BLOG / DIGITAL MARKETING

Online εορταστικές αγορές και κορονοϊός: Πώς να επιβιώσετε στην εορταστική περίοδο

Online εορταστικές αγορές και κορονοϊός

Online εορταστικές αγορές και κορονοϊός: θα καταφέρει η online επιχείρησή σας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου κατά την περίοδο της πανδημίας;
Η επερχόμενη εορταστική περίοδος διακοπών φαίνεται πολύ διαφορετική απ’ ό,τι όλοι μας θα περιμέναμε. Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί την περσινή χρονιά τι θα ακολουθούσε στο επόμενο διάστημα. Πόσο μάλλον πως θα εξελισσόταν η καθημερινότητα και οι συνήθειες μας! Η συνεχιζόμενη κατάσταση της πανδημίας όπως είναι φυσικό ανέτρεψε κάθε δεδομένο και έχτισε νέες ανάγκες και συμπεριφορές στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Νέες προκλήσεις στην ελληνική αγορά λόγω της πανδημίας

Ορισμένες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν μόνιμα τα φυσικά τους καταστήματα. Πολλοί έμποροι έπρεπε να αποφασίσουν σύντομα την κατασκευή eshop για πρώτη φορά. Ακόμη και εκείνοι που είχαν ήδη καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου έπρεπε να κάνουν σημαντικές προσαρμογές στην online επιχείρησή τους. Η διαχείριση αποθέματος, η εφοδιαστική αλυσίδα, οι τρόποι αποστολής και πολλά άλλα απασχολούν κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση.

Οι αγοραστές αναγκάζονται να αλλάξουν τις αγοραστικές τους συνήθειες. Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να αγωνίζονται να επιβιώσεις και να βρουν νέες ευκαιρίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο για να ανταποκριθούν στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Οι online εορταστικές αγορές και κορονοϊός είναι το θέμα που απασχολεί άμεσα κάθε επιχείρηση αυτή την περίοδο.

Όλες αυτές οι αλλαγές το καθιστούν κρίσιμο για τους εμπόρους να προσαρμοστούν σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τις χαμένες πωλήσεις και να προσελκύσουν νέους πελάτες για τα προϊόντα τους. Αναμφίβολα, η Black Friday και η Cyber Monday είναι σημαντικές ευκαιρίες πωλήσεων για να τραβήξουν την προσοχή των αγοραστών. Όμως τα Χριστούγεννα είναι η κυρίαρχη όλων.

Σίγουρα η μεγαλύτερη αλλαγή στην εορταστική περίοδο 2020 θα είναι για τις πωλήσεις στα φυσικά καταστήματα. Εάν και εφόσον ανοίξουν όπως έχει ακουστεί και όλοι περιμένουμε.

Καταστήματα κλειστά κατά την ημέρα του Black Friday

H ημέρα του Black Friday στην Ελλάδα είχε αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Πολλές επιχειρήσεις συμμετείχαν σε αυτή και την υπολογίζουν σαν μία έξτρα ευκαιρία για πωλήσεις. Όμως φέτος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσετε τα συνηθισμένα. Τέρμα οι συνηθισμένες μεγάλες ουρές που υπήρχαν στα καταστήματα τις προηγούμενες χρονιές την ημέρα του Black Friday. Με το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί μία πραγματική πρόκληση.

Online εορταστικές αγορές και κορονοϊός δημιουργούν νέες τάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Online εορταστικές αγορές και κορονοϊός πάνε μαζί αυτή την περίοδο αφού υπάρχει μία αλληλεπίδραση δημιουργώντας νέες τάσεις στην πραγματικότητα των καταναλωτών. Ένα νέο φαινόμενο φέτος είναι και η αυξανόμενη υιοθέτηση των ανέπαφων δώρων. Έτσι οι άνθρωποι μπορούν να δωρίσουν ο ένας στον άλλο ψηφιακά προϊόντα και δωροκάρτες από τα αγαπημένα τους brands.

Online εορταστικές αγορές και κορονοϊός

Η πρόκληση εν όψει των εορταστικών αγορών στην Ελλάδα

Μεταξύ των μεγαλύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι online επιχειρήσεις σε όρους προώθησης ιστοσελίδων και online συναλλαγών, καθώς κατευθυνόμαστε στην περίοδο των εορτών 2020 είναι και το θέμα της αλυσίδας εφοδιασμού. Οι αλυσίδες εφοδιασμού κλονίστηκαν και κλονίζονται επίσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τρία είναι τα βασικά ζητήματα για τις επιχειρήσεις αυτήν την περίοδο των εορτών. Βέβαια, πέρα από αυτές τις πιθανές προκλήσεις, κάνοντας την κατάλληλη προετοιμασία και σκέψεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να μετατρέψουν αυτήν την εορταστική περίοδο σε επιτυχία.

