BLOG / DIGITAL MARKETING

SEO για μικρές επιχειρήσεις: αυξήστε την οργανική επισκεψιμότητα

SEO για μικρές επιχειρήσεις

SEO για μικρές επιχειρήσεις: πώς μπορείτε να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας; Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO μπορεί να γίνει περίπλοκη υπόθεση. Για ένα καλό αποτέλεσμα μιας μικρής επιχείρησης στις μηχανές αναζήτησης, χρειάζονται αρκετές ενέργειες. Πρέπει να κινείτε τα πράγματα γρήγορα,  να αρχίσετε να σημειώνετε επιτυχία και όλα αυτά να συμβούν σχετικά γρήγορα, ειδικά αν οι πόροι είναι περιορισμένοι. Αυτός είναι ο λόγος που ένα μεγάλος αριθμός μικρών επιχειρήσεων πιστεύουν πως το να επενδύσουν στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Optimization είναι κάτι μη αναγκαίο.

SEO για μικρές επιχειρήσεις και κανονικό SEO, σε τι διαφέρουν

Δεν υπάρχει πραγματικά καμία διαφορά, εκτός από το μέγεθος της πρόκλησης. Η Google δεν ενδιαφέρεται αν πρόκειται για μικρή επιχείρηση, μεσαία, πολυεθνική ή την μικρότερη επιχείρηση online στον κόσμο. Το μόνο που ενδιαφέρει την Google είναι το να συνδέσει τους χρήστες με σχετικό περιεχόμενο σε κάθε αναζήτηση. Για όλους, οι απαιτήσεις SEO είναι ακριβώς οι ίδιες. Οι μηχανές αναζήτησης περιμένουν το ίδιο ακριβώς πράγμα για κάθε επιχείρηση.

Το μέγεθος της πρόκλησης, παρόλα αυτά, είναι που κάνει όλη τη διαφορά. Είναι πολύ λογικό να μη διαθέτετε τους οικονομικούς πόρους που διαθέτει μια μεγάλη επιχείρηση. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, αυτό σημαίνει ότι οι προοπτικές SEO καλύπτουν ένα μικρό ποσό του προϋπολογισμού. Αυτό συνεπάγεται με πολλούς συμβιβασμούς. Όσο το συντομότερο κάνετε σωστά τα παραπάνω, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσετε να υιοθετήσετε μία στρατηγική SEO που αποδίδει και δεν μειώνει τον προϋπολογισμό σας.

Τι πραγματικά αξιολογεί μία μηχανή αναζήτησης;

Όπως προαναφέρθηκε, η Google δεν ενδιαφέρεται για το τι είδους επιχειρησή είστε και ποιοι είναι οι marketing στόχοι. Οι μηχανές αναζήτησης έχουν λίγο – πολύ την δική τους ατζέντα και, όταν έχει να κάνει με υπηρεσίες SEO, για να φτάσετε σε μία υψηλή θέση στην κατάταξη, πρέπει να έχετε τα ακόλουθα:

  • Προσβασιμότητα
  • Ποιοτικό περιεχόμενο
  • Εξαιρετική εμπειρία χρήστη (UX)
  • Engagement
  • Βελτιστοποίηση

Χρειάζεται να δημιουργήσετε εξαιρετικό περιεχόμενο και εμπειρία που θα καλύπτουν τις βασικές λογικές αρχές βελτιστοποίησης.

Κριτήρια αξιολόγησης των μηχανών αναζήτησης

Φράσεις όπως «ποιοτικό περιεχόμενο» και «εξαιρετική εμπειρία χρήστη» μπορούν να είναι διφορούμενες. Εντέλει, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνετε πως μετρούν οι μηχανές αναζήτησης τα παραπάνω.

Keywords

Τα τελευταία χρόνια, η Google αλλάζει συνεχώς τον αλγόριθμο της, ώστε να εστιάζει περισσότερό στη χρήση keywords που ταιριάζουν το περιεχόμενο με την αναζήτηση του χρήστη.

Σύνδεσμοι

Υπάρχουν εκατοντάδες παράγοντες για την διαμόρφωση της κατάταξης οργανικών αποτελεσμάτων που δουλεύουν συνδυαστικά στον κεντρικό της αλγόριθμο.  Ωστόσο, οι σύνδεσμοι είναι πιθανόν να είναι, ίσως και πάντα, ένας από τους τρεις κορυφαίους παράγοντες. Το περιεχόμενο που παράγει πολλούς συνδέσμους από αξιόπιστες πηγές θα είναι engaging και υψηλής ποιότητας. Ακόμα, η ποιότητα των συνδέσμων που συγκεντρώνετε είναι που έχει σημασία κι όχι τόσο η ποσότητα.

