BLOG / BLOG

Κατασκευή εφαρμογής ecommerce, το επόμενο βήμα για την επιχείρησή σας

κατασκευή εφαρμογής ecommerce

Το ηλεκτρονικό εμπόριο ολοένα και ανεβαίνει στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Στον σύγχρονο κόσμο, κάθε επιχείρηση διαθέτει ή κάνει κινήσεις, ώστε να αποκτήσει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα. Σκοπός κάθε επιχείρησης φυσικά η αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Είτε πρόκειται για προϊόντα πρώτης ανάγκης, ενδύματα, αθλητικό εξοπλισμό ή είδη σπιτιού, οι καταναλωτές κάνουν τις παραγγελίες τους, χρησιμοποιώντας απλά το smartphone τους.

Πως λειτουργεί μια επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο;

Στην ουσία δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα ηλεκτρονικό κι ένα φυσικό κατάστημα. Λειτουργούν με βάση τις ίδιες αρχές. Πιο συγκεκριμένα, μια επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο λειτουργεί με βάση τις τρεις παρακάτω διαδικασίες:

  • Λήψη παραγγελιών online. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, όπου οι πελάτες κάνουν την παραγγελία τους και οι επιχειρήσεις ενημερώνονται γι’ αυτήν.
  • Διαχείριση πληροφοριών παραγγελίας. Σε αυτό το βήμα, επιβεβαιώνονται οι λεπτομέρειες της παραγγελίας και ξεκινάει η διαδικασία της συγκέντρωσης των ειδών και, τελικά, της αποστολής τους.
  • Διαδικασία παράδοσης. Αυτή είναι η τελική διαδικασία, κατά την οποία η παραγγελία εχει αποσταλεί, ενημερώνεται ο πελάτης και γίνεται εσωτερική παρακολούθηση μέχρι την παράδοσή της.

Πως η κατασκευή εφαρμογής ecommerce θα βοηθήσει την επιχείρησή σας;

Αν, μέσω του eshop σας, παρατηρείτε ότι έχετε σημειώσει μια σταθερή άνοδο της επιχείρησής σας, τότε η κατασκευή εφαρμογής ecommerce είναι η επόμενη μεγάλη κίνηση. Και αυτό γιατί θα σας οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Η κατασκευή mobile εφαρμογής δημιουργεί μια κατάσταση φιλική προς τους χρήστες, καθώς ενέχει πολλαπλά οφέλη και ευκαιρίες ολοκλήρωσης αγορών. Για παράδειγμα η κίνηση “scroll down & tap on” στην οθόνη, οδηγεί σε γρήγορες αγοραστικές αποφάσεις. Είναι μία από τις τελευταίες τάσεις, η οποία μάλιστα θα επιβιώσει για πολλά χρόνια ακόμα. Η αυξανόμενη δημοφιλία των smartphones κάνει τη δημιουργία mobile app πολύ σημαντική για την επιχείρησή σας.

Όπως όλα, έτσι και η κατασκευή εφαρμογής ecommerce απαιτεί διάφορα στοιχεία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του χρήστη. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει να κάνει πολύ με συναλλαγές, παραγγελίες και χρήματα. Επομένως, η πύλη πληρωμών που θα χρησιμοποιήσετε είναι ένα σημείο ζωτικής σημασίας, το οποίο πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν. Ο στόχος είναι να παρέχετε στους χρήστες ένα έμπιστο και ασφαλές περιβάλλον πληρωμών.

κατασκευή εφαρμογής ecommerce

Σημαντικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να λάβετε υπόψη για την κατασκευή εφαρμογής ecommerce:

1. Διαδικασία εγγραφής μελών

Για να προσελκύσετε περισσότερους χρήστες στην mobile εφαρμογή ecommerce, είναι καλύτερο να κάνετε τη διαδικασία προσωποκεντρική. Παρέχετε διαφορετικές επιλογές ως προς τον τρόπο εγγραφής στους χρήστες (μέσω τηλεφώνου, email, Facebook). Σε έναν κόσμο που συνεχώς κινείται, οι χρήστες θέλουν να τα κάνουν όλα γρήγορα. Επομένως, η καλύτερη επιλογή είναι να προσφέρετε διαφορετικές επιλογές που επίσης απαιτούν λίγα μόνο βήματα για την ολοκλήρωση εγγραφής.

