BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Δημιουργία επιτυχημένης ιστοσελίδας: 6 tips

δημιουργία επιτυχημένης ιστοσελίδας

H δημιουργία επιτυχημένης ιστοσελίδας είναι πολύ κρίσιμη για όλες τις επιχειρήσεις. Εκτός από το ότι θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να επιτυγχάνει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, είναι σημαντική και για την όλη την εμπειρία χρήστη. Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές συμβουλές για τη δημιουργία μιας σωστής και επιτυχημένης ιστοσελίδας.

Θέστε ξεκάθαρους στόχους για τη δημιουργία επιτυχημένης ιστοσελίδας

Ενώ θα πρέπει πάντα να ξεκινάτε ένα web project ή marketing project με στόχους, χρειάζεται να σκεφτείτε τόσο την επιχείρησή σας όσο και το χρήστη που θα επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας.

Η ιστοσελίδα σας θα μπορέσει να σας προσφέρει επισκεψιμότητα και πωλήσεις, όταν σιγουρευτείτε για το τι θέλει το κοινό στόχος. Επίσης σημαντικό είναι το και πως θα καταφέρετε να τους το προσφέρετε με έναν ικανοποιητικό τρόπο. Το να θέσετε στόχους για την επιχείρησή σας, αλλά και για το χρήστη θα  πρέπει να είναι μία εύκολη διαδικασία.

Αν οι στόχοι σας δε συμβαδίζουν, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα όσον αφορά τα κέρδη σας και τελικά να μην έχετε καταφέρει να αποδώσετε την εμπειρία που επιθυμεί ο χρήστης.

Είναι επώδυνο να ξοδεύετε το χρόνο και τα χρήματα σας σε μία κατασκευή eshop για παράδειγμα, για να μάθετε ότι όλοι το εγκαταλείπουν. Ή ότι κανείς δεν θέλει ή δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να αγοράσει από εσάς, διότι εστιάσατε υπερβολικά στους τελικούς σας στόχους και όχι στους δικούς τους.

Κερδίστε την εμπιστοσύνη του κοινού σας

Να είστε ξεκάθαροι στο τι προσφέρετε και τι ζητάτε από το κοινό σας. Να γνωρίζετε τι τους παρακινεί και ποια είναι τα δυνατά σας σημεία. Αξιοποιήστε το αυτό.

Πολύ συχνά οι ιστοσελίδες υστερούν στη δημιουργία συναισθηματικής σύνδεσης που απαιτείται για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Κατά συνέπεια να επιτύχετε την αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι χρήστες θέλουν να ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν κι όχι να είστε απλά άλλη μια ανώνυμη ιστοσελίδα πωλήσεων. Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για τις προθέσεις σας.

Ακόμα και οι καταναλωτές που ψωνίζουν έχοντας κατά νου το κόστος και αναζητούν πάντα τη χαμηλότερη τιμή, θέλουν να ξέρουν ότι είστε μια φερέγγυα επιχείρηση προτού εισάγουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Βρείτε τρόπους να ξεχωρίσετε σε κάθε δημιουργία ιστοσελίδας

Η διαφοροποίηση είναι το κλειδί. Παρόλα αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο ιστοσελίδας και πάλι να διαφέρετε.

Εξατομικεύοντας όμως τις εικόνες και το ύφος με βάση τις ανάγκες του brand σας σε κάθε κατασκευή eshop ή ιστοσελίδας, μπορείτε να ξεχωρίσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των χρηστών σας.

Όταν αφηγήστε την ιστορία σας και δημιουργείτε παράγοντες, όπως η τιμή, η ποιότητα, η εξυπηρέτηση πελατών, πως διαχειρίζεστε τα κέρδη σας κ.α., δημιουργείτε τον δεσμό που χρειαζεται για να ξεχωρίσετε από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες που πουλούν τα ίδια προϊόντα ή υπηρεσίες με εσάς.

Εστιάστε στη χρηστικότητα και την εμπειρία χρήστη σε κάθε κατασκευή ιστοσελίδας

Κάντε εύκολο για το κοινό σας να βρει το περιεχόμενο που αναζητά εύκολα και γρήγορα. Αν έχετε προϊόντα ή υπηρεσίες, βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες μπορούν να φτάσουν στην επιθυμητή σελίδα με τα λιγότερα δυνατά κλικ.

Εκτός από το να έχετε μια εύκολη πλοήγηση στο κεντρικό μενού που θα μπορεί να λειτουργεί εξίσου καλά τόσο στην εμπειρία mobile αλλά και desktop, σκεφτείτε την θέση της γραμμής αναζήτησης κι άλλα στοιχεία που θα μπορούν να οδηγήσουν σε δημοφιλές περιεχόμενο.

Μην υποθέτετε ότι ένας χρήστης είναι πρόθυμος να ακολουθήσει πολλά βήματα για να οδηγηθεί σε αυτό που ψάχνει.

δημιουργία επιτυχημένης ιστοσελίδας

Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας λειτουργεί πάντοτε

Ο χρόνος λειτουργικότητας είναι συχνά το μόνο που σκέφτεστε όταν χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας λειτουργεί.

Παρόλα αυτά, μπορεί να μην παρατηρήσετε προβλήματα, όπως κουμπιά τα οποία δε λειτουργούν, κάποιον ιό από τον οποίο έχει προσβληθεί η ιστοσελίδα ή πρόβλημα με την εμπειρία mobile χωρίς να βρίσκονται τα σωστά πρωτόκολλα στη θέση τους.

Απλά παρακολουθώντας τα δεδομένα των πωλήσεων και παρατηρώντας το χρόνο λειτουργικότητας, μπορεί να μην καταλάβετε ότι ένα μέρος του κοινού σας μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο άλλο εμπόδιο.

Πολλοί χρήστες δεν θα σας ψάξουν και δεν θα επικοινωνήσουν μαζί σας όταν δεν μπορούν να αγοράσουν κάτι ή δεν μπορούν να βρουν το περιεχόμενο που αναζητούν. Απλά θα φύγουν.

Να ακούτε και να μαθαίνετε συνεχώς, το μυστικό για τη δημιουργία επιτυχημένης ιστοσελίδας

Μην υποθέτετε. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι μια συνεχής διαδικασία που χρειαζεται προσαρμογή.

Μην επιτρέψετε στην ιστοσελίδα σας να είναι ένα στατικό μέρος που έχει μια διαφορετική φιλοσοφία διαχείρισης. Ακούστε το κοινό στόχο και τους χρήστες σας και μάθετε από αυτούς.

Κάντε το μέσα από την διαχείριση social media και κανάλια εξυπηρέτησης πελατών. Χρησιμοποιήστε heat mapping και οποιαδήποτε δεδομένα ή σημεία επαφής διαθέτετε. Να είστε ενεργοί στην αναζήτηση feedback και σε τρόπους βελτίωσης, ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι ένα εργαλείο που αναπτύσσεται και βελτιώνεται παράλληλα με την επιχείρησή σας.

Συνοψίζοντας

Τα περισσότερα στοιχεία που οδηγούν σε επιτυχημένη δημιουργία ιστοσελίδας βρίσκονται στην εμπειρία του χρήστη και το επιχειρηματικό όραμα σας. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να καταλάβετε και να αξιοποιήσετε την τεχνολογία και το feedback για να βελτιστοποιείται την ιστοσελίδα σας. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να είναι κάτι δύσκολο, αλλά η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει, ώστε να στεφθεί η δοκιμασία αυτή με επιτυχία!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.