BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά: καθημερινές συμβουλές

Παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά

Η πορεία της ζωής μας καθορίζεται από τις ενέργειες που πραγματοποιούμε. Αναπτύσσοντας πνευματικές ικανότητες όπως, αυτογνωσία, έλεγχο του μυαλού αλλά και της σκέψης μας, λειτουργήσουμε καλύτερα και αυξάνουμε την παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά.

Το μυαλό είναι ένα χρήσιμο και διαισθητικό εργαλείο, που όταν μπορεί να εστιάσει και έχει την απαιτούμενη ενέργεια και κίνητρο, μπορεί να κάνει θαύματα. Όταν η σκέψη και οι ενέργειες μας έχουν την ίδια κατεύθυνση τότε οι δουλειές μας γίνονται πιο γρήγορα. Το μυαλό σκέφτεται πιο γρήγορα και η επίλυση προβλημάτων καθίσταται ευκολότερη. Όσο πιο ήρεμοι και ισορροπημένοι είμαστε μέσα μας, τόσο περισσότερο αυξάνεται η παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά.

Όπως το SEO Optimization χρησιμοποιείται από τα site και τις μηχανές αναζήτησης για καλύτερα αποτελέσματα, έτσι και η βελτιστοποίηση του μυαλού καθημερινά αφιερώνοντας χρόνο για ενδοσκόπηση μπορεί να αυξήσει την δραστηριότητα του εγκεφάλου και κατά συνέπεια να ενισχύσει την παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά.

Η βελτιστοποίηση του μυαλού βοηθά στη λήψη αποφάσεων και βελτιώνει τις ηγετικές και κοινωνικές δεξιότητες:

  • Μας συνδέει καλύτερα με τους άλλους
  • Μας κάνει να επικοινωνούμε πιο ουσιαστικά
  • Μας κάνει να είμαστε καλύτεροι ακροατές

Ζωή με περισσότερη χαρά, ευτυχία και ευημερία

Ο χρόνος για ενδοσκόπηση και η εσωτερική ανάπτυξη του εαυτού μας οδηγούν σε εσωτερική ηρεμία, ευτυχία, διώχνοντας το περιττό στρες και τα αρνητικά συναισθήματα που όλοι έχουμε κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής ημέρας.

Το να αισθάνεστε καλά καθώς και ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα, σας επιτρέπουν να έχετε μία πιο ευχάριστη ζωή απελευθερωμένη από φόβους και περιορισμούς στη σκέψη. Η ζωή αλλάζει όταν αλλάζουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και πιστεύουμε περισσότερο σε αυτόν. Έτσι ζούμε με περισσότερη χαρά, ευτυχία και ευημερία.

Εξαρτάται από εμάς το να κάνουμε θετικές αλλαγές και να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας αν θέλουμε να αλλάξει κάτι στον εξωτερικό μας κόσμο ή στην ζωή γενικά.

Διαφορετικά το υποσυνείδητο και τα πρότυπα που έχουμε θα συνεχίσουν να μας κρατούν στην ίδια κατάσταση και θα θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα είναι αλλού, αντί να αναλάβουμε την ευθύνη.

Επιτυχία στη ζωή και την επιχείρηση

Για να επιτύχουμε στην ζωή και στις επιχειρήσεις θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα και μία δομή που να μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά μέσα από ένα θετικό περιβάλλον.

Τίποτα δεν αλλάζει μέχρι να επιλέξουμε να αλλάξουμε. Εμείς αλλάζουμε το μυαλό μας και να είμαστε πρόθυμοι να σκεφτούμε με διαφορετικό τρόπο.

Παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά

Μερικές Συμβουλές για παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να βελτιώσετε την ζωή σας και να φέρετε πιο πολύ χαρά, αρμονία και παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά.

Φροντίστε να έχετε μία καθημερινή πρωινή ρουτίνα

Ξεκινήστε την μέρα σας με συνέπεια, να έχετε κάτι που να καθορίζει και να δίνει ένα θετικό τόνο. Μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο το να διαβάσετε ένα θετικό απόσπασμα ενός βιβλίου ή απλά να καθίσετε και να πιείτε τον καφέ σας ή το τσάι σας με την ηρεμία σας.

Νιώστε καλύτερα με το φαγητό και καταναλώστε λιγότερο αλκοόλ

Το φαγητό που καταναλώνετε επηρεάζει την υγεία, την ευημερία καθώς και το νευρικό σας σύστημα. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ή τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη και καφεϊνη μπορούν να σας εξαντλήσουν. Σκεφτείτε πόσο πιο καθαρή σκέψη έχετε όταν μειώνετε την ποσότητα αλκοόλ και αλλάζετε την διατροφή σας.

Αφιερώστε χρόνο για ενδοσκόπηση

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν την δύναμη του διαλογισμού και τον τρόπο με τον οποίο το μυαλό ρυθμίζει την πραγματικότητα. Πάρτε το χρόνο σας, συντονιστείτε, κλείσετε τα μάτια σας και αναπνεύστε σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Αυτό θα σας απελευθερώσει από το άγχος θα βελτιώσει την παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά σας.

Ενσωματώστε τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή σας

Προσπαθήστε να απελευθερώσετε την συσσωρευμένη ενέργεια και τα συναισθήματα που σας κρατάνε πίσω. Η κίνηση βοηθά στην απελευθέρωση του μυαλού και του σώματος καθώς και στην επαφή μας με την πραγματικότητα. Η εφίδρωση, το τέντωμα των μυών και η κίνηση έχουν βαθιές θετικές επιδράσεις στο νευρικό σύστημα μέσω της παραγωγής ενδορφινών (ορμόνη της ευτυχίας).

Ξεπεράστε παλιά μοτίβα

Τα πρότυπα διαμορφώνουν και δημιουργούν ξανά και ξανά τις ίδιες συνθήκες. Είναι πιθανό να αυτοσαμποτάρεστε με την απροθυμία σας να σκεφτείτε διαφορετικά και να αλλάξετε τους τρόπους σας. Σκεφτείτε γιατί πολλές φορές προσπαθείτε τόσο σκληρά και υπερφορτώνεστε και πως θα μπορούσατε αντί αυτού να αλλάξετε την σκέψη σας και να ζήσετε με πιο ανοιχτό μυαλό.

Κλείνοντας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητα στη ζωή και τη δουλειά σας, αρκεί πραγματικά να το θέλετε. Εφαρμόστε τις παραπάνω χρήσιμες συμβουλές από την ομάδα της AppGene που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.