BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Αύξηση πωλήσεων Β2Β, 5 συμβουλές

αύξηση πωλήσεων Β2Β

Αύξηση πωλήσεων Β2Β: αναρωτιέστε πως να αυξήσετε τα κέρδη σας σε κάθε κατασκευή eshop B2B; Ας το δούμε από την αρχή!

Οι περισσότεροι έμποροι γνωρίζουν τη βασική διαφορά μεταξύ της διαδικασίας αγορών Β2C και B2B. Οι συναλλαγές των καταναλωτών είναι συνήθως απλούστερες, εξορθολογισμένες και βασισμένες στο συναίσθημα. Αντίθετα, η μετατροπή των επιχειρήσεων σε πελάτες είναι σταδιακή, πολύπλοκη και συνήθως χαρακτηρίζεται από γραφειοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Ποιές είναι οι κατηγορίες ηλεκτρονικού εμπορίου και σε τι διαφέρουν;

Όσοι εργάζονται στο σχεδιασμό της εμπειρίας χρήστη και ο ux σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι το πεδίο τους, είναι εξοικειωμένοι με αυτή τη διαφορά. Δημιουργούν την ιδανική εμπειρία χρήστη για μία ιστοσελίδα B2C, γνωρίζοντας ότι απαιτεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από την εμπειρία χρήστη σε μία κατασκευή ιστοσελίδας Β2Β.

Έτσι, ενώ μία μακροσκελής διαδικασία αγορών είναι κάτι σύνηθες στο μοντέλο Β2Β, υπάρχουν ακόμα αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στην εμπειρία χρήστη για να επιταχύνετε την διαδικασία αγορών. Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να ενισχύσετε την μετατροπή, και να επιτύχετε αύξηση πωλήσεων Β2Β όταν απευθύνεστε σε αγοραστές – επιχειρήσεις.

Δώστε έμφαση στη φερεγγυότητα για αύξηση πωλήσεων Β2Β

Παρόλο που αυτό παραμένει πάντα επίκαιρο, οι ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου Β2C, αποπνέουν μια εικόνα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στο χρήστη, η οποία είναι απαραίτητη και για τις εταιρείες Β2Β.

Συνήθως οι συναλλαγές Β2Β αποτελούν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις με μία εκτεταμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Κανένας πελάτης δεν θα πάρει την απόφαση να συνεργαστεί μαζί σας, αν δεν έχετε εδραιώσει πρώτα μια σταθερή βάση εμπιστοσύνης.

Από άποψη σχεδιασμού εμπειρίας χρήστη, αυτό σημαίνει ότι αξιοποιείτε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για να τονίσετε την φερεγγυότητα της εταιρείας σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχετε, όπως απόψεις πελατών ή κριτικές προϊόντων. Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πιο διακριτικές τεχνικές, όπως μία λίστα με τους πιο αξιόλογους πελάτες σας ή με πιστοποιητικά και βραβεύσεις.

αύξηση πωλήσεων Β2Β

Εστιάστε στο περιεχόμενο σε κάθε κατασκευή eshop B2B

Τα γραφικά είναι το βασικό χαρακτηριστικό που έχει κάθε κατασκευή ιστοσελίδων Β2C. Οι online επιχειρήσεις προσπαθούν πάντα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους με μοντέρνους ή δημιουργικούς τρόπους. Αυτό δε σημαίνει ότι τα γραφικά δεν είναι σημαντικά στην κατασκευή πλατφόρμας Β2Β, αλλά για αύξηση πωλήσεων Β2Β ο πρωταγωνιστής θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο.

Ο custom σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να προσαρμοστεί για να υποστηρίζει και να τονίζει το περιεχόμενο σας. Eίτε πρόκειται για μια προσεγμένη συλλογή από αρχεία προς λήψη είτε απλά για το blog της εταιρείας σας, πρέπει να είναι άρτιο σχεδιαστικά.

Κι αν δημογραφικά ο στόχος σας είναι διαφορετικός, εξετάστε το ενδεχόμενο να εξατομικεύσετε την εμπειρία της ιστοσελίδας σας. Πώς; Προσφέροντας δυναμικό περιεχόμενο. Αυτό είναι περιεχόμενο προσαρμοσμένο σε ένα τμήμα της βάσης χρηστών σας, που μπορεί να αναγνωρίσει ποιος βλέπει τι και να ανταποκριθεί ανάλογα.

