BLOG / BLOG

Δημιουργία hotel booking app, ο απόλυτος οδηγός

Δημιουργία hotel booking app

Δημιουργία hotel booking app: το μέλλον των online κρατήσεων ξενοδοχείων.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η ζωή για τους ταξιδιώτες έχει γίνει πολύ πιο εύκολη. Μπορούν να βρουν πλέον ευκολότερα τα ξενοδοχεία, όταν αναζητούν ένα μέρος για να μείνουν. Η δημιουργία hotel booking app είναι η νέα τάση στις κρατήσεις ξενοδοχείων. Μια τέτοιου είδους εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει ένα  ξενοδοχείο να έχει περισσότερα έσοδα μέσω διαδικτύου, απ´ ό,τι θα έβγαζε αν δεν είχε επενδύσει στην ηλεκτρονική του παρουσία.

Ποιά είναι όμως τα απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία hotel booking app;

Μπάρα αναζήτησης

Όταν ο χρήστης ξεκινά να ψάχνει για ξενοδοχείο, ψάχνει με βάση: τον προορισμό, τις ημερομηνίες ταξιδιού, τον αριθμό των ατόμων, δωμάτια ή πληροφορίες για το χώρο διαμονής.

Μηχανισμός προτάσεων

Οι διαχειριστές της εφαρμογής προσαρμόζουν τις προτάσεις των ξενοδοχείων με βάση τις τελευταίες αναζητήσεις του χρήστη. Η πρόταση του ξενοδοχείου μπορεί να έχει τη μορφή “Προτείνεται για εσάς”. Αυτό βοηθάει την εξατομίκευση και τη δημιουργία δεσμού με το χρήστη.

Επιλογές κράτησης και ακύρωσης

Μετά την επιλογή του ξενοδοχείου, οι χρήστες κατευθύνονται σε μια απλή και ασφαλή πύλη πληρωμών. Εκεί μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων, όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα, PayPal κ.α.. Αν ένας πελάτης επιθυμεί να ακυρώσει την κράτηση του, οι περισσότερες εφαρμογές hotel booking προσφέρουν μία πολιτική δωρεάν ακύρωσης έως και 24-72 ώρες πριν το ταξίδι. Αυτό προσφέρει μια ευελιξία στο χρήστη, η οποία συνεισφέρει σημαντικά στην ικανοποίηση πελατών.

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη

Σε αυτή την κατηγορία αποθηκεύονται οι λεπτομέρειες του χρήστη, όπως το ιστορικό κρατήσεων, η προεπιλεγμένη γλώσσα, το νόμισμα κ.α. Επομένως, οι διαχειριστές της εφαρμογής συλλέγουν πληροφορίες για το χρήστη, ώστε να του προσφέρουν εξατομικευμένες προσφορές.

Ειδοποιήσεις push

Οι χρήστες λαμβάνουν διάφορες ειδοποιήσεις σχετικά με τις κρατήσεις τους, όπως ώρες check-in/check-out, νέες προσφορές και εκπτώσεις.

Κόστος δωματίου

Οι χρεώσεις των ξενοδοχείων συνεχίζουν να ποικίλλουν. Οι χρήστες μπορούν, με το hotel booking app, να έχουν μια ενδεικτική εκτίμηση του κόστους και να προγραμματίσουν το ταξίδι τους ανάλογα.

Λογαριασμός ξενοδοχείου

Διαθέσιμα δωμάτια, τιμολογιακή πολιτική, πληροφορίες σχετικά με προσφορές, εκπτώσεις, βασικές πληροφορίες κι άλλες πληροφορίες σχετικές με το ξενοδοχείο αποθηκεύονται σε αυτό το λογαριασμό.

Πληροφορίες ξενοδοχείου

Όλες οι πληροφορίες του ξενοδοχείου, όπως ο αριθμός των δωματίων, τιμές, εκπτώσεις, ανέσεις και οτιδήποτε άλλο, μπορεί να αποθηκευτεί στην εφαρμογή.

Πύλη πληρωμών

Όταν οι χρήστες βεβαιωθούν ότι θέλουν να προχωρήσουν με την κράτηση τους, μπορούν να πληρώσουν εντός της εφαρμογής, χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές επιλογές πληρωμής.

Εμπειρία εικονικής πραγματικότητας

Εξερευνώντας τις εικόνες 360 ή φωτογραφίες του καταλύματος που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να έχουν μια δυναμική εικόνα των δωματίων και του ξενοδοχείου.

