BLOG / BLOG

Κατασκευή application TikTok, κορυφαία στοιχεία για να εμπνευστείτε

Κατασκευή application TikTok

Κατασκευή application TikTok: Αναρωτιέστε πως θα μπορούσατε να φτιάξετε μια κατασκευή σαν το TikTok; Αυτή η δημοφιλής εφαρμογή έχει αναπτυχθεί πλέον σε μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες social media, ειδικά για τους χρήστες της γενιάς Z. Viral χορευτικά βίντεο, πρακτικά καθημερινά hacks, προτάσεις βιβλίων και άλλα. Όλα αυτά μπορούν να βρεθούν στο TikTok.

Η ζήτηση για εφαρμογές επεξεργασίας και κοινοποίησης βίντεο αυξάνεται καθημερινά, κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος της επιτυχίας του TikTok. Παρακάτω θα βρείτε κάποια από τα στοιχεία που καθιστούν αυτή την εφαρμογή κορυφαία επιλογή και γιατί η κατασκευή application tik tok είναι κάτι που θα μπορούσατε να επιθυμείτε.

Τι κάνει το TikTok εξαιρετικό;

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται σε βίντεο. Είτε είστε απλός χρήστης είτε δημιουργός περιεχομένου, η εφαρμογή είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του TikTok.

Ψάχνετε ένα αστείο βίντεο; Απλά ανοίξτε την εφαρμογή και θα δείτε ότι το feed σας θα έχει προσαρμοστεί σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας. Το TikTok θα σας προτείνει βίντεο βάσει των προτιμήσεων που υποδείξατε κατά την εγγραφή σας στην εφαρμογή, όπως επίσης κι από την προηγούμενη δραστηριότητά σας.

Ή μήπως είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το δικό σας περιεχόμενο; Η δημιουργία βίντεο δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν τόσο προσβάσιμη. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το κλιπάκι σας απευθείας στην εφαρμογή, επιλέγοντας ανάμεσα σε μια πληθώρα φίλτρων, οθόνες μετάβασης και ηχητικά εφέ. Η εφαρμογή θα σας προτείνει ακόμα και τι μουσική να χρησιμοποιήσετε κι αυτόματα θα περιορίσει τη διάρκεια του βίντεο, σύμφωνα με το ηχητικό εφέ που επιλέξατε. Ακούγεται πολύ απλό, σωστά;

Η απλότητα του TikTok είναι ένας από τους λόγους που είναι τόσο δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να μάθετε να τη χρησιμοποιείτε, μπορείτε αμέσως να ξεκινήσετε να παράγετε περιεχόμενο.

Κορυφαία στοιχεία που βοηθούν το TikTok να ξεχωρίσει

Το TikTok διαθέτει κάποια μοναδικά στοιχεία που εμπνέουν εκατομμύρια χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή. Αν σχεδιάζετε να προχωρήσετε σε παρόμοια κατασκευή application TikTok, πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε τουλάχιστον κάποια από τα παρακάτω στοιχεία.

Ένα ατελείωτο feed

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ένα από τα βασικότερα μυστικά επιτυχίας του TikTok είναι η ευκολία στη χρήση. Όλα τα βίντεο είναι οργανωμένα σε ένα συνεχές feed, κάτι το οποίο σαγηνεύει τους χρήστες από το ξεκίνημα. Η κατασκευή application TikTok ή κάτι παρόμοιο που έχετε κατά νου, απαιτεί ένα τέτοιο feed, το οποίο θα είναι κεντρικό στοιχείο της εφαρμογής και δε μπορεί να παραληφθεί.

Επίσης, ρίξτε μια μάτια στο interface του TikTok. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό, παρά μόνο τα βίντεο. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια παρόμοια εφαρμογή, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε πολύ καλά πως θα οργανώσετε τα βίντεο στο feed σας.

Πως το TikTok επιλέγει τι να εμφανίσει στο feed σας; Αλγόριθμοι, φυσικά. Λαμβάνουν υπόψιν την τοποθεσία σας, τι είναι δημοφιλές εκεί που βρίσκεστε, παγκόσμιες τάσεις, τις αλληλεπιδράσεις σας και τις κατηγορίες που προτιμάτε περισσότερο. Τα ανακατεύετε και το τέλειο feed είναι έτοιμο!

