BLOG / BLOG

Δημιουργία travel εφαρμογής

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για τον τουρισμό και τα ταξίδια στα app stores. Μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα ταξιδιωτικό planner, μία εφαρμογή για τον καιρό ή μια εφαρμογή εντοπισμού των top places to visit στο μέρος που επιθυμείτε να επισκεφθείτε. Η δημιουργία travel εφαρμογής είναι μία καλή επένδυση εάν η επιχείρησή σας σχετίζεται με τον κλάδο του τουρισμού. Αλλά ας δούμε πρώτα τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες εφαρμογών για ταξίδια παγκοσμίως. Αυτές είναι οι παρακάτω:

  • Δημιουργία εφαρμογής για υπηρεσίες κρατήσεων
  • Δημιουργία εφαρμογής για κριτικές εστιατορίων
  • Δημιουργία εφαρμογής για αναζήτηση ταξί
  • Δημιουργία εφαρμογής προσφορών
  • Δημιουργία εφαρμογής «έξυπνου» ταξιδιού
  • Δημιουργία εφαρμογής για μετάφραση
  • Δημιουργία εφαρμογής ξενάγησης
  • Δημιουργία dating εφαρμογής
  • Δημιουργία ψυχαγωγικής εφαρμογής
  • Δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης
  • Δημιουργία εφαρμογής σχεδιασμού ταξιδιών

Κορυφαίες travel εφαρμογές

Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς travel εφαρμογές είναι οι Yelp, FlightRadar, Triplt, AirBnb και TripAdvisor. Όπως φαίνεται, όλες αυτές οι εφαρμογές έχουν προσανατολισμό την ικανοποίηση των χρηστών, ώστε να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία και κάθε ταξίδι να στεφθεί με επιτυχία. Αν είστε σε θέση να προσφέρετε κάτι παρόμοιο, τότε η επιτυχία σας είναι εγγυημένη.

Άρα, τώρα ξέρετε οτι η ταξιδιωτική αγορά είναι υπέροχη για να ξεκινήσετε την επιχείρηση σας. Έχοντας αναλύσει τις κορυφές ταξιδιωτικές εφαρμογές, μπορούμε να προχωρήσουμε και στο κεφάλαιο ‘δημιουργία mobile εφαρμογής’. Διαβάστε παρακάτω τι χρειάζεται για τη δημιουργία εφαρμογής.

Στοιχεία – κλειδιά που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη δημιουργία travel εφαρμογής

Κοινό στόχος επιχείρησης και οι ανάγκες του

Αν κατευθύνεστε προς την ανάπτυξη mobile εφαρμογής ταξιδιών, υπάρχει αρχικά ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε. Είναι καίριας σημασίας να επιδείξετε μεγάλη προσοχή για το μέλλον του προϊόντος σας. Σκεπτόμενοι το τι χρειάζεται για τη δημιουργία mobile εφαρμογής δεν θα έπρεπε να είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό σας, πρώτα πρέπει να σκεφτείτε τους χρήστες τους οποίους στοχεύετε. Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι; Τί είδους travel app αναζητούν; Δημιουργώντας το προφίλ των δυνητικών χρηστών σας, θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της ατζεντας σας. Όσο καλύτερα γνωρίζετε το κοινό σας και τις απαιτήσεις του, τόσο πιο καλή πρόταση θα μπορέσετε να τους προσφέρετε.

Σκοπός για τη δημιουργία travel εφαρμογής

Ίσως ήδη να φαντάζεστε τα εκατοντάδες downloads την πρώτη μέρα εμφάνισης της εφαρμογής σας στο διαδίκτυο. Πριν απ’ αυτό όμως, σκεφτείτε το σκοπό της εφαρμογής σας. Θα είναι μία εφαρμογή ημερολογίου, μία εφαρμογή σχεδιασμού ή μια εφαρμογή πρόβλεψης του καιρού για τους ταξιδιώτες; Τι πρόβλημα θα λύνει; Γιατί τα άτομα τη χρειάζονται;

Ανάλυση Ανταγωνισμού

Το να έχετε μια ιδέα δεν είναι αρκετό, ειδικά αν έχετε την πρόθεση να ανταγωνιστείτε με μεγάλους παίκτες της αγοράς. Πρέπει να αναλύσετε τους ανταγωνιστές που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες με εσάς και τις εφαρμογές τους, καθώς και τα δυνατά τους στοιχεία. Αυτό θα σας βοηθήσει να εφεύρετε κάτι μοναδικό που δεν το έχει κανένας άλλος ακόμη.