Ενσωμάτωση μετα-αναζήτησης

Μια μηχανή μετα-αναζήτησης είναι ένα εργαλείο αναζήτησης που χρησιμοποιεί τα δεδομένα μιας άλλης μηχανής αναζήτησης για να παράγει τα δικά του αποτελέσματα από το διαδίκτυο. Οι μηχανές μετα-αναζήτησης βοηθούν τους επισκέπτες να συγκρίνουν αξιολογήσεις από διαφορετικές ιστοσελίδες.

Άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων

Με τη δημιουργία hotel booking app, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας ανά πάσα στιγμή για θέματα σχετικά με τη διαμονή τους.

Εργαλεία μάρκετινγκ

Τα chatbots, η διαφήμιση επί πληρωμή στα κοινωνικά δίκτυα, το email marketing, οι ειδοποιήσεις push και μια πληθώρα άλλων τεχνικών μάρκετινγκ είναι διαθέσιμες για να σας βοηθήσουν να κατακτήσετε το κοινό σας.

Μετατροπέας γλώσσας και νομίσματος

Με βάση την τοποθεσία των χρηστών, κατά τη δημιουργία hotel booking app, μπορείτε να εφαρμόσετε την προσαρμογή της γλώσσας και του νομίσματος. Επίσης, αυτό το στοιχείο θα σας βοηθήσει και με τη στρατηγική εξατομίκευσης.

Ενσωμάτωση CRM

Η συνδεσιμότητα του CRM είναι ζωτικής σημασίας αν θέλετε να προχωρήσετε σε δημιουργία hotel booking app. Βοηθάει πολύ στο να παρέχετε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στον πελάτη και να τον κάνετε να νιώσει σαν στο σπίτι του.

Loyalty προγράμματα αφοσίωσης πελατών

Οι πελάτες θα μοιράζονται και θα χρησιμοποιούν περισσότερο την εφαρμογή σας, αν τους προσφέρετε το κίνητρο πόντων ανταμοιβής, οι οποίοι μπορούν να μετατραπούν σε ελκυστικές προσφορές ή εκπτώσεις. Είναι ένα πολύ χρήσιμο στοιχείο, που πρέπει να συμπεριλάβετε, κατά τη δημιουργία hotel booking app, ώστε να αυξήσετε τον αριθμό των δυνητικών σας πελατών.

Πλοήγηση εντός εφαρμογής

Κατά τη δημιουργία εφαρμογής μπορεί να υποστηριχθεί η λειτουργία για χάρτες Google και Apple, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μη δυσκολευτούν να βρουν το κατάλυμα σας.

Πως λειτουργεί μια mobile εφαρμογή hotel booking;

Οι εφαρμογές hotel booking, περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, όπου δημιουργούν ένα λογαριασμό για το κατάλυμμα αυτό στην ιστοσελίδα τους και υπάρχει μία προμήθεια που θα εισπράττουν για κάθε κράτηση που γίνεται μέσω της εφαρμογής. Το ξενοδοχείο μπορεί να συμπληρώσει όλες του τις λεπτομέρειες, όπως τύποι δωματίου, αξία διαμονής ανά διανυκτέρευση και φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, οι χρήστες περιηγούνται στη λίστα των ξενοδοχείων και προχωρούν σε κράτηση αν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια. Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο λαμβάνει την πληρωμή και στη συνέχεια παρέχει στο ξενοδοχείο τον αριθμό κράτησης. Τέλος, το ταξιδιωτικό γραφείο καταβάλλει την αξία της διαμονής στο ξενοδοχείο, αφού εχει αφαιρέσει την προμήθεια υπηρεσιών.

Δημιουργία hotel booking app

Πλεονεκτήματα από τη δημιουργία hotel booking app

Πολύ εύκολη διαδικασία κρατήσεων

Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες θα προτιμήσουν να κάνουν την κράτηση τους μέσω του κινητού τους, επειδή μπορούν να έχουν όλες τις πληροφορίες για την τοποθεσία και να περιηγηθούν σε διαφορετικά ξενοδοχεία μέσω της συσκευής τους. Ως αποτέλεσμα, η δημιουργία hotel booking app επιτρέπει στους πελάτες να ολοκληρώσουν την κράτησή τους με ένα ή δύο κλικ.

Εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες

Η δημιουργία hotel booking app μπορεί να παρέχει στους επισκέπτες σας γρήγορες και ακριβείς πληροφορίες για το κατάλυμα σας. Επιπλέον, η δημιουργία mobile app μπορεί να αποτρέπει τους χρήστες από το να καλέσουν τηλεφωνικά το ξενοδοχείο.

Η δημιουργία hotel booking app παρέχει εξατομικευμένη εμπειρία κρατήσεων

Αν ένας χρήστης κατεβάσει την εφαρμογή σας, θα έχει απευθείας πρόσβαση στις πληροφορίες του ξενοδοχείου σας και θα μπορεί να προχωρήσει σε κράτηση με δυο κινήσεις. Αυτό γλιτώνει χρόνο στο χρήστη και προσφέρει μια θετική εμπειρία με αποτέλεσμα την ικανοποίηση πελατών.

Αύξηση κρατήσεων καθόλη τη διάρκεια του χρόνου

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα από την δημιουργία hotel booking είναι ότι σας βοηθά να βρίσκετε τακτικότερα επισκέπτες. Τα μικρότερα ξενοδοχεία, τα οποία συνήθως έχουν περισσότερες κρατήσεις στις peak εποχές, μπορούν τώρα να προσελκύσουν επισκέπτες όλο το χρόνο.

Συλλογή στοιχείων σχετικά με το χρήστη

Μπορείτε να προσφέρετε διάφορες υπηρεσίες και να παρουσιάσετε τις τιμές τους, όπως επίσης και να υποδείξετε αν προσφέρονται δωρεάν ή με χρέωση στους πελάτες. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε στους πελάτες να αφήσουν τα σχόλια τους για την υπηρεσία σας, κάτι το  οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για τους επισκέπτες σας.

Η σχέση με τους πελάτες είναι πολύ πιο ισχυρή

Η δημιουργία hotel booking up προσφέρει μία πληθώρα στοιχείων, που είναι επωφελή στους πελάτες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε την λειτουργία των ειδοποιήσεων για να υπενθυμίσετε στους επισκέπτες ότι σε 15 λεπτά θα καταφτάσει στο δωμάτιο η υπηρεσία καθαρισμού.

Διατηρήστε το brand awareness στα ύψη

Αν εχει γίνει λήψη της εφαρμογής σας, ενδεχομένως ο χρήστης να την επισκέπτεται τακτικά και να σας έχει κατά νου, αν επιθυμεί να προχωρήσει σε κράτηση. Αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο σε μια κινητή συσκευή είναι οι εφαρμογές.

Ύπαρξη υποδομών για κάθε τρόπο πληρωμής

Οι χρήστες έχουν μια ποικιλία εναλλακτικών πληρωμών, όταν χρησιμοποιούν μία εφαρμογή hotel booking, συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, εφαρμογών πληρωμής, net banking και ακόμα και πληρωμή κατά την άφιξη στο κατάλυμα.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Οι ταξιδιώτες μπορούν να ρυθμίσουν την εφαρμογή στη γλώσσα που χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη άνεση και όλη η επικοινωνία μεταξύ του επισκέπτη και του ξενοδοχείου να μεταφραστεί αυτόματα, έτσι ώστε και οι δύο πλευρές να μην κινδυνεύσουν από κάποια παρερμηνεία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μία δυσάρεστη εμπειρία.

Ενίσχυση της αξιοπιστίας του brand

Με τη δημιουργία hotel booking app, η αξιοπιστία των πελατών και του brand μπορεί να ενδυναμωθεί. Ένα guest loyalty πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών μπορεί να ενσωματωθεί στην εφαρμογή, επιτρέποντας στους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου να συγκεντρώνουν πόντους και προνόμια μέσω της διαμονής τους. Επιπλέον, για μελλοντικές κρατήσεις, μπορείτε να προσφέρετε μία επιπλέον έκπτωση. Είναι ένας απ’ τους ευκολότερους τρόπους ενίσχυσης της αξιοπιστίας ενός brand.

Συνοψίζοντας

Η δημιουργία hotel booking app είναι μία πολύ καλή ιδέα εάν απασχολήστε στον τουριστικό κλάδο και σκέφθεστε πως να κάνετε το επόμενο βήμα. Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της AppGene για δημιουργία mobile app, ακολουθώντας τα τελευταία τεχνολογικά trends!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.