BLOG / BLOG

Δημιουργία messaging εφαρμογής

δημιουργία messaging εφαρμογής

Θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά για την δημιουργία messaging εφαρμογής; Μίας εφαρμογής που να μπορεί να ανταγωνιστεί το WhatsApp ή το Viber; Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μία messaging εφαρμογή πετυχημένη. Οι messaging εφαρμογές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και έχουν ‘περιθωριοποιήσει’ άλλους τρόπους επικοινωνίας. Ενώ μερικές δεκαετίες πριν δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς τηλεφωνήματα, τώρα δεν μπορούμε να την φανταστούμε χωρίς messaging εφαρμογές.

Πριν προχωρήσουμε στον τρόπο για τη δημιουργία messaging εφαρμογής, ας δούμε τις καλύτερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και σχετικά στατιστικά στοιχεία.

  • Η υιοθέτηση smartphones θα αυξηθεί σε 79% το 2026 σε όλο τον κόσμο.
  • Οι εφαρμογές chat θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
  • Ενώ το Facebook Messenger είναι η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads, το WhatsApp είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή με 1,6 δις χρήστες.
  • Το 50% των χρηστών αυτών των εφαρμογών τις χρησιμοποιούν για να συνομιλούν με φίλους και γνωστούς.
  • Τα έσοδα μιας επιχείρησης από έναν μόνο χρήστη μέχρι το 2020 αναμένεται να είναι 15 δολάρια.
  • Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές messaging είναι: το WhatsApp με 1,6 δις ενεργούς μηνιαίους χρήστες, το Facebook Messenger με 1,3 δις, το Wechat 1 δις και το QQ Mobile 823 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι το μερίδιο αγοράς των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται και ότι εξακολουθεί να υπάρχει χώρος για δημιουργία messaging εφαρμογής.

Ρύθμιση χαρακτηριστικών για τη δημιουργία messaging εφαρμογής

Η δημιουργία messaging εφαρμογής είναι μία περίπλοκη διαδικασία και αποτελείται από διαφορετικά βήματα. Πριν προχωρήσουμε στην επισκόπηση των βασικών λειτουργιών της ας δούμε πως λειτουργεί. Αν κοιτάξετε το WhatsApp, επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου, βίντεο ή ήχου μεταξύ δύο ή πολλαπλών χρηστών. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο XMPP που είναι πλήρως αποκεντρωμένο, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά ασφαλή.

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες των δημοφιλέστερων εφαρμογών συνομιλίας και πως μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας.

Απαραίτητα λειτουργικά χαρακτηριστικά για δημιουργία messaging εφαρμογής

Όπως και με οποιοδήποτε άλλο τύπο εφαρμογής μπορείτε να δημιουργήσετε μία βασική έκδοση και να συμπεριλάβετε τις παρακάτω λειτουργίες για καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Εγγραφή χρήστη στην mobile εφαρμογή

Για να ξεκινήσετε την δημιουργία messaging εφαρμογής θα πρέπει να ξεκινήσετε από την εγγραφή και την εξουσιοδότηση του χρήστη ώστε να μοιραστεί τα στοιχεία του. Μπορείτε να προσφέρετε διαφορετικούς τρόπους εγγραφής στην εφαρμογή συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας προφίλ μέσω social media, μέσω κινητού τηλεφώνου ή email. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία εφαρμογή που να υποστηρίζει έναν τύπο εγγραφής, ωστόσο καλό θα ήταν να μην περιορίζετε τους χρήστες σας, να τους αφήνετε να επιλέξουν εκείνοι τον πιο τρόπο θεωρούν πιο κατάλληλο για εκείνους.

Λειτουργία εισαγωγής επαφών σε mobile εφαρμογή

Η εισαγωγή επαφών θα πρέπει να είναι αυτόματη και να γίνεται στο background, για να μην ενοχλήσετε τους χρήστες. Μία πρόσθετη δυνατότητα είναι να επιτρέψετε στους χρήστες σας να δούν ποιοι από τις επαφές τους χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή και να μπορούν εύκολα να συνδεθούν μαζί τους. Η εταιρία δημιουργίας εφαρμογών που θα επιλέξετε μπορεί επίσης να επιτρέψει κατά την ανάπτυξη εφαρμογής στους χρήστες να εισάγουν επαφές από τους λογαριασμούς τους στα social media και να αναζητήσουν άλλους χρήστες.

