BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Σημασία συσκευασίας προϊόντος στην κατασκευή eshop

Σημασία συσκευασίας προϊόντος

Έχετε αναζητήσει ποτέ unboxing videos στο Youtube; Αν το κάνετε θα ανακαλύψετε χιλιάδες video όπου καταναλωτές ανοίγουν συσκευασίες και προβάλλουν διάφορα προϊόντα. Τις περισσότερες φορές αυτός που κάνει το unboxing καταγράφει ολόκληρη την εμπειρία που του προσφέρει, από την πρώτη εντύπωση και τις ρυθμίσεις του προϊόντος, έως το πως φαίνεται και τον κάνει να αισθάνεται. Πολλά από αυτά τα βίντεο έχουν εκατομμύρια προβολές. Το όλο φαινόμενο μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά επισημαίνει μία αλήθεια που πολλοί επιχειρηματίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο αγνοούν. Την σημασία συσκευασίας προϊόντος. Η εμπειρία των πελατών δεν σταματά με την κατασκευή eshop.

Μόλις ο πελάτης σας κάνει την αγορά τότε είναι που ξεκινάει το ταξίδι του με το προϊόν. Τώρα είναι η ώρα που θα μετρήσουν τα πάντα, από τον χρόνο αποστολής και την απόδοση των προϊόντων έως την εξυπηρέτηση τους. Με τόσες μεταβλητές να παίζουν ρόλο στην αγοραστική εμπειρία είναι εύκολο να παραβλέψετε την σημασία συσκευασίας προϊόντος. Αφού στο τέλος θα την πετάξει, σωστά;  Η παραμέληση όμως αυτής της πρώτης κρίσιμης εντύπωσης είναι λάθος.

Ακολουθούν μερικοί λόγοι που εξηγούν τη σημασία συσκευασίας προϊόντος και πως αυτή αποτελεί βασικό στοιχείο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επιπλέον θα βρείτε συμβουλές για το πως μπορείτε να αλλάξετε τη δική σας συσκευασία προς το καλύτερο.

Με την συσκευασία τα προϊόντα σας παραμένουν προστατευμένα

Ας το δούμε πρακτικά. Για τους πελάτες δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να περιμένουν ένα προϊόν μετά από όλη την διαδικασία της έρευνας, της επιλογής και της αγοράς και να το παραλαμβάνουν κατεστραμμένο. Είναι εύκολο να κατηγορηθεί η εταιρία διανομής ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την ευθύνη που έχετε απέναντι στους πελάτες σας. Ο πρωταρχικός ρόλος της συσκευασίας είναι η προστασία του προϊόντος. Γι’ αυτό μόλις συσκευάσετε την παραγγελία σκεφτείτε αν θα άντεχε την κακή μεταχείριση. Φροντίστε λοιπόν να την γεμίσετε με ειδικό προστατευτικό υλικό και να χρησιμοποιείστε την μικρότερη δυνατή συσκευασία.

Η συσκευασία προϊόντων eshop μπορεί να δημιουργήσει μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση

Αν και η αλληλεπίδραση με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δίνει μια πρώτη εντύπωση, η συσκευασία θα είναι υπεύθυνη για την πρώτη «πραγματική» αλληλεπίδραση με το προϊόν σας. Σκεφτείτε τα unboxing videos στο Youtube. Υπάρχει λόγος που η κριτική των πελατών δεν ξεκινά αφού έχει ανοιχτεί η συσκευασία: θέλουν το άνοιγμα της να είναι μέρος της όλης εμπειρίας. Για τους πελάτες σας δεν είναι ένα απλό περιτύλιγμα για αυτό τον λόγο μην παραβλέπετε την σημασία συσκευασίας προϊόντος.

Για να δημιουργήσετε μία εξαιρετική και αξιόπιστη πρώτη εντύπωση βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία σας φαίνεται επαγγελματική. Aν σας απασχολεί το budget δεν χρειάζεται να είναι μία συσκευασία από χρυσό. Μικρές και έξυπνες λύσεις μπορούν να κάνουν την διαφορά. Βεβαιωθείτε ότι τα πάντα είναι τοποθετημένα με ελκυστικό τρόπο, συσκευάστε με προσοχή και φροντίστε τίποτα να μην μοιάζει ότι έγινε βιαστικά.