Εύκολη επεξεργασία και “ανέβασμα” βίντεο

Η παροχή απλών εργαλείων, ώστε να μπορούν οι χρήστες να επεξεργάζονται και να ανεβάζουν τα βίντεο τους, είναι το κεντρικό στοιχείο του TikTok. Η εφαρμογή κάνει την επεξεργασία των βίντεο υπόθεση 5 λεπτών, αντί πολυάριθμων ωρών μπροστά σε έναν υπολογιστή. Κι όταν προσθέτετε τη διάσταση των social media, είναι απόλυτα ξεκάθαρο γιατί η δημοφιλία του TikTok εκτινάχθηκε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Επομένως, τι επιλογές επεξεργασίας βίντεο προσφέρει το TikTok και, το πιο σημαντικό, γιατί θα πρέπει να τις έχει και η εφαρμογή σας; Πρώτα από όλα, παρέχει βασικές λειτουργίες, όπως περικοπή, περιστροφή και επιτάχυνση του βίντεο. Αν όμως θέλετε να προχωρήσετε σε κατασκευή application TikTok και να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, ετοιμαστείτε να εντάξετε κι επιπρόσθετα στοιχεία.

Στοιχεία όπως φίλτρα επαυξημένης πραγματικότητας, ηχητικά εφέ και τραγούδια που βρίσκονται στις τάσεις είναι μερικοί από τους λόγους που οι χρήστες λατρεύουν το TikTok. Οι χρήστες βλέπουν ένα trendy βίντεο και θέλουν να το αναπαράγουν ή, ενδεχομένως, να χρησιμοποιήσουν κάποια κοινά στοιχεία.

Το TikTok διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη τόσο οπτικών όσο και ηχητικών εφέ. Τώρα, εφόσον τα περισσότερα από αυτά έχουν προστεθεί στην εφαρμογή από τους ίδιους τους χρήστες, χρειάζεται να σκεφτείτε τι παραπάνω μπορείτε να προσφέρετε στους χρήστες, όταν ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας.

Likes και σχόλια

Τι το διασκεδαστικό έχει το να δημιουργείτε βίντεο χωρίς αλληλεπίδραση και feedback; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατασκευή application TikTok πρέπει να επιτρέπει τη δυνατότητα likes και σχολίων.

Σε αντίθεση με παρόμοιες εφαρμογές, το TikTok επέλεξε να τοποθετήσει την επιλογή του “like” σε ασυνήθιστο σημείο – δεξιά από το βίντεο αντί να το τοποθετήσει κάτω από το ίδιο το περιεχόμενο. Η εφαρμογή σας μπορεί να ακολουθήσει μια τυπική διάταξη ή μπορείτε να διαλέξετε κάτι πιο μοναδικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να μην προσθέσετε καν τη δυνατότητα “like”. Οι δημιουργικές ιδέες είναι απεριόριστες, μην ξεχνάτε όμως να δώσετε στους χρήστες σας την ευκαιρία να εκφράσουν με κάποιο τρόπο τις προτιμήσεις τους.

Εύκολη κοινοποίηση στις υπόλοιπες πλατφόρμες social media

Το TikTok δε λειτουργεί μεμονωμένα. Μπορείτε να βρείτε βίντεο από την πλατφόρμα και σε άλλα σημεία, όπως στο Instagram, YouTube ή Twitter. Επιτρέποντας στους χρήστες σας να κοινοποιούν τα βίντεο τους και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, κάνετε το περιεχόμενό τους πιο δημοφιλές και τους επιτρέπετε να μοιραστούν τα βίντεο αυτά με τους φίλους τους.

Παρόλο που η ενσωμάτωση social media δεν θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την κατασκευή application TikTok, η προσθήκη αυτής της λειτουργικότητας μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την εφαρμογή σας, ώστε να προσεγγίσετε περισσότερους χρήστες και να δημιουργήσετε μια μεγάλη κοινότητα.

