BLOG / BLOG

Δημιουργία user friendly εφαρμογών, 9 συμβουλές

Δημιουργία user friendly εφαρμογών

Δημιουργία user friendly εφαρμογών: πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι η εφαρμογή σας είναι εύχρηστη και φιλική προς τους χρήστες;Ας αρχίσουμε από την αρχή!

Τι σημαίνει user friendly εφαρμογή;

User friendly εφαρμογή είναι μία mobile εφαρμογή που είναι εύκολη στη χρήση, απλή, την οποία ο χρήστης χρησιμοποιεί με ευκολία. Ο καταναλωτής μπορεί σε μία user friendly εφαρμογή να εμπιστευθεί το προϊόν. H υψηλή πολυπλοκότητα δεν αρέσει στο χρήστη.

Πως δημιουργείται μία user friendly εφαρμογή που θα αγαπήσουν οι χρήστες;

Υπάρχουν απεριόριστες κατηγορίες ατόμων που μπορείτε να στοχεύσετε, οι οποίοι έχουν διαφορετικές ανάγκες και προσδοκίες. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με τη δημιουργία user – friendly  εφαρμογών.

Κάντε την εφαρμογή χρήσιμη!

Υπάρχει ένα στοιχείο – κλειδί για τη δημιουργία mobile εφαρμογής. Μία εφαρμογή πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να βοηθάει το χρήστη με πραγματικό τρόπο, όπως να του εξοικονομεί χρόνο,  χρήμα και γενικά να κάνει τη ζωή του ευκολότερη.

Ένα καλό σημείο να ξεκινήσετε είναι ενσωματώνοντας την αξία του χρήστη. Απευθύνεται η επιχείρηση σας σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα; Προσπαθήστε να το εξηγήσετε σε μία πειστική πρόταση.

Κατανοήστε σε βάθος τους χρήστες σας

Χρειάζεται να προσφέρετε σε μία ομάδα ατόμων τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την εφαρμογή σας πριν κυκλοφορήσει. Τα άτομα αυτά δεν θα πρέπει να έχουν εμπλακεί στην διαδικασία του σχεδιασμού ή της ανάπτυξης του προϊόντος.

Τι θα ελέγξετε; Το πως πλοηγούνται στην εφαρμογή, το αν είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση και αν τους προκαλεί σύγχυση. Τα social media είναι ένα εξαιρετικό μέρος να ρωτήσετε μη εμπλεκόμενα άτομα για το πως θα μπορέσετε να βελτιώσετε την εφαρμογή σας και τι περιμένουν από αυτήν.

Βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή πολύ εύκολα

Οι εφαρμογές που απαιτούν από τους χρήστες να εγγραφούν είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Ο εξαναγκασμός των ατόμων για αυτό το βήμα δημιουργεί πολύ υψηλό bounce rate. Ξεφορτωθείτε κάθε εμπόδιο, όπως προσωπικά στοιχεία ή λεπτομέρειες πιστωτικής κάρτας, πριν ακόμα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Αν η εφαρμογή σας απαιτεί κάποια από αυτά δεν είναι πρόβλημα, αλλά βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας αρέσει στους χρήστες πριν τους ζητήσετε να δεσμευτούν και να σας εμπιστευτούν. Όχι πριν καν τη χρησιμοποιήσουν!

Χρησιμοποιήστε σωστές τακτικές για ανάπτυξη εφαρμογής

Με τόσες εφαρμογές να κυκλοφορούν και λίγες από αυτές να έχουν πραγματικά πετύχει, είναι έξυπνο να ακολουθήσετε τα χνάρια εκείνων που τα κατάφεραν. Αυτό δε σημαίνει να τους αντιγράψετε, αλλά να μην επαναλάβετε τα λάθη που έκαναν πολλοί πριν από εσάς.

