BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

7 κανόνες ζωής που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία

Κανόνες ζωής

Υπάρχουν κανόνες ζωής και συνταγή της επιτυχίας που θα σας οδηγήσουν στο μέγιστο αποτέλεσμα;!

Η συνταγή για την επιτυχία είναι κάτι που εύκολα μπορεί να αναζητήσει κανείς, ωστόσο το ταξίδι που απαιτείται για να επιτύχει δεν είναι εύκολο. Το να εξελιχθεί κανείς σαν άτομο, ενώ βρίσκεται στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας, είναι κριτικής σημασίας για να απολαμβάνει μακροχρόνια επιτυχία. Το άτομο που θα γίνει, ο χαρακτήρας που θα χτίσει και τη δύναμη που θα αποκτήσει μέσα από αυτήν διαδικασία στο ταξίδι αυτό, είναι πολύ πιο σημαντικό από την ίδια την επιτυχία.

Παρακάτω η ομάδα μας συγκέντρωσε κάποιους κανόνες ζωής και συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.  Σκοπός να σας βοηθήσουν με την λήψη αποφάσεων και με την διαδικασία αυτοβελτίωσης σας.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν βάσει αυτών των κανόνων παράγουν πιο ποιοτική δουλειά, έχουν αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά και βάζουν πάνω απ’ όλα τους πελάτες τους.

Είτε χρειαστεί να λάβετε την πρώτη, την εκατοστή ή τη χιλιοστή απόφαση για την επιχείρησή σας, ακολουθώντας τους παρακάτω κανόνες ζωής ως οδηγό, μπορείτε να ωθείτε τον εαυτό σας σε καθημερινή βελτίωση.

Κανόνες ζωής και συμβουλές που βοηθούν για ένα καλύτερο μέλλον

Κάντε την αρχή

Μπορείτε να προσαρμόσετε το υπάρχον σας πρόγραμμα ή να το αλλάξετε εντελώς, ώστε να το αναπροσαρμόσετε για την νέα σας κατάσταση. Αλλά πάνω απ’ όλα ένα έχει σημασία, δράστε και κάντε την αρχή.  Μην περιμένετε την τέλεια στιγμή, τις ιδανικές συγκυρίες ή μη το αναβάλλετε μέχρι να έχετε περισσότερο χρόνο, ενέργεια η χρήματα. Αυτές οι δικαιολογίες δεν θα σας προσφέρουν τίποτα άλλο, πέρα από σπατάλη του πολύτιμου χρόνου σας. Χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε και κάντε την αρχή.

Συνεχίστε να εξελίσσεστε

Το μυστικό για την επιτυχία είναι η πρόοδος. Αν μπορείτε να προοδεύετε σε συνεχή βάση, θα κινείστε συνεχώς προς την επιτυχία. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να εφησυχάζεται ή να χάνει τη δυναμική του, γιατί αυτό θα σας επιβραδύνει περισσότερο. Αν κάνετε μικρά βήματα, ακόμη και αυτά είναι πρόοδος, η οποία θα μας βοηθήσει να συνεχίσετε. Διατηρήστε την δυναμική σας.

Εργαστείτε σκληρά

Οι λάθος υπολογισμοί, οι κακές επιλογές, οι έξυπνοι ανταγωνιστές και οι αλλαγές της αγοράς είναι όλοι αποδεκτοί λόγοι για να αποτύχετε κατά την διαδικασία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα θέλατε να αποτύχετε επειδή δε δουλέψατε σκληρά. Εργασία και παραγωγικότητα είναι αλληλοσυνδεόμενα στοιχεία. Ακόμη κι αν δεν έχετε όσο χρόνο ή ενέργεια θα θέλατε να αφιερώσετε στο κυνήγι της επιχειρηματικότητας, εργαστείτε σκληρά στο χρόνο που διαθέτετε και συγκεντρωθείτε στο να δουλέψετε πιο έξυπνα. Ακολουθείστε το επιχειρηματικό σας όραμα. Παρέχετε στον εαυτό σας τα εργαλεία, τους πόρους και την πνευματική διαύγεια που θα σας επιτρέψουν να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κανόνες ζωής