Στοιχεία που δεν πρέπει να παραβλέψετε κατά την κατασκευή παρόμοιας εφαρμογής με το TikTok

Κατασκευή application TikTok

Προφίλ χρήστη

Η ύπαρξη προφίλ χρήστη είναι απαραίτητη για τις περισσότερες εφαρμογές, ειδικά για εκείνες που σχετίζονται με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Στο προφίλ των χρηστών υπάρχουν τρεις κατηγορίες: τα δικά τους δημόσια βίντεο, τα βίντεο που τους άρεσαν και τα βίντεο που επέλεξαν να κρατήσετε ιδιωτικά.

Επομένως, όλο το περιεχόμενο – τόσο εκείνο που δημιούργησαν όσο κι εκείνο που τους άρεσε – βρίσκεται σε ένα μέρος, κάνοντας το εύκολο να το βρουν και να το παρακολουθούν. Μπορούν επίσης να δουν ποιοι τους ακολουθούν και πόσα likes έχουν λάβει. Αυτή η λειτουργικότητα είναι παρόμοια με την αντίστοιχη του Instagram.

Εισερχόμενα μηνύματα και ειδοποιήσεις

Για να δουν πόσο καλά αποδίδουν τα βίντεο στην πλατφόρμα, οι χρήστες θα θέλουν να λαμβάνουν τακτικά updates. Το TikTok επέλεξε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή κατηγορία εισερχομένων μηνυμάτων γι’ αυτό το σκοπό, όπου μπορεί κανείς να δει όλες τις ειδοποιήσεις, όπως επίσης και μηνύματα από άλλους χρήστες.

Παρόλο που, κατά την κατασκευή application TikTok, μπορεί κανείς να διαλέξει να οργανώσει διαφορετικά το σύστημα ειδοποιήσεων, η ενσωμάτωση ειδοποιήσεων push είναι αναπόφευκτη.

Κέντρο ρυθμίσεων και διαχείρισης

Τελικά, υπάρχουν και τα στοιχεία που μπορεί να μην είναι τόσο προφανή και αναγκαία με μια πρώτη μάτια, αλλά είναι εξίσου απαραίτητα. Οι ρυθμίσεις αποτελούν το ιδανικό παράδειγμα. Οι περισσότεροι χρήστες εφαρμογών δε σκέφτονται τις ρυθμίσεις, έως ότου χρειαστεί να αλλάξουν κάτι. Η διαχείριση του λογαριασμού και των ειδοποιήσεων ή η αναφορά προβλημάτων είναι ένα στοιχείο που αργά ή γρήγορα οι χρήστες σας, θα αναζητήσουν.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το κέντρο διαχείρισης. Για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να ελέγχετε το περιεχόμενο των χρηστών σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας σας. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να διαγράψετε συγκεκριμένα βίντεο ή να μπλοκάρετε χρήστες.

Τέλος, θα χρειαστείτε ένα μέρος που θα συγκεντρώνονται και θα οργανώνονται όλα τα δεδομένα των χρηστών. Επομένως, δε μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή επεξεργασίας και κοινοποίησης βίντεο, χωρίς να υπολογίσετε το back-end κομμάτι.

Γιατί να προχωρήσετε σε παρόμοια κατασκευή application TikTok;

Το TikTok είναι μια εφαρμογή που δε μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, αυτό είναι γεγονός. Επομένως, γιατί να θέλει κάποιος να προχωρήσει σε μία κατασκευή application σαν το TikTok; Επειδή υπάρχει χώρος στην αγορά για όλους και οι χρήστες αρέσκονται στο να βλέπουν νέες εφαρμογές, ειδικά όταν έχει να κάνει με πλατφόρμες social media. Η επεξεργασία και κοινοποίηση βίντεο θα είναι πάντα στη μόδα, αλλά δεν προτείνουμε να αντιγράψετε πλήρως το TikTok, αλλά απλά να εμπνευστείτε από αυτό και να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες του που ταιριάζουν στη δική σας επιχείρηση! Η έμπειρη ομάδα της AppGene σε δημιουργία mobile app, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τη δική σας εφαρμογή, που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.