Τελειοποιήστε τα call-to-action για αύξηση πωλήσεων Β2Β

Τα call-to-action είναι υψίστης σημασίας για κάθε ιστοσελίδα. Είτε πρόκειται για κατασκευή eshop, δημιουργία microsite, κάποια δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας, τη δημιουργία blog ή μια ιστοσελίδα χονδρικής. Η δημιουργία πλατφόρμας Β2Β δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, αν και σε αυτή την περίπτωση, η πρόσκληση σε δράση πρέπει να εφαρμοστεί λίγο διαφορετικά από το συνηθισμένο.

Όπως στις ιστοσελίδες Β2C, έτσι και στις ιστοσελίδες Β2Β το κουμπί CTA πρέπει να είναι ξεκάθαρο και εύκολα ορατό. Σε αυτή όμως την περίπτωση πρέπει να αποπνέει διακριτικότητα και επαγγελματισμό και να μην είναι τόσο φανταχτερό, όπως στις επιχειρήσεις Β2C. Να θυμάστε ότι, ακόμα, χρειάζεται να δελεάσετε το χρήστη χονδρικής με κάτι ελκυστικό και αξιοπρόσεκτο.

Παρουσιάστε λεπτομερώς τα προϊόντα στο eshop χονδρικής σας

Έχει ήδη αναφερθεί ότι η δυσκολία μετατροπής και η αύξηση πωλήσεων Β2Β έγκειται στην πολυπλοκότητα και την έκταση της. Μέρος αυτού μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι πολλά προϊόντα Β2Β πρέπει να ταιριάζουν στις μοναδικές απαιτήσεις και προδιαγραφές μιας εταιρείας.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε κάποιες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα σας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το προϊόν που πουλάτε, θα πρέπει να διασυνδεθεί με τις προυπάρχουσες λειτουργίες που επιθυμεί ο πελάτης. Επομένως, είναι σημαντικό να παρουσιάσετε τη συμβατότητα και τις δυνατότητες των προϊόντων σας. Ανάλογα με το προϊόν, αυτές μπορεί να είναι τεχνικές προδιαγραφές, πληροφορίες AΡΙ, εγγύηση, λεπτομέρειες ενοποίησης και πολλά άλλα.

αύξηση πωλήσεων Β2Β

Κάντε τη δουλειά για εκείνους

Όλες οι παραπάνω συμβουλές για αύξηση πωλήσεων Β2Β έχουν έναν κοινό παρονομαστή: κάνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του πελάτη ευκολότερη. Με αυτό τον τρόπο σκέφτονται οι πελάτες την αλληλεπίδραση με την επιχείρησή σας – είναι κριτήριο για το αν θα συναλλάσσονται ή όχι μαζί σας.

Και επειδή σχεδόν πάντα η λήψη αποφάσεων για επιχειρήσεις Β2Β αποτελεί μια μακροχρόνια δέσμευση, υπάρχει σχεδόν πάντα πίεση από την πλευρά του πελάτη να κάνει την σωστή επιλογή. Γι’ αυτό βοηθήστε τους. Στην πραγματικότητα, κάντε την δουλειά για εκείνους, ‘λύστε τους τα χέρια’, οτιδήποτε κι αν περιλαμβάνει η κίνηση αυτή.

Συνοψίζοντας

Η μετατροπή της επιχείρησης σας σε B2B και η αύξηση πωλήσεων Β2Β δεν είναι εύκολη υπόθεση, γι’ αυτό πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και καλη διάθεση. Είναι μια διαδικασία που αξίζει να περάσετε αν η δυναμική της επιχείρησης σας μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας εταιρείας. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές που συγκεντρώσαμε για εσάς και θα δείτε ότι οι κόποι σας θα ανταμειφθούν! Επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα της AppGene, με εξειδίκευση στην custom κατασκευή eshop B2B. Είναι η καλύτερη εταιρία κατασκευής eshop για να σας βοηθήσει να μετατρέψετε το επιχειρηματικό όραμα της επιχείρησής σας σε πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.