Η έρευνα του ανταγωνισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδιασμού. Θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μία βαθύτερη ανάλυση ανταγωνισμού, είτε από σας είτε από την εταιρία δημιουργίας εφαρμογής που πρόκειται να επιλέξετε.

Native ή Hybrid Εφαρμογή; Δημιουργία Android ή iOS εφαρμογής;

Από τη στιγμή που έχετε μια ιδέα, και αναλύσετε τους ανταγωνιστές σας, είναι η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσετε εάν επιθυμείτε την δημιουργία native ή hybrid εφαρμογής. Θα πρέπει να γνωρίζετε τις διαφορές στις επιλογές που έχετε. Θα προχωρήσετε σε δημιουργία Android εφαρμογής και iOS; Η επιλογή της πλατφόρμας εξαρτάται από το στόχο σας. Αν θέλετε να αναπτύξετε ένα promo project για να προσελκύσετε επενδυτές, τότε η δημιουργία hydrid εφαρμογής μπορεί προσωρινά να σας εξυπηρετήσει. Αλλά αν θέλετε να λανσάρετε ένα πλήρως λειτουργικό προϊόν με στοιχεία υψηλής αισθητικής, η δημιουργία native εφαρμογής είναι μονόδρομος. Πριν κάνετε την επιλογή σας όμως, καλό θα ήταν να εξετάσετε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα όλων των επιλογών.

Ομάδα προγραμματισμού εφαρμογής

Δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι ιδέα σας, αν η ομάδα που θα επιλέξετε δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να σας υποστηρίξει. Όλες οι προσπάθειές σας, ο χρόνος και τα χρήματα σας μπορεί να πέσουν στο κενό. Το να επιλέξετε τη σωστή εταιρία δημιουργίας εφαρμογών είναι τόσο σημαντικό, ώστε να διασφαλίσετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα ήταν υπέροχο να βρείτε μία εταιρεία προγραμματισμού για δημιουργία travel εφαρμογής για να δουλέψει το project σας. Πολλά εξαρτώνται από την επιλογή σας. Αν δεν είστε προσεκτικοί αυτό θα επηρεάσει τη συνολική εμπειρίας σας, το μέλλον της εφαρμογής, το χρόνο και το κόστος, καθώς δε μπορείτε εύκολα να αλλάξετε συνεργάτες.

Σχεδιασμός mobile εφαρμογής

Δεν έχει σημασία αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα travel organizer ή ένα app δρομολογίων, το περιβάλλον είναι ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας. Το project σας χρειάζεται να είναι εύχρηστο και μοναδικό, αλλά αν δε μοιάζει έτσι, κανείς δε θα το προσέξει. Ακόμα, αν υπάρχει παρόμοια εφαρμογή ανταγωνιστή με ένα καλύτερο περιβάλλον πλοήγησης, οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν τη δική τους εφαρμογή κι όχι τη δική σας. Αυτός είναι και ο λογος που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο UI/UX design της mobile εφαρμογής.

Τι χρειάζεται τελικά για τη δημιουργία travel εφαρμογής;

Βέβαια, δεν είναι αρκετό ούτε να έχετε την πιο φανταστική ιδέα ούτε το να προσλάβετε τους καλύτερους προγραμματιστές για τη δημιουργία travel εφαρμογής. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα για να λανσάρετε την εφαρμογή σας στα store. Στη συνέχεια θα χρειαστεί επίσης να σκεφτείτε το digital marketing, την εταιρική ταυτότητα και πολλά άλλα πράγματα, τα οποία απαιτούν μία σημαντική χρηματοδότηση, εάν θέλετε να είναι επιυτυχημένη.

Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene, για να δημιουργήσετε μια travel εφαρμογή που θα σας διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό και θα κάνει το επιχειρηματικό σας όραμα πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.