  1. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων είχαν λίγο χρόνο για να προγραμματίσουν, να καθαρίσουν το stock τους ή να ενημερώσουν το απόθεμα. Το αποτέλεσμα είναι πολλές επιχειρήσεις να μην είναι απόλυτα προετοιμασμένες για να καλύψουν τη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.
  2. Οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται από έναν μόνο προμηθευτή ή από προμηθευτές που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή μπορούν να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα εάν αναγκάζονταν κι εκείνοι να κλείσουν ή να υποστούν αργούς χρόνους παράδοσης των εμπορευμάτων.
  3. Η αποστολή των παραγγελιών στους πελάτες αυτή την περίοδο των εορτών θα είναι επίσης σημαντικά περιορισμένη. Η αύξηση της ζήτησης αποστολών, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης στα courier καθυστερούν τις αποστολές. Σκεφθείτε το αίσθημα των καταναλωτών που έχουν αγοράσει δώρα και εποχιακά προϊόντα και δε τα λαμβάνουν στην ώρα τους…

Online εορταστικές αγορές και κορονοϊός: ενέργειες επιβίωσης για κάθε online επιχείρηση

Το να μπορείτε να διαχειριστείτε το απόθεμα και τις αποστολές/παραδόσεις αυτήν την περίοδο των διακοπών αποτελεί μια πραγματική πρόκληση.

Θα πρέπει να είστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται, ώστε η online επιχείρησή σας να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.

Μερικές συμβουλές για να το επιτύχετε:

  • Προγραμματίστε και στοκάρετε το απόθεμα εκ των προτέρων
  • Επιλέξτε να συνεργαστείτε με παραπάνω από έναν προμηθευτή
  • Προετοιμαστείτε και παρακολουθείτε τις εργασίες ολοκλήρωσης παραγγελιών/πακέτων και του προσωπικού
  • Προσφέρετε πολλαπλές επιλογές παράδοσης και παραλαβής
  • Προετοιμάστε τις βελτιώσεις στην κατασκευή eshop σας για την εορταστική περίοδο
  • Προσφέρετε περισσότερες επιλογές στους τρόπους πληρωμής
  • Μη σταματήσετε τη διαφημιστική σας στρατηγική, προσαρμόστε την
  • Σε συνεργασία με την εταιρία digital marketing, σχεδιάστε και πραγματοποιήστε εορταστικές καμπάνιες καθώς και ενέργειες προώθησης social media.
  • Επενδύστε στη βελτιστοποίηση SEO ιστοσελίδων, η οποία θα σας εξασφαλίσει οργανικές πωλήσεις

(Διαβάστε εδώ σχετικά με το γιατι να μη διακοψετε τις ενέργειες SEO στην περίοδο της πανδημίας )

Online εορταστικές αγορές και κορονοϊός

Η εορταστική περίοδος 2020 προσφέρει ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που έχουν αποφασίσει την κατασκευή eshop και τα διαδικτυακά καταστήματα. Σχεδόν όλοι θα κάνουν αγορές στο διαδίκτυο φέτος, ακόμα κι αν ανοίξουν τα καταστήματα πριν τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Όμως, μη ξεχνάτε ότι ζητούν ένα κομμάτι της πίτας της αγοράς πολλές επιχειρήσεις ταυτόχρονα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανταγωνιστές σας. Όσο το θέμα μας θα είναι online εορταστικές αγορές και κορονοϊός θα πρέπει να βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να ξεχωρίσετε.

Συνοψίζοντας

Στην περίοδο που διανύουμε, οι οnline εορταστικές αγορές και κορονοϊός είναι δύο παράγοντες που πρέπει να εξετάσουμε ταυτόχρονα. Ένα διαδικτυακό κάταστημα και μία κατασκευή eshop μπορεί να φέρει ταχύτητα, αξία και ευκολία στους πελάτες σας. Αρκεί να συνεργαστείτε με την κατάλληλη εταιρία κατασκευής eshop για να βγείτε νικητές της εορταστικής περιόδου και όχι μόνο. Και μη ξεχνάτε! Με προσεκτικό σχεδιασμό και δημιουργική επίλυση προβλημάτων, αυτή η εορταστική περίοδος μπορεί να μετατραπεί στην καλύτερη σεζόν πωλήσεων του καταστήματός σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.