BLOG / BLOG

Οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις

Οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις

Ακούτε συχνά πως η δημιουργία εφαρμογής είναι το επόμενο βήμα για κάθε επιτυχημένη επιχείρηση. Ποιά είναι όμως τα οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις; Πριν από καιρό τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο για επικοινωνία. Σήμερα η εικόνα είναι πολύ διαφορετική και η ανάπτυξη των smartphones έχει αλλάξει τα δεδομένα. Πολλά πράγματα που κάποτε ήταν αδιανόητα έγιναν δυνατά. Η χρήση τους επεκτάθηκε και στον τομέα των επιχειρήσεων. Αναμφισβήτητα, τα οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις είναι πολλαπλά και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές στην αγορά, εξακολουθεί να υπάρχει ευκαιρία να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης σας με τη δημιουργία εφαρμογής.

Τα κυριότερα οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις

Κανάλι επικοινωνίας

Σήμερα η δημιουργία εφαρμογής διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Της επιτρέπει να παρέχει  στους χρήστες πρόσβαση στις υπηρεσίες της, με μία μόνο κίνηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, κατά μέσο όρο οι άνθρωποι δαπανούν περισσότερες από 2 ώρες την ημέρα στα κινητά τους. Δεδομένου αυτού, είναι μία καλή μέθοδος προσέγγισης πελατών. Ωστόσο πρέπει να προσφέρεται μία mobile εφαρμογή που να είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

Απόκτηση κοινού

Το λανσάρισμα της mobile εφαρμογής κάνει πιο εύκολη την δημιουργία σχέσεων με πιθανούς πελάτες, ανεξάρτητα από την τοποθεσία που βρίσκονται. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να θυμούνται το όνομα του site σας ή να σας ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης, αφού η εφαρμογή είναι ήδη εγκατεστημένη στο κινητό τους. Μερικές εφαρμογές είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ακόμη και χωρίς ίντερνετ. Για να αυξηθεί όμως ο αριθμός των εγκατεστημένων εφαρμογών πρέπει να τους προσελκύσετε με κάποιο bonus, έκπτωση ή κάποιο άλλο τέχνασμα. Ο συνδυασμός ενός site με μία εφαρμογή για κινητά προσφέρει διπλό όφελος για την επιχείρηση σας.

Ενίσχυση του Brand Awareness

Είναι πολλαπλά τα οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις. Η δημιουργία εφαρμογής θεωρείται ότι συμβάλει στην ενίσχυση του brand awareness. Το brand awareness χωρίζεται σε δύο μέρη, ο συνδυασμός των οποίων κάνει την εφαρμογή πραγματικό νικητή:

  • Brand: Η δημιουργία εφαρμογής για κινητά είναι σαν λευκό χαρτί και ο σχεδιασμός της είναι αυτός που θα την κάνει να μοιάζει ζωντανή. Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε με τον σχεδιασμό της για γίνει λειτουργική, ελκυστική ή ενημερωτική. Ωστόσο αυτό που πραγματικά θέλετε είναι η δημιουργία εφαρμογής που οι χρήστες σας πραγματικά αγαπούν.
  • Αναγνώριση: Όσο πιο πολύ αλληλεπιδρούν οι χρήστες με την εφαρμογή σας τόσο πιο γρήγορα θα μετατραπούν σε πελάτες και θα αγοράσουν τα προϊόντα σας. Το να ακούτε συχνά ή να βλέπετε την εφαρμογή σας περίπου 20 φορές την ημέρα είναι που την καθιστά αξιοπρόσεκτη. Η συνεχείς χρήση της εφαρμογής κάνει τους ανθρώπους να την αναγνωρίζουν και να μετατρέπονται σε πιστούς πελάτες.

Νέες τάσεις και αποτελεσματικότητα

Με το πέρασμα του χρόνου εμφανίζονται νέες τάσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά. Αυτές οι τάσεις βοηθούν τις εφαρμογές να μείνουν συγχρονισμένες, μοντέρνες και να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών τους. Ανάλογα με τις επιχειρηματικές τους ανάγκες οι κορυφαίες εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία και ενσωματώνουν νέες προσεγγίσεις για να είναι μοντέρνες, να προσφέρουν κάτι διαφορετικό και να ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι η προσφορά  ασφάλειας στους χρήστες καθώς, μοιράζονται ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες με τις εφαρμογές και η προστασία τους είναι ζωτικής σημασίας.

