BLOG / BLOG

ECommerce εφαρμογή, απαραίτητη σε κάθε κατασκευή eshop

ECommerce εφαρμογή

Οι επιχειρήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνονται ραγδαία, τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι άνθρωποι ψωνίζουν καθημερινά μέσω διαδικτύου, όσο ποτέ άλλοτε, γεγονός που καθιστά μία eCommerce εφαρμογή τόσο απαραίτητη όσο ποτέ ξανά. Και αυτό φυσικά γιατί η δημιουργία εφαρμογής eshop μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αγορών. Δε χωράει αμφιβολία ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα προσδίδουν πλεονεκτήματα, τόσο για τα  ίδια τις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και για τους πελάτες.

Από τη μία, είναι μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και να οδηγηθούν σε αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Και όλο αυτό με πολύ χαμηλότερο budget απ’ όσο απαιτεί ένα φυσικό κατάστημα. Από την άλλη πλευρά, για τους καταναλωτές, είναι μια απλούστευση ολόκληρης της διαδικασίας αγορών από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Χρήση smartphone και mobile εφαρμογών, μερικά στατιστικά

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες του Statista κάθε χρόνο αυξάνονται οι χρήστες smartphone. Το 90% του χρόνου που ξοδεύεται στις κινητές συσκευές, αφορά ενασχόληση με εφαρμογές. Επίσης, ποσοστό μεγαλύτερο από το 57% των καταναλωτών προτιμούν τις online αγορές. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητών συσκευών θα ελέγχει το 73% των συνολικών πωλήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο παγκοσμίως.

Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων: μονόδρομος η δημιουργία εφαρμογής

Με την αύξηση των χρηστών κινητών συσκευών και όσως προτιμούν τις online αγορές, έχει έρθει η στιγμή για τις επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν τη σημασία δημιουργίας eCommerce εφαρμογής. Έτσι θα πρέπει να προσαρμοστούν παρέχοντας online λύσεις στους πελάτες τους. Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα μίας επιχείρησης που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, χρειάζεται μία eCommerce εφαρμογή. Ο κύριος λόγος είναι η μεγιστοποίηση της εμπειρίας χρήστη. Οι καταναλωτές εκπαιδεύονται και γίνονται πιο έξυπνοι. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με το κατάστημα σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς από τους λόγους που κάθε επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο χρειάζεται τη δική της eCommerce εφαρμογή:

1. Με την eCommerce εφαρμογή η επιχείρησή σας είναι ορατή στους πελάτες ανά πάσα στιγμή

Όσο οι καταναλωτές βρίσκονται προσκολλημένοι στις κινητές τους συσκευές, μία eCommerce εφαρμογή είναι ο ιδανικός τρόπος για την επιχείρησή σας να μείνει σε επαφή μαζί τους. Από τη στιγμή που ο πελάτης έχει κατεβάσει και εγκαταστήσει την εφαρμογή της επιχείρησής σας, έχετε κερδίσει τη μισή μάχη. Την άλλη μισή, μπορείτε να την κερδίσετε ενισχύοντας τις στρατηγικές marketing και παρέχοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για να τη χρησιμοποιούν.

2. Μία eCommerce εφαρμογή προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Οι πελάτες λατρεύουν να κάνουν αγορές μέσω mobile εφαρμογών, καθώς η εμπειρία είναι πολύ καλύτερη από ένα απλό website. Γνωρίζοντας αυτή την προτίμηση, μπορείτε να δημιουργήσετε μία eCommerce εφαρμογή για την επιχείρησή σας, προτού οι ανταγωνιστές σας ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Δεν είναι ποτέ αργά να να δημιουργήσετε μία eCommerce εφαρμογή για την επιχείρησή σας που καλύπτει όλες τις ανάγκες του πελάτη, αλλά καλύτερα να το κάνετε όταν δε θα είναι πολύ αργά.

Στις μέρες μας, οι χρήστες έχουν υψηλότερη τάση σε αγορές του στυλ Skroutz, Amazon κτλ και πάντα θα ψάχνουν να βρουν αυτή την εμπειρία και σε άλλες εφαρμογές. Επομένως, χρειάζεται να ανταποκριθείτε σε υψηλές προσδοκίες, διαφορετικά οι πελάτες δεν θα αγοράσουν ξανά από εσάς.

3. Αποκτήστε υψηλότερο ποσοστό μετατροπής, μέσω της eCommerce εφαρμογής

Αν συγκρίνετε τα αποτελέσματα μεταξύ εφαρμογών και browser σε κινητά, οι εφαρμογές είναι ο απόλυτος νικητής. Έχουν τη δύναμη να προσελκύσουν και να κινήσουν το ενδιαφέρον περισσότερων καταναλωτών. Οι εφαρμογές βοηθούν στην ανάπτυξη μιας δυνατής σχέσης με τους πελάτες, επιτρέποντάς τους να βλέπουν τα προϊόντα, να μοιράζονται κριτικές, να προσθέτουν πράγματα στο καλάθι, να μοιράζονται προϊόντα μέσα από πλατφόρμες social media, να κάνουν μια αγορά ή να αγοράσουν αργότερα.

Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις push και η εξατομίκευση θα φροντίσουν για το βαθμό δέσμευσης της εφαρμογής. Αυτοί είναι οι λόγοι που οι mobile εφαρμογές έχουν υψηλότερο ποσοστό μετατροπής από τους browser.

4. Παροχή εξατομικευμένης εμπειρίας αγορών, συνώνυμο μίας eCommerce εφαρμογής

Οι καταναλωτές χρειάζονται μία εξατομικευμένη εμπειρία όταν ψωνίζουν online και αυτό γίνεται εύκολο με τις mobile εφαρμογές. Από τη στιγμή που οι mobile εφαρμογές εντοπίζουν το ιστορικό αναζήτησης και αγορών των χρηστών, είναι εύκολο να τους στείλετε προσωπικές υπενθυμίσεις μέσω ειδοποιήσεων σαν να ήταν μόνιμα συνδεδεμένοι στην εφαρμογή σας. Επομένως, μία eCommerce εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει την εμπειρία χρήστη ένα βήμα παραπέρα.

ECommerce εφαρμογή

 

5. Πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών

Ένα πρόγραμμα loyalty αφοσίωσης πελατών αποτελεί δημοφιλή στρατηγική μάρκετινγκ για να ενθαρρύνετε τους καταναλωτές να συνεχίσουν να αγοράζουν από εσάς. Η eCommerce εφαρμογή σας μπορεί να υποστηρίζει ένα πρόγραμμα loyalty, με τη συλλογή πόντων επιβράβευσης, ειδικών προσφορών κ.α. Έτσι θα παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους πελάτες σας προσφέροντάς τους μοναδικά προνόμοια.

6. Συγκέντρωση δεδομένων και Analytics

Μια mobile eCommerce εφαρμογή σας επιτρέπει να συγκεντρώνετε τις πληροφορίες του χρήστη και να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά του. Οι εφαρμογές βοηθούν στη βαθύτερη κατανόηση των καταναλωτών, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες. Μερικές από αυτές είναι η αγοραστική συμπεριφορά, τα ενδιαφέροντα, οι κριτικές, οι αξιολογήσεις, οι προσωπικές πληροφορίες (ηλικία, φύλο, τοποθεσία), και η γενικότερη πλοήγησή τους.

Μέσω των δεδομένων που συγκεντρώνει η eCommerce εφαρμογή της επιχείρησής σας μπορείτε να αναλύσετε τα δεδομένα αυτά, και να εξελίξετε ακόμη περισσότερο το ταξίδι αγορών των πελατών που σας προτιμούν.

7. Μείωση εγκατάλειψης καλαθιού με τη χρήση eCommerce εφαρμογής

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την εγκατάλειψη καλαθιού, αλλά ένας απ’ αυτούς σχετίζονται με την εμπειρία χρήστη από mobile εφαρμογές. Οι mobile εφαρμογές παρουσιάζουν πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού σε σχέση με ένα απλά responsive eshop.  Αυτό γιατί μία eCommerce εφαρμογή διαθέτει πολύ πιο ομαλή διαδικασία πληρωμής. Οι χρήστες μπορούν πιο εύκολα να πραγματοποιήσουν το checkout, καθώς η εφαρμογή έχει φτιαχθεί ακριβώς με βάση την μέγιστη εμπειρία του χρήστη στο κινητό.

Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ευκολότερα ανάμεσα σε διαφορετικούς  τρόπους πληρωμής και τέλος, οι εφαρμογές αποθηκεύουν τις προτιμήσεις τους στη σελίδα ρυθμίσεων.

Εν κατακλείδι

Η ανάγκη για eCommerce εφαρμογή για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα αυξάνεται καθημερινά. Όλα τα παραπάνω το ομολογούν! Η πραγματικότητα είναι ότι οι χρήστες προτιμούν μια eCommerce εφαρμογή απ´ ό,τι μία ιστοσελίδα που προσαρμόζεται σε κινητά, και αυτό δε μπορεί να αγνοηθεί. Εάν θέλετε η επιχείρησή σας να κάνει το επόμενο βήμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επικοινωνήστε με την AppGene. Η έμπειρη ομάδα μας σε θέματα γύρω από την κατασκευή mobile εφαρμογής μπορεί να σας καθοδηγήσει, μετατρέποντας το επιχειρηματικό όραμά σας σε πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.