BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Τάσεις web design 2022

τάσεις web design 2022

Το web design συνεχώς εξελίσσεται. Ποιες θα είναι όμως οι τάσεις web design 2022; Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και στα στοιχεία σχεδιασμού που επηρεάζουν την χρηστικότητα, το ποσοστό μετατροπής και τη συνολική εμπειρία χρήστη. Παρακάτω λοιπόν η ομάδα μας συγκέντρωσε για εσάς τις τάσεις που θα επικρατήσουν το 2022 στο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Σχεδιασμός ιστοσελίδων με εστίαση στους χρήστες mobile

Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Οι εταιρείες προγραμματισμού πλέον εστιάζουν ιδιαίτερα στην ταχύτητα απόκρισης σε κινητές συσκευές, όταν σχεδιάζουν νέες ιστοσελίδες.

Με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% την διαδικτυακής δραστηριότητας να πραγματοποιείται από τα κινητά,  τόσο οι επιχειρήσεις B2B όσο και οι επιχειρήσεις B2C αναμένουν από τις ιστοσελίδες τους να έχουν γρήγορη απόκριση. Οι ιστοσελίδες πρέπει να αποδίδουν το ίδιο καλά σε υπολογιστές, tablets και κινητά, χωρίς καθυστερήσεις και απώλεια δεδομένων.

Στην πραγματικότητα, με ποσοστό μεγαλύτερο του 90% της παγκόσμιας αγοράς αναζήτησης από το 2010, η Google κυκλοφόρησε δύο νέους ενημερώσεις αλγόριθμους σχεδιασμού που μετρούν συγκεκριμένα την εμπειρία του mobile χρήστη και κατατάσσουν τις ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης με ανάλογο τρόπο.

Περισσότερο χρώμα, μία από τις τάσεις web design 2022

Ο σχεδιασμός είναι ένα οπτικό μέσο. Επομένως, είναι λογικό οι τάσεις web design 2022 να περιέχουν τεχνικές που τραβούν την προσοχή, όπως η χρήση χρωμάτων, τα οποία συνιστούν ένα ισχυρό εργαλείο για να κάνετε το brand σας εύκολα αναγνωρίσιμο. Το 2022, θα δείτε περισσότερα χρώματα με αποκλίσεις στους τόνους, τις αντιθέσεις και τις αποχρώσεις.

Τα χρώματα μπορούν να επιφέρουν σημαντικό αντίκτυπο και αγγίζουν τα άτομα σε συναισθηματικό επίπεδο. Θα δείτε κυρίως παλέτες που θα παίζουν με πολιτισμικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, στο δυτικό πολιτισμό, το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει τον κίνδυνο. Από την άλλη, στον ανατολικό πολιτισμό, το κόκκινο χρώμα εκφράζει τύχη, αφθονία και ευημερία.

Αυξημένος αισιόδοξος σχεδιασμός

Ρίξτε μια ματιά στο Headspace, Tumbler ή Fabulous και θα δείτε θετικά και αισιόδοξα μηνύματα που σας ενθαρρύνουν να συμμετέχετε. Ο αισιόδοξος σχεδιασμός κινητοποιεί τους χρήστες και επικοινωνεί μηνύματα που μεταδίδουν αυτοπεποίθηση και ενθάρρυνση.

Μετά τα δύο τελευταία δύσκολα χρόνια, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για χαρούμενα μηνύματα και ο σχεδιασμός UX/UI μπορεί να τους δώσει αυτή την αίσθηση ελέγχου.

Animation που τραβάει την προσοχή, χαρακτηριστικό από τις τάσεις web design 2022

Ο σχεδιασμός γίνεται πιο δυναμικός με τη χρήση στοιχείων animation. Όταν γίνεται σωστά, το animation δημιουργεί μια μαγική εμπειρία που κατευθύνει τους χρήστες μέσα στην ιστοσελίδα και τους αναγκάζει να μάθουν περισσότερα για το προϊόν ή την υπηρεσία της επιχείρησής σας.

Αν προσθέσετε μικρές πινελιές, όπως νέες επιλογές πλοήγησης και εργαλεία hover ή πλήρως ανεπτυγμένα δημιουργικά στοιχεία, οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στην κίνηση και την αλληλεπίδραση, καθώς είναι περίεργοι για το τι θα αντικρίσουν στη συνέχεια.

Χρήση γεωμετρικών σχημάτων στη σχεδίαση ιστοσελίδων

Τα γεωμετρικά σχήματα είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και ανήκουν στις τάσεις web design 2022, με εταιρίες όπως η Dropbox, η Slack και άλλες να την υιοθετούν. Έντονα σχήματα συνδυασμένα με ενδιαφέροντα χρώματα τραβούν πάντα την προσοχή.

Σχεδιασμός κίνησης

Συναισθηματικά σαγηνευτικός, ο σχεδιασμός κίνησης χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ισχυρές αφηγήσεις, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει απολαμβάνοντας τις. Είναι μια από τις βασικότερες τάσεις web design 2022 που θα αναπτυχθεί περαιτέρω μέσα στο επόμενο έτος, καθώς οι εταιρείες επιθυμούν να δημιουργήσουν brand concepts που θα αφηγούνται μια οπτική ιστορία με σκοπό να κινήσουν το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά θα είναι επίσης προσβάσιμη κι από κινητές συσκευές.

Παστέλ και γήινα χρώματα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Πέρα από τις τάσεις που θα κινηθούν προς πιο καλοσύνατα, ευχάριστα μηνύματα και αισιόδοξο σχεδιασμό, θα υπάρξουν επίσης και τάσεις με περισσότερα παστέλ και γήινα χρώματα. Το 2022, πολλά brands θα υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη τάση και θα αφήσουν πίσω τους τα φωτεινά και φανταχτερά προηγούμενα χρόνια.

Με λίγα λόγια  

Οι τάσεις web design 2022 περιλαμβάνουν τόσο τάσεις που βλέπουμε ήδη να επικρατούν τα τελευταία χρόνια, όσο και τάσεις που είναι νέες στην αρένα του σχεδιασμού. Εκμεταλλευτείτε στοιχεία σχεδιασμού που μπορούν να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία χρήστη και το ποσοστό μετατροπής. Η έμπειρη ομάδα της AppGene, με πολυετή εμπειρία σε τομείς, όπως σχεδιασμός ιστοσελίδων και υπηρεσίες digital marketing, μπορεί να σας βοηθήσει να απογειώσετε την ιστοσελίδα σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.