BLOG / BLOG

Λόγοι αποτυχίας application, ποιοι είναι και πως να τους αποφύγετε

λόγοι αποτυχίας application

Δεν έχουν όλες οι ιδέες για mobile εφαρμογές την ίδια κατάληξη. Κάποιες από αυτές τις ιδέες δεν προχωρούν καν στην εκτέλεση. Κατά μέσο όρο, κάθε μέρα προστίθενται 1000 νέες mobile εφαρμογές στα Stores. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Πως όμως θα βεβαιωθείτε ότι η δημιουργία mobile εφαρμογής θα γίνει σωστά και, στη συνέχεια, η εφαρμογή σας θα πετύχει;

Παρακάτω αναφέρονται μερικοί λόγοι αποτυχίας application, αλλά και πως να τους αποφύγετε. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά!

Ποιοι είναι οι λόγοι αποτυχίας application;

Πρώτα από όλα, πρέπει να γίνει κατανοητό τι εμπεριέχει ο όρος “δημιουργία mobile εφαρμογής”. Ένα αποτυχημένο πρότζεκτ που αφορά την κατασκευή application είναι ένα πρότζεκτ, το οποίο:

  1. Δεν προχωρά στην φάση σχεδιασμού: δε μεταφράζεται ποτέ σε κώδικα εφαρμογής που θα κυκλοφορήσει live.
  2. Απαιτεί επανασχεδιασμό, αφού εχει ξεκινήσει η εγγραφή του κώδικα.
  3. Απαιτεί re-coding, αφού η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει.
  4. Έχει πολύ χαμηλές αξιολογήσεις από χρήστες που έχουν αρχίσει να τη χρησιμοποιούν.
  5. Δεν αποτελεί πρώτη επιλογή κανενός, καθώς υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες.
  6. Ξεπερνάει κατά πολύ χρονικά το αρχικά πλάνο προγραμματισμού.
  7. Ξεπερνάει κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό.
  8. Ήταν μία ιδέα που δεν υποστήριξε ο πελάτης
  9. Δεν υπήρχε οργάνωση για ένα σωστό αποτέλεσμα
  10. Έγινε λάθος επιλογή της εταιρίας δημιουργίας εφαρμογών
  11. To τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήταν αρχικά σχεδιασμένο.

Οι παραπάνω λόγοι αποτυχίας application μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως εξής:

Τα 1. – 3. είναι διαδικαστικά σφάλματα

Οι συγκεκριμένοι λόγοι αποτυχίας application είναι αποτέλεσμα της έλλειψης εμπειρίας από μεριάς της εταιρείας προγραμματισμού και της αδυναμίας που έχει να ακολουθήσει μια διαδικασία, η οποία θα φέρει εις πέρας με επιτυχία την μετατροπή της εφαρμογής από ιδέα σε live εφαρμογή.

Τα 4. και 5. είναι προγραμματιστικά και σχεδιαστικά σφάλματα

Αυτών των ειδών τα σφάλματα προκύπτουν σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να υπάρξει συνεργασία της εταιρείας προγραμματισμού με τρίτους προγραμματιστές και σχεδιαστές που δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία για τη διεκπεραίωση του πρότζεκτ.

Τα 6. και 7. είναι σφάλματα διαχείρισης του πρότζεκτ

Η αποτυχία εδώ προκύπτει από την έλλειψη εμπειρίας της εταιρείας προγραμματισμού να υπολογίσει σωστά την απαιτούμενο χρόνο διάρκειας κατασκευής application ή αν υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής για τις απαντήσεις και τη συμβολή που πρέπει  να έχει ο πελάτης. Όσον αφορά τον προυπολογισμό, μπορεί να μην έχει γίνει σωστή εκτίμηση των χρημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου. Ή εν πορεία ο πελάτης να αποφασίσει πως δε μπορεί να υποστηρίξει το κόστος κατασκευής mobile εφαρμογής.

λόγοι αποτυχίας application

Γιατί μπορεί να αποτύχει ένα project για δημιουργία mobile εφαρμογής;

Όλοι οι παραπάνω λόγοι αποτυχίας application έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την ελλειπή κατανόηση των απαιτήσεων για τη δημιουργία mobile app, προτού προχωρήσετε στην εκτέλεση. Χωρίς την πλήρη κατανόηση των απαιτήσεων, τα project ξοδεύουν τον χρόνο και τα χρήματα του πελάτη, χωρίς ουσιαστικά να έχει παραχθεί κάποιο αποτέλεσμα. Η κατασκευή application αποτελεί ένα αρκετά απαιτητικό εγχείρημα, το οποίο δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τον οποιοδήποτε.

