BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Εξατομίκευση στο e-commerce, τρόποι να επιτύχετε

Εξατομίκευση στο e-commerce

Εξατομίκευση στο e-commerce, η εμπειρία αγορών που κάθε καταναλωτής χρειάζεται.

Η εξατομικευμένη εμπειρία των πελατών είχε πάντοτε ιδιαίτερη σημασία για τις επιχειρήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο. H σημασία αυτή έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας όπως είναι φυσικό. Με τη μείωση της φυσικής παρουσίας να αποτελεί τη νέα πραγματικότητα, οι πελάτες χρειάζονται ειλικρινή εξατομικευμένη προσοχή μέσω Διαδικτύου περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Αυτό είναι δυσκολότερο στην πράξη βέβαια. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να προσφέρετε στους πελάτες σας μια μοναδική αγοραστική εμπειρία που να απευθύνεται στις ανάγκες τους σε πραγματικό χρόνο; Να είστε βέβαιοι ότι οι επιχειρήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο κυνηγούν συνεχώς ευκαιρίες που θα τους προσφέρουν νέους τρόπους, ώστε να το πετύχουν.

Εξατομίκευση στο e-commerce, παραδείγματα στρατηγικής

Βοηθήστε τους πελάτες να βρουν το κατάλληλο προϊόν για εκείνους

Αν οι πελάτες σας χρειάζεται να διαλέξουν ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές εκδοχές ενός προϊόντος για να ολοκληρώσουν την αγορά τους, σκεφτείτε και προσφέρετε τους τρόπους για να το πετύχουν αυτό απρόσκοπτα. Τα κουίζ βοηθούν σημαντικά σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων

Μία από τις πιο πετυχημένες τακτικές με σκοπό την εξατομίκευση στο e-commerce. Το να έχετε προσφέρει την απάντηση στις ερωτήσεις των πελατών εκ των προτέρων, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να εξασφαλίσετε μια μοναδική αγοραστική εμπειρία. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να εντάξετε τους πελάτες σας σε μια συγκεκριμένη κατηγορία και θα ξέρετε πως να ανταποκριθείτε στις ανάγκες τους από τη στιγμή που θα εισέλθουν στην αρχική σας σελίδα.

Εξατομίκευση στο τελικό προιόν

Το να προσφέρετε στους πελάτες την ευκαιρία να σχεδιάσετε από κοινού το προϊόν που επιθυμούν να αγοράσουν, πάει ένα βήμα πιο μακριά την εξατομικευμένη εμπειρία αγορών. Αυτού του είδους η εξατομίκευση στο e-commerce μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στα χρώματα του προϊόντος, χρήση προσωποποιημένων εικόνων προς αποτύπωση επάνω στο προϊόν κ.α.

Έξυπνες και σχετικές με το προϊόν κριτικές

Η κοινωνική κρίση λειτουργεί ως η νούμερο 1 κινητήρια δύναμη για την ολοκλήρωση των αγορών. Γι’ αυτό το λόγο, οι κριτικές και αξιολογήσεις προϊόντων είναι το βασικότερο εργαλείο για να πετύχετε αυτού του είδους την εξατομίκευση στο e-commerce.

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να σας ωφελήσει ακόμα περισσότερο, αν οι κριτικές των πελατών είναι συγκεκριμένες και κατατοπιστικές. Ίσως θα μπορούσατε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο του να προσθέσετε ένα φόρουμ ανοιχτού διαλόγου, ώστε να επιτρέψετε στους χρήστες να συνδεθούν και να συζητήσουν την εμπειρία τους με το brand σας.

Εκμάθηση του εξατομικευμένου προϊόντος

Η δημιουργία ενός εξατομικευμένου ταξιδιού χρήστη μέσω της εκμάθησης μπορεί να συμβάλλει στην εξατομίκευση στο e-commerce και κατ’ επέκταση στην αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Κάποιες φορές, η εφαρμογή της παραπάνω τακτικής είναι επιτακτική ανάγκης.

Χρήση Augmented Reality για καλύτερη εμπειρία πελατών στην πραγματική ζωή

Ένας ακόμη αποτελεσματικός τρόπος, που συμβάλλει στην εξατομίκευση στο e-commerce και προσφέρει στους πελάτες μια καλύτερη αίσθηση και εικόνα του προϊόντος, ακόμα κι αν διαθέτετε μόνο ψηφιακή παρουσία, είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού showroom. Αυτή η λειτουργία αποδίδει τέλεια τόσο μέσω ιστοσελίδας, όσο και σε συνδυασμό με μια εφαρμογή. Πρωτοπόροι στην ενσωμάτωση της επαυξημένης πραγματικότητας με σκοπό την εξατομίκευση στο e-commerce είναι τα ΙΚΕΑ.

Εξατομίκευση στο e-commerce

Εταιρική πολιτική με επίκεντρο τον πελάτη

Τέλος, μια πολύ σημαντική αναβάθμιση της εξατομίκευσης στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα μπορεί να επιτυγχάνεται μέσω της πολιτικής επιστροφών σας. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των πελατών θα επιστρέψουν στο κατάστημά σας, αν θεωρήσουν την πολιτική επιστροφών σας ικανοποιητική.

Συμπεραίνοντας

Έχετε ενσωματώσει τις τελευταίες τάσεις στο δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα; Η εξατομίκευση της αγοραστικής εμπειρίας μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στο ποσοστό μετατροπής, την αναγνωρισιμότητα του brand και την αφοσίωση των πελατών. Είναι μια ισχυρή στρατηγική, την οποία μπορείτε να ενσωματώσετε στο γενικό σχέδιο πωλήσεων και μάρκετινγκ που ακολουθείτε.

Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε τη μέγιστη εμπειρία στους πελάτες σας επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene. Η πολυετής εμπειρία σε κατασκευή eshop και custom λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου θα σας προσφέρουν το ιδανικό αποτέλεσμα για την επιχείρησή σας, βασισμένο στις ανάγκες της και των πελατών σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.