Δημιουργία εφαρμογής με κοινή χρήση αρχείων

Η δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν έγγραφα, εικόνες, βίντεο και άλλα είδη περιεχομένου με άλλους. Αυτή η λειτουργία mobile εφαρμογής μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε αφήνοντας τους χρήστες να μοιραστούν υλικό από την συλλογή ή το αρχείο τους, είτε αφήνοντας τους να βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο από την εφαρμογή και να τις στείλουν απευθείας.

Η παραπάνω λειτουργία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε βασική εφαρμογή messaging. Υπάρχουν όμως και βελτιωμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να συμπεριληφθούν για την δημιουργία messaging εφαρμογής με προηγμένες δυνατότητες.

δημιουργία messaging εφαρμογής

Προηγμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά για δημιουργία messaging εφαρμογής

Αν σκέφτεστε να δημιουργήσετε μία messenger εφαρμογή που να ξεχωρίζει ανάμεσα στους ανταγωνιστές, σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλάβετε τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Δημιουργία εφαρμογής με λειτουργία Βιντεοκλήσης

Όταν σκέφτεστε πως να κάνετε μία εφαρμογή συνομιλίας ιδιαίτερα διαδραστική δεν πρέπει να ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τις βιντεοκλήσεις. Οι βιντεοκλήσεις επιτρέπουν την οπτική επικοινωνία μεταξύ χρηστών και βασίζονται στο Vice Over Internet Protocol.

Δημιουργία εφαρμογής με υποστήριξη ομάδων chat

Κατά τα πρώιμα στάδια της δημιουργίας messaging εφαρμογών πολλές από τις πιο γνωστές εφαρμογές πρόσφεραν μόνο συνομιλίες μεταξύ δύο ατόμων. Τώρα όλες οι κορυφαίες εφαρμογές υποστηρίζουν την δημιουργία ομάδων και chat groups συνομιλιών. Oι ομάδες ενθαρρύνουν τους χρήστες να μοιράζονται τις στιγμές, τις σκέψεις τους και να συζητούν.

Δημιουργία εφαρμογής με υποστήριξη κρυπτογραφημένης επικοινωνίας

Η κρυπτογραφημένη επικοινωνία είναι βασικό γνώρισμα της Telegram. Αποθηκεύονται τα κλειδιά κρυπτογράφησης στις συσκευές των χρηστών και τα μηνύματα μπορούν να αποκωδικοποιηθούν μόνο σε smartphones. Άλλα βελτιωμένα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την ειδοποίηση αν κάποιος κάνει screenshot την μυστική σας συνομιλία και σας ειδοποιεί. Έτσι είναι δύσκολο κάποιος να προωθήσει μηνύματα από την μυστική σας συνομιλία.

Δημιουργία messaging εφαρμογής με λειτουργία προγραμματισμένων μηνύματων

Ξεχάσατε ποτέ να στείλετε ένα σημαντικό μήνυμα; Υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες που έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο. Τα προγραμματισμένα μηνύματα είναι ένα μυστικό για τη δημιουργία messaging εφαρμογής που θα είναι πολύ χρήσιμη.

Υποστήριξη χρηστών μέσω Chatbots

Τα chatbot είναι η τέλεια λύση για τις εφαρμογές συνομιλιών που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις. Επιτρέπουν τις προκαθορισμένες απαντήσεις σε τυπικές ερωτήσεις και μηνύματα. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έσοδα από αυτή την εφαρμογή, εάν οι επιχειρήσεις αποφασίσουν να την χρησιμοποιήσουν στις λειτουργίες τους.

Αυτοκόλλητα, το highlight των messaging εφαρμογών

Τα αυτοκόλλητα είναι μία ωραία προσθήκη μέσα στα τυπικά χαρακτηριστικά. Με την βοήθεια τους, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν συναίσθημα στην επικοινωνία τους. Το Viber έχει προχωρήσει ακόμα πιο πολύ καθώς επιτρέπει την προσθήκη πακέτων με αυτοκόλλητα. Έτσι οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν μία μοναδική πινελιά σε κάθε μήνυμα που στέλνουν.

Συνοψίζοντας

Αν ψάχνετε τρόπους για την δημιουργία messaging εφαρμογής που θα αγαπήσουν οι χρήστες, επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα μας. Στην AppGene, αναλαμβάνουμε να σας καθοδηγήσουμε βήμα βήμα σε όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργία mobile εφαρμογής , ώστε να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα για εσάς και την επιχείρηση σας.

Προηγούμενο άρθρο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.