Μη φοβάστε την αποτυχία

Κάθε αποτυχία σας πηγαίνει ένα βήμα μπροστά. Κάθε φορά που αποτυγχάνετε, έχετε την ευκαιρία να μάθετε κάτι από αυτό και να διαχειριστείτε το άγχος, σε περίπτωση που ξανασυμβεί. Αυτό αποτελεί πρόοδο με κάθε σημασία της λέξης. Μην επιτρέψετε στο φόβο της αποτυχίας να σας κρατήσει μακριά από το να προσπαθήσετε.

Κάθε επιτυχημένος επιχειρηματίας στον κόσμο απέτυχε πριν καταφέρει να πετύχει, γι’ αυτό δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι. Μην απογοητευτείτε, δείτε το ως μια διαδικασία εκμάθησης και προσπαθήστε πιο έξυπνα την επόμενη φορά.

Αναλάβατε την ευθύνη του εαυτού σας

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες ζωής είναι να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας, των επιλογών σας, των ενεργειών σας και των αντιδράσεων σας. Είναι το ένα πράγμα που πάντα θα έχετε τον έλεγχο. Συνειδητοποιήστε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τους άλλους και ότι η γνώμη τους και οι πράξεις τους προς εσάς, δεν μπορούν να ελεγχθούν. Συγκεντρωθείτε στους δικούς σας στόχους,  αναγνωρίστε τα λάθη σας και πάρτε στα χέρια τον έλεγχο της ζωής σας. Στο τέλος της ημέρας να θυμάστε πως είμαστε μόνοι μας με τον εαυτό μας.

Βρείτε τον τρόπο

Κάθε μέρα θα αντιμετωπίσετε νέες προκλήσεις, κλειστές πόρτες και εμπόδια. Βρείτε τον τρόπο. Κανείς δεν ξέρει την απάντηση για τα πάντα και πολύ συχνά οι επιχειρηματίες έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα εμπόδια για τα οποία δεν ξέρουν τη σωστή απάντηση.

Πολλά από αυτά τα εμπόδια δεν θα έχουν ξεκάθαρη λύση. Θα πρέπει να τα λύσετε με το δικό σας τρόπο και να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να βρείτε τον τρόπο για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Κάντε τη δύσκολη επιλογή, ακόμα κι αν δυσκολεύεστε ανάμεσα στους κανόνες ζωής

Οι εύκολες επιλογές, όπως τα εύκολα μονοπάτια, σπάνια σας οδηγούν σε ενδιαφέροντα ταξίδια ή στο σωστό προορισμό. Κάντε τη δύσκολη επιλογή όσο πιο συχνά μπορείτε.  Σίγουρα θα αντιμετωπίσετε εμπόδια, θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές, άυπνες νύχτες, δύσκολες αποφάσεις και ίσως να μην ξέρετε αν έχετε κάνει την σωστή επιλογή. Το θέμα είναι να κάνετε τις επιλογές που πρέπει τη στιγμή που πρέπει, αλλιώς θα εμποδίζετε την δική σας πρόοδο. Μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά αυτό είναι που το κάνει να αξίζει.

Συνοψίζοντας

Τόσοι πολλοί επιχειρηματίες έχουν πετύχει τους στόχους τους, έχοντας διαμορφώσει τη νοοτροπία τους βάσει των παραπάνω κανόνων ζωής κι εσείς δεν αποτελείτε εξαίρεση. Ακολουθήστε τους παραπάνω κανόνες ζωής από την ομάδα της AppGene και θα βρείτε τον τρόπο να πάρετε όλες εκείνες τις δύσκολες αποφάσεις τόσο για εσάς όσο και για την επιχείρηση σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.