BLOG / BLOG

Custom κατασκευή λογισμικού, τι είναι και πως να την εκμεταλλευτείτε

custom κατασκευή λογισμικού

Custom κατασκευή λογισμικού, βρίσκεται στο προσκήνιο για πολλαπλά έτη και είναι από τους κυριότερους πρωταγωνιστές του σύγχρονου επιχειρηματικού τοπίου. Αποτελεί πλέον την κεντρική δύναμη για τις διαδικασίες ψηφιακής επιτάχυνσης όλων των επιχειρήσεων σε όλες τις βιομηχανίες και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό. Η αμείλικτη ψηφιοποίηση της καθημερινής μας ζωής, δεν έχει αφήσει τίποτα ανεπηρέαστο. Έτσι είναι φυσικό για τις επιχειρήσεις να στραφούν σε ψηφιακές λύσεις για την αντιμετώπιση των καθημερινών τους εργασιών.

Φυσικά, είναι πιο συμφέρουσα για τις επιχειρήσεις που πραγματικά κατανοούν τις ανάγκες τόσο τις δικές τους όσο και του κοινού τους. Παρακάτω θα δείτε κάποιες βασικές ιδέες σχετικά με την custom κατασκευή λογισμικού μαζί με κάποιες συμβουλές, ώστε να την εφαρμόσετε και να επωφεληθείτε στο μέγιστο από αυτήν.

Τι είναι η custom κατασκευή λογισμικού;

Η custom κατασκευή λογισμικού είναι η διαδικασία σχεδιασμού, κατασκευής και ανάπτυξης λογισμικού, προσαρμοσμένο σε συγκεκριμένες ανάγκες, είτε αυτές είναι ενός ατόμου, μιας ομάδας ή μιας ολόκληρης εταιρείας. Η εξατομίκευση μπορεί να γίνει σε ένα υπάρχον παλιό σύστημα ή στην εξατομίκευση ενός εμπορικού λογισμικού.

Μερικά παραδείγματα custom κατασκευής λογισμικού περιλαμβάνουν:

Η custom κατασκευή λογισμικού είναι το αντίθετο του εμπορικού λογισμικού και της γενικότερης διαδικασίας ανάπτυξης του. Προσπαθεί να ικανοποιήσει ένα ευρύτερο σύνολο απαιτήσεων, γεγονός που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί από πολλές διαφορετικές εταιρίες.

Γιατί να επιλέξετε την custom κατασκευή λογισμικού;

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε εταιρεία που θέλει να ανταποκριθεί στις ψηφιακές απαιτήσεις της με ένα αποδοτικό κόστος. Στην πραγματικότητα, η custom κατασκευή λογισμικού αποτελεί καλύτερη επιλογή από τα διάφορα εμπορικά λογισμικά. Δε χρειάζεται να προσπαθείτε συνεχώς να προσαρμόσετε τις ανάγκες σας σε μια πιο γενική εφαρμογή.

Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επενδύσετε σε custom κατασκευή λογισμικού.

custom κατασκευή λογισμικού

Πλεονεκτήματα για την custom κατασκευή λογισμικού

#1 Αυξημένη αποδοτικότητα

Το εξατομικευμένο custom λογισμικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι μια εξατομικευμένη εφαρμογή ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Σας βοηθά με τις καθημερινές εργασίες μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι εφαρμογές  του εμπορίου από την άλλη, είναι πιο γενικές και έτσι πρέπει να βρείτε λύσεις για να ταιριάξετε στις διαδικασίες τους.

#2 Εύκολα επεκτάσιμο λογισμικό

Καθώς η επιχείρηση σας αναπτύσσεται, θα πρέπει παράλληλα να αναπτύσσονται οι ψηφιακές σας λύσεις. Το εξατομικευμένο λογισμικό κάνει ακριβώς αυτό. Σας προσφέρει γερά θεμέλια, στα οποία μπορείτε εύκολα να πατήσετε για να φιλοξενήσετε καλύτερα περισσότερους χρήστες και υψηλότερους όγκους δεδομένων. Με τα εμπορικά λογισμικά, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

#3 Ισχυρότερη ασφάλεια

Το πρόβλημα με τα εμπορικά λογισμικά είναι ότι μπαίνουν ευκολότερα στο στόχαστρο των χάκερ, διότι χρησιμοποιούνται από περισσότερες επιχειρήσεις. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι το εξατομικευμένο λογισμικό θα αποτρέψει από μόνο του μια επίθεση, αλλά σίγουρα οι πιθανότητες είναι μειωμένες.

#4 Η custom ανάπτυξη λογισμικού έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Όταν αγοράζετε ένα λογισμικό εμπορίου, δεν ξέρετε πραγματικά μέχρι πότε θα υπάρχει. Σίγουρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, όσο διαθέτετε ένα μηχάνημα που να το «τρέχει», αλλά σε κάποιο σημείο, οι προγραμματιστές του θα διακόψουν την ενημέρωση του. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν θα είστε σε θέση να επιδιορθώσετε τα αδύναμα σημεία και θα καταλήξετε με ξεπερασμένο λογισμικό. Με το εξατομικευμένο λογισμικό, θα είσαι ο κάτοχος, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να το ενημερώνετε, όποτε εσείς θελήσετε.

#5 Ευκολότερη ενσωμάτωση

Κάθε φορά που αποφασίζετε να εισάγετε νέο λογισμικό στο ψηφιακό οικοσύστημα σας, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο καλά θα αλληλεπιδράσει με τις υπόλοιπες εφαρμογές που ήδη χρησιμοποιείτε. Οι προγραμματιστές το γνωρίζουν αυτό, γι’ αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν το λογισμικό τους με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της συμβατότητας. Αυτό δεν είναι εφικτό να συμβεί με τους προγραμματιστές εμπορικών λογισμικών, διότι δημιουργούν ένα εργαλείο που ενσωματώνεται κυρίως σε δημοφιλείς εφαρμογές. Το εξατομικευμένο λογισμικό ακολουθεί πιστά την ενσωμάτωση, δεδομένου ότι αυτές οι εφαρμογές αναπτύσσονται για να αλληλεπιδρούν με το οικοσύστημα σας ως έχει.

#6 Η custom κατασκευή λογισμικού έχει χαμηλότερο κόστος

Αυτό μπορεί να φαίνεται παράλογο, εφόσον η ανάπτυξη του δικού σας λογισμικού από το μηδέν, έχει υψηλότερο κόστος από την αγορά ενός έτοιμου εμπορικού λογισμικού. Ωστόσο, αυτή η διαφορά μπορεί να περιοριστεί ή να εξαφανιστεί εντελώς με την πάροδο του χρόνου, πληρώνοντας για ετήσιες άδειες χρήσης. Με την custom ανάπτυξη λογισμικού, θα πληρώσετε εκ των προτέρων, αλλά θα αποκτήσετε οφέλη ζωτικής σημασίας.

Custom ανάπτυξη λογισμικού – ένα πραγματικό πλεονέκτημα

Τώρα που έχετε διαβάσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την custom κατασκευή λογισμικού, βλέπετε σίγουρα ότι είναι ένας περίπλοκος κόσμος. Το εξατομικευμένο λογισμικό μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά μόνο αν ξέρετε πότε να το κυνηγήσετε και πως να το κάνετε πιο επιτυχημένο. Για οποιαδήποτε απορία, η έμπειρη ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει να καταλήξετε στο σωστό εξατομικευμένο λογισμικό για τις ανάγκες της επιχείρησής σας και να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μία λύση βασισμένη στις ανάγκες της επιχείρησής σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.