BLOG / DIGITAL MARKETING

Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό εμπόριο: πως μπορείτε να επωφεληθείτε

Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό εμπόριο

Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό εμπόριο είναι συσχετιζόμενες έννοιες. Τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργήθηκαν πριν από 15 χρόνια περίπου. Αποτελούν μέρος της καθημερινότητας καθώς αφιερώνεται πολύς χρόνος σε αυτά.  Επιτρέπουν την διατήρηση σχέσεων με φίλους και οικογένεια, σε έναν πολυάσχολο κόσμο. Περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν Facebook και μερικά άλλα εκατομμύρια τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα και πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ώστε να ωφεληθείτε από αυτά στην κατασκευή eshop και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Facebook και ηλεκτρονικό εμπόριο

Το Facebook εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, παρόλα τα προβλήματα ασφαλείας και τις διαρροές λογαριασμών που έχουν υπήρξει. Το FB messenger μαζί με το What’s App συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για επικοινωνία. Σας επιτρέπει να παραμείνετε σε επαφή με τους πελάτες σας, να επικοινωνήσετε μαζί τους απευθείας αλλά και μέσω δημοσιεύσεων. Επιπλέον μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα νέο τρόπο σύνδεσης για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε κάθε κατασκευή eshop.

Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό εμπόριο

Youtube και ηλεκτρονικό εμπόριο

Το νούμερο δυο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι το Youtube. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο πωλήσεων και μάρκετινγκ που βοηθά στην προώθηση της επιχείρησης σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η λειτουργία ενός καναλιού στο Youtube και η δημιουργία περιεχομένου μπορεί να είναι χρονοβόρα διαδικασία ωστόσο τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Μπορείτε να προωθήσετε τον ιστότοπο σας και τα προϊόντα σας με τρόπο που κανένα άλλο κοινωνικό μέσο δεν μπορεί να κάνει. Τα βίντεο που θα δημιουργήσετε μπορούν να τα δούνε εκατοντάδες χιλιάδες πιθανοί πελάτες. Με την πάροδο του χρόνου το κανάλι σας θα μεγαλώσει και θα προσελκύει περισσότερους πελάτες αλλά και συνεργάτες.

Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό εμπόριο

Instagram και ηλεκτρονικό εμπόριο

Το Instagram είναι ένα πολύ συγκεκριμένο εργαλείο social media. Εξαιρετικά δημοφιλές ανάμεσα στους νέους που ακολουθούν  τους influencers. Αν θέλετε να προωθήσετε την επιχείρηση σας στο Instagram θα πρέπει να βρείτε τους κατάλληλους influencers που να ταιριάζουν στο προφίλ της επιχείρησης και στο κοινό που στοχεύετε. Ένας influencer μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις της επιχείρησης σας και την δημοφιλία της ωστόσο μπορεί να κάνει και το αντίθετο καθώς η εικόνα της επιχείρησης εξαρτάται από αυτόν.

Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό εμπόριο

Chat bots και ηλεκτρονικό εμπόριο

Εδώ και αρκετό καιρό γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή τα chat bots. Πολύ συχνά είναι συνδεδεμένα σε έναν από τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων της εταιρίας παρέχοντας υποστήριξη στους πελάτες. Τα chat bots μπορούν να ελέγξουν το τρέχον απόθεμα της εταιρίας, την επιστροφή προϊόντων ή να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Όλο το ιστορικό συνομιλιών με παραμένει στον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένα.

Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό εμπόριο: πως να αρχίσετε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό σε κάθε ένα από τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα. Κρατήστε τους ενεργούς τους λογαριασμούς δημοσιεύοντας περιεχόμενο που να έχει ενδιαφέρον τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Είναι δύσκολο να παρέχετε ποιοτικό περιεχόμενο σε όλους τους λογαριασμούς ωστόσο προσπαθήστε. Για αρχή, θα πρέπει μόνοι σας ή με τη βοήθεια του κατάλληλου συνεργάτη να πραγματοποιήσετε μία έρευνα και να δείτε ποιο κοινωνικό μέσο δικτύωσης είναι δημοφιλές στους πελάτες σας. Επιπλέον μπορείτε να ρωτήσετε τους πελάτες σας τι θα θέλανε να βλέπουν περισσότερο ή τους λείπει. Στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δημοσιεύετε ενδιαφέρον περιεχόμενο και κάντε το αρκετά συχνά.

Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό εμπόριο: βασικό ερώτημα

Και το ερώτημα είναι: είναι δυνατόν να έχετε ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς να επενδύσετε χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα; Η απάντηση είναι: ίσως ναι, αλλά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό εμπόριο πάνε μαζί. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει τα social media, τους αρέσει να ακολουθούν τις αγαπημένες τους μάρκες και τα αγαπημένα τους καταστήματα. Στην AppGene η εξειδικευμένη μας ομάδα στην διαχείριση social media και την κατασκευή eshop είναι εδώ για να σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.