Βέβαια,  υπάρχει και το σενάριο να κυκλοφορήσει το application και να μην γίνει αποδεκτό και αγαπητό από τους χρήστες. Έτσι, όλος ο κόπος και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την ολοκλήρωση της εφαρμογής, έχουν πάει χαμένα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η κατασκευή application δεν είναι το ίδιο με την προώθησή του. Μία εταιρία κατασκευής application είναι υπέυθυνη για να μετατρέψει την ιδέα σας σε πραγματική εφαρμογή. Οι προωθητικές ενέργειες που απαιτούνται για να γίνει επιτυχής και δημοφιλής η mobile εφαρμογή σας είναι ένα επόμενο βήμα, που απαιτεί εξειδικευμένη ομάδα και αρκετά χρήματα.

Το συχνότερο και βασικότερο λάθος που συμβαίνει μάλιστα από την αρχή του application, λόγω λανθασμένης κατανόησης ή παράλειψης, είναι η διάκριση του είδους της εφαρμογής που θέλετε να δημιουργήσετε. Άλλο μάι mobile εφαρμογή, άλλο μία responsive ιστοσελίδα, άλλο εφαρμογή web, άλλο native εφαρμογή.

Οι mobile εφαρμογές είναι custom made, έτσι ώστε βάσει σχεδιασμού να είναι πρωτίστως phone applications χωρίς περιορισμούς που “μιλούν απευθείας στη γλώσσα μηχανής του κινητού”. Σε μια mobile εφαρμογή, η ιστοσελίδα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αυτή είναι η διαφορά της από τις ιστοσελίδες που ανταποκρίνονται σε κινητές συσκευές και από τις εφαρμογές web, όπου η ιστοσελίδα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο και η εμπειρία mobile έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εφόσον αποφασίσετε τι είδους εφαρμογή θέλετε να αναπτύξετε, δεν υπάρχει γυρισμός. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε πολύ καλά, προτού πάρετε αυτή την απόφαση.

Λόγοι αποτυχίας application, πως να τους αποφύγετε

Προσλαμβάνοντας την καλύτερη εταιρία δημιουργίας app εφαρμογών, δεν υπάρχει εγγύηση ότι το πρότζεκτ σας δεν θα αποτύχει. Η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και προτίστως από τη δική σας συμβολή. Σημασία έχει να αποφασίσετε τι είδους mobile εφαρμογή θέλετε να αναπτύξετε βάσει των προτιμήσεων των πελατών σας και οι προγραμματιστές είναι συνήθως πρόθυμοι να ξεκινήσουν με την δημιουργία της, αφού τους παρέχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Χρειάζεται να είστε οργανωμένοι και συνεργάσιμοι, να κάνετε την απαραίτητη έρευνα, όσον αφορά τις απαιτήσεις του χρήστη και τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι απαραίτητες για να δημιουργήσετε και να κυκλοφορήσετε μία επιτυχημένη εφαρμογή.

Προτού ξεκινήσετε την διαδικασία της έρευνας, πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις. Ποιος είναι ο στόχος της mobile εφαρμογής σας; Ποιο είναι το κοινό στόχος; Πρόκειται για δημιουργία native εφαρμογής και θα χρειαστείτε έκδοση για iOS και για Android συσκευές; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε μερικά σημεία για το ξεκίνημα της υλοποίησης της εφαρμογής σας.

Οι απαντήσεις σας στα ερωτήματα αυτά είναι κριτικής σημασίας για την επιτυχία του app σας, καθώς παρέχουν μια πλήρη κατανόηση των απαιτήσεων της mobile εφαρμογής σας.

Με λίγα λόγια

Οι λόγοι αποτυχίας application είναι πολλοί και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την οργάνωση και την εκτέλεση, αν δε θέλετε να δείτε την ιδέα σας να αποτυγχάνει. Μην κάνετε γρήγορες κινήσεις και πάρτε το χρόνο σας για να κάνετε τις σωστές επιλογές, ώστε να έχετε τα ανάλογα αποτελέσματα. Επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene για δημιουργία mobile app που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.