BLOG / DIGITAL MARKETING

Διαφημιστικά banners και πως να τα εκμεταλλευτείτε

Διαφημιστικά banners

Τα διαφημιστικά banners είναι συνήθως εικαστικά που παρουσιάζονται εμφανώς στην κορυφή της ιστοσελίδας, ενώ συνήθως καλύπτουν επιφάνεια όση και το πλάτος της σελίδας. Τα διαφημιστικά banners χρησιμοποιούνται για να αποδώσουν το πιο σημαντικό περιεχόμενο της σελίδας και θα πρέπει να αποτελούν μια καθαρή κλήση σε δράση (CTA).

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα διαφημιστικά banners;

Τα φυσικά καταστήματα, προτού ξεσπάσει η πανδημία, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν διαφορετικούς τύπους αξιομνημόνευτης εμπειρίας κατά την επίσκεψη των πελατών στο κατάστημα. Με τον ίδιο τρόπο, και οι επιχειρήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο χρησιμοποιούν τα hero banners για να παρέχουν μια ουσιαστική εμπειρία στους διαδικτυακούς καταναλωτές.

Τα διαφημιστικά hero banners είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν οι χρήστες, όταν εισέρχονται σε μια ιστοσελίδα. Επομένως παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να βάλουν τους επισκέπτες στη σωστή διάθεση. Αν θέλετε να εκπλαγούν οι επισκέπτες από το brand και τα προϊόντα σας, ώστε να τους εμπνεύσετε να αναλάβουν δράση, εκμεταλλευτείτε με τον σωστό τρόπο τα διαφημιστικά banners.

Εξαιρετικά παραδείγματα διαφημιστικών banners

Διαφημιστικά banners

Παράδειγμα Hero Banner σε eshop πελάτη μας Londonboutique.gr

Διαφημιστικά banners βασισμένα στο προϊόν

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν φυσικά προϊόντα έχουν το πλεονέκτημα επίδειξής τους στα hero banners. Μια εντυπωσιακή φωτογραφία που να απεικονίζει στο κέντρο το προϊόν, μαγνητίζει αμέσως τα βλέμματα και την προσοχή των χρηστών. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να στρέψετε το ενδιαφέρον σε νέες κυκλοφορίες προϊόντων ή να εξάψετε τη φαντασία των χρηστών για καινούργια προϊόντα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαφημιστικά banners με εικόνες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες δεν θέλουν να εστιάσουν στο προϊόν, αλλά στο μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν μέσω της εικόνας που απεικονίζεται στα hero banners. Οι εικόνες που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούν να κάνουν επίκληση στο συναίσθημα των χρηστών.

Διαφημιστικά banners με γραφικά

Τα hero banners γραφικών που χρησιμοποιούν δημιουργικά εικαστικά αποτελούν μια μορφή τέχνης. Τέτοιου είδους hero banners συνιστούν έναν δημιουργικό τρόπο να μεταφέρετε το μήνυμα του brand σας, το οποίο θα σας επιτρέψει να είστε εντελώς πρωτότυποι και μοναδικοί, ενώ την ίδια στιγμή θα συμβαδίζετε και με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό που επικρατεί στην ιστοσελίδα σας.

Ακόμη, τα hero banners σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμοστείτε γρήγορα στις τρέχουσες και κορυφαίες  σχεδιαστικές τάσεις.

Διαφημιστικά banners

Παράδειγμα Hero Banner σε eshop πελάτη μας Londonboutique.gr

Διαφημιστικά banners σε μορφή carousel

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα hero banners σε μορφή carousel, τα οποία δημιουργούν τον απαραίτητο χώρο στα brands, ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν αρκετά διαφορετικά μηνύματα. Συνήθως υπάρχουν σημεία ελέγχου του carousel, ώστε να μπορούν εύκολα οι χρήστες να σταματήσουν την αλλαγή εικόνων ή να πλοηγηθούν εύκολα στα hero banners που απαρτίζουν το carousel.

Διαφημιστικά banners σε μορφή βίντεο

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντικά, είναι τα διαφημιστικά banners που περιέχουν κάποιο βίντεο αντί για εικόνες, ώστε να τραβήξουν την προσοχή των χρηστών. Σκεφτείτε το σαν ένα ενδιαφέρον τρέιλερ ταινίας που βάζει σε πειρασμό τους χρήστες να θέλουν να δουν περισσότερα. Αυτά τα βίντεο – hero banners είναι συνήθως τόσο θελκτικά, που κάνουν τους θεατές να ξεχνούν για λίγο την πραγματικότητα και τους ωθούν στο να παραδοθούν ολοκληρωτικά στη φαντασία τους.

Με λίγα λόγια

Τα διαφημιστικά banners είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο σχεδιασμού που πρέπει να συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Θα δώσουν νέο αέρα και ύφος στο σχεδιασμό σας, θα συμβάλλουν στην ικανοποίηση καταναλωτών κι ενδεχομένως να ωθήσουν σε αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι χρήστες λατρεύουν τις ιστοσελίδες που προσπαθούν να τους προσφέρουν το κάτι παραπάνω και που ενδιαφέρονται για την εμπειρία των επισκεπτών. Η έμπειρη ομάδα της AppGene σε δημιουργία και σχεδίαση ιστοσελίδας μπορεί να σας βοηθήσει να εντάξετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εργαλείο αυτό στη ιστοσελίδα ή και το eshop σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.