BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Φιλοξενία eshop, σημαντική σε κάθε κατασκευή eshop

Φιλοξενία eshop

Από τη στιγμή που διατηρείτε μία online επιχείρηση και σας ενδιαφέρει η απόδοσή της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το θέμα φιλοξενία eshop θα πρέπει να σας απασχολεί. H φιλοξενία eshop, δηλαδή το hosting, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνολική απόδοση της ιστοσελίδας ή του eshop σας. Και αυτό γιατί επηρεάζει τη λειτουργία του, την ταχύτητα eshop, την ασφάλεια και πολλά άλλα πράγματα.

Υπάρχουν πολλαπλά ερωτήματα, όπως ποια είναι τα οφέλη ενός αξιόπιστου παρόχου φιλοξενίας hosting; Ποιο web hosting να διαλέξω; Ποιό είναι το καλύτερο hosting στην Ελλάδα; Ποιοί είναι οι καλύτεροι ελληνικοί hosting για φιλοξενία eshop και ιστοσελίδων; Αλλά το πιο σημαντικό θέμα σε όλες τις συνεργασίες είναι ένα: πώς να βρείτε έναν καλό & αξιόπιστο συνεργάτη για την φιλοξενία eshop.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες που επηρεάζονται από την επιλογή σας για το hosting eshop, καθώς και στα παραπάνω ερωτήματα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πιο βασικό ερώτημα του hosting ηλεκτρονικού εμπορίου, τη σημαντικότητα του να επιλέξετε την καλύτερη εταιρία φιλοξενίας hosting για το eshop σας.

Φιλοξενία eshop, η σημαντικότητα του να επιλέξετε το σωστό πάροχο web hosting

Ίσως έχετε αναρωτηθεί ότι από τη στιγμή που μπορείτε να επιλέξετε ένα hosting με χαμηλότερη ταχύτητα ή με λιγότερη ασφάλεια σε χαμηλότερο κόστος, τότε γιατί να χρειάζεται να ξοδέψετε περισσότερα για να πάρετε το κάτι παραπάνω; Ε λοιπόν, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι γιατί να το κάνετε. Ας δούμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους λοιπόν είναι πολύ σημαντική η απόφαση για τον πάροχο φιλοξενίας eshop.

Οι επισκέπτες εγκαταλείπουν ένα αργό eshop

Σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, όπου οι χρήστες δεν επιθυμούν να μένουν σε ιστοσελίδες που χρειάζονται πολύ χρόνο για να φορτώσουν. Γνωρίζετε ότι αν το site σας χρειάζεται περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει, τότε οι πελάτες θα το εγκαταλείψουν και θα βρουν μία εναλλακτική λύση;

Η ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ποσοστό μετατροπής. Φυσικά,  εκτός από τη γενικότερη εμπειρία χρήστη, η ταχύτητα φόρτωσης παίζει σημαντικό ρόλο και στην οργανική κατάταξη στα αποτελέσματα Google.

Οι πελάτες ηλεκτρονικού εμπορίου δεν εμπιστεύονται μη ασφαλή eshop και ιστοσελίδες

Οι καταναλωτές καθημερινά εκπαιδεύονται στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποκτώντας μέρα με τη μέρα όλο και καλύτερη άποψη γύρω από την ασφάλεια που εκπέμπει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Θα πρέπει λοιπόν να παρέχετε στον πελάτη σας την κατάλληλη ασφάλεια ώστε να νιώσει άνετα να ολοκληρώσει την αγορά και να μοιραστεί τα στοιχεία του μαζί σας.

Τα πιστοποιητικά SSL (ή Secured Socket Layer), συνδέονται άμεσα με τη φιλοξενία eshop. Είναι απαραίτητα για την κρυπτογράφιση δεδομένων και την ασφαλή μεταφορά τους. Κρατούν ασφαλή στοιχεία όπως δεδομένα από πληρωμές ή συναλλαγές. Είναι απαραίτητα για την πιστοποίηση ασφαλείας της ιστοσελίδας σας, κάτι που απασχολεί όλους τους υποψήφιους αγοραστές.

To downtime ιστοσελίδας δεν είναι ανεκτό σε καμία περίπτωση

Εάν η το eshop σας δεν είναι προσβάσιμo στους πελάτες γιατί έχει ‘πέσει’, τότε προφανώς και δεν θα αγοράσουν τίποτα από εσάς. Ακόμη κι αν η ιστοσελίδα σας είναι κάτω για μια μισή ή μία ώρα, αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα. Φυσικά όλα αυτά εξαρτώνται από την ημέρα, τον όγκο πωλήσεων, την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας γενικότερα. Επίσης, αν αυτό συμβαίνει συχνά, θα επηρεάσει την φήμη του brand σας.

Το downtime ιστοσελίδας είναι εν μέρει αποδεκτό μόνο σε περιπτώσεις συντήρησης ή αναβαθμίσεων. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να έχετε ενημερώσει τους πελάτες σας για την προγραμματισμένη εργασία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σας βρουν στα υπόλοιπα ψηφιακά κανάλια που χρησιμοποιείτε, όπως το facebook shop ή το instagram shop.

Φιλοξενία eshop

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη εταιρία hosting για τη φιλοξενία eshop

Υπάρχουν πολλά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψιν για τη σωστή επιλογή εταιρίας hosting eshop.