Σημασία συσκευασίας προϊόντος

Η σημασία συσκευασίας προϊόντος συνδέεται με μία καλή ευκαιρία για branding

Αν στέλνετε τα προϊόντα σας σε ένα απλό κουτί χωρίς να αναγράφεται το brand σας τότε πάνε χαμένες οι ώρες που αφιερώσατε στην εταιρική ταυτότητα της ιστοσελίδας σας. Η συσκευασία είναι η συνέχεια του brand σας, αντικατοπτρίζει την αισθητική και την φιλοσοφία της επιχείρησης σας. Το εξαιρετικό branding μπορεί να είναι ο λόγος που οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μετατράπηκαν σε πελάτες και η συσκευασία είναι μία ευκαιρία να τους δεσμεύσετε ξανά.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για custom τυπωμένες συσκευασίες. Σκεφτείτε μικρές πινελιές που να δείχνουν τον χαρακτήρα της εταιρίας σας. Αν είστε μινιμαλιστές ο καθαρός σχεδιασμός είναι αυτός που σας ταιριάζει, αν πάλι θέλετε κάτι πιο ρουστίκ και παραδοσιακό τότε τα κουτιά με λογότυπα και χειροποίητη σφραγίδα είναι αυτό που χρειάζεστε. Σκεφτείτε δημιουργικά!

Η συσκευασία προϊόντων μεταφέρει τις αξίες της επιχείρησης σας

Όπως και με την κατασκευή eshop σας ένα καλό brand name είναι κάτι παραπάνω από ένα λογότυπο και ένα συνδυασμό χρωμάτων. Η επωνυμία σας περιλαμβάνει ένα σύνολο αξιών όπως την ποιότητα και τον χαρακτήρα της επιχείρησης σας. Η συσκευασία μπορεί να επαναλάβει αυτές τις αξίες που πρεσβεύετε και να διαβεβαιώσει τον πελάτη ότι όντως υπάρχουν.

Περιγράψτε την επωνυμία σας και στη συνέχεια σκεφτείτε πως να κάνετε την συσκευασία σας να αντικατοπτρίζει αυτό. Είναι το brand σας τολμηρό; Χρησιμοποιείστε έντονες πολύχρωμες συσκευασίες. Έχει καλλιτεχνικό χαρακτήρα; Εξετάστε το ενδεχόμενο  να μετατρέψετε την συσκευασία σας σε έργο τέχνης. Και αν το brand σας έχει οικολογικό χαρακτήρα τότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. 

Συμπεριλάβετε επιπλέον πληροφορίες στην συσκευασία προϊόντων σας

Αν τα προϊόντα σας είναι δύσκολο να ρυθμιστούν, μπορεί να επωφεληθούν από μερικά έξτρα tip που θα τους δώσετε. Η συσκευασία σας με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Μπορείτε λοιπόν να συμπεριλάβετε στην συσκευασία σας φύλλο οδηγιών ή κάποιες βασικές πληροφορίες που ίσως χρειάζονται. Χρησιμοποιήστε την συσκευασία με σύνεση, σκεφτείτε πως οι επιπλέον πληροφορίες μπορούν να αντικατοπτρίσουν το brand σας. Βάλτε οδηγίες και tips απευθείας πάνω στο κουτί για να δημιουργήσετε ενθουσιασμό για το περιεχόμενο.  Αν δεν σας φτάνει ο χώρος μπορείτε απλά να συμπεριλάβετε εκτυπώσεις μέσα στην συσκευασία.

Η συσκευασία μπορεί να δημιουργήσει μία σχέση με τους πελάτες σας

Η συσκευασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μία σχέση με τους πελάτες σας. Ευχαριστήστε τους για την παραγγελία τους και συμπεριλάβετε μία προσφορά ή μία έκπτωση  για την  επόμενη αγορά τους. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε μαζί τους τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σας βρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και να εγγραφούν στο newsletter σας .

Συνοψίζοντας

Η συσκευασία μπορεί να γίνει διαφήμιση για την επιχείρηση σας, καθώς η σημασία συσκευασίας προϊόντος είναι μεγάλη. Δεν έχει μόνο λειτουργικό χαρακτήρα αλλά ουσιαστικό καθώς συμβάλει στη δημιουργία της εικόνας τους προϊόντος. Στην AppGene η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι εδώ να σας παρέχει τις καλύτερες συμβουλές για το προϊόν σας αλλά και στο σχεδιασμό και να επικοινωνήσει σωστά τα οφέλη του προϊόντος σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.