Δημιουργία πιστών πελατών

Η χρήση των εφαρμογών μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση εμπιστοσύνης πελατών. Όσο πιο χρήσιμη και αποτελεσματική είναι μία εφαρμογή τόσο θα συνεχίζουν να την χρησιμοποιούν και θα αυξάνεται η εμπιστοσύνη των πελατών σας. Μία εφαρμογή επιτρέπει την ενσωμάτωση loyalty προγραμμάτων που προσφέρουν προσφορές, εκπτώσεις ή bonus στους αφοσιωμένους πελάτες. Η παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών είναι άλλη μία χρήσιμη προσέγγιση για να αποκτήσετε πιστούς πελάτες. Ένα αποτελεσματικό εργαλείο είναι οι push ειδοποιήσεις που θα πληροφορούν τους χρήστες σας για τυχόν εκπτώσεις, προσφορές ή νέα για την επιχείρηση σας. Η συνεχείς αλληλεπίδραση με την εφαρμογή αυξάνει την πιστότητα των πελατών.

Αύξηση πωλήσεων επιχείρησης

Τα οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις οδηγούν στην αύξηση των πωλήσεων online. Η δημιουργία εφαρμογής αυξάνει τις πωλήσεις απευθείας με διάφορους τρόπους. Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Online παραγγελίες
  • Push notifications
  • Κουπόνια
  • Κρατήσεις μέσω κινητού
  • Εντοπισμός θέσης καταναλωτή
  • Loyalty προγράμματα
  • Εγγραφή στο newsletter

Αυτά είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των λειτουργιών μιας mobile εφαρμογής που ενισχύουν τις πωλήσεις.

Analytics

Μέσα από την χρήση μιας εφαρμογής έχετε έναν άλλο τρόπο να συλλέξετε δεδομένα από τους πελάτες σας για περαιτέρω ανάλυση. Μπορείτε να μάθετε ποια είναι τα δημοφιλή προϊόντα σας, πόσο χρόνο ξοδεύουν οι χρήστες σας στην εφαρμογή και τέλος ποιες λειτουργίες χρησιμοποιούνται πιο πολύ και ποιες όχι. Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με την εφαρμογή σας διαμορφώνεται μία ιδέα για το πως μπορείτε να την βελτιώσετε για να καλύψετε όλες τις απαιτήσεις των πελατών σας. Η κατανόηση των αναγκών των πελατών σας είναι το κλειδί για την επιτυχία της επιχείρησης σας.

Οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις

Τι πρέπει να προσέξετε κατά τη δημιουργία mobile εφαρμογής

Αν και η δημιουργία mobile εφαρμογής είναι πάντα μία καλή ιδέα, ωστόσο πρέπει να σκεφτείτε πρώτα τον κλάδο που θα την εφαρμόσετε. Ελέγξτε ποιες βιομηχανίες χρειάζεται να έχουν εφαρμογές και ποια είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν. Παρακάτω θα βρείτε μερικά παραδείγματα.

Αυτό είναι ένα μικρό μέρος των επιχειρηματικών κλάδων. Σχεδόν κάθε κλάδος μπορεί να αποκομίσει οφέλη απο την δημιουργία mobile εφαρμογών Android ή iOs καθώς θα αυτοματοποίησει διαδικασίες και θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να χάσετε πελάτες.

Συνοψίζοντας

Τα οφέλη mobile εφαρμογών στις επιχειρήσεις είναι πολλά. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι η δημιουργία mobile εφαρμογής θα σας ωφελήσει, τα παραπάνω επιχειρήματα θα σας βοηθήσουν να λάβετε την σωστή απόφαση για να μετατρέψετε το επιχειρηματικό σας όραμα. Στην AppGene, η εξειδικευμένη ομάδα μας για τη δημιουργία native εφαρμογών για κινητά, θα σας καθοδηγήσει στην σωστή επιλογή για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.