BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Τεχνολογίες κατασκευής ιστοσελίδων που θα επικρατήσουν στο άμεσο μέλλον

Τεχνολογίες κατασκευής ιστοσελίδων

Όσο τα websites και οι mobile εφαρμογές απαιτούν αλλαγές και προσαρμοστικότητα, τόσο θα εξελίσσονται και οι τεχνολογίες κατασκευής ιστοσελίδων και εφαρμογών. Το μέλλον φαντάζει πολλά υποσχόμενο υπό την επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης, του IoT, του quantum computing και άλλων τεχνολογιών.

Οι mobile εφαρμογές ακμάζουν στην αγορά με ικανότητες δημιουργικότητας, καινοτομίας και επίλυσης προβλημάτων. Οι εταιρίες προγραμματισμού χρειάστηκαν να γίνουν εξίσου ανταγωνιστικές και η τεχνική κατάρτιση των προγραμματιστών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η διατήρηση των πελατειακών σχέσεων μέσω ιστοσελίδων, είναι πολύ σημαντική για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, ειδικά με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Προσαρμοστικότητα στις τεχνολογίες κατασκευής ιστοσελίδων

Οι ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου είναι κλασσικά παραδείγματα της σημαντικότητας του καλού προγραμματισμού, καθώς ο στόχος τους είναι να ωθούν τους χρήστες να επισκεφτούν την ιστοσελίδα τους. Παρακάτω θα βρείτε μερικές τάσεις που θα καθορίσουν τις τεχνολογίες κατασκευής ιστοσελίδων.

Εφαρμογή Τεχνητής νοημοσύνης στην κατασκευή ιστοσελίδων

Γίνεται ήδη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και θα συνεχίσει να είναι μια αναγκαία τάση στο μέλλον. Κορυφαίες εταιρείες, όπως η Google και η Microsoft έχουν συστήσει την τεχνητή νοημοσύνη στη δημόσια αγορά, όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους πλατφόρμες.

Η τεχνητή νοημοσύνη σχεδιασμού (ADI) αυτοματοποιεί σε ένα βαθμό την διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων. Όσο αναπτύσσονται τα εργαλεία, τόσο αυξάνεται η σημασία τους για τις τεχνολογίες προγραμματισμού ιστοσελίδων.

Η τελευταία τάση είναι η φωνητική αναγνώριση, η οποία έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μέσω συσκευών όπως η Alexa και η Siri. Αυτός ο κλάδος είναι ταχέως αναπτυσσόμενος και πρόσφατα έχει αναπτυχθεί κι άλλο με την προσθήκη και την κατανόηση διαφόρων προφορών και τοπικών διαλέκτων. Το μέλλον όλων αυτών είναι η ύπαρξη φωνητικών βοηθών σε χώρους εργασίας και άλλα δημόσια μέρη για να βοηθούν τον κόσμο.

Internet of Things (IoT)

Το IoT είναι διάφορα στοιχεία συνδεδεμένα στο διαδίκτυο σχηματίζοντας ένα δίκτυο. Συγκεντρώνουν δεδομένα και βοηθούν στην ‘άνθρωπο με άνθρωπο’ ή ‘άνθρωπο με υπολογιστή’ αλληλεπίδραση. Η συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων είναι πιο σημαντική από ποτέ και κάθε επιχείρηση ζει και υπάρχει για τα δεδομένα.

Παρόλο που η κατασκευή ιστοσελίδας δε συνδέεται άμεσα με το IoT, χρησιμοποεί δεδομένα για να ορίσει την κατεύθυνση κατά την οποία θα κινηθεί η όλη διαδικασία. Ουσιαστικά, το IoT συμβάλλει στην ευκολότερη διαχείριση και τη λήψη αποφάσεων.

Αυτή τη στιγμή, μερικές επιχειρήσεις αξιοποιούν τα APIs για να συνδέσουν εφαρμογές με φυσικά αντικείμενα. Οι συσκευές fitness wearables, όπως fitness bands, είναι ένα κλασικό παράδειγμα που αποδεικνύει αυτή τη διαδικασία. Το μέλλον υπόσχεται μεγαλύτερη εμπλοκή του IoT στις τεχνολογίες προγραμματισμού ιστοσελίδων.

Εικονική πραγματικότητα (VR), κλειδί στις τεχνολογίες κατασκευής ιστοσελίδων

Τα τελευταία χρόνια, η εικονική πραγματικότητα έχει επηρεάσει κάθε βιομηχανία. Οι τεχνολογίες προγραμματισμού ιστοσελίδων δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστες, αλλά βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Η εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιείται από τους designers για να δημιουργήσουν ένα πιο ενδιαφέρον περιβάλλον. Δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν την 3D εμπειρία των ιστοσελίδων και να συνεχίσουν την αλληλεπίδραση. Φυσικά στόχος πάντα η μέγιστη εμπειρία χρήστη.

Το πλεονέκτημα της εικονικής πραγματικότητας είναι ότι προσφέρει μια εμπειρία που δε μπορεί να προσφέρει κανένα παραδοσιακό interface. Οι ψηφιακές περιηγήσεις ή δοκιμές προτού αγοράσετε ένα προϊόν θα ενταχθούν πολύ σύντομα στις επιλογές των ιστοσελίδων. Η εικονική πραγματικότητα θα παραμείνει στα ύψη, όσο χρησιμοποιείται την κατάλληλη στιγμή και στις κατάλληλες περιπτώσεις.

Η πρόκληση στο να ενταχθεί η εικονική πραγματικότητα στην κατασκευή ιστοσελίδων είναι οι τρομερές ικανότητες και δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτευχθεί. Μία εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων που επιχειρεί να ενσωματώσει την εικονική πραγματικότητα, θα πρέπει να έχει γνώσεις και ικανότητες έρευνας, αξιολόγησης και εφαρμογής, όπως επίσης και το κουράγιο να δοκιμάσει νέες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Τεχνολογίες κατασκευής ιστοσελίδων

Βιομετρικά χαρακτηριστικά εναντίων PINs και κωδικών

Η mobile τεχνολογία έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση κωδικών και την εισαγωγή των Face IDs και του δακτυλικού αποτυπώματος. Οι χρήστες γενικά μισούν τους κωδικούς, λόγω των πολύπλοκων χαρακτήρων που απαιτούν. Όταν κάθε ιστοσελίδα απαιτεί τέτοιο έλεγχο ταυτότητας και επιβεβαίωσης, είναι απίθανο να θυμάται κανείς όλους αυτούς τους κωδικούς.

Η εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις, η πολιτική και σχεδόν κάθε άλλος τομέας εξαρτώνται από τις ιστοσελίδες. Για να διασφαλίσετε την προστασία και την φιλική προς το χρήστη πρόσβαση, η βιομετρία μπορεί να αντικαταστήσει την τρέχουσα τεχνολογία ταυτοποίησης. Οι διαδικτυακές συναλλαγές μπορούν να απαιτούν είτε το δακτυλικό αποτύπωμα είτε το Face ID.

Συνοψίζοντας

Οι τεχνολογίες κατασκευής ιστοσελίδων και εφαρμογών αλλάζουν συνεχώς, όσο οι ανάγκες γίνονται όλο και πιο απαιτητικές. Είναι πολύ σημαντικό να παραμένετε ενημερωμένοι για το τι επικρατεί κάθε στιγμή στην αγορά. Η ομάδα της AppGene, με πολυετή εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων και την ανάπτυξη εφαρμογών high end, βρίσκεται εδώ για να διασφαλίσει πως θα έχετε μία άρτια, υψηλής ποιότητας ιστοσελίδα και mobile εφαρμογή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.