, ολοκληρώνοντας μία πλήρη περιστροφή στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel.

Εν κατακλείδι

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel αποτελεί μία μέθοδο που εξασφαλίζει τα μέγιστα αποτελέσματα, χωρίς να εστιάζει στην πολυπλοκότητα και τις ιδιαίτερες τακτικές. Το μυστικό στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Flywheel είναι η συνεχής πειθαρχία και ενίσχυση του SEO της ιστοσελίδας σας. Αν επιθυμείτε η ιστοσελίδα ή το eshop σας να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα Google, επικοινωνήστε με την AppGene. Η ομάδα μας έχοντας πολύχρονη εμπειρία στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα, πραγματοποιώντας τεχνικές SEO βασισμένες στις ανάγκες και τους στόχους της επιχείρησης σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.