Υψηλή απόδοση hosting

Όταν διατηρείτε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, η κορυφαία προτεραιότητα σας ως προς το hosting θα πρέπει να είναι η φιλοξενία eshop να σας προσφέρει ένα γρήγορο και αξιόπιστο αποτέλεσμα. Ο πάροχος hosting θα πρέπει να σας εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση και συνεχή παρακολούθηση για άμεσες ειδοποιήσεις, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην ιστοσελίδα.

Αποθήκευση αρχείων και όρια Bandwidth

Υπάρχουν πολλά δεδομένα στο eshop σας, που απαιτούν πολύ χώρο στο server για την αποθήκευση τους. Ειδικά αν έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ένδυσης ή υπόδυσης, ή οτιδήποτε με πολλαπλά προιόντα και φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες προϊόντων είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τις πωλήσεις και πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Οπότε καταλαβαίνεται ότι αυτές οι εικόνες καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ειδικά όσο το ηλεκτρονικό κατάστημά σας μεγαλώνει.

Επίσης ένα eshop γίνεται πόλος έλξης μεγάλης επισκεψιμότητας. Επομένως, για τη σωστή επιλογή παρόχου hosting για φιλοξενία eshop θα πρέπει να ελέγξετε τα όρια του bandwith και τον αποθηκευτικό χώρο που σας προσφέρετε.

Φιλοξενία eshop, αυτόματη διαβάθμιση πακέτου

Στις περισσότερες ιστοσελίδες και eshop, η επισκεψιμότητα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, σε ένα eshop, δεν μπορείτε να προβλέψετε την απότομη αύξηση της επισκεψιμότητας, καθώς ποικίλλει από περίπτωση σε περίπτωση. Μπορεί συχνά να έρθετε αντιμέτωποι με τεράστια αύξηση επισκεψιμότητας, ειδικά αν τρέχετε διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες.

Θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη λοιπόν δύο διαφορετικούς τύπους διαβάθμισης όσον αφορά το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αυτοί είναι η δυνατότητα αυτόματης κλιμάκωσης του πακέτου hosting όταν η επισκεψιμότητα είναι πολυ υψηλή, αλλά και οι επεκτάσιμοι πόροι που αναπτύσσονται για μια χρονική περίοδο.

Proactive Τεχνική υποστήριξη

Η εμφάνιση προβλημάτων και δυσλειτουργιών σε διάφορα πακέτα hosting eshop που κυκλοφορούν είναι κάτι συνηθισμένο. Αυτό όμως που μπορεί πραγματικά να σας λύσει τα χέρια σε κάθε πρόβλημα είναι η ομάδα τεχνικής υποστήριξης. Κάθε εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων θα πρέπει να έχει μία ομάδα τεχνικής υποστήριξης η οποία θα προλαμβάνει πιθανά προβλήματα που ίσως προκύψουν. Θα πρέπει από την πλευρά σας να μπορείτε να συζητήσετε αυτά τα θέματα όταν συμβαίνουν. Η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι άμεση, βοηθητική και να απαρτίζεται από έμπειρους προγραμματιστές που θα μπορούν να σας βοηθήσουν ακόμη και στα πιο απροσδόκητα ζητήματα.

Φιλοξενία eshop με πλήρη ασφάλεια

Οι ιστοσελίδες στο ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελούν συχνό στόχο κακόβουλων επιθέσεων. Ο λόγος είναι πως τα eshops διαθέτουν πολλά ευαίσθητα δεδομένα, όπως αριθμούς χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης τραπεζών, στοιχεία χρήστη κλπ. Η ασφάλεια της ιστοσελίδας συνήθως εξαρτάται από εσάς και την εταιρία που επιλέξατε για την κατασκευή eshop. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, το hosting που έχετε επιλέξει μπορεί επίσης να ευθύνεται για τυχόν επιθέσεις. Ειδικά όταν μοιράζεστε έναν server με άλλα accounts και κάποιο από αυτά έχει κενά ασφαλείας ή έχει κολλήσει κάποιον ιό, μπορεί το πρόβλημα να μεταφερθεί και στο δικό σας eshop.

Aντίγραφα ασφαλείας eshop σε τακτικό χρονικό διάστημα

Δεν πρέπει να έχετε κανέναν ενδοιασμό όσον αφορά τη σημασία των αντιγράφων ασφαλείας σε ένα eshop. Το αντίγραφο ασφαλείας πρέπει να δημιουργείται αυτόματα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στην περίπτωση που η εταιρία hosting δεν λαμβάνει τακτικά backups και πραγματοποιήσετε ξαφνικές αλλαγές ή δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο eshop, μία δυσλειτουργία, τότε θα καταλήξετε να χάσετε όλα τα δεδομένα και τις προσπάθειές σας μέχρι την ημερομηνία που έχετε το τελευταίο διαθέσιμο backup.

Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ένα eshop, το οποίο αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε κατά τη διάρκεια μίας ημέρας.

Συνοψίζοντας

Η φιλοξενία eshop σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Το hosting μπορεί να επηρεάσει το performance του eshop σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, τόσο σε θέματα απόδοσης, όσο σε ασφάλεια, ποιοτική υποστήριξη, χρόνο φόρτωσης κλπ.

Στην AppGene παρέχουμε φιλοξενία eshop σε ιδιόκτητους servers αποκλειστικά για τα project μας. Με αυτό τον τρόπο έχουμε πλήρη έλεγχο τόσο της τεχνικής υποστήριξης όσο και των δυνατοτήτων, εξασφαλίζοντας μοναδική απόδοση και εκμηδένιση του downtime. Η ομάδα μας μπορεί να σας προσφέρει σωστή καθοδήγηση σχετικά με τη φιλοξενία eshop και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα web hosting.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.