2. Dedicated προφίλ χρήστη

Κάντε τους χρήστες να νιώθουν οικεία, όταν βρίσκονται στο profile τους. Είτε αυτό αφορά τις προσωπικές τους πληροφορίες παρέχετε τους διαφορετικά στοιχεία προφίλ χρηστών. Αυτό θα τους κινητοποιήσει να κάνουν γρήγορες αγορές προϊόντων για μέλη της οικογένειας τους από τη λίστα επαφών, αντί να προσθέτουν χειροκίνητα τις λεπτομέρειες αποστολής.

Πέραν αυτού, μέσω του λογαριασμού τους θα πρέπει να μπορούν να βλέπουν το ιστορικό παραγγελιών τους και άλλα δεδομένα.

3. Αναζήτηση και αρχική σελίδα

Είναι απολύτως απαραίτητο, κατά την κατασκευή εφαρμογής ecommerce, να προσθέσετε μια μπάρα αναζήτησης, μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να εξερευνήσουν συγκεκριμένα προϊόντα στην πλατφόρμα σας. Εκτός από αυτό, οι χρήστες θα πρέπει να βλέπουν στην αρχική τους σελίδα, προϊόντα ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα τους. Παρομοίως, μπορείτε να προσθέσετε επιλογές φίλτρων και κατηγοριοποίησης προϊόντων για πιο στοχευμένη αναζήτηση.

4. Μέθοδοι πληρωμής

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι χρήστες θέλουν ποικιλία. Μια σύγχρονη επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο δε μπορεί να βασίζεται μόνο σε έναν τρόπο πληρωμής. Χρειάζεται να είναι ενημερωμένη και να υποστηρίζει διαφορετικά συστήματα πληρωμών: πιστωτικές κάρτες, online banking κ.α. Οι μέθοδοι πληρωμής παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόκτηση και ικανοποίηση πελατών.

5. Υποστήριξη πελατών

Παρά το εύκολο στην πλοήγηση σύστημα που μπορεί να διαθέτετε, οι χρήστες ενδεχομένως ακόμα να δυσκολεύονται να βρουν πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο παράδοσης, το μεγεθολόγιο ή απαντήσεις σε προβλήματα σχετικά με τις παραγγελίες τους. Ως εκ τούτου, χρειάζεται να προσφέρετε στους πελάτες διαφορετικές επιλογές υποστήριξης για να επικοινωνήσουν μαζί σας (chat, email και τηλέφωνο). Μπορείτε ακόμα, να χρησιμοποιήσετε chatbots για συχνά ερωτήματα. Απλά να θυμάστε ότι οι χαρούμενοι πελάτες, μελλοντικά θα μετατραπούν σε πιστούς πελάτες.

6. Αξιολογήσεις χρηστών

Αν παρατηρήσετε κορυφαίες πλατφόρμες στο ηλεκτρονικό εμπόριο (π.χ. Amazon), θα βρείτε χιλιάδες προϊόντα, τα οποία μπορεί να μπερδέψουν τους χρήστες που αναζητούν ένα τυχαίο είδος. Επιπλέον, οι έξυπνοι χρήστες συγκρίνουν τα προϊόντα αυτά και κοιτάζουν τα σχόλια, τις κριτικές και τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών, προτού προχωρήσουν στην αγορά. Επομένως, η αξιολόγηση προϊόντων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε κατά την κατασκευή εφαρμογής ecommerce.

Συμπεραίνοντας

Το ηλεκτρονικό εμπόριο κατακτά ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των χρηστών. Κατά την κατασκευή εφαρμογής ecommerce, πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε την ασφάλεια, την επεκτασιμότητα, τη σταθερότητα και το στιλ. Ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα οργανωμένο και βολικό περιβάλλον χρήστη και η ομάδα της AppGene είναι εδώ για να σας βοηθήσει να το πετύχετε!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.