Καλό UX για ευχάριστη εμπειρία χρήστη

Η Google χρησιμοποιεί πολλά σημάδια UX για να δημιουργήσει την αίσθηση καλής εμπειρίας χρήστη στις σελίδες σας. Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν την ταχύτητα φόρτωσης, τη συμβατότητα με κινητές συσκευές, την κρυπτογράφηση ασφαλείας και την πλοήγηση στην ιστοσελίδα σας.

Engagement

Αν θέλετε να γνωρίζετε πόσο δεσμευτικό είναι το περιεχόμενο σας, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο bounce rate, το μέσο χρόνο που ξοδεύουν οι χρήστες στη σελίδα σας και τον αριθμό των σελίδων που ένας χρήστης βλέπει ανά επίσκεψη. Η Google μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Όταν ένας χρήστης περιηγείται στην ιστοσελίδα σας, αλλά επιστρέφει γρήγορα στην αρχική σελίδα αποτελεσμάτων κι επισκέπτεται άλλη ιστοσελίδα, καταλαβαίνει ότι δεν έχετε προσφέρει στο χρήστη αυτό που ψάχνει.

Τοποθεσία

Η τοποθεσία παίζει ρόλο στη γενικότερη στρατηγική marketing της επιχείρησής σας εάν απευθύνεστε σε κοινό κοντά στο φυσικό σας κατάστημα. Η στρατηγική βελτιστοποίησης local SEO, είναι κάτι που επηρεάζει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Ένα παράδειγμα που μπορείτε να σκεφτείτε είναι η Airbnb. Προφανώς μία εταιρία σαν την Airbnb θέλει να εμφανίζεται στις τοπικές αναζητήσεις. Αυτό γιατί βασίζεται στα δεδομένα τοποθεσίας για να συνδεθεί με παλιούς και νέους χρήστες.

SEO για μικρές επιχειρήσεις

SEO για μικρές επιχειρήσεις: δημιουργία ιστοσελίδας και κατασκευή eshop

Αν έχετε ως σκοπό τη δημιουργία ιστοσελίδας ή την κατασκευή eshop για μικρή επιχείρηση και επιλέγετε τη φθηνότερη λύση, τότε θα περιορίσετε τις προοπτικές ανάπτυξης σας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αποτέλεσμα να πληρώσετε ξανά και ξανά για υπηρεσίες που δε θα σας παρέχουν όσα υπόσχονται. Όπως έχει φανεί, η εμπειρία χρήστη και οι παράγοντες δέσμευσης είναι ένα μεγάλο μέρος της στρατηγικής αναζήτησης marketing που θα υιοθετήσετε. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μια δημιουργία ιστοσελίδας με προοπτικές βελτιστοποίησης που επιδέχεται υπηρεσίες SEO. Αυτό περιλαμβάνει κώδικα, σχεδιασμό, περιεχόμενο, βελτιστοποίηση της ίδιας της σελίδας και άλλα.

Πλεονεκτήματα SEO περιεχομένου και μειονεκτήματα

Η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου ιστοσελίδας είναι μία από τις δυσκολότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μοντέρνες επιχειρήσεις σήμερα. Ειδικά όταν οι πόροι είναι  περιορισμένοι.  Αρχικά, χρειάζεται να δημιουργήσετε περιεχόμενο που είναι αυθεντικό και πρωτότυπο και στη συνέχεια να καταλάβετε πως θα φτιάξετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Ο στόχος είναι να δημιουργείτε περιεχόμενο με συνέπεια που να είναι engaging, να αξίζει να το μοιραστεί κάποιος και να έχει ποικιλία.

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι καινοτόμες από τη φύση τους, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε κάτι μοναδικό να πείτε και να συνδεθείτε πλήρως με το κοινό σας.

Βελτιστοποίηση SEO για μικρές επιχειρήσεις από την ομάδα της AppGene

Όσον αφορά τις υπηρεσίες SEO για μικρές επιχειρήσεις, αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, να είστε σίγουροι ότι θα ενισχύσετε τις πιθανότητες επιτυχίας. Εάν ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε με μία εταιρία για βελτιστοποίηση SEO για μικρές επιχειρήσεις, επικοινωνήσετε άμεσα με την AppGene. Η ομάδα μας θα σας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με το SEO και θα σας παρέχει την μέγιστη βοήθεια τόσο για τη δημιουργία ιστοσελίδας, την κατασκευή eshop, όσο φυσικά και τις υπηρεσίες digital marketing.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.