Είναι πολύ λογικό να θέλετε να αφήσετε την φαντασία και τη δημιουργικότητά σας ελεύθερες, αλλά η αλήθεια είναι ότι, όσον αφορά το σχεδιασμό μιας mobile εφαρμογής, πρέπει να είναι λειτουργικός. Αυτό σημαίνει ότι, όσο πιο πολύ πειραματίζεστε, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα η εφαρμογή σας να αποτύχει.

Σχεδιάστε σημεία επαφής με το χρήστη της εφαρμογής

Σκεφτείτε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου ο χρήστης μπορεί να θέλει να  χρησιμοποιήσει την εφαρμογή και προετοιμαστείτε κατάλληλα. Από τεχνική σκοπιά, οι ειδοποιήσεις push είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, το οποίο θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε.

Βέβαια, τα άτομα έχουν ανάμεικτα συναισθήματα για αυτές, αυτό όμως επειδή πολλές εφαρμογές κάνουν υπερβολική χρήση αυτού του εργαλείου ή το χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο. Όταν όμως χρησιμοποιείται σωστά, οι ειδοποιήσεις push προσελκύουν τα άτομα πίσω στο προϊόν, τη στιγμή που είναι περισσότερο αναγκαίο.

Ενσωματώστε ό,τι είναι δυνατό στην mobile εφαρμογή σας

Αυτό συνοψίζεται στην φράση “μην επανεφεύρετε τον τροχό”. Αν χρειάζεστε ένα σύστημα πληρωμών ή μία επιλογή για κοινοποίηση αρχείων, χρησιμοποιήστε  εργαλεία, τα οποία τα άτομα ήδη γνωρίζουν.

Δημιουργήστε όμορφα πράγματα που να ελκύουν τους χρήστες

Όσο και αν η κεντρική λειτουργία του σχεδιασμού είναι η καλή εμπειρία χρήστη, δεν θα πρέπει να υποτιμήσετε την καλή εμφάνιση του προϊόντος. Είναι πολύ λογικό τα άτομα να προτιμούν όμορφα πράγματα, γι’ αυτό η επένδυση σας σε άριστο σχεδιασμό, θα σας αποζημιώσει.

Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον

Αν ζητάτε λεπτομέρειες για πιστωτικές κάρτες, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αξιόπιστους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

Εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια της εφαρμογής σας, είναι ασφαλέστερο να ενσωματώσετε την σύνδεση σε μια εφαρμογή μέσω ενός facebook ή Google λογαριασμού. Αυτή είναι μία αποδεκτή από τους χρήστες πρακτική, διότι σημαίνει ότι δε χρειάζεται να εγγραφούν ξανά και απλά συνδέονται με τον social media λογαριασμό τους.

Η δημιουργία user friendly εφαρμογών προϋποθέτει να ακούτε τους χρήστες

Όπως γνωρίζετε, η πρόοδος της τεχνολογίας είναι ραγδαία. Η αλλαγή μεγέθους οθόνης στα smartphone μπορεί να απαιτεί προσαρμογή της διάταξης του προϊόντος. Επίσης, η συμπεριφορά των χρηστών αλλάζει συνεχώς.

Συνεχίστε να διαβάζετε και να απαντάτε στα σχόλιά τους, ενθαρρύνετε τους να σας δίνουν feedback και ενσωματώστε τις προτάσεις τους στην νέα έκδοση της εφαρμογής σας.

Με λίγα λόγια

Η δημιουργία user friendly εφαρμογών μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την επιχείρηση σας. Μπορεί να επιφέρει την ικανοποίηση καταναλωτών και στη συνέχεια επίτευξη του επιχειρηματικού σας οράματος. Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε μία mobile εφαρμογή απόλυτα χρηστική που θα λατρέψουν οι χρήστες, επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα της AppGene. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας με χρόνια εμπειρία σε δημιουργία εφαρμογών Android και iOS, μπορεί να σας βοηθήσει να επιτευχθούν οι επιχειρηματικοί σας στόχοι!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.