BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Καλύτερες Πρακτικές Σχεδιασμού Ιστοσελίδων, 5 συμβουλές

πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων

Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, κατά τη δημιουργία website  και την κατασκευή eshop στο ηλεκτρονικό εμπόριο.  Ξεκινώντας, παρακάτω θα βρείτε τις πέντε καλύτερες πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μία μοναδική εμπειρία αγορών για τους πελάτες σας.

Κατα το σχεδιασμό ιστοσελίδων, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις πέντε παρακάτω πρακτικές:

  1. Δείξτε την μοναδική αξία που μπορείτε να προσφέρετε στην αρχική σελίδα
  2. Κρατήστε το πιο σημαντικό περιεχόμενο “above the fold”
  3. Συμπιέστε τις εικόνες ώστε να βελτιώσετε το χρόνο φόρτωσης της σελίδας
  4. Περιορίστε τις περιττές πληροφορίες από τις σελίδες προϊόντων
  5. Βελτιστοποιείστε το σχεδιασμό σας για κινητές συσκευές

Φανερώστε την μοναδική αξία που προσφέρει η επιχείρησή σας στην αρχική σελίδα eshop και website

Προσελκύστε τα άτομα που σας επισκέπτονται πρώτη φορά και δημιουργήστε ισχυρότερους δεσμούς με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες σας, παρουσιάζοντας στην αρχική σας σελίδα την πρόταση μοναδικής αξίας. Οι καταναλωτές δεν έχουν υπομονή και θέλουν να γνωρίζουν απευθείας πως ένα brand θα τους ωφελήσει. Βεβαιωθείτε ότι η πρόταση μοναδικής αξίας απαντά τις ακόλουθες ερωτήσεις, ώστε οι πελάτες σας να πειστούν με το που βρεθούν στην αρχική σας σελίδα:

  • Τι πουλάει αυτό το brand;
  • Πόσο θα κοστίσει στους πελάτες;
  • Τι αξία θα τους παρέχει;
  • Ποιό είναι το σημείο υπεροχής των προιόντων/ υπηρεσιών;

Γίνετε δημιουργικοί σχετικά με τον τρόπο που θα περιγράψετε την πρόταση μοναδικής αξίας και θυμηθείτε να είστε σύντομοι, αλλά εντυπωσιακοί. Κάντε τη να τραβήξει την προσοχή, χρησιμοποιώντας χρώματα με αντιθέσεις και μία μεγάλη γραμματοσειρά. Για περισσότερα σχεδιαστικά tips, ώστε να προσελκύσετε τους χρήστες στην αρχική σας σελίδα, ακολουθήστε τις παρακάτω πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Κρατήστε το πιο σημαντικό περιεχόμενο “above the fold”, μία βασική από τις πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων

Προφανώς θα απορείτε για το τι θεωρείται “above the fold”. Πρόκειται για το πάνω μέρος που βλέπει ένας χρήστης πριν αρχίσει να σκρολάρει στην ιστοσελίδα σας. Το περιεχόμενο σε αυτό το σημείο είναι το πιο σημαντικό και βοηθά να δελεάσετε τους χρήστες να ασχοληθούν με την ιστοσελίδα σας.

Υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτείτε να αποφασίσετε ποιες πληροφορίες είναι μεγαλύτερης αξίας. Τα διάφορα brands συνήθως σε αυτό το σημείο περιλαμβάνουν την πρόταση μοναδικής αξίας με κάποιο ξεκάθαρο call-to-action κουμπί. Παρόλο που υπάρχει χώρος για περισσότερα, είναι σημαντικό το πάνω μέρος των σελίδων να μην είναι φορτωμένο με περιττές πληροφορίες.

Συμπιέστε τις εικόνες ώστε να βελτιώσετε το χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας

Η βελτίωση των χρόνων φόρτωσης μια ιστοσελίδας είναι ένα σημαντικός παράγοντας κατά την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO και τη δημιουργία θετικής εμπειρίας χρήστη. Όσον αφορά την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας, έχει φανεί ότι τα πρώτα 5 δευτερόλεπτα έχουν τον υψηλότερο αντίκτυπο στο ποσοστό μετατροπής. Επιπλέον, η συγκριτική αξιολόγηση έχει δείξει ότι 100-200 χιλιοστά του δευτερολέπτου είναι ο βέλτιστος χρόνος φόρτωσης μίας σελίδας.

Περιορίστε το περιττό κείμενο στις σελίδες προϊόντων eshop

Περιορίστε το περιττό κείμενο στις σελίδες προϊόντων eshop ώστε να αποφύγετε τις υπερφορτωμένες σελίδες και βοηθήστε τους πελάτες σας να εστιάσουν στην προσθήκη του προϊόντος στο καλάθι αγορών. Καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε λεπτομερείς περιγραφές προϊόντων και πληροφορίες που είναι περισσότερο σχετικές με τον πελάτη. Αυτό βέβαια διαφέρει από επιχείρηση σε επιχείρηση.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα χρειαστεί να συμπεριλάβετε στις σελίδες προϊόντων eshop είναι τα εξής: 

  • το όνομα του προϊόντος (ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν τι πρόκειται να αγοράσουν)
  • διαφορετικές επιλογές (όπως χρώματα, μεγέθη κ.α.)
  • την τιμή
  • ένα κουμπί call-to-action.

Δευτερεύουσες πληροφορίες (όπως υφάσματα, κριτικές κ.α.) θα πρέπει να βρίσκονται συμπληρωματικά, ώστε να αποφύγετε να αποσπάσετε την προσοχή του καταναλωτή από το ζητούμενο. Την ολοκλήρωση αγοράς στο eshop.

πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων

Βελτιστοποιείστε το σχεδιασμό για κινητές συσκευές σε κάθε κατασκευή eshop, σημαντικό ανάμεσα στις πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων

59%. Αυτό είναι το ποσοστό των ατόμων που πιστεύουν ότι οι αγορές από το κινητό είναι σημαντικές, όταν χρειάζεται να αποφασίσουν το brand από το οποίο θα ψωνίσουν (σύμφωνα με μία έρευνα της Google). Είναι πολύ σημαντικό να βελτιστοποιήσετε τις σελίδες σας για κινητές συσκευές και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη.

Όταν εφαρμόζετε τις πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων που αναφέρθηκαν, θα χάσετε ενδεχομένως μεγάλο ποσοστό κέρδους, αν δεν βελτιστοποιήσετε το κατάστημα σας για κινητές συσκευές. Θα πρέπει η εταιρία κατασκευής eshop να φροντίσει ώστε το eshop σας να είναι responsive στις φορητές συσκευές δίνοντας απόλυτη έμφαση στην εμπειρία χρήστη.

Συνοψίζοντας

Οι παραπάνω πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων έχουν ως σκοπό να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη και να δημιουργήσετε μία σχέση δέσμευσης με τους πελάτες σας σε κάθε κατασκευή eshop και ιστοσελίδων. Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε το δικό σας eshop που θα ξεχωρίζει σχεδιαστικά και θα προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι online αγορών, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα. Η ομάδα της AppGene είναι στη διάθεσή σας για custom κατασκευή eshop και ιστοσελίδων και φυσικά, με απλότητα και λειτουργικότητα στο σχεδιασμό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.