BLOG / DIGITAL MARKETING

Διαφημίσεις Google Shopping: Τι είναι και πως αυξάνουν τις πωλήσεις σας

διαφημίσεις Google Shopping

Είτε έχετε οδηγηθεί ήδη στην κατασκευή eshop και σκέφτεστε πως θα προωθήσετε τα προιόντα σας, είτε ενδιαφέρεστε να μπείτε στον κόσμο των διαφημίσεων google και να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες digital marketing, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Γνωρίζετε όμως τις διαφημίσεις google shopping;

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε, ακριβώς, τι είναι οι διαφημίσεις google shopping, πως θα επωφεληθείτε από αυτές και με ποιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αυτή για αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τι είναι οι διαφημίσεις google shopping;

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν πραγματοποιείτε μια αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης Google, στην πρώτη γραμμή των αποτελεσμάτων υπάρχουν κάποια προϊόντα που έχουν τιμές και επιπλέον πληροφορίες. Για παράδειγμα το όνομα του καταστήματος που παρέχει το συγκεκριμένο προϊόν και τα χαρακτηριστικά του. Αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά εύκολο να προσελκύσουν κόσμο και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες πώλησης τους.

Ουσιαστικά, είναι μια υπηρεσία σύγκρισης προϊόντων μεγάλου βεληνεκούς και είναι «κομμάτι» της μηχανής αναζήτησης Google. Δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να βρουν προϊόντα στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Τόσο απλά και εύκολα!

διαφημίσεις Google Shopping

Διαφημίσεις google και διαφημίσεις google shopping, διαφορές

Πολλές φορές μπορεί να υπάρξει σύγχυση μεταξύ αυτών των δύο υπηρεσιών της Google, αφού συνήθως επιλέγονται να χρησιμοποιούνται παράλληλα για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Μαθαίνοντας τις διαφορές θα καταλάβετε πότε χρησιμοποιείται την μία υπηρεσία και πότε την άλλη.

Όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία υπάρχουν 2 τύποι διαφημίσεων. Αριστερά είναι αυτές που έχουν ένα μικρό κείμενο με έναν τίτλο και δεξιά εκείνες που χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις google shopping οι οποίες έχουν φωτογραφίες από το προϊόν, μαζί με κάποιες χρήσιμες πληροφορίες όπως είναι το όνομα του πωλητή και η τιμή του προϊόντος.

Μια άλλη βασική διαφορά της υπηρεσίας είναι ο τρόπος με τον οποίο στοχεύουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Με άλλα λόγια οι διαφημίσεις google λειτουργούν με λέξεις-κλειδιά, για αυτό είναι καλό να έχει γίνει σωστά η βελτιστοποίηση SEO στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Από την άλλη οι διαφημίσεις google shopping λειτουργούν αποκλειστικά με προϊόντα. Χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, μπορείτε να φτάσετε την επιχείρηση σας στην κορυφή!

Διαφημίσεις google shopping, πλεονεκτήματα

Σίγουρα, μέχρι τώρα, θα σκέφτεστε και θα συγκρίνετε και άλλους τρόπους αύξησης κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα μεγαλύτερα οφέλη από τη χρήση της υπηρεσίας google shopping ads.

Υψηλής ποιότητας επισκεψιμότητα ιστοσελίδας

Ο χρήστης βλέπει το προιόν κατευθείαν με την τιμή του. Έτσι έχετε περισσότερες πιθανότητες για την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος, εάν ο χρήστης απλά κλικάρει στο προιόν.

Οπτικοποιημένες Διαφημίσεις

Η προβολή των προϊόντων με εικόνες σε συνδυασμό με τις εκάστοτε πληροφορίες ξεχωρίζει περισσότερο από τις διαφημίσεις google. Επιπλέον τοποθετούνται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης και γίνονται εύκολα αντιληπτές.

Λέξεις κλειδιά με αγοραστικό ενδιαφέρον

Η αγορά προϊόντος είναι πιο εύκολη από ποτέ αφού δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στο κουμπί «Αγορά προϊόντος». Είναι ευδιάκριτο και οποιοσδήποτε μπορεί να το παρατηρήσει.

Πότε είναι καλύτερο να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία;

Πριν διαφημίσετε τα προϊόντα σας στο internet θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε ότι έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να επιτύχετε το επιχειρηματικό όραμα που θέσατε εξαρχής. Αυτό μπορεί να είναι για παράδειγμα το κοινό στόχο που έχετε για το προϊόν σας.

Πριν λοιπόν χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία σιγουρευτείτε ότι:

  • Το επίπεδο αναζήτησης το προϊόντων σας είναι υψηλό. Δηλαδή ότι πολλοί χρήστες έχουν αναζητήσει το συγκεκριμένο προϊόν.
  • Χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά που παροτρύνουν τον καταναλωτή προς αγορά στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.
  • Στο eshop σας έχουν εφαρμοστεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες SEO.

Συνοψίζοντας

H συνεχής ενασχόληση με τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο μπορεί να εκτοξεύσει τις πωλήσεις σας. Μία σωστή κατασκευή eshop, ο λειτουργικός σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι τα πρώτα βήματα για την επιχείρηση σας. Όμως για να προωθήσετε τα προιόντα σας μέσω διαφήμισης θα πρέπει να δοκιμάζετε νέους τρόπους όπως τις διαφημίσεις google shopping.

Για όλα τα παραπάνω η ομάδα μας μπορεί να σας βρει λύση χωρίς να χάνετε πολύτιμο χρόνο. Επικοινωνήστε άμεσα με την εξιδεικευμένη ομάδα της AppGene και ενημερωθείτε τόσο για θέματα που αφορούν την κατασκευή eshop, όσο και τις υπηρεσίες digital marketing, έτσι ώστε να φτάσετε την επιχείρηση σας στο σημείο που της αξίζει!

Προηγούμενο άρθρο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.